Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp! Hva gjør jeg?


elinebj93
 Share

Recommended Posts

Hei.

Var og henta meg en ny hund i dag. En hannhund av rasen volpino italiano.

Hun måtte gi han bort ettersom hun hadde blitt alene med sine hunder. Når vi kom inn hos eieren av hundene så lå det tiss og avføring rundt om i hele huset, og de gikk og tråkket i det. Samme med hunden jeg tok med meg hjem. Prøvd å vaske den 3 ganger med hundesjampo, men lukten kommer igjen hver

gang.

Tilsammen var det en ca 20 hunder der tilsammen.

Hva burde jeg gjøre? Jeg vil jo ikke akkurat sende tilbake hunden heller, med tanke på hvor stygt det så ut der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eddik skal visst ta knekken på mye rart av lukter. Har du eddik i hus? Dypp labbene i en skål med eddik, vent en stund og la virke litt før du skyller. Kjøp evt eddik i morgen. Dynk hele hunden i det om nødvendig.

Ikke lever hunden tilbake til et slikt sted :(

Har du vurdert å rapportere tilstandene til Mattilsynet? Det der høres ikke ut som forsvarlig dyrehold...!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Rein edikk hvis hunden har sår eller lignende så vil det svi noe inni.... Skal hunden skylles med edikk så må den blandes ut med vann. Og har hunden gått lenge i tiss så er det jo stor fare for at den ikke er stue rein. Det er jo også stor fare for at du ikke får vekk tisselukta før den har fått slitt litt på tredeputene altså tid og tolmodighet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner ikke helt hva du spør om? Lurer du på om du skal sende hunden tilbake fordi den lukter vondt? Eller er det de andre hundene du tenker på?

Jeg hadde uansett ringt mattilsynet, og det med en gang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kommer til å kontakte mattilsynet. Problemet mitt nå er at naboen har begynt å klage, ettersom han står å bjeffer konstant, samtidlig som han går rundt å markerer.

Det finnes ingen dyrevern som kan gjøre noe fortere enn det mattilsynet gjør?

Du hentet hunden i går, kastet han i dusjen og vasket han x antall ganger. Han har kommet fra et hjem med mange andre hunder. Er jo ikke rart om han bjeffer, men du behøver jo ikke la han få lov. Han har sikkert ikke lært seg at det ikke er lov å markere inne heller, men det betyr jo ikke at du ikke kan trene han til å skjønne at markering ikke er lov.

Selv hadde jeg aldri hentet en hund fra et slikt hjem. Selv om det er aldri så synd på hundene som bor der, så hadde jeg kontaktet mattilsynet med én gang, tatt bilder og lagt ved i en mail slik at de hadde forstått at dette var en situasjon hvor de burde reagere. Man er også, som Krusti skriver, lovpålagt å melde fra om tilfeller hvor det foreligger eller det er mistanke om mishandling.

Dersom jeg nå hadde tatt hunden med meghjem, ville jeg også dratt til veterinæren ganske fort for å få en fullsjekk av hunden. En hund som har gått med 20 andre hunder og tråkket i egen og andres møkk, den er det greit å få sjekket.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ring mattilsynet med en gang.

Det der er ikke heldig for hverken dyrene eller folkene som bor der. Hundeholdet deres har tydelig gått over styr.

Vi trenger virkelig dyrepoliti i Norge,for akkurat sånne ting.

Ja, eller bare gi mattilsynet det de trenger av rettigheter og midler..
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får ta godt vare på den hunden du har henta til deg, og hadde jeg vært deg ville jeg enten tatt kontakt med MT nå, eller ventet en kort stund (om du tror at eier av hundene kan ordne opp i situasjonen) før jeg tok kontakt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg veit hvordan man ofte må manne seg litt opp før man ringer mattilsynet (iallefall første gang man gjør det), men nå som jeg har krysset terskelen (ringte rspca på en jeg bodde i kollektiv med tidligere) kan jeg si at det ikke er farlig på noe som helst vis. Hvis du syns det er litt ekkelt kan du jo be noen sitte ved siden av deg når du gjør det - det gjorde jeg. Jeg syns faktisk det hele var ganske vanskelig. Men det høres ut som at det er nødvendig. I verste fall viser det seg at det ikke er så ille som det ser ut som og da skjer det ikke noe. Om det er ille blir det tatt affære. Når du har ringt har du i det minste gjort det du kan og du trenger ikke å bekymre deg mer. Angående hunden du nå har tatt til deg ville jeg kanskje snakket med en atferdspesialist og/eller gått på kurs?

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kontaktet mattilsynet, og har selv vært borte hos eieren av hundene, og snakket litt med hun. 8 stk har alt fått ett hjem, så var der 4 som skulle bli hentet til helgen, så da har jeg ihvertfall gjort det jeg kan! :)

Om hunden min, så har jeg fått ei venninde av meg til å trene han opp, da hun klarer det bedre enn meg!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
    • Haha, jeg skjønner ikke at folk takler det. Hadde en venninne som bodde i 5. etg med valp, uten heis. Hvordan går det an, liksom? Vi bodde i leilighet med én trapp ned/ut da vi fikk Odin, med Kovu hadde vi hus og hage så døren stod stort sett åpen ut. Og uten mulighet for inngjerding hadde jeg ikke vurdert en gang. Selv om man kommer langt med langline da. Men å kunne ha hagedøra åpen og bare la hundene gå inn og ut som de vil er så deilig.
    • Jo takk. Flytter i løpet av sommeren, håper jeg har nogenlunde renslig valp innen den tid.  Det som er dumt at jeg får ikke lov til å gjerde inn tomta, det er dritt. Er så vant til inngjerdet hage, det blir nok ny vane jeg må tillegge meg. Håper naboene er greie.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...