Gå til innhold
Hundesonen.no

Raske middagsretter av fisk. Del din yndlingsoppskrift!


Recommended Posts

Guest Gråtass
Skrevet

Hakk opp løk og surr den blank i oljen fra en boks tunfisk, ha deretter i tunfisken. Ha så i passe mengde rømme og server med ris til. Godt og enkelt.

Min studentmiddag: Stek en halv løk i litt olje. Ha i panna tunfisk hermetikkboks uten vannet (olje er ekkelt) en boks mais, en stor dæsj rømme surres ett par min. spises sammen med kokt spagetti- Yummi!

  • Svar 52
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ask sin middagsfavoritt: Man smelter en GOD slump Tine MeieriSMØR i en stor tykkbunnet kjele, slenger oppi frosne torskebiter og litt grønnsaksblanding. Slenger på lokk og lar det putre på lav varme.

Røkt kolje La kolja trekke (så vidt koke) i ca 5-8min (10-15min hvis den er frossen) Server med kokte (mandel) poteter og grønnsaker. Ha tint smør over fisken evt rømme vedsiden av dersom du h

Denne tråden likte jeg! Jeg skal følge den med lupe! Jeg kan ikke skryte av kokkeferdighetene mine, men du sa ordet enkelt og DET kan jeg Jeg kjøper laksefilet og en pose wok-grønnsaker. Pluss et

Skrevet

Fiskepakke! (litt sånn ha-hva-du-vill-inni)

Riv av sølvfolie og legg dette inni.

Skjær opp en potet i tynne fine flakk (chips-lignende) og legg på bunden.

Kutt opp fisk i terninger (gjerne forskjellig fisk! laks, torsk, sei mm.) og ha oppå.

Kutt og grønnsaker slik som brokkoli og gulerøtt og legg oppå.

Kutt opp løk og legg oppå.

Krydre det.

Ha inni margarin og/eller kryddersmør.

Legg inn purreløk og/eller vanlig løk.

Legg en sitronskive på toppen.

Jeg bruker og legg et lag til med fisk inni alt dette.

30-45 på caca 200 grader i oven.

SHIT GODT!

Skrevet

Også har vi den vanvittig deilige kveita da :D. Det er vel mange måter å tilberede den på også, men her kommer dagens forslag:

Et stk kveite legges i lettsaltet vann med et par laurbærbalder i. Den skal bare trekkes (ikke kokes) og er ferdig når vannet har litt skum på toppen og kveita flyter :).

Tilbehør:

Eggesmør: Kok et egg - hardkokt, smelt smør, hakk egget og bland med smøret.

Tilbehør ellers: Rømme eller tilsvarende, rå gulrøtter, agurk (evt agurksalat), blomkål - og iom at jeg hadde rester fra gårsdagens middag ble det også kålrotstappe som tilbehør :).

  • Like 1
Skrevet

Vi kjøper ofte fersk laks på ica maxi når de har 10 kr/bit-tilbud. Har det i en ildfast form med et godt lag pesto, litt sitronsalt og pepper. Så tar vi vaska poteter og skjærer det i båter, krydrer og salter de etter ønske (fullt mulig å ha sunne krydder som blir godt i stede for salt, feks), hiver de i en annen ildfast form. Bittelitt olje er greit. Så hiver vi det i ovnen til de blir neesten ferdig, da er det klart for laksen inn i ovnen, så er laksen ferdig samtidig som potetene har fått et litt sprøtt skall. Pestoen bruker vi som saus. Vet ikke om pestoen er så sunn, men i det store og det hele er det kun laks med noe pesto og poteter (som man kan lage saltfrie og kun med litt olje i bunn). Serveres med grønnsaker. NAM, skikkelig snopmiddag her!

Kanskje hørtes det mye ut? Det er griselett og tar toppen ti minutter. Resten av tiden koser det seg i ovnen.

Pekefinger/tips

Disse er ofte "gamle" da de har fangstdato f.eks 1 i måneden, "produksjonsdato"(bli skinn/beinfrie) den 3. i måneden, kommer til butikken den 5. i måneden og deretter kan de ligge en stund i butikken. Så sjekk dato nøye (datoliste på disk skal være tilgjengelig).

Bare et lite tips! :)

Skrevet

Pekefinger/tips

Disse er ofte "gamle" da de har fangstdato f.eks 1 i måneden, "produksjonsdato"(bli skinn/beinfrie) den 3. i måneden, kommer til butikken den 5. i måneden og deretter kan de ligge en stund i butikken. Så sjekk dato nøye (datoliste på disk skal være tilgjengelig).

Bare et lite tips! :)

Det er i alle fall bare tull hos oss. Jeg jobber i ferskvaren på ica maxi så det vet jeg. Tikronerstilbudene er som regel tilbud ica maxi har gjennom 3 eller 4 uker noen ganger gjennom året, minst en av de ukene er porsjonsbiter av laks et av de. De kommer fra ferskvaren og har derfor 3 dager holdbarhet uansett - og vi skjærer de opp dagen etter at de er hentet opp fra vannet. :)

Men ellers takk for tips, skal være obs om det er aktuelt å kjøpe et annet sted. :)

Skrevet

Det er i alle fall bare tull hos oss. Jeg jobber i ferskvaren på ica maxi så det vet jeg. Tikronerstilbudene er som regel tilbud ica maxi har gjennom 3 eller 4 uker noen ganger gjennom året, minst en av de ukene er porsjonsbiter av laks et av de. De kommer fra ferskvaren og har derfor 3 dager holdbarhet uansett - og vi skjærer de opp dagen etter at de er hentet opp fra vannet. :)

Men ellers takk for tips, skal være obs om det er aktuelt å kjøpe et annet sted. :)

Greit når du vet det selv og kan sjekke. Men ikke alle steder det fungerer slik, finner stadig vekk gammel fisk mange steder - så kjøper gjerne frossen. Selv delikatessen her i byen ga vage svar da jeg spurte om opprinnelse på enkelte varer..

Skrevet
Greit når du vet det selv og kan sjekke. Men ikke alle steder det fungerer slik, finner stadig vekk gammel fisk mange steder - så kjøper gjerne frossen. Selv delikatessen her i byen ga vage svar da jeg spurte om opprinnelse på enkelte varer..

Jeg tror nok ekstravaktene på min jobb hadde hatt problemer med å svare på hvor den kom fra. Men datoer og holdbarhet har de ganske god kontroll på. Men så jobber jeg på en butikk jeg i alle fall selv synes er veldig godt organisert. Men tror deg definitivt på at det er mye rart!

Skrevet

Jeg pleier å kjøpe ørretfilet (sånn man får i firepakninger). Tiner det jeg skal ha, og legger på sølvfolie. Tar på salt og pepper, en limeskive, dill om jeg har, og en liten klatt med smør. Lukker sølvfolien, og har i ovnen på ca 170 grader i 15-20 minutter. Voila, superenkelt, fort gjort, og godt :-) Salat eller noe ved siden av.

Pleier og å kjøpe en pose med wokgreier, woke det (eller hva man sier :P ), og på slutten ha i terninger av ørretfilet (eller laksefilet). De skal bare så vidt komme ned i før de er gjennomstekte, så det går fort. Godt med nudler, og hjemmelaget hvitløksdressing :-)

Wok, fisketerninger og nudler blir morgendagens middag! Jeg spiser ofte wok og nudler, men da med kylling eller svin. Aldri tenkt på at jeg kan bruke fisk! hehe...

  • Like 1
Skrevet

Vet dere hva? Det spises vanvittig mye kjøttdeig her i Norge. Det er faktisk hverken sunt eller økologisk, skal jeg fortelle dere. Men nå startet jeg egentlig ikke denne tråden for å vifte med fingeren (peke-), men for at vi kan utveksle noen gode og raske fiskeretter vi har prøvd.

I dag hadde jeg frosne (lett opptinte egentlig) laksefileter i en form, puttet oppi paprika, vårløk, salt og pepper og helte over et par desiliter fløte. I ovn på 200 grader i ca 30 min. Kokte poteter til. Steike det var godt!

Dette bruker jeg også og lage bare at jeg koker gulrot og poteter litt før jeg deler de opp og legger de i forma sammen med purreløk og paprika, legger fisken(laks eller ørret) på toppen, heller over fløte og krydrer med fiskekrydder, salt/pepper og litt sitronsaft. Kjempe godt!

Ellers så er laks/ørret stekt i stekepanne med mangosalat og ris med sweet chilli saus utrolig godt også.

Lettsaltet torsk er alltid en favoritt her.

Ja, fisk generellt er jo lett og lage, kok, stekepanne eller stekovn sammen med litt grønnsaker og potet.

Skrevet

Wok, fisketerninger og nudler blir morgendagens middag! Jeg spiser ofte wok og nudler, men da med kylling eller svin. Aldri tenkt på at jeg kan bruke fisk! hehe...

:D Jeg fant det ut nylig, ble så lei av den andre metoden jeg kan (med sølvfolie), så nå har jeg endelig fått en enkel og god måte å få i meg fisk :D

Husk at terningene blir ferdig på noen få sekunder bare! (Men kan hende det går like raskt med kylling og svin altså, har ikke prøvd det. Men kjipt med fiskeviskelær :P )

Skrevet

Liker denne tråden!

Jeg har fått litt dilla på en fiskerett som kanskje skiller seg ut og høres litt merkelig ut, men den bør absolutt prøves!

  • Kok opp vanlig soyasaus, f.eks Kikkoman og la koke et par-tre minutter til sausen tykner.
  • Tilsett et par spiseskjeer fersk, revet ingefær og pense blandingen på ørret- eller laksefileter.
  • Stek i ovnen

Det blir knallgodt! :ahappy: Mitt favorittilbehør er en god potetmos og brokkoli, men her kan man variere i det uendelige.

Skrevet

Det finns seriøst ikke noe bedre enn fersk fisk, altså fisk (torsk eller sei) som er fisket nettopp eller for et par timer siden senest, og så koke den og så spise med flatbrød og smør og salt og pepper. Helt himmelsk! Det samme med stekt fisk og den bare krøller seg i panna og smuldrer opp i biter. Åh det er altså så nydelig.(det gjelder ikke for fisk som fiskes fra kaia ved utslipp og søppel og all slags skit)

Husker alle de gangen vi har hatt med oss kaserolle og flatbrød på fisketur og bare slengt fisken så og si fra kroken opp i kaserollen på stranda og så bare spise der og da. :heart: Det samme med smårøye og ørret fra elven. Sukk..

Skjønner jo at ikke alle er like heldige og som aldri vil få smakt på fersk fisk i livet sitt. Det er veldig synd, og jeg forstår godt at mange ikke liker fisk pga de må kjøpe det frosset i papp, eller ukesgamle fra butkken.

  • Like 2
Skrevet

Min favoritttorskerett:

Lettsaltet torsk som skal trekke (grader og tid og sånt må du google, husker ikke i hodet). Gulrøtter og poteter kokes. Man tager potetlefser og hiver oppi torsk, gulrot, potet, smør og grov sennep. Wrap it up og spis! Gammel oppskrift fra vestlandet dette.

  • Like 1
Skrevet

:heart: Røkt kolje :heart:

Mmmm med gulrotstuing og stekt bacon :ahappy:

Her er mandag fiskedag (den første i uka), og i dag prøvde jeg meg på følgende:

Gulrot

Squash

Broccoli

En boks hakket tomat med chili

Et lite beger rømme

Fisk

Skjær gulrot i tynne skiver, hiv i panna med olje, del squash og broccoli, hell tomatene i panna, tilsett broccoli og squash, la surre. Del fisken (jeg brukte en pangiusfilet) i terninger, hiv disse i gryta, tilsett en dæsj ekstra knust chili, salt og pepper etter ønske. Tilsett rømmen, rør godt og la putre noen minutter til broccolien er passe mør. Det ble godt det!

  • 2 weeks later...
Skrevet

Ok ramlet over en oppskrift på fisk i karrisaus her om dagen og tenkte det så godt ut. I dag laget jeg det med noen tilpasninger, så det ble mer en fiskegryte. Skikkelig digg ble det!

Smelt litt smør i en kjele, tilsett 1 ts karri og surr hakket sjalottløk

Lag en jevning med et par ss hvetemel (eller som meg, litt johannesbrødkjernemel)

Tilsett fløte, litt og litt av gangen (jeg brukte ca 6 dl, kan også byttes ut med melk), salt og pepper

Strimle og tilsett purre og gulrot, sellerirot i terninger (kan byttes ut med potet), små broccolibuketter

La småputre, tilsett fisk i terninger mot slutten

Når fisken er trekt og grønnsakene litt møre - dig in :D

  • Like 2
Skrevet

Man går bort til fryseren, henter ut et par hele fjellørreter fra i høst, tiner de, gnir de godt inn med salt og steker de i smør i panna til kjøttet slipper bena.

Så henter man lefse, smør, og begeret med rømme man har blandet en halv finkuttet purreløk i.

På bordet med lefsa, på med smøret, klin på fisk og dært på en slump purrerømme.

Julemiddagen vår i år :) Og hverdagskost store deler av sommeren. Den laksen kan dere få gratis :P

Skrevet

Sunn, billig og rask middag jeg prøvde ut for litt siden, som slo an:

Det du trenger er:

*Laksefileter, får ferske laksefileter fra merket Farmen hos Rimi til en billig penge.

*Aluminiumsfolie.

*En sitron.

*En paprika.

*En rødløk.

*Salt, pepper og hvitløkskrydderblanding med chili, evt. annet krydder.

*Fullkornsris.

*Soysauce.

Fremgangsmåte:

Sett på risen til koking.

Kutt rødløk og paprika i strimler, og sitronen i tynne skiver.

Krydre laksefiletene godt med salt, pepper og gjerne chili/hitløksblandingen.

Legg en og en laksefilet i egen foliepakning sammen med paprikaskiver, rødløk og en sitronskive for hver filet.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Serveres sammen med ris og en dasj soysauce.

Skrevet

Torsk i fløtesaus:

Først blander man mel, salt og pepper (gjerne i en isboks, for da kan man riste fiskestykkene i boksen).

Rull (eller rist) fiskestykkene i melblandingen.

Stek fisken i panne (mye smør!), til den får stekeskorpe, og hell fløte over (H-melk funker greit det også, jeg foretrekker det).

Rør fløten/melken i stekefettet, og du får en fantastisk saus!

Server med poteter og grønnsaker (eller hva søren du vil :D ).

Lager alltid dette etter å ha vært hjemme i nord og fiska ;)

(På østlandet er ikke fisken like god...)

Skrevet

Pastasalat med røkelaks:

Penne

Finhakket rødløk

røkelaks i små, tynne stykker

creme fraiche

Spagetti med røkelaks:

Spagetti (kokt al dente)

overhelt med saus av fløte (innkokt / redusert)

massevis av finhakket purre (has i et minutt eller to før du heller den over pastaen)

Dander på varm tallerken

Stø over fine skiver av røkelaks som liksom blir "kokt" av varmen fra spagettien og fløtesausen.

Ubeskrivelig godt (forutsatt at råvarene er toppers - for det finnes vel knapt noe verre å få servert en overfet, harsk røkt laks?)

Nykvernet (hvit) pepper over begge disse rettene er supert!

Guest Belgerpia
Skrevet

Sulten og sulten for en halvtime siden.

1 stykk laksebit (sånn fra firepakke er greit)

Babyasparges

Pinjekjerner

Rømme

..og tenkte du på middagen FØR du ble sulten, kan du lage en liten agurksalat ved siden av. Hvilket jeg aldri rekker fordi jeg alltid er sulten NÅ når jeg skal lage dette.

Rist pinjekjerner, gjerne med litt salt og pepper i. (tørr stekepanne)

Stek laksen enten i stekepannen eller bak i folie i ovnen (180-200 grader i 15 min. ca)

Krydre med salt, pepper og dill.

Kok opp vann, hiv i ønsket mengde babyasparges, al koke ett minutt, renn av vann og la dem dampe seg tørre.

Legg babyasparges på tallerken, legg fiskestykket oppå, strø pinjerkjerner på toppen og legg en dasj rømme ved siden av. Velger du stekepanne har du fiks ferdig middag på 10 minutter. Godt som pokker er det også.

Skrevet

Man går bort til fryseren, henter ut et par hele fjellørreter fra i høst, tiner de, gnir de godt inn med salt og steker de i smør i panna til kjøttet slipper bena.

Så henter man lefse, smør, og begeret med rømme man har blandet en halv finkuttet purreløk i.

På bordet med lefsa, på med smøret, klin på fisk og dært på en slump purrerømme.

Julemiddagen vår i år :) Og hverdagskost store deler av sommeren. Den laksen kan dere få gratis :P

Eller du kan ta den samme ørreten, salte og pepre, fyll buken med masse purre og ruccola. Skvis en sitron over det, pakk inn i folie og inn i ovnen på 220 grader. Tid avhenger jo av størrelsen, men en kilosfisk 25-30 minutter. Serveres med Annikens hjemmelagde rømmedressing og ønskede grønnsaker. * sikle*

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...