Jump to content
Hundesonen.no

MollyC

Medlemmer
 • Content Count

  721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by MollyC

 1. Jeg hadde samme problem med en av hundene her. Jeg kjøpte en babytrøye som jeg hadde på han under bilturer og det hjalp på siklet i pelsen. Ellers fikk jeg tips av en bishon frise eier, vask med blålilla shampoo og la den virke noen minutter. Sett inn pelsen med potetmel uten å skylle ut og la det tørke og børst godt. Skyll shampooen godt vekk. Dette gjentas til det meste av fargen er borte. Jeg vasket ofte. Det tok tid før pelsen var helt hvit, men det gikk. Det går ikke på en dag.
 2. Veteraner kan ta både cert og nordisk cert på nordiske utstillinger. Det er bare på int. utstillinger junior og veteraner ikke konkurrerer om cacib , ellers konkurrerer de på lik linje med de andre klassene.
 3. MollyC

  Tralle

  Den funker helt fint både ute og inne. Bredden på min var ca. 60 cm.
 4. MollyC

  Tralle

  Tidligere brukte jeg burtralle, som jeg hadde stålbur oppå. Da var hundene i buret og alt annet fikk jeg plass til oppå. Det funket fint i alle år. Må stroppes fast. Nå har jeg den største strolleren og er superfornøyd, lett og kjøre og det er plass til alt oppå. Greit med trimmebord på toppen. Hvis hunden bryter seg ut av stoffbur, ville jeg valgt førstnevnte.
 5. Det er vel bare den siste "tredeputen" (har ikke bedre ord) som sitter bak på forbeinet.
 6. Det vanlige er at tispeeier står for alle utgiftene. Hannhundeier får avtalt sum (paringsavgift + en sum for hver levende valp ved f.eks. 5 uker) Prisen avtaler man før paring. Har ikke vært borti at tispeeier trekker fra sine utgifter. Har drevet med oppdrett i en del år og har både tisper og hanner i avl.
 7. Hvis jeg må ha hund i bilen på f.eks. utstilling, dekker jeg bilen med silvershed, har luftekrok i bakluka og har ene sidedøren oppe. Låser burene. Dette funker veldig bra, selv på varme dager. Har ikke hatt det varmere i bilen enn et 22 gr.
 8. MollyC

  Forsikring

  Så på dogweb på HD for begge corgirasene fra 010122 og der var det for det meste HD. På den ene var det røntget 26 og 3 hadde B, resten for det meste D og E, den andre var 13 røntget og 2 hadde B, resten for det meste D og E. Dette sies å ikke påvirke den enkelte hund. Kikket på enkelte kull fra den siste tiden og der fant jeg ingen røntgede foreldre.
 9. Jeg har oppigjennom flere år hatt eldre tisper. Løpetiden har vært med mindre blod enn tidligere, noen har blødd bare noen dager og noen har blødd gjennom hele løpetiden, alt kan være normalt. Teller alltid fra første dag med blod, eller når de begynner å hovne opp bak. Har også en tispe med tørre løpetider og hun har hatt 2 store kull for rasen, så ja, de kan bli drektige.
 10. Avlsforsikring gjelder for kommende kull. Dersom avlsforsikring tegnes når valpen er under 4 mndr. ved forsikringstegning, gjelder den for tap av avl, dersom det viser seg at hunden ikke kan brukes i avl. Jeg tegner alltid avlsforsikring på mine valper om jeg har tenkt å evt. bruke dem i avl.
 11. Dersom man kjøper en hund etter foreldre med HD C og D, kan man nesten forvente at hunden får en HD-diagnose. Kommer også litt an på hvordan det er bakover i slekta og. Graden kan bli bedre eller verre enn foreldrene. Tror ikke du kan regne med noe fra oppdretter. Selv med HD-frie foreldre kan det komme en med E-hofter og da har ikke oppdretter plikt til å erstatte noe. Les om HD på NKKs sider.
 12. Jeg vil tro at de potesokkene som hundekjørerne bruker, vil holde litt. De er ikke så veldig dyre og xxl har. https://www.xxl.no/search?query=potesokker+hund&sort=relevance
 13. Den gang jeg selv hadde lhasa apso, fikk jeg høre (skal ikke si at det er riktig) at lhasa og tibetansk terrier opprinnelig var samme rase. Hvis du leser historikken til begge rasene er de så og si identiske også om når rasene kom til europa. At de da kan ligne hverandre er ikke så rart. Begge rasene het lhasa terrier. Se nedenfor, vet ikke om du ble noe klokere. Lhasa apso - Norsk Kennel Klub https://www.nkk.no › raser › lhasa-apso-article8150-815
 14. For å hente valp fra Danmark: Du må gå på rødt og betale mva. Rabiesvaksine 12 uker og vente minimum 21 dager, kur for revens dvergbendelorm som må tas 24-72 timer før innreise til Norge.
 15. Jeg ville kjøpt minimum et bur på 60x90 med høyde ikke mindre enn 60 cm.
 16. Jeg har hatt 4 tisper med livmorbetennelse og de ble kastrert, da de ble veldig syke. Den ene var 3 år og ble ikke kastrert, før etter neste løpetid, da den kom igjen. Hun ble paret før hun hadde livmorbetennelse, men gikk tom. Den andre var 8 år, hun hadde ikke hatt valper. Så de to siste var 10 og 11,5 år når de fikk livmorbetennelse og hadde 3 og 2 kull etter seg. Så vidt jeg vet har ingen av tispene etter dem hatt livmorbetennelse. De yngste er nå 12 år gamle, den ene bor her og har hatt 3 kull.
 17. Første gangen jeg hadde hund som ble operert, leverte jeg hunden om morgenen og hentet igjen etter jobb. Tok fri dagen etter. Det gikk helt greit. Etter det har jeg hatt flere som har vært operert av forskjellige grunner, men det har vært etter at jeg allikevel bare var hjemme. De har alltid hatt på body, som er veldig kjekt. De har alltid vært i fin form dagen etter og sårene har grodd fint hver gang.
 18. Norsk Vinner var på Lillehammer tidligere i år. D4A blir nok ikke mer. Neste år er Norsk Vinner i Sandefjord i juni.
 19. Jeg har stilt to raser i flere år. Stort sett har det gått bra. Hvis det har vært kræsj, og hvis jeg har vært alene i rasen, har jeg spurt ringsekretæren i den ringen om jeg kan komme inn tidligere eller senere. Det har aldri vært noe problem.
 20. Tinkel Du skriver jo at du har fått stamtavlen og eierbevis og at den er inne på DyreID, da har jo oppdretter registrert de opplysninger som skal til. Da er det bare å høre med NKK hvorfor den ikke er dukket opp på Min Side på Dogweb.
 21. Når du har fått eierbeviset fra NKK, bør du få den opp under mine hunder på Min side, hvis det har gått noen tid, ville jeg kontaktet NKK.
 22. Jeg solgte for en del år siden en valp som hadde alle forutsetninger til å bli en stabil hund. Etter noen måneder var jeg på besøk og fikk sjokk. Hunden hylte og løp og gjemte seg under sofaen og der lå hun og pep. Eieren sa at dette skjer hver gang de fikk besøk og når mannen kom hjem. Jeg bad eier om å ta henne fram, dette gikk ikke, sånn kan dere ikke ha det. Hun ble tatt fram og jeg hadde henne på fanget en stund, til hun roet seg. Etter det fotfulgte hun meg hvor jeg enn gikk hjemme hos dem. Da jeg reiste, var hun helt rolig. Hadde mye telefonkontakt med dem etter det og det ble på samme
 23. Ja, du kan motta 3 stor-cert, tatt enten på NKK utstillinger og/eller rasespesial.
 24. Jeg har bånd med silkelapp under. Syns skinnlappen er litt hard.
×
×
 • Create New...