Jump to content
Hundesonen.no

MollyC

Medlemmer
 • Content Count

  732
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by MollyC

 1. MollyC

  Mislykka parring

  Hvordan har det gått her?
 2. MollyC

  Mislykka parring

  Kan da tyde på at det ikke var rett dag. På den ene hannen min kommer ikke penis ut, hvis det ikke er riktig tid. Første gang bommet han og den kom ut, men det gikk på neste forsøk. Han er også en som parer bare en gang, hvis det er rett tid. En gang har han gått på to ganger, da var nok ikke jobben god nok første gang. 😋
 3. MollyC

  Mislykka parring

  Jeg har drevet oppdrett i mange år. Det er ikke alltid det blir vellykkede paringer ved første forsøk. Sjekk at tispa er myk nok bak, ellers kommer ikke hannen inn. Selv om hun står, trenger det ikke være rett dag. Ser dere skal prøve igjen i morgen. Det er viktig at de får god nok tid til lek og bli kjent, så plutselig går det veien. La dem holde på for seg selv en stund, så går det bra. Bichonrasene er stort sett lette å få til paringer på. Her har vi holdt på i flere timer med lek og prøveparinger. Plutselig så henger dem. Sier igjen, la dem få tid på seg.
 4. Det er helt umulig å si. Det kommer helt an på hvor tett dette underbittet er. Jeg ville ikke satset på at det ville rette seg, det kan i verste fall bli dårligere. Hva sier oppdretter?
 5. Jeg ville ikke kjøpt en valp med underbitt hvis utstilling er viktig. Jeg har solgt 2 valper som hadde et lite underbitt ved 8 ukers alder. Den ene fikk perfekt bitt etter tannfelling, den andre ikke.
 6. Du får undersøke hva forsikringen dekker. Du kan tegne en forsikring som også gjelder tenner. De t må du spørre om når du evt. tegner den.
 7. Jeg har fått de sydd privat. Kan sende deg PM.
 8. Jeg har langhårete hunder og bruker halvstrup som er polstret med silke inn mot hunden. De sliter ikke på pelsen. Hjemme er de alltid uten halsbånd.
 9. Ser at i Danmark, som har junior/veterancert, kaller fci-certene for junior/veteran CACIB. Hadde vært greit at alle hadde samme benevnelse på disse.
 10. Jeg snakker her om de norske junior/veterancertene som skulle vært innført i 2020, men som ble utsatt. Det andre er fci cert som ble innført 1. aug. iår. Det er forskjellige cert.
 11. Det er ikke innført junior og veteran cert enda i Norge. Når det kommer vil du få de bare på NKK utstillinger. For å bli junior/veteranchampion må du ha 3. Det er ikke det samme som vanlig cert.
 12. Jeg hadde samme problem med en av hundene her. Jeg kjøpte en babytrøye som jeg hadde på han under bilturer og det hjalp på siklet i pelsen. Ellers fikk jeg tips av en bishon frise eier, vask med blålilla shampoo og la den virke noen minutter. Sett inn pelsen med potetmel uten å skylle ut og la det tørke og børst godt. Skyll shampooen godt vekk. Dette gjentas til det meste av fargen er borte. Jeg vasket ofte. Det tok tid før pelsen var helt hvit, men det gikk. Det går ikke på en dag.
 13. Veteraner kan ta både cert og nordisk cert på nordiske utstillinger. Det er bare på int. utstillinger junior og veteraner ikke konkurrerer om cacib , ellers konkurrerer de på lik linje med de andre klassene.
 14. MollyC

  Tralle

  Den funker helt fint både ute og inne. Bredden på min var ca. 60 cm.
 15. MollyC

  Tralle

  Tidligere brukte jeg burtralle, som jeg hadde stålbur oppå. Da var hundene i buret og alt annet fikk jeg plass til oppå. Det funket fint i alle år. Må stroppes fast. Nå har jeg den største strolleren og er superfornøyd, lett og kjøre og det er plass til alt oppå. Greit med trimmebord på toppen. Hvis hunden bryter seg ut av stoffbur, ville jeg valgt førstnevnte.
 16. Det er vel bare den siste "tredeputen" (har ikke bedre ord) som sitter bak på forbeinet.
 17. Det vanlige er at tispeeier står for alle utgiftene. Hannhundeier får avtalt sum (paringsavgift + en sum for hver levende valp ved f.eks. 5 uker) Prisen avtaler man før paring. Har ikke vært borti at tispeeier trekker fra sine utgifter. Har drevet med oppdrett i en del år og har både tisper og hanner i avl.
 18. Hvis jeg må ha hund i bilen på f.eks. utstilling, dekker jeg bilen med silvershed, har luftekrok i bakluka og har ene sidedøren oppe. Låser burene. Dette funker veldig bra, selv på varme dager. Har ikke hatt det varmere i bilen enn et 22 gr.
 19. MollyC

  Forsikring

  Så på dogweb på HD for begge corgirasene fra 010122 og der var det for det meste HD. På den ene var det røntget 26 og 3 hadde B, resten for det meste D og E, den andre var 13 røntget og 2 hadde B, resten for det meste D og E. Dette sies å ikke påvirke den enkelte hund. Kikket på enkelte kull fra den siste tiden og der fant jeg ingen røntgede foreldre.
 20. Jeg har oppigjennom flere år hatt eldre tisper. Løpetiden har vært med mindre blod enn tidligere, noen har blødd bare noen dager og noen har blødd gjennom hele løpetiden, alt kan være normalt. Teller alltid fra første dag med blod, eller når de begynner å hovne opp bak. Har også en tispe med tørre løpetider og hun har hatt 2 store kull for rasen, så ja, de kan bli drektige.
 21. Avlsforsikring gjelder for kommende kull. Dersom avlsforsikring tegnes når valpen er under 4 mndr. ved forsikringstegning, gjelder den for tap av avl, dersom det viser seg at hunden ikke kan brukes i avl. Jeg tegner alltid avlsforsikring på mine valper om jeg har tenkt å evt. bruke dem i avl.
 22. Dersom man kjøper en hund etter foreldre med HD C og D, kan man nesten forvente at hunden får en HD-diagnose. Kommer også litt an på hvordan det er bakover i slekta og. Graden kan bli bedre eller verre enn foreldrene. Tror ikke du kan regne med noe fra oppdretter. Selv med HD-frie foreldre kan det komme en med E-hofter og da har ikke oppdretter plikt til å erstatte noe. Les om HD på NKKs sider.
 23. Jeg vil tro at de potesokkene som hundekjørerne bruker, vil holde litt. De er ikke så veldig dyre og xxl har. https://www.xxl.no/search?query=potesokker+hund&sort=relevance
 24. Den gang jeg selv hadde lhasa apso, fikk jeg høre (skal ikke si at det er riktig) at lhasa og tibetansk terrier opprinnelig var samme rase. Hvis du leser historikken til begge rasene er de så og si identiske også om når rasene kom til europa. At de da kan ligne hverandre er ikke så rart. Begge rasene het lhasa terrier. Se nedenfor, vet ikke om du ble noe klokere. Lhasa apso - Norsk Kennel Klub https://www.nkk.no › raser › lhasa-apso-article8150-815
×
×
 • Create New...