Gå til innhold
Hundesonen.no

Eksepsjonelt god ostekake oppskrift?


tm100021
 Share

Recommended Posts

Jepp! Min ostekake er supergod, jeg pleier å bli spurt om å lage den til bryllup og dåp og sånt faktisk. Veldig enkel:

300 g. Bixit kjeks

175 g. smør

200 g. Philadelphiaost

120 g. melis

1 ts. vaniljesukker

1 beger lettrømme

1/3 l. kremfløte

1 pk. sitrongele

1 pk. jordbærgele

Løs opp sitrongele i halv vannmengde. La det stå til det blir kaldt. Bland knust kjeks og romtemperert smør. Dytt dette ned i kakeformen som er 30 cm. i diameter.

Rør Philadelphiaosten med melis til den er klumpfri. Rømmen og vaniljesukker røres sammen og helles i den kalde geleen. Stivpisk kremfløten og ha denne oppi blandingen. Hell det hele over kjeksbunnen i kakeformen. La det stå til kaken er stivnet, 3-4 timer.

Jeg pleier å blande kornmokjeks og bixit, det synes jeg blir best. Gelélokk på toppen er valgfritt, men veldig godt! Til fest har jeg noen ganger laget lokk av jordbærgelé med jordbær i, bringebær med bringebær i eller kiwi med kiwibiter i. Det ser bra ut også! Er definitivt best dagen etter laging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappa hadde blåbær i sin sist gang han laget. Det var nydelig!

Herlighet nå fikk jeg lyst på ostekake. Det er nesten så jeg må bake det nå i dag. Eller kanskje i helga. Tror dere det blir godt om man bruker den nye Philadelphiaen med sjokolade, mon tro? Det er jo ost det, også. Men ostekake skal jo gjerne være litt syrlig, og da blir det kanskje feil med sjokolade.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min ligner på Ayas. Men hvilken rekkefølge lager dere den i? Jeg har stort sett begynt med gele, så ost, så bunn, men går det faktisk greit å helle lunken gele oppå osten?

Jeg lager først gelè. Mens den blir kald lager jeg bunn, og setter den i kjøleskap mens jeg lager fyllet! Gelèen må være kald, både den som skal i fyllet og den som skal på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det du vil ha er sjokolademoussekake, Ingvild. ;)

Nei, det er ostekake jeg har lyst på. :P Bare lurer litt på hvordan det hadde blitt med sjokoladephiladelphiaen. Særlig fordi jeg kjøpte den her om dagen og den ikke var så innmari god på brødskiva, så kanskje jeg kunne brukt den på en annen måte i stedet. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det er ostekake jeg har lyst på. :P Bare lurer litt på hvordan det hadde blitt med sjokoladephiladelphiaen. Særlig fordi jeg kjøpte den her om dagen og den ikke var så innmari god på brødskiva, så kanskje jeg kunne brukt den på en annen måte i stedet. :aww:

Den tror jeg egentlig ikke blir noe god, men istedet for Philadelphia synes jeg du skal teste Tine sin kremost med mandarin og ananas! Jeg bruker bare den i ostekake. Nammis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager først gelè. Mens den blir kald lager jeg bunn, og setter den i kjøleskap mens jeg lager fyllet! Gelèen må være kald, både den som skal i fyllet og den som skal på toppen.

Så du lager gele først, setter det i kjøleskapet, så lager bunnen->kjøleskapet->så fyllet->fylle blandes med gele->på toppen av bunnen-> gele og bær :) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så du lager gele først, setter det i kjøleskapet, så lager bunnen->kjøleskapet->så fyllet->fylle blandes med gele->på toppen av bunnen-> gele og bær :) ?

Nesten! Gelèlokket på toppen lager jeg ikke før kaken har stått en fire timers tid. Hvis ikke ostefyllet (med gelè i) får stivnet først, vil det ikke legge seg som et pent separat lokk på toppen, men blande seg med resten av fyllet. Grunnen til at jeg lager gelè aller først (den som skal være I fyllet altså) er fordi det tar så hinsides lang tid før den blir kald, og jeg er utålmodig :lol: Den må være helt kald før den blandes i fyllet. I tillegg har jeg en annen endring fra oppskriften overfor - jeg blander fyllet (rømme, melis, kremost - så vender jeg i stivpisket krem) før jeg heller den kalde sitrongelèen i en tynn stråle i resten av fyllet. Kremfyll liker ikke sjokkbehandling!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den tror jeg egentlig ikke blir noe god, men istedet for Philadelphia synes jeg du skal teste Tine sin kremost med mandarin og ananas! Jeg bruker bare den i ostekake. Nammis.

Den er fantastisk god i ostekake! Bruker alltid den i ostekaka. :ahappy: Ellers er oppskriften min temmelig lik din, bortsett fra at jeg bruker digestive kjeks til bunn. Jeg er ikke noe glad i bixit-kjeksen. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men dere! Det er jo mye bedre med digestivekjeks enn bix-it, uansett! Må bare si det :P

Mamma lager bunn med digsetive og masse smør, og selve kaken med sitrongele og mandarin kremost fra tine. Den er SÅÅÅ god! Men har ikke oppskriften :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal også lage ostekake til konfirmasjon i helgen :P

Jeg lager blåbær-ostekake, den er berømt..Muligens fordi den er overraskende god for å komme fra meg :P

Trikset er å bruke en vanlig klassisk ostekakeoppskrift, men å bytte ut mye av vannet i geleen man blander i fyllet med juicen fra frosne blåbær. Knallgodt.

Serveres med friske blåbær og jordbær strødd oppå og rundt.

Edit: og ja, man bruker så klart digestive!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Innser at jeg ikke har det som trengs for å lage ostekake. Mangler for eksempel både kakeform og miksmaster til å piske krem. :P Men når jeg kommer hjem på sommerferie skal mamma få lage ostekake, for nå har jeg helt sykt lyst på det. (Det og skinkepai, bare mamma kan lage det.) Hun lager verdens beste ostekake! Det er sikkert helt standard oppskrift, da. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Verdens beste ostekake:

1 pakke Gjende kjeks

150 gram smør - smeltes

1 pakke Tine smøreost naturell/alternativ mandarin og ananas

1 beger rømme

1 ts vaniljesukker

150 gram melis

2,5 dl fløte

2 pakker sitrongele

Lag gele etter anvisning på pakken men bruk halve mengden vann. (lag en pakke av gangen).

Knus kjeks og bland med smeltet smør, dytt kjeksmassen ned i bunnen på en kakeform.

Pisk krem (med melis og vaniljesukker)

Miks osten inn i rømme

Bland krem og osterømme

Hell i sitrongele (som må være kald)

Hell ostemassen over kjeksen og sett kaldt til ostemassen har stivnet.

Imens lager du geleboks nummer 2, bruk fortsatt halvparten av vannmengden. Avkjøl og hell over ostemassen.

La stå noen timer i kjøleskapet.

Serveres som den er, eller med hjemmelaget bringebærsaus - halvtintebringebær kjørt i blender med litt sukker.... yummy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den tror jeg egentlig ikke blir noe god, men istedet for Philadelphia synes jeg du skal teste Tine sin kremost med mandarin og ananas! Jeg bruker bare den i ostekake. Nammis.

Jeg bruker også den med mandarin og ananas istedet for philadelphia. Mye bedre synes jeg!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Finner ikke noe om noen grupper i området på nett, så lurer på om noen er interesserte i å starte en og leie hall sammen i vinterhalvåret?  
    • Lurer på hvor det ble av alle hundeparkeringsboksene. Er det noen som vet om butikker som fortsatt har sånne? Vi bruker ikke bur hjemme og trenger trene på det, samt at det er kjekt å kunne handle mat med hunden når den mestrer situasjonen. 
    • Jeg kjenner kun til engelsk setter, og synes noen ganger de er litt vel myke/milde. Så ville vært nøye på å finne en oppdretter som avler på trygge fine hunder. Tror nok fysisk mosjon er viktigere enn mental trening for en engelsk setter 😊 
    • Narsisistens smørbrødliste over hvordan skape avhengighet i new supply fungerer som bare det så langt. Vi er vel og merke fortsatt i innledende love bombing fase, men jeg har allerede vært avvisende og ikke svart på meldinger, og forlatt ham for å prate med andre så han hører det gjennom den stengte døren, noe som sender ham inn i en emosjonell berg og dalbane, og han vil bare være sammen med meg hele tiden. Truly toxic behaviors jeg har kommet unna med i dag, uten å bli forlatt til fordel for en annen, fordi han nå er så emosjonelt avhengig av meg allerede: Bading. Vasket til og med barten og skjegget med sjampo Tørking med håndkle Føning (!) Skamklipp med maskin  Potesokker  Greit, han protesterte litt mens det stod på og jeg skal innrømme det ble love bombet med K9 Nom Noms. Vi er for tidlig i toxic relationship prosessen til å bare kjøre på med den typen mishandling uten å tilsløre at det er hva det er ennå, men soon.. Har allerede begynt å tøye strikken litt. Bedt om sitt ved døren og så ikke belønnet med godis, bare en "kom da!". Bedt om stå, fortsatt med rygge uten godis mellom. Hvis en koker frosken sakte, så legger den ikke merke til at love bombingen sklir over i ren og skjær utnytting. Jeg er høy på dopamin av å ha fått ham til å: Sitt - dekk - stå (eller pølse-bacon-ost, som det heter for å snakke et språk han forstår) Spin og twirl Åttetall mellom beina  Utgangsstilling høyre og venstre  Sitte i front  Sitte på stedet hvil mellom beina Touch snute i hånd  Rygge Ligge på ryggen  Sitte bamse  Danse med muttern Gi labb(er) High five  Riste på hodet: "Neeei" Sitt-bli med dobbeltkommando håndsignal fordi jeg klebber ting til iblant ved å ville for fort frem Fra sitt frem til target pad Jeg har ikke lagt noen plan for å trene øvelser så jeg får tilfredsstilt min indre kontrollsyke. Det haster ikke å ha et repertoar av underholdningstriks, men det var så ****** kaldt ute, vi måtte gjøre noe inne. ..og Ede er helt med, lykkelig uvitende om hvordan han vil bli kokt sakte av en manipulativ Maskot som tenker at han uten å selv legge merke til prosessen vil måtte gjøre alt det der og mye mer uten en eneste godbit underveis.   Edit: Shit, nei, jeg er ikke helt profesjonell på dette. Det ser ut som det straffer seg ved at han allerede har begynt å snoke gjennom sakene mine. Han åpnet nettopp en skuff og begynte syte fordi han fant masse ubrukte godbitposer oppi der. —HVEM er det lageret der tiltenkt, liksom? Hva var det jeg gjorde da jeg stappet en sånn pose i lomma og forlot ham hjemme alene i nesten et minutt uten å svare på meldinger? Han får bare tro meg på at de er til ham og bare ham fordi jeg elsker ham og bare ham. 
    • Fikk endelig blitt kjent med lukten av alkoholkonsum i går. Busser og gater med feststemte brisne i godt humør. De aller fleste ignorerte ham. Noen vekslet noen ord på avstand. Mange flørtet i forbipassering. Ingen tok på ham. På den ene bussen var vi heldige og fikk 10 minutter selskap av tre glade brisne som selv hadde hunder de pratet om, mellom å henvende seg til Ede i passende intervaller for å fortelle ham at han er en søtnos, mens han satt rolig på fanget mitt i grei høyde og var inkludert i den midlertidige flokken.  Folk har blitt utrolig flinke til å ikke nævle på fremmede hunder. Det var verre å ha valp før, da de aller fleste ville ta på og gi førerne større utfordringer ved å lære valpen at det lønner seg å hoppe opp på folk, for da blir de skikkelig glade og kosemose - helt til valpen blir stor sånn som blandingshunden Bamse, og dømt til døden ved giftsprøyte for å gjøre hva alle belønnet Bamse for da han var liten: å hoppe opp på for å receive much love og gjøre en forbipasserende veldig glad.  Kanskje det hjelper at Ede er såpass stor valp. Han kan lett se ut som en voksen schnoodle-cockadoodle blanding om en ikke ser labbene og de klumsete bevegelsene. Folk som ser at det er en valp har kanskje nok peiling til å vite hvor dumt det er å trene ham til å forvente å bli fysisk med tilfeldige fremmede på gata. Kanskje er det også mutterns alder og mer seriøse holdninger som gjør det. Ser antakelig mer myndig og mindre approachable ut enn før. Vibber noe annet nå enn som yngre og mer sosial vimsevirre fjolle med mindre kunnskap og uten noen plan med sosialiseringen. Klar forbedring.  Råd fra instruktøren Ede er mindre fornøyd med at vi betaler for å veilede muttern om hvordan gjennomskue og outsmarte ham, det var å redusere mengden godis som bestikkelser. Jeg er fæl til å holde ham passiv og gi illusjonen av veloppdragen med godis. Han trenger lære å slappe av uten. Det rådet var vanskelig for muttern å følge opp på fulle busser og gater med folk tett i tett og ikke en eneste kommando for oppgaver han kan få fokusere på fremfor godbiten i mutterns hånd. Eksempelvis da dørene åpnet seg på den ene forholdsvis sparsomt befolkede bussen vi skulle av, og det var en to meters dyp, tett vegg av folk rett utenfor, på byens travleste holdeplass. Ede er typen som instinktivt ønsker ta inn og vurdere situasjoner før han tar beslutninger. Det er unaturlig for ham å bare følge muttern på blind tillit og valse rett inn i alt uten å se an ting først - og så valse uti på tillit til at mutterns lederskap er beste løsning. Han er tøff, men han er glup også.  Å ha valp som blir sittende midt i døråpningen mens tjue stk vil inn der, det går ikke, så å gå av bussen på egne poter er nå en arbeidsoppgave han har lært at det lønner seg med sitt-ned-aksjon mot. Å stoppe igjen, for å analysere og sniffe hender, bukselommer og mer og mindre edle private deler på fremmede, midt inni en ganske tett masse av mennesker i kaotisk bevegelsesmønster, det har han lært er måten å få muttern til å småpanisk fiske det beste hu har å by på ut av "In case of emergency"-lomma og la ham gomle på det mens vi navigerer ut av kaoset.  Hvem som trener hvem er altså et spørsmål om synsvinkel.   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...