Gå til innhold
Hundesonen.no

Advarsel: Forgiftning av hunder i Oslo


simira
 Share

Recommended Posts

Kan du når det passer svinge innom stedet hvor det er påstått at det er hengt opp plakater? Ja, og så fortelle oss soniser etterpå om du har sett noe bevis for disse påstandene. :flowers:

Kjenner jeg blir litt skuffet hvis alt er løgn og fanteri, for jeg har sett engasjementet som har blitt vekket i folk - og det er dårlig gjort å sette igang det basert på tull og tøys.

Jeg skal være deres utsendte øyne og ører, folkens! :) Rapport kommer i kveld.

Jeg har pratet med politiet om dette, og de har ikke fått inn noen slike meldinger..

Det virker for meg veldig snodig, og får meg til å tenke at dette egentlig er skremsel for å få folk til å holde hundene sine i bånd eller.no sånt..

Nå snakker de om det på radioen også. Dette minner meg veldig om den historien for noen år tilbake om at bruk av antiperspirerende deodorant skulle være årsaken til brystkreft hos kvinner. Jeg gravde litt i akkurat det, og ikke fant jeg doktoren som var nevnt som leder for forskningsgruppa, men universitetet som etter sigende sto bak denne "ground breaking" forskningen var ikke engang nevnt ved riktig navn.

Det er uansett ikke mulig å kartlegge at hunder har dødd av planta forgiftning alt nå, da det som tidligere nevnt må obduksjon til. Men man kan jo selvsagt se at hunden viser tegn på forgiftning. Men mtp at det er en del sopp ute (og ikke minst VELDIG mye annet dritt ute her i Oslo) så kan jo disse hundene (hvis de eksisterer) ha fått seg andre ting. Og sagmugg kan legges ved trær for å markere råte eller at akkurat her skal det sås, det har jeg sett flere ganger i "hagen" min, slottsparken.

Edit: I stedet for å undersøke lapper og riktigheten av farsotten, har de røde farer og jeg bestemt oss for å arrangere vårt eget, private løp langs haugene med sagflis, for å markere at dette bare var tull. :P

Endret av SandyEyeCandy
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, vi sjekket saken. Veldig lite som til nå tyder på at det er snakk om forgiftning. Men kjenner noen vedkommende som har mistet hunden(e), ta kontakt med journalisten!

http://www.dagbladet...nriks/18744617/

Tusen takk for oppklaringen!

Jeg måtte jo bare lage en ny link på facebook som heter OPPLYSNING til alle hundeeiere i Oslo :P

Engasjementet hos hundeiere og hundekjære var det i hvert fall ingenting å si på :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor det er så ille å være føre var skjønner jeg ikke men... :rolleyes2:

Noen har vært så føre var at de påstår at noen bevisst dreper hunder ved å forgifte de..

Det er ikke et overtramp i din bok vel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen har vært så føre var at de påstår at noen bevisst dreper hunder ved å forgifte de..

Det er ikke et overtramp i din bok vel?

Blander meg inn og kommenterer at det blir litt på spissen å sammenligne de som tenker føre-var fordi de mener det kan være noe bak budskapet de får klint i fleisen som advarsler på hjemmebane (og tenker at det ikke skader å ta forhåndsregler, forstår jeg Pippin rett), og disse folka som opprinnelig startet disse ryktene. Noen må jo startet med å formidle dette og trolig har det vel vært en spøk fra første stund. Utgangspunktet kan jo ikke helt sammenlignes i denne saken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det jo ikke så veldig usannsynlig at noe sånt kan skje, vår godeste B W bor vel i Oslo nå, og han har vel blitt annklaget for forgiftning av hunder der han bodde før og.... Men bra det ikke var det denne gangen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen har vært så føre var at de påstår at noen bevisst dreper hunder ved å forgifte de..

Det er ikke et overtramp i din bok vel?

Og? Skulle man ikke bry seg da mener du, fordi noen "påstår" at noen bevisst legger ut sånt for å drepe hunder? Er det noen som ubevisst dreper hunder ved å legge ut gift med vilje? Folk har gjort det før, så hvorfor ikke tro det denne gangen? Ser virkelig ikke problemet med å passe på når man får et sånt budskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra at det var helt uskyldig!

Dessverre skjer ting som forespeilet i advarselen. Det er vel et par år siden, som nevnt tidligere å tråden, at noen la ut kjøttdeig med knust glass på festningen i Trondheim. Jeg har også sett fisk (!) liggende under et par trær her oppe på Grefsen, og holdt hundene unna det. Det finnes dessverre så syke folk, selv om det heldigvis oftere er folks paranoia enn faktisk grunn til å frykte forgiftning og lignende.

Jeg er sjelden den første til å formidle potensielt overdrevne advarsler, men jeg har bodd på St.hanshaugen før, og der var det også en episode der noen hadde mistet en hund i forgiftning (riktignok i en bygård, men det var lite tvil om at det var snakk om en nabo de hadde veldig dårlig forhold til pga. hunden).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Menneh atte hvorfor skal folk spre sånt, hvis det ikke ligger sannhet i det, forresten? Hundehatere som ikke vil ha noen hunder gående ute eller noe?

Folk som vil ha hunder bort fra parkene, eller bare at de blir holdt i bånd... mange "gode" grunner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som husker Bonsai kittens, da? En av de virkelig vannvittige nett"spøkene" som verserte i år etter år...

Noen liker å spre slikt for å se reaksjoner, og i ettertid kan man jo synes det hele var en god vekker for alle og enhver. Men det er selvsagt ikke spesielt snilt å spre skrekk hos folk, da!

Og nei, ikke "alle" gikk på dette... De fleste tar nok slike påstander med en sunn skepsis, og det viser vel også denne tråden.

MEN, når så det er sagt.. Det ER faktisk sant at det fantes faktisk forgiftet sagflis i Oslo! Det lå i garasjen vår (sagflis som er spredd utover noe olje/bensinsøl) men ble kostet vekk i går (og jeg tenkte litt på dette, da).

Heldivis overlevde alle hunder i området! (Mulig det var noen teite mus eller rotter som stjal noe av det og døde senere av forgiftning - det vet jeg jo ikke, da... :o )

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå brukes vel flis for å absorbere bensinsøl, ikke for å forgifte dyr... Der hvor Scilos kommer fra legges det ut gift hver vår for å minske antallet hjemløse hunder og katter før turistsesongen begynner. Sjarmerende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...