Gå til innhold
Hundesonen.no

Om atferdsterapeuter, hundepsykologer og moderne læringsteori [utblåsning]


jlkm
 Share

  

14 stemmer

  1. 1.

    • Le?
      9
    • eller gråte?
      2
    • nei, dette er ikke noe å le av. Det er blodig alvor og et høyst reelt problem påpekt på en god og troverdig måte.
      3


Recommended Posts

Hva som er bullshit eller ikke skal jeg hverken mene eller si noe om. Det klarer du visst utmerket selv...

Nå var det det du sa som var temaet her da. Du sier i flere innlegg at du enkelt kan se om en hund er trent tradisjonelt eller klikkersk, før du plutselig snur og syns at det er tull å prate om forskjeller. Da er det naturlig å gå ut fra at en av delene er bullshit - kan du se det ganske enkelt, eller er det ingen forskjeller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 71
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

En "artikkel"(?) hvor man rakker så kraftig ned på noen og samtidig hyller andre opp i skyene klarer jeg ikke å ta særlig seriøst. Alt settes så himla på spissen. Det finnes middelveier, og jeg holder

En litt morsom anekdote ang Nordenstam og " gamle metoder". Han jeg trente hester hos i hele min oppvekst var også jakthund - instruktør og dommer. En hundemann av den gamle sorten. Han er nå 94 år

Kan ikke folk bare bruke tid på å VISE at "deres" metode er den beste fremfor å rakke ned på andres? Det gjelder begge veier! Dyrevelferdsloven vår setter vel egentlig grenser for bruk av hardhendt

Litt av poenget mitt er at det som defineres som tradisjonell trening ikke nødvendigvis betyr negativt betinget adferd. Jeg bruker masse shaping (forming av adferd) i min tradisjonelle trening. Dette er treningsmetoder som har vært brukt, lenge før Bob Baily og Karen Pryor kom på banen og Canis adopterte klikkertrening som allemannseie.

Alle, uansett hva man driver på med, er bundet opp av nøyaktig de samme naturlovene. Hverken Bob Baily, Karen Pryor eller Canis har laget dem. De har eksistert siden tidenes morgen. Om jeg har sagt at jeg kan se om hunden er trent tradisjonellt eller klikkersk så beklager jeg det. jeg tror ikke att jeg sa det. Men jeg ser forskjell på ulikt forsterket atferd og det var poenget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå var det det du sa som var temaet her da. Du sier i flere innlegg at du enkelt kan se om en hund er trent tradisjonelt eller klikkersk, før du plutselig snur og syns at det er tull å prate om forskjeller. Da er det naturlig å gå ut fra at en av delene er bullshit - kan du se det ganske enkelt, eller er det ingen forskjeller?

Du liker visst forstatt å bruke Ad Hominem argumenter? Det er forskjell på P og N forsterket atferd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kutt ut det der og hold deg til saken. Du liker visst forstatt å bruke Ad Hominem argumenter? La det være.

Jeg holdt meg til saken, jeg spurte ganske enkelt om du kunne se forskjell på en tradisjonelt trent hund og en klikkertrent hund. At du ikke kan svare på det, betyr ikke at jeg driver med personangrep. At du snur det til å være et personangrep fremfor å svare på det jeg spør om, er ufin debatteknikk, og sannsynligvis kunne jeg snu spørsmålet mot deg igjen: Du liker visst å bruke Ad Hominem-argumenter?

På seg selv kjenner man andre, sies det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner hvor Ingar kommer fra, men han henger fortsatt fast i en tid der ingen av oss hører hjemme. Vi som holder på med trad nå, er riktig så hyggelige. Vi klyper ikke hunden i øra for å få den til å apportere osv. At trad treneres-hunder kanskje ikke er så rampete og selvdrivende som klikker-hunder er lett å se synes jeg. De har bare blitt hjulpet en del og ikke fått tenkt så mye selv, ergo blir de litt tomme i blikket når du skal la dem holde på alene *ler* Hadde ett typisk eksempel under min fellestrening i går. En 9 mnd gammel gutt, som ble skikkelig "høøøøøh!" når jeg lot han få være ramp. Det skjønte han ikke noe av og ble stående å være schæfer. Han har nok aldri blitt lagt annet enn en kjærlig hånd på. Søteste, så mor har hjemmelekse i å lære hunden sin å være ramp hun. Det var en digresjon, men poenget mitt er at det er nokså lett å se NÅR du skal teste ut en hund som kun er trent med hjelp. De aller fleste av oss her inne har ett snev av "klikkertrente" hunder. De fleste av oss har brukt litt target og latt hunden jobbe alene uten innblanding og hjelp fra oss. Da er det brått ikke så lett å se synes jeg. Denne trenden med å mikse har blitt veldig vanlig i alle miljøer synes jeg, og jaggu ser det ikke ut til å fungere superdupert!

Ingar, du MÅ kommer over tiden da du trente tradisjonelt, det er over 20 år siden nå. Det har ikke noe for seg overhodet, for det er ikke dagens virkelighet, og det vet du innerst inne :) Husker jeg ikke helt feil lo vi litt av resten av gjengen (bortsett fra Billkvam) som kom fra Nordenstam bare 5 år etter og skulle erobre verden :P

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner hvor Ingar kommer fra, men han henger fortsatt fast i en tid der ingen av oss hører hjemme. Vi som holder på med trad nå, er riktig så hyggelige. Vi klyper ikke hunden i øra for å få den til å apportere osv.

Huff da...Det hadde vært fint om du heller forklarte hvorfor og hvordan dine hunder lærer.? Mener du at naturlovene ikke gjelder og at trad. hva det nå er, har ett eget sett med regler? I så fall, hva er de? Og du, slutt å uttale deg om min person og hva jeg står for. Det har du ikke det minste peilig på. Hold deg til saken og forklar hvilke regler som du mener gjelder angående læring, så skal jeg prøve å gjøre det samme. Jeg er ganske sikker i alle fall på at både dine, mine og alle andre sine hunder hunder lærer etter de samme grunnprinsippene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise
Jeg er ganske sikker i alle fall på at både dine, mine og alle andre sine hunder hunder lærer etter de samme grunnprinsippene.

Noen som har ment noe annet da?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er jo alt i skjønneste orden.

Og hva det da du gnåler etter? Er det det at du VIL høre at vi med trad trente hunder skal komme og PÅSTÅ at bikkjene ikke lever etter de samme læringsprinsippene som alle andre levende vesener? For når noen kommer med et fornuftig svar og stiller saklige spørsmål, så blir du enten fornærma eller så begynner du på samme leksen en gang til (som du har kommet med alle de årene jeg har vært medlem her i hvert fall).

Sånn helt personlig så bryr jeg meg døyten om hvordan folk trener bikkjene sine, så lenge man ikke er urettferdig eller sadistisk. Men jeg blir litt furten når folk rynker på nesen og kaller det mishandling når de ser at jeg peker hunden min i siden, napper henne lett i lysken o.l. når vi trener (selv om det slett ikke dette jeg i all hovedsak bedriver, når vi trener). So what om det ikke er det "mest effektive" eller whatever, det funker for meg, det funker for bikkjen. Og jeg synes faktisk ikke det er så fryktelig slemt heller. Gå og kjøp din egen hund og tren med den, hvis man ikke har annet å gjøre på enn å henge seg opp i detaljerte detaljer, liksom.

Jeg har ikke sansen for Nordenstam når han går og disser "klikkerne", og jeg har ikke sansen for "klikkere" som disser Nordenstam eller noen andre hundetrenere for øvrig. Tren hund, bevis at det man gjør har noe for seg, å slenge med kjeften er skikkelig lite fruktbart egentlig. Når det er sagt så liker jeg ikke å bli hengt ut som dyremishandler og kriminell (les; bryter lov om dyrevelferd), og jeg forsvarer meg gjerne om noen angriper meg, men jeg prøver likevel å unngå å hakke på motpartens metoder om jeg først skal gå i forsvar.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Men jeg blir litt furten når folk rynker på nesen og kaller det mishandling når de ser at jeg peker hunden min i siden, napper henne lett i lysken o.l. når vi treneri forsvar.

Nå var det meg du svarte og hvor har jeg sagt at det er misshandling? Det er nok fra deg slike ord og begrep kommer ser man jo her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Du har diskutert de her før. ;)

http://hundesonen.no...ing-og-jakthund

Mike West glimter også til på Canis innimellom, når han kjeder seg litt. :D

Ja, men det er to år siden, og ingen av "Mike West"/Gjertsens innlegg ligger der. Mye bra, noe ikke fullt så bra, er det ikke sånn med det meste?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...