Gå til innhold
Hundesonen.no

Raske middagsretter av fisk. Del din yndlingsoppskrift!


Symra&Pippin
 Share

Recommended Posts

Guest Gråtass

Hakk opp løk og surr den blank i oljen fra en boks tunfisk, ha deretter i tunfisken. Ha så i passe mengde rømme og server med ris til. Godt og enkelt.

Min studentmiddag: Stek en halv løk i litt olje. Ha i panna tunfisk hermetikkboks uten vannet (olje er ekkelt) en boks mais, en stor dæsj rømme surres ett par min. spises sammen med kokt spagetti- Yummi!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 52
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ask sin middagsfavoritt: Man smelter en GOD slump Tine MeieriSMØR i en stor tykkbunnet kjele, slenger oppi frosne torskebiter og litt grønnsaksblanding. Slenger på lokk og lar det putre på lav varme.

Røkt kolje La kolja trekke (så vidt koke) i ca 5-8min (10-15min hvis den er frossen) Server med kokte (mandel) poteter og grønnsaker. Ha tint smør over fisken evt rømme vedsiden av dersom du h

Denne tråden likte jeg! Jeg skal følge den med lupe! Jeg kan ikke skryte av kokkeferdighetene mine, men du sa ordet enkelt og DET kan jeg Jeg kjøper laksefilet og en pose wok-grønnsaker. Pluss et

Fiskepakke! (litt sånn ha-hva-du-vill-inni)

Riv av sølvfolie og legg dette inni.

Skjær opp en potet i tynne fine flakk (chips-lignende) og legg på bunden.

Kutt opp fisk i terninger (gjerne forskjellig fisk! laks, torsk, sei mm.) og ha oppå.

Kutt og grønnsaker slik som brokkoli og gulerøtt og legg oppå.

Kutt opp løk og legg oppå.

Krydre det.

Ha inni margarin og/eller kryddersmør.

Legg inn purreløk og/eller vanlig løk.

Legg en sitronskive på toppen.

Jeg bruker og legg et lag til med fisk inni alt dette.

30-45 på caca 200 grader i oven.

SHIT GODT!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Også har vi den vanvittig deilige kveita da :D. Det er vel mange måter å tilberede den på også, men her kommer dagens forslag:

Et stk kveite legges i lettsaltet vann med et par laurbærbalder i. Den skal bare trekkes (ikke kokes) og er ferdig når vannet har litt skum på toppen og kveita flyter :).

Tilbehør:

Eggesmør: Kok et egg - hardkokt, smelt smør, hakk egget og bland med smøret.

Tilbehør ellers: Rømme eller tilsvarende, rå gulrøtter, agurk (evt agurksalat), blomkål - og iom at jeg hadde rester fra gårsdagens middag ble det også kålrotstappe som tilbehør :).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kjøper ofte fersk laks på ica maxi når de har 10 kr/bit-tilbud. Har det i en ildfast form med et godt lag pesto, litt sitronsalt og pepper. Så tar vi vaska poteter og skjærer det i båter, krydrer og salter de etter ønske (fullt mulig å ha sunne krydder som blir godt i stede for salt, feks), hiver de i en annen ildfast form. Bittelitt olje er greit. Så hiver vi det i ovnen til de blir neesten ferdig, da er det klart for laksen inn i ovnen, så er laksen ferdig samtidig som potetene har fått et litt sprøtt skall. Pestoen bruker vi som saus. Vet ikke om pestoen er så sunn, men i det store og det hele er det kun laks med noe pesto og poteter (som man kan lage saltfrie og kun med litt olje i bunn). Serveres med grønnsaker. NAM, skikkelig snopmiddag her!

Kanskje hørtes det mye ut? Det er griselett og tar toppen ti minutter. Resten av tiden koser det seg i ovnen.

Pekefinger/tips

Disse er ofte "gamle" da de har fangstdato f.eks 1 i måneden, "produksjonsdato"(bli skinn/beinfrie) den 3. i måneden, kommer til butikken den 5. i måneden og deretter kan de ligge en stund i butikken. Så sjekk dato nøye (datoliste på disk skal være tilgjengelig).

Bare et lite tips! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pekefinger/tips

Disse er ofte "gamle" da de har fangstdato f.eks 1 i måneden, "produksjonsdato"(bli skinn/beinfrie) den 3. i måneden, kommer til butikken den 5. i måneden og deretter kan de ligge en stund i butikken. Så sjekk dato nøye (datoliste på disk skal være tilgjengelig).

Bare et lite tips! :)

Det er i alle fall bare tull hos oss. Jeg jobber i ferskvaren på ica maxi så det vet jeg. Tikronerstilbudene er som regel tilbud ica maxi har gjennom 3 eller 4 uker noen ganger gjennom året, minst en av de ukene er porsjonsbiter av laks et av de. De kommer fra ferskvaren og har derfor 3 dager holdbarhet uansett - og vi skjærer de opp dagen etter at de er hentet opp fra vannet. :)

Men ellers takk for tips, skal være obs om det er aktuelt å kjøpe et annet sted. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er i alle fall bare tull hos oss. Jeg jobber i ferskvaren på ica maxi så det vet jeg. Tikronerstilbudene er som regel tilbud ica maxi har gjennom 3 eller 4 uker noen ganger gjennom året, minst en av de ukene er porsjonsbiter av laks et av de. De kommer fra ferskvaren og har derfor 3 dager holdbarhet uansett - og vi skjærer de opp dagen etter at de er hentet opp fra vannet. :)

Men ellers takk for tips, skal være obs om det er aktuelt å kjøpe et annet sted. :)

Greit når du vet det selv og kan sjekke. Men ikke alle steder det fungerer slik, finner stadig vekk gammel fisk mange steder - så kjøper gjerne frossen. Selv delikatessen her i byen ga vage svar da jeg spurte om opprinnelse på enkelte varer..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Greit når du vet det selv og kan sjekke. Men ikke alle steder det fungerer slik, finner stadig vekk gammel fisk mange steder - så kjøper gjerne frossen. Selv delikatessen her i byen ga vage svar da jeg spurte om opprinnelse på enkelte varer..

Jeg tror nok ekstravaktene på min jobb hadde hatt problemer med å svare på hvor den kom fra. Men datoer og holdbarhet har de ganske god kontroll på. Men så jobber jeg på en butikk jeg i alle fall selv synes er veldig godt organisert. Men tror deg definitivt på at det er mye rart!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å kjøpe ørretfilet (sånn man får i firepakninger). Tiner det jeg skal ha, og legger på sølvfolie. Tar på salt og pepper, en limeskive, dill om jeg har, og en liten klatt med smør. Lukker sølvfolien, og har i ovnen på ca 170 grader i 15-20 minutter. Voila, superenkelt, fort gjort, og godt :-) Salat eller noe ved siden av.

Pleier og å kjøpe en pose med wokgreier, woke det (eller hva man sier :P ), og på slutten ha i terninger av ørretfilet (eller laksefilet). De skal bare så vidt komme ned i før de er gjennomstekte, så det går fort. Godt med nudler, og hjemmelaget hvitløksdressing :-)

Wok, fisketerninger og nudler blir morgendagens middag! Jeg spiser ofte wok og nudler, men da med kylling eller svin. Aldri tenkt på at jeg kan bruke fisk! hehe...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet dere hva? Det spises vanvittig mye kjøttdeig her i Norge. Det er faktisk hverken sunt eller økologisk, skal jeg fortelle dere. Men nå startet jeg egentlig ikke denne tråden for å vifte med fingeren (peke-), men for at vi kan utveksle noen gode og raske fiskeretter vi har prøvd.

I dag hadde jeg frosne (lett opptinte egentlig) laksefileter i en form, puttet oppi paprika, vårløk, salt og pepper og helte over et par desiliter fløte. I ovn på 200 grader i ca 30 min. Kokte poteter til. Steike det var godt!

Dette bruker jeg også og lage bare at jeg koker gulrot og poteter litt før jeg deler de opp og legger de i forma sammen med purreløk og paprika, legger fisken(laks eller ørret) på toppen, heller over fløte og krydrer med fiskekrydder, salt/pepper og litt sitronsaft. Kjempe godt!

Ellers så er laks/ørret stekt i stekepanne med mangosalat og ris med sweet chilli saus utrolig godt også.

Lettsaltet torsk er alltid en favoritt her.

Ja, fisk generellt er jo lett og lage, kok, stekepanne eller stekovn sammen med litt grønnsaker og potet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wok, fisketerninger og nudler blir morgendagens middag! Jeg spiser ofte wok og nudler, men da med kylling eller svin. Aldri tenkt på at jeg kan bruke fisk! hehe...

:D Jeg fant det ut nylig, ble så lei av den andre metoden jeg kan (med sølvfolie), så nå har jeg endelig fått en enkel og god måte å få i meg fisk :D

Husk at terningene blir ferdig på noen få sekunder bare! (Men kan hende det går like raskt med kylling og svin altså, har ikke prøvd det. Men kjipt med fiskeviskelær :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Liker denne tråden!

Jeg har fått litt dilla på en fiskerett som kanskje skiller seg ut og høres litt merkelig ut, men den bør absolutt prøves!

  • Kok opp vanlig soyasaus, f.eks Kikkoman og la koke et par-tre minutter til sausen tykner.
  • Tilsett et par spiseskjeer fersk, revet ingefær og pense blandingen på ørret- eller laksefileter.
  • Stek i ovnen

Det blir knallgodt! :ahappy: Mitt favorittilbehør er en god potetmos og brokkoli, men her kan man variere i det uendelige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finns seriøst ikke noe bedre enn fersk fisk, altså fisk (torsk eller sei) som er fisket nettopp eller for et par timer siden senest, og så koke den og så spise med flatbrød og smør og salt og pepper. Helt himmelsk! Det samme med stekt fisk og den bare krøller seg i panna og smuldrer opp i biter. Åh det er altså så nydelig.(det gjelder ikke for fisk som fiskes fra kaia ved utslipp og søppel og all slags skit)

Husker alle de gangen vi har hatt med oss kaserolle og flatbrød på fisketur og bare slengt fisken så og si fra kroken opp i kaserollen på stranda og så bare spise der og da. :heart: Det samme med smårøye og ørret fra elven. Sukk..

Skjønner jo at ikke alle er like heldige og som aldri vil få smakt på fersk fisk i livet sitt. Det er veldig synd, og jeg forstår godt at mange ikke liker fisk pga de må kjøpe det frosset i papp, eller ukesgamle fra butkken.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min favoritttorskerett:

Lettsaltet torsk som skal trekke (grader og tid og sånt må du google, husker ikke i hodet). Gulrøtter og poteter kokes. Man tager potetlefser og hiver oppi torsk, gulrot, potet, smør og grov sennep. Wrap it up og spis! Gammel oppskrift fra vestlandet dette.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

:heart: Røkt kolje :heart:

Mmmm med gulrotstuing og stekt bacon :ahappy:

Her er mandag fiskedag (den første i uka), og i dag prøvde jeg meg på følgende:

Gulrot

Squash

Broccoli

En boks hakket tomat med chili

Et lite beger rømme

Fisk

Skjær gulrot i tynne skiver, hiv i panna med olje, del squash og broccoli, hell tomatene i panna, tilsett broccoli og squash, la surre. Del fisken (jeg brukte en pangiusfilet) i terninger, hiv disse i gryta, tilsett en dæsj ekstra knust chili, salt og pepper etter ønske. Tilsett rømmen, rør godt og la putre noen minutter til broccolien er passe mør. Det ble godt det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Ok ramlet over en oppskrift på fisk i karrisaus her om dagen og tenkte det så godt ut. I dag laget jeg det med noen tilpasninger, så det ble mer en fiskegryte. Skikkelig digg ble det!

Smelt litt smør i en kjele, tilsett 1 ts karri og surr hakket sjalottløk

Lag en jevning med et par ss hvetemel (eller som meg, litt johannesbrødkjernemel)

Tilsett fløte, litt og litt av gangen (jeg brukte ca 6 dl, kan også byttes ut med melk), salt og pepper

Strimle og tilsett purre og gulrot, sellerirot i terninger (kan byttes ut med potet), små broccolibuketter

La småputre, tilsett fisk i terninger mot slutten

Når fisken er trekt og grønnsakene litt møre - dig in :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man går bort til fryseren, henter ut et par hele fjellørreter fra i høst, tiner de, gnir de godt inn med salt og steker de i smør i panna til kjøttet slipper bena.

Så henter man lefse, smør, og begeret med rømme man har blandet en halv finkuttet purreløk i.

På bordet med lefsa, på med smøret, klin på fisk og dært på en slump purrerømme.

Julemiddagen vår i år :) Og hverdagskost store deler av sommeren. Den laksen kan dere få gratis :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sunn, billig og rask middag jeg prøvde ut for litt siden, som slo an:

Det du trenger er:

*Laksefileter, får ferske laksefileter fra merket Farmen hos Rimi til en billig penge.

*Aluminiumsfolie.

*En sitron.

*En paprika.

*En rødløk.

*Salt, pepper og hvitløkskrydderblanding med chili, evt. annet krydder.

*Fullkornsris.

*Soysauce.

Fremgangsmåte:

Sett på risen til koking.

Kutt rødløk og paprika i strimler, og sitronen i tynne skiver.

Krydre laksefiletene godt med salt, pepper og gjerne chili/hitløksblandingen.

Legg en og en laksefilet i egen foliepakning sammen med paprikaskiver, rødløk og en sitronskive for hver filet.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Serveres sammen med ris og en dasj soysauce.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Torsk i fløtesaus:

Først blander man mel, salt og pepper (gjerne i en isboks, for da kan man riste fiskestykkene i boksen).

Rull (eller rist) fiskestykkene i melblandingen.

Stek fisken i panne (mye smør!), til den får stekeskorpe, og hell fløte over (H-melk funker greit det også, jeg foretrekker det).

Rør fløten/melken i stekefettet, og du får en fantastisk saus!

Server med poteter og grønnsaker (eller hva søren du vil :D ).

Lager alltid dette etter å ha vært hjemme i nord og fiska ;)

(På østlandet er ikke fisken like god...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pastasalat med røkelaks:

Penne

Finhakket rødløk

røkelaks i små, tynne stykker

creme fraiche

Spagetti med røkelaks:

Spagetti (kokt al dente)

overhelt med saus av fløte (innkokt / redusert)

massevis av finhakket purre (has i et minutt eller to før du heller den over pastaen)

Dander på varm tallerken

Stø over fine skiver av røkelaks som liksom blir "kokt" av varmen fra spagettien og fløtesausen.

Ubeskrivelig godt (forutsatt at råvarene er toppers - for det finnes vel knapt noe verre å få servert en overfet, harsk røkt laks?)

Nykvernet (hvit) pepper over begge disse rettene er supert!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Sulten og sulten for en halvtime siden.

1 stykk laksebit (sånn fra firepakke er greit)

Babyasparges

Pinjekjerner

Rømme

..og tenkte du på middagen FØR du ble sulten, kan du lage en liten agurksalat ved siden av. Hvilket jeg aldri rekker fordi jeg alltid er sulten NÅ når jeg skal lage dette.

Rist pinjekjerner, gjerne med litt salt og pepper i. (tørr stekepanne)

Stek laksen enten i stekepannen eller bak i folie i ovnen (180-200 grader i 15 min. ca)

Krydre med salt, pepper og dill.

Kok opp vann, hiv i ønsket mengde babyasparges, al koke ett minutt, renn av vann og la dem dampe seg tørre.

Legg babyasparges på tallerken, legg fiskestykket oppå, strø pinjerkjerner på toppen og legg en dasj rømme ved siden av. Velger du stekepanne har du fiks ferdig middag på 10 minutter. Godt som pokker er det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man går bort til fryseren, henter ut et par hele fjellørreter fra i høst, tiner de, gnir de godt inn med salt og steker de i smør i panna til kjøttet slipper bena.

Så henter man lefse, smør, og begeret med rømme man har blandet en halv finkuttet purreløk i.

På bordet med lefsa, på med smøret, klin på fisk og dært på en slump purrerømme.

Julemiddagen vår i år :) Og hverdagskost store deler av sommeren. Den laksen kan dere få gratis :P

Eller du kan ta den samme ørreten, salte og pepre, fyll buken med masse purre og ruccola. Skvis en sitron over det, pakk inn i folie og inn i ovnen på 220 grader. Tid avhenger jo av størrelsen, men en kilosfisk 25-30 minutter. Serveres med Annikens hjemmelagde rømmedressing og ønskede grønnsaker. * sikle*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Noterer en nydelig dag med no stress. Virker som lysterapi, magnesium og lakseolje begynner virke. Ble bekymret da han begynte trekke i selen i forrigårs. Han har gått så naturlig pent i bånd hele tiden, som om programvaren var preinstallert da han kom ut av esken. I forrigårs begynte han plutselig trekke med viten og vilje. Flaks da, at vi hadde en privattime i går.  Hjemmeleksen vi fikk, med metoden for å reinforce krav om å holde seg bak skotuppene mine, den er litt i konflikt med stress-ned-prosjektet vårt, fordi Ede går høyt i stress når hans autonomitet blir utfordret. Peser og får virkelig vondt av det. Å bli stilt absolutte krav til er noe annet for ham å forholde seg til enn å bli tilbudt frivillige oppgaver mot god betaling.  Fordi jeg måtte ta en selvstendig avgjørelse i hva jeg oppfatter som et dilemma: belaste det nevroendokrine stressystemet ved å kreve disiplin i halsbånd, eller prioritere stress-ned-prosjektet, så valgte jeg utsette hjemmeleksene og gå rolig tur med "ikke trekke" og "ikke gå i veien for meg" som eneste krav, og så være veldig bevisst på å bare belønne når han selvstendig gjør de riktige valgene uten å bli bedt, uten godbit i hånda eller hånda i lomma.  Jeg har nemlig ikke nok erfaring til å føle meg sikker på å klare gjennomføre hjemmeleksene fra privattimen alene uten å forårsake mer stress på det endokrine systemet hans enn godt er.  Det viste seg å være en god vurdering. Foruten noen få barnlige byks av glede som i korte øyeblikk strammet båndet mer enn akseptabelt, så var Ede SÅ flink og rooolig og grei hele veien. Naturlig slak line. Når han vimser bytter han i de aller fleste tilfellene side bak meg. Kun noen få uakseptable avskjæringer rett foran meg, og de kom helt på slutten av turen, tett på hverandre, antakelig fordi han er sliten og i bakhodet husker at det der var måten å få bli plukket opp i bæreslynge på. Han velger å gå pent og pyntelig på min venstre side mesteparten av tiden, uten å forvente belønning for det. Det går nå an å hale tiden ganske lenge uten at det stresser ham når han selv velger å gå fot for å se om det kommer en utbetaling. Selv hjemveien gikk rolig og avslappet. Først 10 meter fra porten hjemme kom første stressutbrudd med trekking. Gladstress de siste meterne av en timelang spasertur i mitt tempo. En klar forbedring. Han ble skuffa og såret av grensesettingen de siste meterne, for det virket helt sykt autoritært og tyrannisk og uten mål og mening for ham å bli hindret i å gladbykse gjennom porten og døren, inn til godis og myk og varm seng, men han tok det til seg at kravet "ikke trekk" gjelder de siste meterne av turen også. Ingen raptus da vi kom inn heller. Det var en milepæl. Bare la seg rolig og pyntelig til å sove. Perfect day. ..og det er før vi har fått noen CBD i posten.  Vi fikk forøvrig mail om å huske båndtvang fra i dag. Det har Edeward tydeligvis fått med seg.  Snudde seg utålmodig mot lykkeland mens muttern fomlet med kamera:   Oppdaget at muttern begikk en kriminell handling!! Reiste seg og kom inn hver gang muttern forsøkte gå lenger unna enn båndlengden for å få tatt et godt bilde. Her har han til slutt gitt opp å få muttern på rett kjøl og bare håper hun får tatt det ***** bildet før han svimer av i bekymring for å bli tatt og få et kriminelt rulleblad. Genetikk er ingen spøk. Ede identifiserer seg som sikkerhetspersonell og tjenestehund, og han tar de oppgavene alvorlig.   
    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
    • En del lyd og dårlig helse og mentalitet på dem.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...