Gå til innhold
Hundesonen.no

Heinz eller Idun ketchup?


tm100021
 Share

  

62 stemmer

  1. 1. Heinz eller Idun?



Recommended Posts

Jaha? :blink: Jeg har vært på mange (og noen ganske dyre) amerikanske restauranter, og hos alle var det selvfølge at man fikk ketchup. De setter ikke flasken på bordet, men serverer ketchupen i en skål :P

Søk på hamburger eller hot dog og "no ketchup", så finner du noen eksempler. Ketsjup er tabu på enkelte tradisjonelle spisesteder i USA. De er derimot veldig glad i hjemmelaget barbeque-saus!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heinz er godt til grillmat og litt slikt. Syntes Idun er søtere i smaken, mens Heinz er litt sært, kanskje litt mer eddik-aktig om jeg skal si noe.

Enig, dessuten er Heinz bedre til pommes frites. Men Idun er genial til gryteretter osv som jeg har hatt litt for mye krydder i, sukkeret tar vekk litt av "stinget" :lol: Og de sjeldne gangene jeg har pølse i lompe/brød/grateng, må det være Idun.

EDIT: SFX, ketchup er da kjempefin base å lage sin egen tomatsaus på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det bare jeg som aldri har tenkt over forskjellen? :icon_redface:

Akkurat nå har vi hele tre flasker med Idun i kjøleskapet, så nå for tiden er det det jeg spiser, i alle fall. I den grad jeg spiser ketchup. Jeg liker det på pølse og hamburger selvfølgelig, men utenom det føler jeg alltid at ketchup degraderer middagen min fra normalt måltid til kjip og billig studentmat. :lol: Her om dagen spiste jeg for eksempel stekte pølsebiter og spaghetti, og det så i grunnen helt ok ut. Så tok jeg på litt ketchup og jeg følte meg stakkarslig med en gang! Heh. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søk på hamburger eller hot dog og "no ketchup", så finner du noen eksempler. Ketsjup er tabu på enkelte tradisjonelle spisesteder i USA. De er derimot veldig glad i hjemmelaget barbeque-saus!

Jøss, det må jeg gjøre. I løpet av de tre årene jeg har bodd i USA, så har jeg aldri hørt om noe sånt :teehe: BBQ-saus er godt, men det var sjeldnere å finne på de finere restaurantene. Det fant man omtrent bare på BBQ-steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss, det må jeg gjøre. I løpet av de tre årene jeg har bodd i USA, så har jeg aldri hørt om noe sånt :teehe: BBQ-saus er godt, men det var sjeldnere å finne på de finere restaurantene. Det fant man omtrent bare på BBQ-steder.

Har ikke vært i USA selv da, men så et program om hamburger (av alle ting) en gang, hvor de var innom noen slike steder.

Leste bl.a. dette når jeg gjorde et søk på dette:

No ketchup, no kraut. That's the law. But when you're younger and your mom lets you put ketchup on the hot dog, you get used to it, I guess. The people about 35 and over, they get upset if you mention ketchup, especially if they're born and raised here. And even more if they're South Siders.

http://www.chicagohamburger.com/html/royko7.htm

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke vært i USA selv da, men så et program om hamburger (av alle ting) en gang, hvor de var innom noen slike steder.

Leste bl.a. dette når jeg gjorde et søk på dette:

http://www.chicagoha...html/royko7.htm

:lol: Merkelige folk. Og note to self: Ikke reise til Chicago. Har bare vært på flyplassen der noen ganger, og der tror jeg det var fri flyt av ketchup. De restaurantene jeg har vært på i Arizona, California og Pennsylvania var alle rause med ketchupen, de er vanligvis svært så serviceinnstilte der. Nå høres det ut som om jeg spiser mye ketchup, det gjør jeg ikke. Men må ha det til friterte poteter :P

Men jeg holdt på å ryke ut av en penere fransk restraurant i LA en gang, fordi jeg spurte om de kunne stryke en ingrediens i kyllingretten jeg ville ha :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heinz er mer smak i syntes jeg. Men Idun er originalen. Bruker begge, og det kommer litt ann på hva.

Er klokka 3 på natta og jeg har mye innabords finnes det ikke bedre enn ferdigpizza med IDUN - kommer noen med heinz da så blir det bråk ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig, dessuten er Heinz bedre til pommes frites. Men Idun er genial til gryteretter osv som jeg har hatt litt for mye krydder i, sukkeret tar vekk litt av "stinget" :lol: Og de sjeldne gangene jeg har pølse i lompe/brød/grateng, må det være Idun.

Det var et godt tips til gryteretter. Og har egentlig ikke tenkt på å bruke ketsjup i matlaging, men sant at man kan gjøre mye med det faktisk :)

Ahh nå fikk jeg lyst på stroganoff med elgkjøtt.. dumme tulip som nevner gryteretter.. eller tja, kanskje jeg bare skal lage det til middag :) Har jo elg i fryseren!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker aldri ketsjup på mat... jeg brukte det litt da jeg var lita og hadde kjøttsaus på spaghettien, men ellers er det no no *urk*. Joda, det kan hende jeg bruker noe i gryterett for å sette smak om den ellers er litt tam, men jeg har sjelden sånt i kjøleskapet så da blir det jo heller ikke brukt. Har aldri tenkt over at det er forskjell i smaken engang - ketsjup er ketsjup liksom :lol:.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, det kan hende jeg bruker noe i gryterett for å sette smak om den ellers er litt tam, men jeg har sjelden sånt i kjøleskapet så da blir det jo heller ikke brukt. Har aldri tenkt over at det er forskjell i smaken engang - ketsjup er ketsjup liksom :lol:.

Skjønner ikke hvorfor man skal bruke ketsjup, av alle gode ting i verden, i en gryterett. Nei, huff, kunne aldri falt meg inn :)

Men forskjell på Heinz og Idun syns jeg er veldig stor. Heinz er greit, hvis det absolutt må være ketsjup, men som oftest er litt ekstra salt eller krydder mer enn nok. Idun er søtt og ekkelt. Barnemat, altså :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men forskjell på Heinz og Idun syns jeg er veldig stor. Heinz er greit, hvis det absolutt må være ketsjup, men som oftest er litt ekstra salt eller krydder mer enn nok. Idun er søtt og ekkelt. Barnemat, altså :P

:yes:

Og Heinz funkar faktisk veldig bra som krydder i matlaging. Då snakkar eg under laging av retten, og ikkje på toppen av den ferdige maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...