Gå til innhold
Hundesonen.no

Plutselig rik - eller kanskje ikke...


AnnikenK
 Share

Recommended Posts

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10102381

Hva hadde du gjort om du kom over denne vesken?

Min første tanke er at jeg hadde listet meg hjem med vesken under armen. På en annen side så tror jeg at jeg hadde blitt veldig satt ut og sikkert fortalt om funnet. Uansett så har man jo krav på 10% finnerlønn, og det hadde jo vært litt det også :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde faktisk "familieråd" når vi oppdaget at banken hadde lagt på noen nuller for mye på kassakreditten til foreldenes firma.. Plutselig hadde "vi" 50 millioner ekstra kroner på kontoen - istedenfor de 50 tusen de hadde bedt om...

Men nei, å ta pengene og flytte laaaangt vekk, miste all kontakt med alle og ikke kunne komme tilbake - njæ.. Ikke særlig aktuelt!

Dog var det moro å ringe kontofonen (som man gjorde på den tiden) og høre damen lese opp disponibelt beløp, da.

Har funnet en hundrelapp en gang (løs på fortauet) - den tok jeg... Litt sånn "usj" i samvittigheten, men det var jo ingen å gi den til som hadde noen mer rett til den, så da ble den min.. Å kaste den var jo bare dumt!

300.000,- hadde jo vært kjekt å ha, men nei, hadde ikke hatt samvittighet til å beholde det.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt første innfall hadde vært å sneket den inn i jakka og kommet meg FORT hjem. Og kjenner jeg meg selv rett hadde jeg levert den til politiet dagen etter :lol: Jeg hadde aldri hatt samvittighet til å beholde de.

Når det gjelder akkurat HVA disse pengene er tenker jeg noe kriminelt. Narkohandel som gikk galt, så de måtte kvitte seg med pengene ellernoe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Hadde helt klart vært fristende å iallefall tatt litt selv med så mye penger, å bare tatt en 1000-lapp av alle de bunkene...

Men jeg hadde ikke turt det når det kom til en slik sum uansett, hadde vært livredd for å bli tatt i det og levert det til politiet.

Helt enig i at ungdommen burde få finnerlønn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde vært redd for at det var skjult kamera eller noe, så hadde nok gått til politiet ja :lol:

(Hadde gjort det uansett altså, skulle jeg behold dem hadde jeg fått så dårlig samvittighet.)

*ler* Det tenkte jeg og, jeg hadde vært helt sikker på at det var noe kødd og begynt å se etter kameraer :lol:

Jeg hadde levert de til politiet, og vært redd for at de skulle tro det var mine penger. Jeg ser at de presiserer i artikkelen at det ikke er noe mistanke om noe kriminelt bak pengesummen, men jeg hadde vært nervøs for at de hadde trodd det var noe kriminelt bak, og at jeg hadde noe med det å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men nei, å ta pengene og flytte laaaangt vekk, miste all kontakt med alle og ikke kunne komme tilbake - njæ.. Ikke særlig aktuelt!

Lånekassa hadde funnet deg når studielånet forfalt uansett. :aww:

Ellers hadde jeg levert til politiet, men krevd 30 000 i finnerlønn. Hadde jeg blitt tatt for å beholde de, hadde jeg tross alt mista jobben min. Og 300 000 er ikke en årslønn engang.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde selvsagt levert veska med innhold til politiet, nettopp fordi jeg med passet i veska kunne sett personen i "øynene". Jeg lever med en overutvikla samvittighet og må jobbe med meg sjøl for å ikke ta innover meg all verdens sorger (som hvor trist det er med tomme restauranter i Asia, og at jeg derfor bør spise på alle sammen, kolera og matforgiftning helt underordna. :lol: ), men hvis det ikke fantes noen mulighet for å finne ut hvem som eide pengene, trur jeg rett og slett ikke jeg hadde hatt råd til å ikke beholde veska for å se det an litt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Definitivt levert tilbake. Jeg hadde først trodd det var skjult kamera. Etterpå hadde jeg blitt enda mer paranoid og tenkt at det er noe kriminelt bak, noen mistet vesken i et oppgjør av noe slag og følger med på den fra et eller annet sted og at de hadde fulgt etter meg hjem og fulgt med på meg i evigheter før de kommer og dreper meg for å få tilbake vesken sin. og.. og.. Ja, jeg er kjemperedd sånt :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Han bekrefter at det kan bli aktuelt å betale ut finnerlønn til ungdommene."

Når ungdom viser en slik ærlighet så er det ikke snakke om at det kan bli aktuelt, de får finnerlønn da. Men nå jeg da ...

Hadde helt klart vært fristende å iallefall tatt litt selv med så mye penger, å bare tatt en 1000-lapp av alle de bunkene...

Men jeg hadde ikke turt det når det kom til en slik sum uansett, hadde vært livredd for å bli tatt i det og levert det til politiet.

Helt enig i at ungdommen burde få finnerlønn.

Man har faktisk krav på 10% finnerlønn. I dette tilfellet kanskje dyrt for eieren, ja, men mindre dyrt enn å miste hele beløpet? Og, om man ikke finner eieren, Har man rett til hele beløpet, faktisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...