Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Ja, nå utfordrer jeg dere til å komme med favorittoppskrift på kalkun. Det skal vi (som vanlig) ha på nyttårsaften.

Jeg har gått til innkjøp av: Svisker, syrlige epler, ananas, loff og løk. Er det bra til stuffing? (Sammen med meierismør)

Noe annet som jeg kan ha oppi?

Bor litt sånn i ødemarka, så jeg kjører ikke ens ærend til byen for å kjøpe inn flere ingredienser.

Tenker å steke kalkunen i jerngryta i ovnen, håper bare gryta er stor nok til en kalkun på 6 kg. Men det spørs, gryta tar 7 liter :pinch:

Skrevet

Jeg snur opp ned på tråden din jeg. For jeg har ingen tips, men lurer veldig på hvorfor du skal lage den i gryte?

Edit: Ingen tips. Ikke ingenting. :P

Skrevet

Jeg går for ferdig marinert lår av kalkun jeg! Så lettvint og godt, og litt mer risikofritt ift tørrhet.

Ved siden skal vi såklart ha waldorf, en eller annen form for poteter, kanskje en hjemmelaget rødvinssaus bare fordi det er feiring :D

Skrevet

Vi har kalkun på 8 kg. :blink:

Jeg skal ikke ta ansvar for steikinga denne gang, men lager stuffing ved siden av. Bruker kyllingkjøttdeig, rødløk, sjalottløk, granatepler, epler, søtpaprika, soltørka tomater, svisker og masse deilig krydder. Er opptatt av at smaken skal være rund og "varm" og at konsistensen på ingrediensene ikke skal bli ekkel. Er derfor litt skeptisk til ananas-prosjektet til TS både av hensyn til syrlighet (for mye?) og mtp konsistens (slimete når stekt så lenge?), men regner med du har testa før? Del gjerne erfaring! :)

I tillegg har vi poteter, rosenkål og saus, og så pleier jeg å lage grønnsaksratatouille, men i år putter jeg de ingrediensene i stuffinga i stedet.

Skrevet

Tror vi har en kalkun på 6 kg, men det er greit for jeg elsker restekalkun! :drool: Blir ikke noe fancy greier iår, kun kalkun, poteter, kanskje gulerøtter og hjemmelagd fløtesaus.

  • Like 1
Skrevet

Har en kalkun på 4,5 kg. Tenker jeg kommer til å bruke stekepose, men må jeg stappe den??

hvor lenge bør den steke og på hvor mange grader.

Her blir det ikke waldorfsalat, da jeg ikke har likt noe av det jeg har blitt servert før.

tenkte kanskje potetsalat og grønnsaker og fløtesaus

Skrevet
Her blir det kylling bryst filet fordi vi ikke er mange nok til stor kalkun. Også poteter i ovn og tilbehør.

Jeg mente kalkun altså. Jeg bare er litt trøtt :-P

  • Like 1
Skrevet
Jeg snur opp ned på tråden din jeg. For jeg har ingen tips, men lurer veldig på hvorfor du skal lage den i gryte?

Edit: Ingen tips. Ikke ingenting. :P

Fordi jeg glemte å kjøpe stekepose. Jerngryta kan settes i stekeovnen og er lett å frakte med seg dit vi skal for å feire nyttår.

Vi har kalkun på 8 kg. :blink:

Jeg skal ikke ta ansvar for steikinga denne gang, men lager stuffing ved siden av. Bruker kyllingkjøttdeig, rødløk, sjalottløk, granatepler, epler, søtpaprika, soltørka tomater, svisker og masse deilig krydder. Er opptatt av at smaken skal være rund og "varm" og at konsistensen på ingrediensene ikke skal bli ekkel. Er derfor litt skeptisk til ananas-prosjektet til TS både av hensyn til syrlighet (for mye?) og mtp konsistens (slimete når stekt så lenge?), men regner med du har testa før? Del gjerne erfaring! :)

I tillegg har vi poteter, rosenkål og saus, og så pleier jeg å lage grønnsaksratatouille, men i år putter jeg de ingrediensene i stuffinga i stedet.

Men ok, det høres logisk ut og da sløyfer jeg ananas. Kan legge den frisk oppskåret på fatet.

Har en kalkun på 4,5 kg. Tenker jeg kommer til å bruke stekepose, men må jeg stappe den??

hvor lenge bør den steke og på hvor mange grader.

Her blir det ikke waldorfsalat, da jeg ikke har likt noe av det jeg har blitt servert før.

tenkte kanskje potetsalat og grønnsaker og fløtesaus

Kalkunen behøver ikke stappes. Det er visst til og med en fordel å ikke stappe, for den trenger lengre steketid med stuffing sier forståsegpåere.

Skrevet

Langtidssteking fungerer alltid best på kalkun (også om man bare steker et bryststykke). Kalkun er veldig magert og har lett for å bli tørt. Stikk smør og krydder under skinnet over brystet, evt legg baconstrimler oppå, sett i steketermometer, legg i stekepose, sett ovnen på 75 grader og la stå i mange, mange timer. Når kjernetemperaturen holder samme temp som ovnen (altså 75 grader) er fuglen ferdig - da guffer man opp ovnen til 220-250 grader, åpner posen (ta bort evt bacon), krydrer litt til og la stå til den er gylden.

Om fuglen står lengre tid på 75 grader enn akkurat til den er ferdig har ingen ting å si. Fjorårets kalkun hadde jeg ca 14 timer i ovnen, og den var på 8 kg. Jeg kjøper alltid den største jeg finner som jeg får plass til i ovnen, for kalkun er glimrende restemat å bruke i gryter samt glimrende godbiter til hundene :)

  • Like 2
Skrevet

Vi har pleid å ha hel kalkun, men i år er vi bare fire så da blir det kalkunfilet. Kommer til å brune den i panna, for så å ovnssteke. Surres i bacon mot slutten, så man får den crispi og salte smaken. Serveres med rotgrønnsaker, brokkoli og hjemmelaga soppfløtesaus. Mmm!

Skrevet
Vi skal ha en stor hel kalkun og vi er bare tre stykker på nyttårsaften pluss en bikkje som får smake litt :P Så vi ha iallefall nok kalkun :D Hehe :)

Etter middagen: Ta alt kjøttet av skroget, store biter skjæres i tykke skiver og legges i frysepose for seg, her har du fine restemiddager. Småbiter legges i egne poser og brukes i supper, gryteretter og salater. Enig med Line i at kalkun er topp restemat!

Skrevet

Jeg sverger også til Hellstrøms oppskrift. Mest fordi han ikke vil man skal steke hele kalkunen. Hvis man ikke gjør det så unngår man tørre deler av kalkunkjøttet. Syns det er mye bedre og det tar mye kortere tid :)

Skrevet
Her blir det kylling bryst filet fordi vi ikke er mange nok til stor kalkun. Også poteter i ovn og tilbehør.

Jeg steker alltid STOOOOR kalkun, slik at jeg har rester i mange dager! Fryser bare ned og varmer det opp ved damping siden ;)

Denne gangen bommet jeg skikkelig på kalkunlagingen min, og klarte å steke fuggel'n opp ned :P Men, det smakte allikevel det :P

Jeg gjør det veldig enkelt. Smelter smør, blander inn salt og pepper og heller dette over kalkunen. Så i ovnen på 175 grader i ca 40 min pr kg fuggel. Vips ferdig.

Men troooor jeg kommer til å prøve stekepose nestegang. Bare for å teste det.

Vi spiser saus, potet, ris og rosenkål til (eller, jeg spiser ikke kålen da)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Når dere er med andre valper, har dere gått litt tur sammen først uten å hilse, eller bare sluppet de sammen for lek? Det er ofte litt voldsomt for dem, og bedre om de får bli vant til hverandre på trygg avstand og tid til å lese hverandre først, før de leker.  Ellers er det nok bare å være konsekvent og holde ut, siden tannfellingen knapt har startet.
    • Takk for svar. han har to trygge eldre hunder som han har lekt med noen ganger. vi har prøvd oss med andre valper, men han er ikke intendert i å leke med de, legger seg kun ned og ruller seg sammen som en ball. Virker utrygg, redd, så det har vi sluttet med.han er at typen som blir mer giret av å hyle, så det fungerer ikke.  han har ikke begynt å miste tenner enda, men har begynt å få noen. Får både tyggebein, fryser klut fra fryseren og fryste gullerøtter/ men når de intense periodene kommer så fungerer ingen ting. Time out er det eneste som fungerer, men det er jo et mareritt å få han i valpebingen fordi han bokstaveligtalt  sitter fast i deg.    vi krysser jo fingrene for at dette er en fase, for ellers er han lydig. Kan både sitt, ligg og bli. Men ikke når dette kikker inn
    • Sosialiserer dere noe med andre hunder? Bitehemming er noe de lærer veldig mye bedre i lek med andre hunder enn fra mennesker. Prøv å finne noen trygge hunder i nærområder eller bland kjente og gå en kort tur i bånd uten hilsing, før de får leke litt. Prøv å klynke til når han biter, og snu dere bort. For noen funker det, andre blir med gira av det. Vri opp filler og tauknuter i vann og frys dem. Isen demper smerte og klør i tennene. Nå er det vel litt tidligste laget med tannfelling, men kan være starten på en periode med MYE biting. 
    • Du kan anmelde eier/fører med beskrivelse og tidspunkt/sted til politiet, men det er lite sannsynlig at de vil ha kapasitet til å gjøre noe med det. Hvis du har mulighet til å finne ut hvem det er kan du sende en bekymringsmelding til Mattilsynet, men så lenge hunden får mat, vann og tak over hodet er det lite de kan gjøre også, så lenge de ikke ser faktisk alvorlig mishandling. Det er lovpålagt å ha kontroll på hunden enten den er i bånd eller ikke, men i realiteten veldig vanskelig å håndheve.
    • Hei! valpen vår på 14 uker har egentlig vært eksemplarisk, bortsett fra litt utfordringer på natt og med bur. Men nå har det virkelig blitt ekstremt mye biting. Vi fører dagbok og ser at det sammenheng mellom overstimulering og lite søvn som gjør at han får disse bite periodene. Det går ikke an å avlede han med gobiter, bein eller ignorering og vi må sette han i timeout for å roe han.    noen som har noen tips til å håndtere dette? Han biter oss til blods og sikter fast når han skal følges i timeout eller ut for å gå på do. Vi vet vi skal prøve å unngå overstimulering og at han må få mer søvn. Men enn så lenge har vi slitt litt med å få han til å roe seg alene på dag og kveldstid 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...