Gå til innhold
Hundesonen.no

N SE UCH PBIS Meisterhaus Puzzle'n'Play


Benedicte
 Share

Recommended Posts

"Pim" Meisterhaus Puzzle'n'Play kom fra Amerika til Norge i slutten av april 2012, og er en liten basenjifrøken. Hun er rampete og overlegen, aldri redd for noe og tar verden på strak labb. Hun elsker andre hunder og er likegyldig til fremmede - bortsett fra babyer som er litt mer spennende. Frem til første løpetid var hun veldig lite kosete og veeeldig selvstendig. Etter løpetiden er hun blitt enklere å trene og hun er mer opptatt av oss tobeinte. Hun leker mer, tar initiativet til kos og er litt mer førerorientert, selv om hun fortsatt stikker av med en gang hun har sjansen. Langline er fint :P

Pim deleies med Yodel her på sonen :)

Moren til Pim, BISS Am CH Wazin Red Empress “Garbo” kommer fra et kull hvor alle er godt premierte:

http://wazin.se/E-kull.html

Hun har også et lovende kull født i desember 2010, hvor to stykker er Am Ch bare 12 mnd gamle. To andre avkom mangler bare ett poeng for å bli Am Ch.

Her er to av tispene i kullet:

Tempest- 6 mnd gammel

Gambit, og enda et bilde.

Faren til Pim, BISS Am CH Tamsala Hot Onya Heels “Neo” er en australsk import og er kullsøsken til MULTI BIS/ MULTI RUBIS AUST Grand Ch Tamsala Hot Diggity Dawg (nr 1. basenji i Australia 2006 og 2007) og BIS/RUBIS Grand Ch Tamsala Hot Time Tonite.

Ca 7 uker gammel:

post-80-0-11105000-1327904788_thumb.jpg

dsc_0013-1.jpg

post-80-0-04307300-1327918765_thumb.jpg

Ca 9 uker:

post-80-0-26792100-1328714103_thumb.jpg

pim.jpg

Ca 12 uker (nye bilder):

Se de ørene :wub:

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 462
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

...NEI, de er ikke stille at all når de skal gjennom sikkerhetskontroller! Jeg vet brått ALT om volumet på de små, vakre krekene! ...men hun er jo spinnvill og løper over alt - og er supersøt!

Pim tok storcertet på NKK Bergen i helgen! Stilte henne i unghundklasse og ikke junior denne gangen. Kritikken: Lovely size and body shape, beautiful head, short muzzle, super earset and carriage.

Haha, så herlige dere er! Pia skal få lov til å oppdatere om flyturen Pim var visst "litt" for stor for bagen sin, klagde "litt" når hun måtte låses inni der og sov visst ellers hele turen. Jeg

Posted Images

Guri malla, den der blir ikke verst! :wub:

Men du, jeg lurer på noe, og siden det gjelder en slektning av Pim, så er det ikke OT, tenk: Hva betyr egentlig BISS? Best in speciality show?

:D

Og jepp, det stemmer :) Det er ikke offisiell titter i Norge, men lurer på om det er det i USA? I basenjidatabasen står de blant annet oppført med den tittelen :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søta - blir spennende! Jeg vil hilse på. :)

Basenjispesialen, du skulle vel dit? :)

herlighet så nydelig! forventer mye filmer av hun også så vi kan få se henne "live" :D

:D Skal filme og ta maaasse bilder når hun kommer! :)

Er det noen som har importert hund før og vet om papirene følger med buret til hunden, eller om de må sendes separat?

Oppdretter sa også at han skulle ta henne med rundt på litt utstillinger (som tilskuer) og har allerede begynte hjemme-alene-treningen :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en smekker liten frøken! Gleder meg til å hilse på henne. :)

Ja, jeg også :ahappy:

Søteste! Jeg gleder meg til å se den første filmen av henne :wub:

:D

Hun er dritsøt altså! Så spennende det blir - er også veldig spent på hvordan gemyttet hennes er.. håper du tester masse klikkertrening på henne - og jaktinteresse (får lokke med en tur til de dype skoger med masse vilt etc..)

Er veldig spent på hvordan hun blir å trene! Kommer nok til å gå mye i klikkertrening.

Og hun skal nok prøves på LC-banen. I Norge kan de jo bare ta lisens, men i Sverige kan de motta uoffisielle cert og bli uoff. LC champion, så det hadde jo vært stas å prøve :) Har fått mange gode tips fra flinke LC-utøvere om hvordan legge et godt grunnlag (så får jeg bare håpe at hun blir flink på innkalling også :lol: ).

Og vi kommer gjeeerne på tur til de dype skoger! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk! :)

Mange har spurt om å få import-prosedyren litt steg for steg, så jeg kan jo nevne litt om den.

Det har vært mye å lure på stadig vekk. Skulle vi hente henne selv (noe som var billigere og bedre såklart, men det gikk dessverre ikke for noen av oss) eller sende med Cargo? Hvor lenge må valpen bli hos oppdretter? Hvor tidlig er det etisk riktig å sende en valp på en så lang reise alene, og hvor tidlig har den lov til å komme inn? Hvilke papirer må være i orden? Hvilke andre krav?

Etter maange mail til diverse veterinærkontor, og mye googling, fant jeg ut at en valp i Kentucky tidligst kan rabiesvaksineres ved 16 uker. Altså kan Pim (som er født 6. desember) vaksineres den 27. mars, og må deretter vente i 3 uker før hun er klar til å importere til Norge. Det er også en fin alder å sende en valp alene syns jeg. Hun vil da være 19 uker når hun kommer hit.

Selskapet vi kommer til å sende henne med er World Pet Travel, som jeg til nå er veldig fornøyd med! Jeg har fått en egen kontaktperson jeg kan ringe når som helst og som alltid svarer meg lynraskt på mail.

Han skriver "Pim" i stedet for "the puppy" i mailene og det ga dem 100 plusspoeng i min bok! Han har også forsikret meg om at valpen vil bli håndtert av dyktige, hundevante mennesker som kommer til å lufte henne, gi henne vann og kose litt med henne i mellomlandingen.

Han forsikrer meg også om at valpen vil bli lastet av flyet så fort som mulig etter landing, og jeg vil kunne følge flyets mønster online, få med meg eventuelle forsinkelser osv, og jeg kan nå de på en 24 timers åpen telefon under flyvingen.

Cargoprisen kommer på rundt 12.000 kroner, og den estimerte prisen er gyldig i 30 dager, så det lønner seg å få ordnet alt det praktiske fort slik at man får bestilt. Akkurat nå er vi usikker på om valpen skal fly fra Chicago eller Ohio, men siden det ser ut til at det er veldig liten prisforskjell og flyreisen er like lang på begge reisene, så blir det nok Ohio (lettere for oppdretter som også skal sende en annen valp i samme tidsrom).

Det jeg er mest nervøs for er å ha glemt noe papirer etc. Jeg er kontrollfreak og er redd for å stå på Gardermoen uten veterinærsertifikatet med godkjent underskritft, uten stamtavlen, uten ditt eller uten datt. Men Mattilsynets regler for import fra listeført tredjeland er printet ut og lagt i permen, så jeg kan trippelsjekke at vi får med oss alt. Veterinær skal ringes før vi ankommer Gardermoen, kjøpskontrakten må tas med osv.

Men, vi skal jo betale moms på valpen. Vi betaler en viss sum som inkluderer selve valpen og reiseutgifter, flybur (som oppdretter kjøper for oss), mat o.l, og vi betaler vel da bare moms av prisen for selve valpen? Det kan kanskje være greit å be oppdretter spesifisere prisen for selve valpen i kjøpskontrakten, eller?

Oooog, hva betyr dette?

.....We will provide our special crate labeling system for each of your travel kennels as well as all documents that are required by the TSA and IATA for flight.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...