Gå til innhold
Hundesonen.no

Boikott av Peppes Pizza - støtter dyremishandling


Gjest
 Share

Recommended Posts

http://www.dagbladet.no/2013/06/14/nyheter/innenriks/peppes_pizza/dyrebeskyttelse/dyrevern/27712917/

Foie gras er en av de styggeste formene for industriell utnyttelse av dyr. Jeg klarer ikke se videoer fra fuglegårdene som produserer foie gras, men husker fra min barndom de groteske bildene av stålbjelker som blir tvunget ned halsen på fuglene og den uetiske behandlingen av dyrene.

Her har vi som forbrukere makt til å si i fra. Lag pizza hjemme i stedet for å handle hos Peppes Pizza.

For de som er usikker på foie gras, her er en artikkel som ikke er direkte knyttet til en dyrevernsside, kun 2 dager gammel:

http://www.huffingtonpost.com/2013/06/12/undercover-foie-gras-video-hudson-valley_n_3429492.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 64
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Det at folk reagerer så kraftig på peppes nå er jo med på å gjøre alt som er kritikkverdig i forhold til gåselever synlig, og forhåpentligvis vil dette gi ringvirkniger hos andre som tilbyr dette prod

Høres egentlig ganske likt ut som den norske kyllingindustrien, minus dette med metallstangen. Eller hva med hvordan vi behandler gris her i landet? Blir ikke mer peppes her i gården iallefall

Det er bra å se at det fungerer å engasjere seg. Man kan ikke avkaffe ALL urettferdighet her i verden, og man kan heller ikke sette seg ned og la vær å gjøre noe fordi andre har det verre. Da kan man

Urk. Og et av mine favorittsteder.

Og så er jeg litt usikker på hva jeg mener. Altså, jeg er ikke i tvil om at produksjonen av foie gras er ganske stygg. Men hvordan har de andre kjøttbitene det før de havner på pizzaen? Er det så himla mye bedre?

Nå kommer jeg nok uansett ikke til å bestille noe gåseleverpizza, og kommer nok til å ha dette i bakhodet neste gang jeg skal handle ingredienser eller spise pizza ute. Men tenker litt at om jeg skulle gjøre det "ordentlig" så burde jeg jo ikke spise annet kjøtt enn det jeg evt. aler opp og slakter selv, så jeg vet at dyrene har hatt det bra...

Etikk er vanskelig. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Urk. Og et av mine favorittsteder.

Og så er jeg litt usikker på hva jeg mener. Altså, jeg er ikke i tvil om at produksjonen av foie gras er ganske stygg. Men hvordan har de andre kjøttbitene det før de havner på pizzaen? Er det så himla mye bedre?

Nå kommer jeg nok uansett ikke til å bestille noe gåseleverpizza, og kommer nok til å ha dette i bakhodet neste gang jeg skal handle ingredienser eller spise pizza ute. Men tenker litt at om jeg skulle gjøre det "ordentlig" så burde jeg jo ikke spise annet kjøtt enn det jeg evt. aler opp og slakter selv, så jeg vet at dyrene har hatt det bra...

Etikk er vanskelig. :P

Jeg regner med Peppes Pizza ikke importerer kjøtt utenlandsifra (for i så fall hadde jeg slutta å spise der either way :lol: McDonalds og Burger King bruker iallefall norsk kjøtt). Og ja, de kjøttskivene du får f.eks hos McD og BK er en milliard ganger bedre behandla enn foie gras. Det er litt som ... eh.. Hva skal man si. Vet ikke hvordan jeg kan lage en faktisk sammenlikning. Men frittgående kuer på et jorde i Norge er liksom ikke helt det samme som fugler som lever hele livet i små bur, blir tvangsfora høykonsentrert for med en metallstang som trøs voldsomt ned i halsen på dem og kjører vanvittige mengder mat nedi magen med trykkluft omtrent, mens fuglene vokser en lever som er så stor at de utvilsomt har smerter på høyde med mennesker som får kreftsvulster i magen. Det er himmel og *******, selv om man dreper et dyr for mat er det jo snakk om hvordan man har behandlet det på vegen.... That's my issue.

Foie gras er ulovlig å produsere i Norge, og det må importeres fra utlandet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men frittgående kuer på et jorde i Norge er liksom ikke helt det samme som fugler som lever hele livet i små bur, blir tvangsfora høykonsentrert for med en metallstang som trøs voldsomt ned i halsen på dem og kjører vanvittige mengder mat nedi magen med trykkluft omtrent, mens fuglene vokser en lever som er så stor at de utvilsomt har smerter på høyde med mennesker som får kreftsvulster i magen. Det er himmel og *******, selv om man dreper et dyr for mat er det jo snakk om hvordan man har behandlet det på vegen.... That's my issue.

Høres egentlig ganske likt ut som den norske kyllingindustrien, minus dette med metallstangen. Eller hva med hvordan vi behandler gris her i landet?

Blir ikke mer peppes her i gården iallefall. Men jeg kunne ønske folk var like villige til å boikotte den dyremishandlingen som foregår i dette landet også, det er ikke fryktelig vanskelig å f.eks velge økologiske egg fremfor såkalte "frittgående"... ett par kroner mer liksom. Koster ikke stort, men folk gidder bare ikke.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her synes jeg at Peppes begår et feiltrinn. Produksjon av foie gras er forbudt i Norge og flere andre land (Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Finland, Storbritannia, Nederland etc.) av dyrevernsmessige årsaker. Det er ikke noe de har gjort for moro skyld. Her kan man ikke en gang bruke unnskyldningen at "i Norge har dyrene det så mye bedre", for foie gras som selges i Norge er importert fra utlandet. Jeg synes at det er flere produksjonsdyr som burde fått mer fokus på velferd, men det rettferdiggjør ikke denne formen for produksjon av gåselever.

Her er en informativ video som følger produksjonen fra klekking til slakt:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De får mountains of hell served på facebooksiden sin iallefall. Min indre dyrevenn blir så glad for å se så mange som sier i fra! :)

Og jeg kjenner jeg blir irritert over standarsvaret.

" Denne typen tilbakemeldinger er vi veldig glade for. Gåselever er noe vi tilbyr på én pizza på våre restauranter, og når vi nå igjen skal gå gjennom hele menyen vil vi også vurdere dette konkrete spørsmålet.

For menyen på Peppes er stadig i forandring. En viktig grunn til det er tilbakemeldingene vi får hver eneste dag fra kunder i restaurantene våre over hele Norge. Stort sett handler det om ting de vil vi skal ta inn på menyen. Vi lover å komme tilbake med hva vi gjør i løpet av sommeren-"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså: GÅSELEVER på pizza? Jeg kan ikke tenke meg noe mer grouse. Det smaker jo høgg og fandens avlat liksom...

... og ja, jeg er også sterk motstander av måten dette produseres på. Det er så forkastelig og grusomt at jeg ikke engang orker å se noen video eller bilder av det *stikke hodet i sanden*. Ja, jeg har smakt dette en gang - som en del av en 6 retters middag jeg selv ikke hadde bestemt (og man smaker jo liksom på alt)... den smaken hang i hele den dagen og den neste, og jeg kjenner jeg blir kvalm bare ved tanke nå også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri: Jeg har aldri smakt på, men lurer på - hvis det ikke var noe klanderverdig med måten det ble produsert på, hadde du da spist det igjen? Eller var smaken alene helt ******?

Hehhehee, nei, jeg hadde aldri i verden stappet det der i kjeften igjen. Det smakte noe så aldeles ekkelt - både konsistens og smak var bare ekkelt - særlig sammen. Kan man si at noe har silkekonsistens? Det var i alle fall det som slo meg: silke :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri: Jeg har aldri smakt på, men lurer på - hvis det ikke var noe klanderverdig med måten det ble produsert på, hadde du da spist det igjen? Eller var smaken alene helt ******?

Jeg har spist det på sånn fancy mange-retters middag , og det var grusomt! Smakte helt motbydelig.

(Og jeg var ikke klar over hvordan de ble behandlet før nå).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir ikke mere peppes her heller :no: La også inn en kommentar på siden deres og ser at mange allerede har gjort det.

Og til lolas kommentar angående økologiske egg tidligere i tråden. Her kjøpes det kun økologiske egg, og kylling spises ikke. (Ikke meningen å gå helt OT her)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Hei Mikkel.


Menyen på Peppes er stadig i forandring. En viktig grunn til det er tilbakemeldingene vi får hver eneste dag fra kunder i restaurantene våre over hele Norge. Stort sett handler det om ting de vil vi skal ta inn på menyen. Nå er det noe dere ber oss ta vekk.

Denne typen tilbakemeldinger er vi veldig glade for. Gåselever er noe vi tilbyr på én pizza på våre restauranter, og når vi nå igjen skal gå gjennom hele menyen, vil vi også vurdere dette konkrete spørsmålet.

Vi lover å komme tilbake med hva vi gjør i løpet av sommeren, og vil gjøre det kjent både gjennom oppdatert meny på peppes.no og vår Facebook-side.

Med vennlig hilsen

Fredrik
Salgsleder
Peppes Pizza Salgskontor"

Raskt svar. Enda de sikkert har nok å gjøre der i dag! Kom igjen folkens, send inn skjemaer på Ris og Ros på hjemmesiden deres!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...