Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva ville du bli/hva studerte du/hva endte du opp med å jobbe med?


Missy-
 Share

Recommended Posts

  • Svar 188
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg bare kom på en herlig historie: Et år var han jeg bodde sammen med fadder for nye studenter på BA i statsvitenskap. Vi var sånne kule, verdensvante, litt eldre studenter som hadde fadderbarna ho

Jeg har matematikk, fysikk og kjemi fra Universitetet i Oslo, hovedfag i spektroskopi men skiftet over til kvantemekanikk for en dr-grad. Desverre blidde det ingen dr-grad pga en tysk gruppe publisert

Jeg vingler litt mellom to veldig forskjellige retninger. Da jeg skulle begynne på vgs, søkte jeg Tomb jordbruksskole (oppvokst i Oslo vest, så alle syntes jeg var litt rar) og kom inn, men i og med a

Jeg har matematikk, fysikk og kjemi fra Universitetet i Oslo, hovedfag i spektroskopi men skiftet over til kvantemekanikk for en dr-grad. Desverre blidde det ingen dr-grad pga en tysk gruppe publiserte akkurat det jeg hadde forsket på til graden (utvikling av et program for å beregne 2. deriverte til bølgefunksjoner..) - og på den tiden måtte man publisere avhandlingen for at det skulle være gyldig som avhandling. Det var bittert etter 5 års jobbing..

Så jobbet jeg i Sintef en del år som forsker, og da dreide seg primært om statistikk og kjemometri. Deretter tok jeg noen fag på BI og gikk over i det "pulserende" næringsliv drev med ymse kundeanalyser. Jeg var konsulent i en del år men nå jobber jeg som kunde-analytiker i bank. Har drevet /driver med en gigantisk kundetilfredshetundersøkelse (det er kjedelig det.. ikke noe faglig omtrent i det hele tatt, bare hassle), har vært med på å legge om kundebasen fra et eldgammelt system over på ny moderne database-teknologi (kjedelig men veldig nødvendig) og driver ellers med mye strategiske analyser (ganske gøy).

Kvantemekanikk er nok det morsomste faget jeg har drevet med, det er sånn en snurrig verden hvor tid kan gå baklengs og hvor man aldri helt vet hvor ting er! Masse rare vinklinger og synspunkter. Og alt beskrevet vha noen av de mest heftige, effektive matematikk-notasjonene som finnes.

Så jeg er nok en mega-geek.. jeg skjønner ofte hva de snakker om i The Big Bang Theory *rødme*

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gått ett år på allmennfag, deretter bytta jeg til medier og kommunikasjon. Gikk ut som lærling i mediegrafikerfaget med intensjon om å ende opp som grafisk designer, men det kjeda meg ganske fort. Tok generell studiekompetanse og jobba litt i barnehage, før jeg tok bachelor i markedsføring med fordyping i prosjektledelse ved BI Trondheim.

Nå jobber jeg som prosjektleder i et stort reklamebyrå. Det er veldig spennende, veldig utfordrende på alle mulige vis, ganske hektisk, og jeg har noen fantastiske mennesker til kolleger :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er Landskapsarkitekt, utdannet fra UMB med spesialisering i forvaltning av grøntanlegg m.m, men skrev master om folks syn på landskapet på hytta. Gikk ut fra UMB i 2010 og har vært ansatt i vegvesenet siden det; jobber både med små reguleringsplaner som prosjektleder og som Landskapsarkitekt, for å sikre at landskap og grønt blir ivaretatt best mulig, og med større planer, hvor jeg i tillegg til det nevnte jobber med landbruk m.m. I tillegg jobber jeg litt med vegetasjon/grøntanlegg og vedlikehold av

veganlegg. Jeg trives veldig godt i jobben og føler jeg får være med på veldig mye forskjellig. Er nok ikke en veldig tradisjonell lanskapsarkitekt og trives kanskje best som prosjektleder for små prosjekter der man får nær kontakt med folk og i tillegg lager små anlegg som gjør mye i små lokalmiljøet... I tillegg er nok en jobb i staten bedre tilpasset det å ha et liv utenom jobben(f.eks med hund) i forhold til det å jobbe i

det private, ivertfall for en Landskapsarkitekt. Dvs det er kanskje VEL så mye å gjøre i svv, men det er respektert at man har et liv utenom.

(Jeg skulle jo som sikkert "alle" endre her, bli veterinær, og kom til og med inn på utdanningen i Edinbourgh, men motet sviktet og høye skolepenger og evig lån gav ikke helt den store troen, men jeg er veldig fornøyd med hva det endte opp med; hund og dyr som hobby og en interessant jobb jeg trives med som gir meg mulighet til å drive med hobbyen min. Relativt hardt studie for å komme dit, men på et universitet med Norges beste studiemiljø;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye høgere utdanning her inne. :) Eg er ikke en av de,ennå.

Begynte på hotell og næring og endte opp som konditor lærling. Men med min flaks her i livet, så fikk eg en veldig spesiell allergi mot fuktighet og måtte etter et halvt år gi meg. Når den allergien kom var det også mange andre drømmer som gikk i dass.

Har i ettertid gått både tegning form og farge, og barn og ungdom.

Jobber nå i butikk og er ass butikksjef. Men min store drøm er å bli psykolog. Kanskje noe innefor barn.

Siden eg ikke har studiekomp. så skal eg ta den over nettet. Men har en stor skrekk for matte. Men en dag så må eg hoppe i det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går mitt andre år på videregående dramalinje. Drømmen min er å en dag ta bachelor i skuespillerfag ved KHiO (Kunsthøgskolen i Oslo), og bli proffesjonell skuespiller.

Pleier å si at jeg ikke har valgt en utdannelse, jeg har valgt et liv. Jeg jobber ikke bare med teater om dagen, men hele døgnet. Jeg jobber med min egen teatergruppe og skriver en del manus og slikt om kveldene. Jeg går også mye i teatret som publikummer, og er bak scenen og slikt så ofte jeg kan. Jobber med å få en "fot innenfor". Også tar jeg sangtimer. Men jeg er også fokusert resten av døgnet. Jeg tenker alltid i den retningen. Hver gang jeg føler noe sterkt eller bare spesielt, eller et vitne til en "hendelse" som innebærer mye følelser fra de innvolverte prøver jeg å lagre det, slik at det er lettere å ta det frem når det kreves av meg.

Så, ja, denne utdannelsen min er noe spesiell. Enda mer spesielt er det vel at den egentlig ikke har begynt enda. Om det noen gang skjer at jeg kommer inn på drømmeskolen, er det uansett flere år til. Men jeg føler liksom at jeg er godt i gang, fordi jeg jobber så hardt :lol:

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant ut i dag at jeg skal søke på brannmann(kvinne) til våren :D Kanskje jeg må skaffe meg en dalmis.. ?

Det er jo rimelig langt fra det jeg har tenkt på tidligere, men det trenger ikke å være en jobb for resten av livet. Man starter nemlig med lønn fra dag èn og opplæring og kursing underveis. Også er jo pappa brannmann da.. :heart:

Endret av Missy-
  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er utdannet grafisk designer og " spesialiserte" meg på kulisser på høyskolen.

Jobber nå som Varebestiller i byggevareavdelingene i et av nordens største byggevarehus. Kjemperelevant utdannelse altså :D Stortrives med jobben min forøvrig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo derfor jeg har møtt deg, Siri! Ikke på utstilling, men på viltstengselseminar :)

Jepp, jeg husker det godt :).

Så jeg er nok en mega-geek.. jeg skjønner ofte hva de snakker om i The Big Bang Theory *rødme*

:lol:

Gikk ut fra UMB i 2010 og har vært ansatt i vegvesenet siden det; jobber både med små reguleringsplaner som prosjektleder og som Landskapsarkitekt, for å sikre at landskap og grønt blir ivaretatt best mulig, og med større planer, hvor jeg i tillegg til det nevnte jobber med landbruk m.m. I tillegg jobber jeg litt med vegetasjon/grøntanlegg og vedlikehold av veganlegg. Jeg trives veldig godt i jobben og føler jeg får være med på veldig mye forskjellig. Er nok ikke en veldig tradisjonell lanskapsarkitekt og trives kanskje best som prosjektleder for små prosjekter der man får nær kontakt med folk og i tillegg lager små anlegg som gjør mye i små lokalmiljøet... I tillegg er nok en jobb i staten bedre tilpasset det å ha et liv utenom jobben(f.eks med hund) i forhold til det å jobbe i det private, ivertfall for en Landskapsarkitekt. Dvs det er kanskje VEL så mye å gjøre i svv, men det er respektert at man har et liv utenom.

Hvor jobber du? Her hos oss eller? Føler dette er noe jeg burde husket og visst, men... hahahha :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så jeg er nok en mega-geek.. jeg skjønner ofte hva de snakker om i The Big Bang Theory *rødme*

Er noen logikkspøker der som vi filosofer humrer litt av også :)

Ikke for å forsøke å dra dere ned av den høye hesten, altså, men det hender at vi vanlige dødelige uten hovedfag i kvantemekanikk eller Spinozas virke også ler av de "intellektuelle" festlighetene i den serien. :lol:
  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å forsøke å dra dere ned av den høye hesten, altså, men det hender at vi vanlige dødelige uten hovedfag i kvantemekanikk eller Spinozas virke også ler av de "intellektuelle" festlighetene i den serien. :lol:

:lol: Ikke sånn ment i det hele tatt.. gubben ler så han gråter av den serien, og da ofte fordi de kommer med sånt "ubegripelig vas" i helt uegnede situasjoner. Imidlertid har de faktisk tatt seg bryderiet å ikke bare "finne på". det er høyst "reellt" eller hva jeg skal si, det de kommer med og det spilles også på fag-morsomheter også som man antagelig må være geek for å ta, m.a.o. den serien utgjør høy humor på så veldig mange plan!

Og så ble jeg litt nysgjerrig på Hermes som er filosof - inngår kvantemekanikk og implikasjonene av det, i filosofi-studier pr idag? I kvantemekanikken er det rom for både fri vilje, at det kanskje finnes en gud (!), at verden er ikke deterministisk etc, så jeg bare lurte på om det er med? Filosofi og realfagene gikk jo hånd i hånd i tusenvis av år, hvorfor ikke fortsatt liksom? Og det var OT

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte lang tid på å finne ut hva jeg skulle bli.... Jobbet i to dyrebutikker i 8 år til sammen, trivdes egentlig godt i den siste jobben. Men ble lei av ugunstige arbeidstider bla. og bestemte meg for at jeg ville ha en utdannelse. Så jeg søkt, kom inn og begynnte på sykepleierutdanningen på HIT. Ble ferdig med bachelor der juni 2011, og jobber pr d.d i hjemmesykepleien. Velidg stressende, og med konstant dårlig tid desverre, men en jobb jeg likevell trives i og som er ekstremt givende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å forsøke å dra dere ned av den høye hesten, altså, men det hender at vi vanlige dødelige uten hovedfag i kvantemekanikk eller Spinozas virke også ler av de "intellektuelle" festlighetene i den serien. :lol:

Joda, selvsagt, men det er noen referanser også iblant, som kanskje ikke er allment kjent for folk som ikke studerer matte og fysikk :)

Og så ble jeg litt nysgjerrig på Hermes som er filosof - inngår kvantemekanikk og implikasjonene av det, i filosofi-studier pr idag? I kvantemekanikken er det rom for både fri vilje, at det kanskje finnes en gud (!), at verden er ikke deterministisk etc, så jeg bare lurte på om det er med? Filosofi og realfagene gikk jo hånd i hånd i tusenvis av år, hvorfor ikke fortsatt liksom? Og det var OT

Det er nok i så fall veldig lite enda, men det er noen som arbeider tverrfaglig. Det er for eksempel startet et prosjekt i Ås om kausalitet nå, og jeg vet at den ene PhD-studenten som er knyttet til prosjektet arbeider med fysikk (men han er utdannet filosof).

Filosofien er veldig anvendelig, og mange kombinerer det med andre fag, alt fra rettsvitenskap til matematikk. Dermed er det også et veldig sprikende fag, med mange spesialister i hver sine leirer.

Internasjonalt er det en del filosofer som jobber med fysikk. Det er kommet noen veldig spennende bøker om emnet de siste ti årene. Jeg syns det er spennende selv, men har ikke nok kunnskaper til å forstå alt.

Endret av Hermes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri; Jobber i Drammen, ressursavdelingen. Tror vi har "snakket om det" i en annen tråd en gang, men vi er jo i forskjellige regioner og da treffes man jo ikke så ofte selv om vi forsåvidt er innenfor samme fag... Mulig vi også har vært på samme kurs uten å vite om hverandre;) For tiden er jeg sykemeldt pga en litt krevende graviditet, da, så jeg har ikke vært mye tilstede i det siste...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fullført 3 årig videregående på medier og kommunikasjonslinjen og har da generell studiekompetanse. Jeg var veldig skolelei etter tredje året og gjorde det ganske dårlig da i forhold til hva jeg kan. Dermed trengte jeg et år fri for å jobbe, og jobber nå som vekter på flyplassen. Jeg trives veldig godt og er glad i å jobbe skift merker jeg. Det er kjekt å dra på jobb når alle andre sover, og det er deilig å komme hjem fra jobb når alle andre er på jobb :ahappy: Da har jeg skogen og veiene helt for meg selv! :D

Hva jeg vil bli er enda usikkert, men jeg kjenner på meg at jeg vil komme i gang med noe. Foreløpig virker psykologi mest interessant å studere, men jeg aner ikke helt hva jeg vil jobbe med innenfor det. Uansett så tenker jeg at det er et potetfag og håper jeg kommer inn på årsstudium til neste år og kanskje får litt mer innblikk i hva jeg vil når jeg møter mange andre studenter og hører hva de gjør på :lol: Jeg må si det Sandra forteller om sosialantropologi virker veldig spennende også.

Som en på jobben sa:" Du skulle dratt ned dit hvor jeg kommer fra, Iran, og se hvilke valgmuligheter du har der. Der kan kvinner kun velge fire ulike fag. Her har dere problemet med at dere har for mye å velge mellom." Og det er akkurat det jeg føler :P Det er så mye å velge mellom, men jeg vet så og si ingenting om det jeg har å velge mellom.. Det er tøft å skulle bestemme seg nå for hva jeg skal gjøre resten av mitt liv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri; Jobber i Drammen, ressursavdelingen. Tror vi har "snakket om det" i en annen tråd en gang, men vi er jo i forskjellige regioner og da treffes man jo ikke så ofte selv om vi forsåvidt er innenfor samme fag... Mulig vi også har vært på samme kurs uten å vite om hverandre;) For tiden er jeg sykemeldt pga en litt krevende graviditet, da, så jeg har ikke vært mye tilstede i det siste...

Ahhhh, selvsagt :). Jeg tenkte på det etterpå at du kanskje jobbet i Drammen ja :). Om du hadde vært her hadde jeg vel visst om det tenker jeg :D. Skal ikke se bort fra at vi har vært på kurs samtidig heller nei :). Håper det går bra med graviditeten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ferdig med vgs med spesiell studiekompetanse (m realfag) og jobber nå som vekter. Neste år skal jeg gjøre noe smart. Heller mot geologi på Uio, men det frister veldig veldig mye å begynne på UMB, bare fordi det er utrolig kult der. Men så var det det at de må ha et fag jeg er interessert i også da. Så det blir nok UIO gitt. Gleder meg!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heller mot geologi på Uio, men det frister veldig veldig mye å begynne på UMB, bare fordi det er utrolig kult der. Men så var det det at de må ha et fag jeg er interessert i også da. Så det blir nok UIO gitt. Gleder meg!

Du har emner i geologi ved UMB også.

http://www.umb.no/statisk/ipm/faggruppe/geologi/Emner%20i%20geologi.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har emner i geologi ved UMB også.

http://www.umb.no/st...i%20geologi.pdf

Jeg har sett litt på det, men da vil jeg ha mye færre valgmuligheter(da er det bare kvartærgeologi). Der inngår geologi som en del av studieprogrammet Natur og Miljøressurser, og da har man mye fag som naturlig nok går på natur/miljødelen (plantediversitet, zoologi, mikrobiologi, forurensning osv). Så det vil i så fall bli mye som ikke har med geologi/geofag å gjøre, og jeg er litt usikker på om det er like interessant.. Hm. Blir i så fall noe ganske annet enn en "ren" geologiutdanning i så fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er utdannet barnevernspedagog, men da jeg var ferdig utdannet som 20 åring hadde jeg ikke lyst til å begynne å jobbe, jeg ville studere mer. Så jeg tok et grunnfag (het det da) i kriminologi som faktisk var veldig interessant, men jeg endte opp på spesialpedagogikk studiet, og har da grunnfag, mellomfag og 1 års spesialisering i sosiale og emosjonelle vansker innen spes ped (tilsvarende logopedi/audiolog spesialisering). Jeg har også en påbegynt master i spes ped som jeg ikke ser for meg at jeg noen sinne kommer til å fullføre.

Mens jeg studerte jobbet jeg med psykisk utviklingshemmede barn og ungdom - beste jobben ever! :D Nå jobber jeg for tiden i LHL (Landsforeningen for hjerte og lungesyke). Jeg liker veldig godt å jobbe med organisasjonsarbeid og har/hatt en del verv innen pasientorganisasjoner/plattformer

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...