Gå til innhold
Hundesonen.no

Å ha med løpetid tispe på besøk


Linda=D
 Share

Recommended Posts

Jeg vil høre deres meninger!

Ja hvor går egentlig grensa? Hva mener dere?

I dag fikk vi besøk og med var en svær hund som vi ikke visste ble med. Hunden styrter inn i stua i det eier nevner i forbifarten at tispa har løpetid. Her har vi i store deler av stua svære pusetepper som er hvite. Vi prøver å få hunden til å legge seg på ett fleece teppe, men den vil ikke høre og eier bryr seg ikke i det hele tatt.

Når de drar finner vi blodflekker på både fintepper og gulv.

mormor hadde bursdag i dag og det kan da ikke være noe særlig koselig å få bikjeblod smørt utover de fine hvite teppene.

Dere som har tisper. Hva slags regler har dere på tisper med løpetid? Noen forhåndsregler? Har dere hunden med bort eller får den da holde seg hjemme? Hva er akseptabelt hvis hunden får bli med på besøk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

neimen huff da det var en svært lite hensynsfull eier.Mi er kastrert nå men,da hun hadde løpetid var hun med borte på besøk som vanlig.Men,hun blødde svært lite og jeg hadde med eget teppe hun lå på;) Kom det noen få små blod flekker på gulvet tok jeg selvfølgelig og vasket de opp.Har hun blødd masse har hun såklart hadd en tispetruse men,det var ikke nødvendig med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hahaha, unnskyld meg, men det var det frekkeste :lol: Løpetisper tar vi bare med til mormor, for besøkene dit er gjerne avtalt lang tid i forveien og lagt til ferier. Hun bryr seg jo ikke. Det er mye værre for henne om vi ikke kommer. Ellers tar vi ikke med oss hund(er) til noen som helst uten at det er avtalt. Det er ikke alle som synes det er greit med hundebesøk i det hele tatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var det frekkeste! Noe av det værste jeg vet er når folk omtrent later som om deres egen bikkje ikke er til stede. Altså at de overser den når de har den med på besøk osv.. Jeg har nettopp hatt besøk av løpetispe her, og da fikk hun med truse, og det synes jeg er veldig greit. Man tar da hensyn til de man er på besøk hos...!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg kjente jeg ble grådig irritert og litt satt ut, mens mormor bare sukket og løp rundt å tørket etter de hadde dratt. Jeg hadde jo min hanhund her som heldigvis er kastrert. Han har jeg stortsett med meg overallt men da er det alltid avtalt på forhånd og er det noen som ikke ønsker han på besøk blir han hjemme. Hadde jeg hatt tispe ville jeg som dere tatt hensyn til det.

Vet rett og slett ikke om man skal le eller "gråte" av det her nei :icon_confused::P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spør alltid på forhånd om jeg får ta med hunden :) Nå har jeg hannhund da, men om noen har med løpetispe til meg så bør de spørre først (mye fordi jeg har hannhund!) og de bør ha såpass kontroll at de kan legge hunden på anvist plass :) Ikke alle som vil ha blod over alt, eller en fremmed hund valsende rundt overalt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hahaha, unnskyld meg, men det var det frekkeste :lol: Løpetisper tar vi bare med til mormor, for besøkene dit er gjerne avtalt lang tid i forveien og lagt til ferier. Hun bryr seg jo ikke. Det er mye værre for henne om vi ikke kommer. Ellers tar vi ikke med oss hund(er) til noen som helst uten at det er avtalt. Det er ikke alle som synes det er greit med hundebesøk i det hele tatt.

Jeg synes ikke det er det minste morsomt jeg.

Hadde det skjedd meg hadde jeg sagt klart ifra hva jeg syntes. Hadde de ikke brydd seg hadde jeg satt hunden på gangen eller sagt at det her går faktisk ikke og hunden må ut - samme hvem som er eierne. Nei, makan til frekkhet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har ikke jeg hvite gulvtepper (heldigvis, de hadde blitt grå og flekkete på èn dag!), men er blodflekker så vanskelig å fjerne? My drypper en god del når hun løper, men har aldri hatt problemer med å vaske vekk eventuelle blodflekker på gulv og tepper. Har brukt salo, en skrubb-børste, og mye vann. På gulvet er det nok med en klut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løpetid eller ei, så har jeg da aldri de med bort utenat det er avtalt at det er greitt! Og om de løper, ja da har de truse på, selv om det ikke brukes hjemme.

Signerer denne!

Om min hadde hatt løpetid og jeg skulle på besøk til noen, så ville jeg sikkert informert om det og hørt hva de jeg skulle på besøk til syntes om det. Blondie er kjempe renslig, så med truse eller uten truse er svært liten forskjell. Jeg har vansker med å oppdage når hun løper av og til fordi hun er så renslig at det ikke er noe blod rundt om kring henne. Hun ligger til og med i sengen min hvor jeg har lyst sengesett, og det har aldri vært noe gris etter henne der. Men ønsker de at hun skal bruke truse, så har jeg det til henne også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette har da ingen verdens ting med løpetid å gjøre! Ødelegger hunden noens inventar, enten det er å ha diaré i sofaen, spy i skoen, tygge på godstolen eller blø på finteppet, så erstatter man da det som ikke lett kan fikses eller rengjøres! Og VET man at hunden kan finne på å gjøre noe av dette, så tar man såklart forhåndsregler slik at det ikke skjer. Vet du at hannbikkja markerer inne hos fremmede så har du han i bånd, har bikkja spydd og spruta bæsj hele dagen så lar du han bli hjemme! Og har bikkja løpetid så sørger du for å ha med noe den kan ligge på, og/eller tispetruse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...