Jump to content
Hundesonen.no

Pris på å trekke hjørnetann


Recommended Posts

Var hos dyrlegen i dag og fikk trukket den siste hjørnetannen på sheltien min. Den satt bom fast selv etter en uke med rikking og den nye tannen var kommet helt ut. Dyrlegen sa det var en kort og enkel jobb og det hele tok under to timer fra jeg leverte hunden til de ringte og sa han kunne hentes. Prisen på å få trukket tannen ble på over 3800 kr.... og det syntes jeg var veldig mye! Tenkte bare høre her om dette er vanlig pris hos dyrleger i Oslo-området eller om jeg har "overbetalt" hos en veldig dyr dyrlege?

Må legge til at jeg er veldig fornøyd med service og oppfølging da så klager ikke. Ble bare overrasket over den veldig høye prisen.

Link to post
Share on other sites

Betalte en gang 4600 kr for å trekke en valpetann + bittelitt skraping av belegg i samme slengen (var lite der), og de gjorde en drittjobb atpåtil. Blant annet fant jeg ut flere år senere at de skulle ha trukket 2 tenner der, for da var det plutselig en gjenglemt valpetann som ble løs.

Da trakk vi hos den nye veterinæren som jeg er ekstremt fornøyd med, der betalte vi 1000 kr, litt forskjell kan man trygt si. Aldri skal jeg bytte veterinær igjen, enormt fornøyd med denne kvinnelige veterinæren og prisen er absolutt overkommelig.

2 timer var forderfelig lenge også, da? Her har det tatt under 5-10 min selve inngrepet, og når jeg selv har trukket jeksler med lange røtter hos min tannlege, har selv akkurat det med å trekke tannen ikke tatt mer enn 30 min.

Link to post
Share on other sites

Jeg måtte få trukket ei framtann på gamlemor her for en del år siden hos Oslo Dyreklinikk, og det kostet meg den nette sum av drøyt 3000 kr - det var full narkose og styr for ei lita framtann. Det ER dyrt med tannbehandling har jeg bare konkludert med.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Vi spurte om dette på en av Trondheims dyreklinikker (ingen nevnt...) da Dachsen vi hadde ikke fellte som forventet. De skulle ha 3000 kr for en tann. Vi hadde ikke de pengene liggende akkurat da så vi valgte å ventet. En uke etter var tannen ute helt gratis (eller, det kostet eg et nytt tyggebein...)

De vet å ta seg betalt dyreklinikkene...

Link to post
Share on other sites

Ok. Ser det varierer en hel del da. Rart egentlig at det er så stor prisforskjell, men da har jeg sikkert betalt en vanlig pris til å være på en klinikk i Oslo. Tror jammen meg jeg skal spandere på meg en utvidet veterinærforsikring etter dette :P Ser at blandt annet trekking av melketenner dekkes av den hos Agria (selv om jeg ikke har bruk for den noe mer nå da :P) Kan fort bli penger spart å ha en utvidet forsikring for de med valper av liten rase ;)

Link to post
Share on other sites

Freke knakk en hjørnetann. Den hadde begynnende infeksjo og jeg valgte å få den operert ut fremfor trukket ut, fikk alternativene +/- ved begge metoder og prisforskjellen. Operering er selvsagt dyrer og ble valgt da dette ikke var snakk om en tann som var moden for å komme ut + infeksjonsfaren som var der. Dette betalte jeg 3100 for. Skulle jeg trukket den hadde det kostet ca. 1700. Muligens er det noe billigere om det er en "moden" tann som skal ut.

Link to post
Share on other sites

Det lønner seg nok å ta en ringerunde til dyreklinikker i osloområdet før tannbehandling ja. Gamlemor her fjernet to av de bakerste tennene, det kostet 1200 kr nå i senhøst. Hjørnetenner er kanksje vanskeligere og noe dyrere?

Link to post
Share on other sites

Hunden min måtte trekke en tann oppe, en melketann som ikke hadde falt ut av seg selv. Det tok den lokale Smådyrsklinikken 1100 kroner for. Prisen fikk jeg oppgitt på tlf, så det var tydeligvis en fast pris for tanntrekking, virket det som.

Det er virkelig helt sykt at en annen klinikk kan ta 3 x den prisen! :huh:

Link to post
Share on other sites

Tannbehandling ER dyrt, er min konklusjon også. Tror jeg betalte 2200 kr for 5 år siden da vi måtte trekke en hjørnetann på Lunevalpen. Den knakk, og hun var ikke mer enn 10 uker stakkar.

Men ja, sånn ER mye jobb om tennene sitter godt, og da koster det også.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...