Gå til innhold
Hundesonen.no

Boikott av Peppes Pizza - støtter dyremishandling


Gjest
 Share

Recommended Posts

http://www.dagbladet.no/2013/06/14/nyheter/innenriks/peppes_pizza/dyrebeskyttelse/dyrevern/27712917/

Foie gras er en av de styggeste formene for industriell utnyttelse av dyr. Jeg klarer ikke se videoer fra fuglegårdene som produserer foie gras, men husker fra min barndom de groteske bildene av stålbjelker som blir tvunget ned halsen på fuglene og den uetiske behandlingen av dyrene.

Her har vi som forbrukere makt til å si i fra. Lag pizza hjemme i stedet for å handle hos Peppes Pizza.

For de som er usikker på foie gras, her er en artikkel som ikke er direkte knyttet til en dyrevernsside, kun 2 dager gammel:

http://www.huffingtonpost.com/2013/06/12/undercover-foie-gras-video-hudson-valley_n_3429492.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 64
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Det at folk reagerer så kraftig på peppes nå er jo med på å gjøre alt som er kritikkverdig i forhold til gåselever synlig, og forhåpentligvis vil dette gi ringvirkniger hos andre som tilbyr dette prod

Høres egentlig ganske likt ut som den norske kyllingindustrien, minus dette med metallstangen. Eller hva med hvordan vi behandler gris her i landet? Blir ikke mer peppes her i gården iallefall

Det er bra å se at det fungerer å engasjere seg. Man kan ikke avkaffe ALL urettferdighet her i verden, og man kan heller ikke sette seg ned og la vær å gjøre noe fordi andre har det verre. Da kan man

Urk. Og et av mine favorittsteder.

Og så er jeg litt usikker på hva jeg mener. Altså, jeg er ikke i tvil om at produksjonen av foie gras er ganske stygg. Men hvordan har de andre kjøttbitene det før de havner på pizzaen? Er det så himla mye bedre?

Nå kommer jeg nok uansett ikke til å bestille noe gåseleverpizza, og kommer nok til å ha dette i bakhodet neste gang jeg skal handle ingredienser eller spise pizza ute. Men tenker litt at om jeg skulle gjøre det "ordentlig" så burde jeg jo ikke spise annet kjøtt enn det jeg evt. aler opp og slakter selv, så jeg vet at dyrene har hatt det bra...

Etikk er vanskelig. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Urk. Og et av mine favorittsteder.

Og så er jeg litt usikker på hva jeg mener. Altså, jeg er ikke i tvil om at produksjonen av foie gras er ganske stygg. Men hvordan har de andre kjøttbitene det før de havner på pizzaen? Er det så himla mye bedre?

Nå kommer jeg nok uansett ikke til å bestille noe gåseleverpizza, og kommer nok til å ha dette i bakhodet neste gang jeg skal handle ingredienser eller spise pizza ute. Men tenker litt at om jeg skulle gjøre det "ordentlig" så burde jeg jo ikke spise annet kjøtt enn det jeg evt. aler opp og slakter selv, så jeg vet at dyrene har hatt det bra...

Etikk er vanskelig. :P

Jeg regner med Peppes Pizza ikke importerer kjøtt utenlandsifra (for i så fall hadde jeg slutta å spise der either way :lol: McDonalds og Burger King bruker iallefall norsk kjøtt). Og ja, de kjøttskivene du får f.eks hos McD og BK er en milliard ganger bedre behandla enn foie gras. Det er litt som ... eh.. Hva skal man si. Vet ikke hvordan jeg kan lage en faktisk sammenlikning. Men frittgående kuer på et jorde i Norge er liksom ikke helt det samme som fugler som lever hele livet i små bur, blir tvangsfora høykonsentrert for med en metallstang som trøs voldsomt ned i halsen på dem og kjører vanvittige mengder mat nedi magen med trykkluft omtrent, mens fuglene vokser en lever som er så stor at de utvilsomt har smerter på høyde med mennesker som får kreftsvulster i magen. Det er himmel og *******, selv om man dreper et dyr for mat er det jo snakk om hvordan man har behandlet det på vegen.... That's my issue.

Foie gras er ulovlig å produsere i Norge, og det må importeres fra utlandet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men frittgående kuer på et jorde i Norge er liksom ikke helt det samme som fugler som lever hele livet i små bur, blir tvangsfora høykonsentrert for med en metallstang som trøs voldsomt ned i halsen på dem og kjører vanvittige mengder mat nedi magen med trykkluft omtrent, mens fuglene vokser en lever som er så stor at de utvilsomt har smerter på høyde med mennesker som får kreftsvulster i magen. Det er himmel og *******, selv om man dreper et dyr for mat er det jo snakk om hvordan man har behandlet det på vegen.... That's my issue.

Høres egentlig ganske likt ut som den norske kyllingindustrien, minus dette med metallstangen. Eller hva med hvordan vi behandler gris her i landet?

Blir ikke mer peppes her i gården iallefall. Men jeg kunne ønske folk var like villige til å boikotte den dyremishandlingen som foregår i dette landet også, det er ikke fryktelig vanskelig å f.eks velge økologiske egg fremfor såkalte "frittgående"... ett par kroner mer liksom. Koster ikke stort, men folk gidder bare ikke.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her synes jeg at Peppes begår et feiltrinn. Produksjon av foie gras er forbudt i Norge og flere andre land (Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Finland, Storbritannia, Nederland etc.) av dyrevernsmessige årsaker. Det er ikke noe de har gjort for moro skyld. Her kan man ikke en gang bruke unnskyldningen at "i Norge har dyrene det så mye bedre", for foie gras som selges i Norge er importert fra utlandet. Jeg synes at det er flere produksjonsdyr som burde fått mer fokus på velferd, men det rettferdiggjør ikke denne formen for produksjon av gåselever.

Her er en informativ video som følger produksjonen fra klekking til slakt:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De får mountains of hell served på facebooksiden sin iallefall. Min indre dyrevenn blir så glad for å se så mange som sier i fra! :)

Og jeg kjenner jeg blir irritert over standarsvaret.

" Denne typen tilbakemeldinger er vi veldig glade for. Gåselever er noe vi tilbyr på én pizza på våre restauranter, og når vi nå igjen skal gå gjennom hele menyen vil vi også vurdere dette konkrete spørsmålet.

For menyen på Peppes er stadig i forandring. En viktig grunn til det er tilbakemeldingene vi får hver eneste dag fra kunder i restaurantene våre over hele Norge. Stort sett handler det om ting de vil vi skal ta inn på menyen. Vi lover å komme tilbake med hva vi gjør i løpet av sommeren-"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså: GÅSELEVER på pizza? Jeg kan ikke tenke meg noe mer grouse. Det smaker jo høgg og fandens avlat liksom...

... og ja, jeg er også sterk motstander av måten dette produseres på. Det er så forkastelig og grusomt at jeg ikke engang orker å se noen video eller bilder av det *stikke hodet i sanden*. Ja, jeg har smakt dette en gang - som en del av en 6 retters middag jeg selv ikke hadde bestemt (og man smaker jo liksom på alt)... den smaken hang i hele den dagen og den neste, og jeg kjenner jeg blir kvalm bare ved tanke nå også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri: Jeg har aldri smakt på, men lurer på - hvis det ikke var noe klanderverdig med måten det ble produsert på, hadde du da spist det igjen? Eller var smaken alene helt ******?

Hehhehee, nei, jeg hadde aldri i verden stappet det der i kjeften igjen. Det smakte noe så aldeles ekkelt - både konsistens og smak var bare ekkelt - særlig sammen. Kan man si at noe har silkekonsistens? Det var i alle fall det som slo meg: silke :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri: Jeg har aldri smakt på, men lurer på - hvis det ikke var noe klanderverdig med måten det ble produsert på, hadde du da spist det igjen? Eller var smaken alene helt ******?

Jeg har spist det på sånn fancy mange-retters middag , og det var grusomt! Smakte helt motbydelig.

(Og jeg var ikke klar over hvordan de ble behandlet før nå).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir ikke mere peppes her heller :no: La også inn en kommentar på siden deres og ser at mange allerede har gjort det.

Og til lolas kommentar angående økologiske egg tidligere i tråden. Her kjøpes det kun økologiske egg, og kylling spises ikke. (Ikke meningen å gå helt OT her)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Hei Mikkel.


Menyen på Peppes er stadig i forandring. En viktig grunn til det er tilbakemeldingene vi får hver eneste dag fra kunder i restaurantene våre over hele Norge. Stort sett handler det om ting de vil vi skal ta inn på menyen. Nå er det noe dere ber oss ta vekk.

Denne typen tilbakemeldinger er vi veldig glade for. Gåselever er noe vi tilbyr på én pizza på våre restauranter, og når vi nå igjen skal gå gjennom hele menyen, vil vi også vurdere dette konkrete spørsmålet.

Vi lover å komme tilbake med hva vi gjør i løpet av sommeren, og vil gjøre det kjent både gjennom oppdatert meny på peppes.no og vår Facebook-side.

Med vennlig hilsen

Fredrik
Salgsleder
Peppes Pizza Salgskontor"

Raskt svar. Enda de sikkert har nok å gjøre der i dag! Kom igjen folkens, send inn skjemaer på Ris og Ros på hjemmesiden deres!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Nei, en slik statistikk finnes ikke. Vi kjenner til titalls antall hunder som er avlivet, noen bare for bagateller og andre uten bevis, vi vet siden vi har fulgt med i sakene hva som lå til grunn og hvordan de endte. Ifølgje Martinsen har alle som har klaga på avlivingsvedtak sidan 2014 fått avslag. Det finst ingen nasjonale tal for kor mange hundar som blir avliva kvart år. Berit visste ingenting då hunden vart avliva Quercus og Nala De siste fire årene har politiet sørget for at 77 hunder er blitt avlivet på bakgrunn av den nye hundeloven. Fra 2014 til 2018   Det har ikke blitt bedre etter den nye hundeloven kom i 2021 - 2022 for politi og rettsvesen som selv mangler kompetanse på hunder og hundeatferd bruker bare klipp og lim fra tidligere vedtak og domsavgjørelser. Dette er bare så trist både for hundene og deres eiere og jeg lurer på hvor mange saker vi ikke har hørt om enda. Noen av sakene er tilfeldig at vi fikk høre om og det var dette som var bakgrunn for å spørre her på forumet.                
    • Utallige? Hvor mange hunder har blitt avlivet i Norge etter anmeldelser de siste 10 årene? Jeg antar det finnes klar statistikk på dette?
    • "Vi" er to uavhengige personer, se brevet jeg linket til for våre fulle navn, som selv ikke har hatt noen hendelser med egne hunder eller hunder jeg har hatt for trening før omplassering. Vi har kun fulgt sakene fra sidelinjen, for min del fra rundt 2010, og har gjennomgått vedtak og dokumentasjoner vi har fått fra hundeierne. Jeg skulle virkelig ønske at det var slik som du tror, men sånn er det dessverre ikke. Det er derfor vi har valgt å engasjere oss for bak dette finner man utallige døde hunder og ruinerte hundeeiere som har mistet alt de eide hvor de prøvde å redde livet til hunden sin som betydde alt for dem, men alene har de ikke hatt en sjanse mot maktapparatet som overkjørte dem på en skremmende kynisk og ulovlig måte. Hvis du har Facebook, jeg er ikke der, så er det en gruppe Hund hjelper hund hvor flere av sakene er omtalt. En hund Tonic som var i bånd hvor en unge kom løpende og tråkket ham på poten, Tonic glefset og det ble et rift i buksa til gutten, Tonic ble avlivet. Luna sitter på kennel nå hvor eier kjemper i retten, en nabo påsto Luna lagde et lite blåmerke på ham, men det finnes ingen bevis. En annen hund, Rex i bånd som forsvarte seg selv mot en løs hund som bet den, begge hundene ble skadet, men Rex ble avlivet fordi han var størst. Huskyen Luk, også i bånd, slåss med en annen hannhund og der ble Luk avlivet fordi politiet trodde en husky er større enn en tervueren. Sistnevnte hendelse har jeg beskrevet i en kommentar under dette innlegget publisert i avisa Nordlys. Saken om Milo beskrives i selve innlegget og i brevet til justisministeren. I denne videoen er Luk, Luna og Milo.
    • Hvem er "vi" i denne saken? Det har vært flere avlivingssaker de siste årene, og mange som kjemper mot. Enkelte av sakene har virket ganske urimelige, men uten å ha førstehåndskjennskap til situasjonen og saksbehandlingen så er det vanskelig å si hva som er riktig. Politiet har rutiner for dette, og jeg vil tro at det langt oftere er tilfelle at slike saker blir henlagt, enn at en hund avlives. Både på grunn av kapasitet, bevissituasjon og fakta. En avliving foretas ikke normalt etter vurdering av en enkelt saksbehandler og om de har en god eller dårlig dag. Politiet har hundekyndige folk der minst to ulike vurderer en hund før et slikt vedtak. Jeg er sikker på at noen som kjenner systemet bedre enn meg kan beskrive prosessen fra anmeldelse til potensiell avliving av hund. Likevel er politiet også mennesker med ulike meninger og motivasjoner og systemet kan svikte.  Jeg har vært på forumet her en del år nå, og kan ikke huske at noen her har fått hunden sin avlivet etter anmeldelse, selv om noen har vært borti uheldige tilfeller med bitt. Men flere av sakene som har vært i media har selvfølgelig vært diskutert her også.
    • Jeg ønsker å høre om hundeeiere her på forumet har opplevd å få sin hund avlivet etter uhell hvor saken ble anmeldt til politiet? Uansett, dette er viktig informasjon om du ikke har opplevd det - enda. Vi har fulgt en del slike saker over mange år og er sjokkerte over hvor små hendelser som skal til, et lite rift i et klesplagg eller et lite blåmerke, hunden blir omtrent alltid dømt til døden selv om den har opptrådt helt normalt i gitte situasjoner. Gjengangeren i sakene er at politi og rettsvesen helt uten kompetanse på hund bryter hundeloven, forvaltningsloven og dyrevelferdsloven for å gå til slike drastiske skritt. Nå har vi sett så mye urett er blitt begått at vi har valgt å skrive brev til justisministeren, der har vi tatt for oss den siste saken hvor hunden Milo skal avlives selv om han sto fastbundet i et bånd på ca. en meter og uten fluktmulighet bet han en unge. Det finnes sprikende forklaringer på hendelsen, men felles for de to vitnene som ble avhørt er at hundens handlinger ikke kan betegnes som uprovosert, og det var ikke flere bitt eller skadeomfang som oppfyller kravet til betydelig skade. Andre tiltak skal da etter loven prøves først, men politiet går rett til avliving som de nesten helt uten unntak gjør uansett foranledning og skadeomfang. Et fåtall, kan telles på en hånd, har hatt flaks og truffet en menneskelig saksbehandler eller noen som kan litt om normal hundeatferd, men sånn skal det ikke være at hundens liv avgjøres av hvilket politidistrikt som får saken. Brev til Justis- og beredskapsminister Astri Aas-Hansen ligger her: Vi krever at politi og rettsvesen følger loven Vil du forebygge at din hund blir neste offer for offentlig maktmisbruk anbefales det på det sterkeste å underskrive brevet. Alle kan være uheldige og neste gang er det kanskje deg og din hund det gjelder, men da er ingen der som vil kunne gjøre noe for dette er siste mulighet for å få stanset denne praksisen. Alt annet er prøvd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...