Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye penger bruker dere?


Justisia
 Share

Recommended Posts

Ja, det lurer jeg på, hvor mye penger dere bruker på utstilling i løpet av året.
Da tenker jeg på påmelding, parkering, drivstoff, overnatting ol.

Jeg har nemlig klart å melde på 4 utstillinger sånn på rappen. Ene er i Eskilstuna som liksom er 6 timer unna meg, så der blir det overnatting. Klarte ende opp på utstilling i nord også, så der blir det togreise, overnatting blir hos ei venninne, så den biten er grei. Til helgen skal jeg på utstilling, da jeg meldte på blingsa jeg litt og fant ut at det var 2 timer lengre unna enn hva jeg først trodde, så da slo jeg til og tar overnatting i samme slengen siden jeg fant et hotell med badeland vegg i vegg.

Men bare på 4 utstillinger så ble det 1400,- i påmeldingsavgift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å bruke 350 kr i året. Påmelding til én hund for én utstilling i året. Jeg får noen til å kjøre meg til utstillingen som finner sted ikke så fryktelig langt fra der jeg bor, så jeg slipper å bruke penger på parkering.

:P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tør jeg ikke engang å regne på... :aww:.
Jeg har greid å dobbeltbooke meg den helga NKK Drammen går... Da har jeg meldt på briardspesial + seleksjon i Eskilstuna + NKK Drammen liksom... Det er åpenbart at en av dem må utgå - og jeg vurderer å få med meg spesialen i Sverige på lørdag, tøffe tilbake til Norge på kvelden og få med NKK Drammen på søndag (må jo forsøke å forsvare ledelsen som årets NKK-briard liksom...).

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt for mye. Påmeldingsavgiften er jo bare en liten bit av pakka. Jeg er ingen ihuga utstiller, men stiller på en 4-6 utstillinger i året. Men disse koster penger da det kanskje bare er en av de jeg ikke trenger overnatting på. Ellers så er det mellom 5 og 10 timers biltur en vei. Det koster drivstoff og mat. Så kommer overnatting på campingplass eller hotell. Mer mat, litt stæsj på utstillingen + + .

Jeg bruker sikkert minst 10 000; i året kun på det som har med ustilling å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Regner da ikke på hva hobby koster? :)

I utgangspunktet er det 8-10 utstillinger i år, så bare påmeldingen til en hund kommer på 2800-3500,-. I tillegg kommer parkering, diesel, bompenger + + + og evnt overnatting på 2-4 utstillinger... Men, reiser aldri på annen ferie, og pengene hadde garantert gått ut likevel :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Ett år regnet jeg på hva jeg brukte. Det året konkurrerte jeg både bruks, lp og utstilling.

Jeg stoppet når jeg kom fram til at jeg hadde brukt 10000,- bare på startavgift..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg ikke har noen hund å stille selv, men har en mor som liker premier så lar jeg henne ta mesteparten av regninga. Hun betaler alltid påmeldingsavgift til begge gutta sine.

Jeg får som regel også låne deres bil og får dermed dekket reisen om det er et stykke. Alternativt gjør jeg som sist, nemlig reiser sammen med mamma og gjør det til en liten tur.

Er utstillingen i nærheten pleier jeg å ta meg av parkeringsavgift og slikt selv, og som regel pleier jeg jo å fylle litt drivstoff på bilen.

Litt luksus å kunne bedrive hobby uten at det koster skjorta. Gruer meg litt til jeg får utstillingsmateriale selv engang i fremtiden!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånne ting er ikke sunt å regne på. :lol: Heldigvis er jeg ikke bitt av basillen der, så hos meg kom det på rundt en tusenlapp i fjor (en utstilling i nærområdet med to påmeldte), og litt mindre året før, da var det en påmeldt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjoråret stilte jeg ikke spesielt mye, men kan ta et kjapt ca regnestykke :P

13 uts på eldstemann = ca 4500

12 uts + 2 valpeshow på yngste = ca 4500

2 Sverigeturer = ca 1000 i påmelding

2 utstillinger i DK = 600ish

Bergensturen = 2 netter på hotell 2000

Rogalandsturen = 2000 hotell

Herning - 2000 i hotell

Vallentuna = 2000 i hotell

Sofiero = 1000 i hotell

Kataloger og parkeringer = sikkert 2000,-

Mat (spist mye ute) = 5000,-

Ferge til DK - 1000

Kjøring - 5000 i bensin, 2000 for å øke km på bilen?

34 000-ish? Pluss alt jeg har glemt her. Og det var jo et rolig år på utstillingsfronten :lol: Litauenturen i mars kom jo alene på mellom 8 og 10 lapper tipper jeg. Dyre titler :lol::P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er en utstillingsjunkie, så en kan vel egentlig konkludere med at det jeg har etter regninger, faste utgifter, litt sparing og litt mat stort sett går til utstilling. Jeg går for tiden sykemeldt, så dermed er mengden utstillinger og stevner redusert - har jeg mer penger, stiller jeg mer. Har jeg mindre penger, siler jeg ut mer hvor jeg drar.

Men når en bor 3 km fra Letohallen er det jo ikke alle utstillingene som blir så dyre heller.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke all verden. Stiller stort sett kun på de utstillinger som er innen radius på ca 10 mil. Ca 2 − 4 gg per år. Med den jobben jeg har hatt, mann i tilsvarende jobb og 4 barn som er aktive innen ulike idretter, så blir det vanskelig å reise bort pga hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
    • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...