Nirm Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Jeg er håpløs på å lage varierende og spennende salater, og da går jeg litt lei. Nå som sommeren kommer, så er det veldig godt med salat, og det er jo både enkelt å dra med seg på jobb og sunt. Men jeg putter det samme oppi. Hele tiden. Noen slags salatblader, agurk, papirka, mais, sukkererter, soltørkede tomater og som oftest feta eller mozarellaost. Men jeg skulle gjerne variert litt mer, og regner med at soniser har sikkert litt tips å komme med! Som kjent er jeg veggis, og spiser hverken landlevende, vannlevende eller luftlevende dyr. Jeg må dessverre innrømme at jeg ikke liker vanlige tomater (kun soltørka, fikk litt avsmak for tomater som liten pga rar matallergi). Ikke spiser jeg gluten (allergisk), og jeg vil uansett unngå å putte pasta og ris oppi. Og ikke tåler jeg salatbønner/kidneybønner (som er jo en utmerket proteinkilde). Maten må holde seg i minst 7 timer uten å miste smaklighet (noe som gjør at smoothies som lunsj utgår, siden de smaker høgg etter 7 timer på termos). So. Anyone. Hvordan kan jeg lage litt mer spennende salater? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anemone Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Det jeg kommer på i farta: spinatblader, løk (vårløk/rødløk/purre), avokado, eplebiter, reddikskiver, linser, kikerter, alfalfaspirer (ikke nødvendigvis sammen, da). Hvis du har ristede solsikkefrø/pinjekjerner e.l. i en egen pose og strør det over rett før du skal spise holder det seg sprøtt og fint. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Ristede pinjekjerner! Smaker noe helt vanvittig godt, og lover deg at det hever smaken betraktelig! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
borderen Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 ristede (evt salte) nøtter, ruccola, ananas, eplebiter!, blåmuggost, parmesanskiver, kesam med hvitløk og dil/andre urter, tzatsiki, stekt sopp med krydder, avokado hjemmelagde krutonger Ta det "tørre" i en egen boks/pose/folie når du pakker det med deg. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Purre er min magiske ingrediens. Squash, avocado, nøtter, reker, ananas, melon? Krydder? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SoppenCamilla Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Nå har alle sagt det jeg skulle si. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Melon i forsjellige former, pinjekjerner er alt sagt (det lager mye smak), selleri (undervurdert). Kjøp deg en liten kjølebag og legg nedi helt nye kjøleelementer før du drar på jobb. Jeg bruker selv en som er str håndveske *ler* hvor jeg legger ett element på toppen og ett på bunnen. Eller en som er i str skulderveske som jeg legger kjøleelemt i 4 forsjellige hjørner. Funker fint opp i 10 timer med salat og youghurt Du spiser melkeprodukter? Friske urter som er rørt nedi feks kesam/cream fraiche gir mye smak. Stek fetaosten sammen med sopp og krydre, fetaosten får en helt annen smak. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 En god dressing gjør underverker. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 23. April 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Tusen takk alle sammen. Tenk at man skal stå fast på slike enkle ting egentlig. Jeg har en matboks med kjøleelement i lokket som er geninal, og som holder maten min kald til lunsj! Og akkurat passe stor for en porsjon med på jobb. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Epler, nøtter (gjerne ristede og grovhakkede), melon, knallgod dressing.. Ptjaa. Stekt sopp? Husker ikke helt hva som allerede er nevnt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Wednesday Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Blåbær! Smakte salat med blåbær i Sverige, og det var overraskende vellykka! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
xxx12345 Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Sukkererter, chili, skarpe oster i alle varianter, pesto - både rød og grønn, couscous om du kan spise det, druer, rå brokkoli. Paprika kan jo også grilles og krydres. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anemone Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Jeg glemte å si chevre med honningdryss og hakkede valnøtter. Nydelig:-) ...men lurt å vente med honningen til salaten skal spises, tror jeg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HHC Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Mitt tips - ta tipsene her og ikke bruk dem opp, ergo bytt litt innhold hver dag/uke, så blir det litt mer spennende, og det tar det lenger tid før du blir lei 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Teserere Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Cottage cheese, parmesan, valnøtter, vannmelon Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Oh, glemte: tørket tranebær *namnam* Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Penøttsmør Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Jeg er også veggis og har gluten allergi. Så jeg kjenner problemstillingen din veldig godt Jeg har tidligere brukt spinatblader som base i salaten, litt sånn ekbladsalat eller hva det heter. Forskjellige nøtter, kjerner og frø. Egg om du spiser det da. Også avokado. Over alt det så har jeg urtesalt. Ellers lager jeg egne knekkebrød som jeg har ved siden av, har noen oppskrifter på det om du vil. Om du kan ha varm mat så er det jo en del lett indisk basert på squash som du kan ha med og lett varmeopp da. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AnnChristin Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Ikke at det smaker så mye bedre, men ting som ser bedre ut smaker som oftest bedre av en rar grunn, så jeg har gått til innkjøp av denne http://www.coolstuff.no/Veggie-Twister Dog på ebay! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
H P Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Denne er opprinnelig beregnet på å spises varm, men funker kjempebra til lunsj dagen etter også. Skjær vintersquash av noe slag (altså de som er oransje inni, ikke zucchini eller noe som ligner på en forvokst agurk) i terninger og bak i ovnen med det du måtte ønske av krydder. Kok en liten mengde røde linser om du ønsker. Til matpakke lar du squashen (og eventuelt linsene) kjøle seg ned, ellers hopper du over det. Bland honning, soyasaus, balsamico og olivenolje i ca 1/2-1-1-2-forhold, tilpass etter smaken. Jeg pleier å blande i en god del chillipulver også. Ta noen håndfuller unge spinatblader, legg til rikelig squash (og linser), og hell over dressingen. Mettende og godt Av og til blander jeg også inn hakket avocado eller litt fersk mozzarella. Har kun brukt ferske tomater, men soltørkede kan sikkert funke det også. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jeanettee Skrevet 23. April 2013 Rapporter Share Skrevet 23. April 2013 Rå blomkål pleier jeg å ofte ha i salaten Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Annegru Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Kombinasjonen vannmelon, fetaost og rødløk er overraskende god Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Penøttsmør Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Ikke at det smaker så mye bedre, men ting som ser bedre ut smaker som oftest bedre av en rar grunn, så jeg har gått til innkjøp av denne http://www.coolstuff.no/Veggie-Twister Dog på ebay! Er de for å lure deg selv til å spise grønnsaker ;P 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 24. April 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Ikke at det smaker så mye bedre, men ting som ser bedre ut smaker som oftest bedre av en rar grunn, så jeg har gått til innkjøp av denne http://www.coolstuff.no/Veggie-Twister Dog på ebay! Ha ha. Så kul! Trur jeg må skaffe meg noen sånne! Er de for å lure deg selv til å spise grønnsaker ;P Kan ikke lure en veggis til å spise grønnsaker. Jeg LEVER på de jo. Og skal ikke putte alt oppi en salat nei, men variere. Men tusen takk. Kommer til å bli mange gode salater i sommer! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AnnChristin Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Kan ikke lure en veggis til å spise grønnsaker. Jeg LEVER på de jo. Hu mente meg, jeg er sånn anti grønnsaksperson:-P Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.