Gå til innhold
Hundesonen.no

trenger råd-stueren?!


TMR
 Share

Recommended Posts

Jeg har en liten valp som ikke liker å være ute.. jeg kler på henne, men det er ikke alltid like gøy. Så jeg har store problemer med å få henne stueren. Vi kan gå på en tur, eller generelt vært ute. Kommer inn og leker litt med kattene så gjøre fra seg inne. Slår ikke feil.

Det er jo veldig kalt for henne, så jeg skjønner jo det. Men jeg vil jo gjæren at hun skal gjør fra seg ute;-p

Er det noen som har noen tips eller evt erfaring som de vil dele?? Kjempe snilt om dere deler:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vær "kynisk": Ikke gå inn før hun har gjort fra seg ute.
Om hun foretrekker å være inne, så er det belønningen. Så fort hun tisser/bæsjer er det ros og rett inn i varmen.

Mange valper har en tendens til å holde seg hele turen for å gjøre fra seg når man kommer inn. Da går det ann å lure de litt. Gå inn som vanlig, være inne bittelitt og rett ut igjen og bli der til den gjør fra seg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vente ute til hun faktisk gjør ifra seg? Vet det kan høre slemt ut med en så liten sak, men det må til. Så lenge hun er godt påkledd eller ikke blir for kald så er ikke det noe problem. Og så husk å ta henne med ute etter at hun har lekt, sovet og spist. Da må de som regel så mye på do at de gjør ifra seg selv om de er ute. Så prøv det. Vær litt bastant på det at hun må gjøre ifra seg ute FØR dere går inn. Det kan ta litt tid, for hun vil jo gjerne inn å gjøre ifra seg. Men her må du da være litt sta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring er at mange valper ikke vil gjøre fra seg på tur, men på et område hvor de føler seg trygge. Det jeg har gjort er at jeg har hatt ett fast sted hvor jeg har latt valpen gjøre fra seg til den føler seg trygg der og etter hvert gir klare signaler på at den vil ut, så har jeg økt området gradvis. Valpen her i huset er nå 4 mnd gammel, de to uhellene som han har hatt inne etter han var 10 uker gammel og hadde bodd her i 2 uker, er fordi jeg ikke leste signalene hans godt nok.

Så, forsøk å droppe tur, finn et sted som kan bli valpens eget en stund og ha tålmodighet og bli værende til den har gjort fra seg, som de andre nevner her. Og husk: ut etter mat, søvn, lek og drikke.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar :-)

Men jeg kan ikke utelate det att jeg føler jeg svikter henne litt.. hun skjelver og skjelver. Jeg har stått ute i evigheter. Men hun bare ser på meg og skjelver så mye att hun ikke kan gå rett.

Hun har en egen liten hage. Der har det vært vellykket en stund. Men nå har det falt tilbake igjen;-s

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig i det som blir sakt over. Ha henne i bånd, gå til fast sted i nærheten av huset hver gang. Rett inn med en gang hun har tisset. Om hun absolutt ikke tisser, gå inn uten å ta av båndet, med en gang hun gjør tegn på å skulle tisse, ut. Men aller helst vær ute til hun tisser.

For noen hjelper det om man tar et håndkle/klut/fille, og tørker opp tisset til hunden når den har tisset inne, og legger det ute på den faste plassen. Så lukter det den der, og hunden kan ta koblingen raskere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar :-)

Men jeg kan ikke utelate det att jeg føler jeg svikter henne litt.. hun skjelver og skjelver. Jeg har stått ute i evigheter. Men hun bare ser på meg og skjelver så mye att hun ikke kan gå rett.

Hun har en egen liten hage. Der har det vært vellykket en stund. Men nå har det falt tilbake igjen;-s

Det kan høres ut som om du står mye i ro i hagen, beveg deg heller. Bær valpen med deg et stykke hjemmefra og gå hjem igjen. Jeg er klar over at de ofte foretrekker et fast sted å gjøre fra seg, men antagelig blir hun stående mye i ro i hagen og fryse.

Kle på henne og gå en kort tur hver gang hun vil på do.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Vet dette kanskje høres litt ekkelt ut, men det jeg har gjort for å få valpen stueren er å la være å plukke opp driten når han gjør ifra seg i hagen, på den måten føler den seg helt trygg på hvor den skal gjøre ifra seg og gjør det innenfor et 2x2m område i tillegg til å gi mye ros og belønning når den har gjort ifra seg :). Det går stort sett bare et minutt fra den har komt ut til den har gjort ifra seg etter å ha spist.

Når den blir helt stueren skal jeg så klart plukke opp etter den selv om det er i vår private hage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...