Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

17 minutter siden, Snoffe skrev:

I dag er det fisketaco (torsk) med mango salsa og guacamole på planen :) noe av det beste som finnes!

Hva krydrer du fisken med? :) Har lyst på fisketaco, men vet ikke helt hva som er godt å krydre med. Fikk det i en matkasse en gang, men der var det et ferdigblandet krydder som fulgte meg.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, laikamor skrev:

Hva krydrer du fisken med? :) Har lyst på fisketaco, men vet ikke helt hva som er godt å krydre med. Fikk det i en matkasse en gang, men der var det et ferdigblandet krydder som fulgte meg.

 

Deler noen båter hvitløk i skiver, også har jeg salt og pepper på fisken. Steker dette sammen, og når fisken er ferdig så har jeg over litt sitron eller lime :)

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, SFX skrev:

Middagen i dag ble det jeg fant i fryseren, så jeg stekte et kyllinglår og en sommerkotelett i stekeovnen, og stekte wokblanding med litt brunt sukker. Veldig godt, og jeg gidder uansett bare sånn cirka to ganger i året å lage saus.

Jeg gidder også sjelden å lage saus - men bruker heller en dæsj Creme Fraiche til det meste - det blir liksom "sausen" min.. enkelt å grave fram fra boksen liksom :D Eller en liten dæsj remulade til fisk. 

4 minutter siden, Pixie skrev:

Helstekt kylling i stekeovnen, ris og grønt som tilbehør. Kjekt med fancy ovn med kyllingprogram (varmluft og grill ovenfra)! Ble innmari godt med crispy skinn :P

Finnes det? :lol: Jeg innser at jeg nok har en LITT tilårskommen steikovn :lol: 

Her ble det litt rester fra i går (potetmos og viltsaus), jeg fant en stakkarslig kotelett i fryseren (den hadde sikkert sånn best før-dato i 2014 eller noe...), plukket litt sukkererter og tok opp noen gulrøtter fra "grønnsakshagen" - også stekte jeg piggsopp som jeg var så heldig å finne i skogen på tur i dag. Jeg ble stappmett :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

Finnes det? :lol: Jeg innser at jeg nok har en LITT tilårskommen steikovn :lol: 

Kyllingprogram, pizzaprogram, vaskeprogram, integrert steketermometer, mulighet til å legge inn tre egne programmer- innmari kjekt! Har lagt inn program for rundstykkene jeg lager oftest :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

30 minutter siden, Siri skrev:

Jeg gidder også sjelden å lage saus - men bruker heller en dæsj Creme Fraiche til det meste - det blir liksom "sausen" min.. enkelt å grave fram fra boksen liksom :D Eller en liten dæsj remulade til fisk. 

Jeg liker ikke rømme eller CF, så jeg bruker melk eller fløte i saus. Og en skvett melk over koteletten er liksom ikke det samme :-D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutter siden, Pixie skrev:

Kyllingprogram, pizzaprogram, vaskeprogram, integrert steketermometer, mulighet til å legge inn tre egne programmer- innmari kjekt! Har lagt inn program for rundstykkene jeg lager oftest :P

:lol: Jeg kjenner at jeg ikke helt har behovet for slike avanserte ovner :lol: 

Akkurat nå, SFX skrev:

Jeg liker ikke rømme eller CF, så jeg bruker melk eller fløte i saus. Og en skvett melk over koteletten er liksom ikke det samme :-D 

Hhahaa, nei, jeg ser den... Melk egner seg vel strengt tatt ikke til noe som helst egentlig :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50 minutter siden, Pixie skrev:

Kyllingprogram, pizzaprogram, vaskeprogram, integrert steketermometer, mulighet til å legge inn tre egne programmer- innmari kjekt! Har lagt inn program for rundstykkene jeg lager oftest :P

Integrert steketermometer er gullgodt! Pizzaprogrammet er fint, ellers er de fleste spesialitetene oppskrytt... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

@SFX matfløte holder seg lenge i kjøleskapet, og du trenger ikke så stor skvett. Kan tilsettes både fisk og kjøtt som stekes i panne eller i form i ovnen. Med litt salt og pepper så er sausen klar!

JA, det kan jeg skrive under på... Jeg har brukt fløte som har vært nesten 3 mnd på overtid i åpnet pakke - og er like fin :D 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

JA, det kan jeg skrive under på... Jeg har brukt fløte som har vært nesten 3 mnd på overtid i åpnet pakke - og er like fin :D 

Samme her! :lol: 

Må jo forresten legge til at fløteskvetten passer veldig godt til stekte grønnsaker i form også, slettes ikke bare til kjøtt og fisk! 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

hahaa, nei, jeg ser den... Melk egner seg vel strengt tatt ikke til noe som helst egentlig :aww: 

Joda, det er godt å drikke, trengs til pannekaker, og baking.

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

@SFX matfløte holder seg lenge i kjøleskapet, og du trenger ikke så stor skvett. Kan tilsettes både fisk og kjøtt som stekes i panne eller i form i ovnen. Med litt salt og pepper så er sausen klar!

Det hørtes ekkelt ut. Men jeg stekte kjøttet på bakepapir på plate. For nå ser jeg for meg varm fløte med krydder. Mulig du tenkte mer avansert kokkelering?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Joda, det er godt å drikke, trengs til pannekaker, og baking.

Det hørtes ekkelt ut. Men jeg stekte kjøttet på bakepapir på plate. For nå ser jeg for meg varm fløte med krydder. Mulig du tenkte mer avansert kokkelering?

Hvis du har en ildfast form kan du sette den på rist i ovnen, og så legger du kjøtt, fisk eller grønnsaker i forma og hiver en skvett fløte over. Lett som en plett! :) (Og det lager seg selv mens du gjør noe annet).

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Joda, det er godt å drikke, trengs til pannekaker, og baking.

Melk er kalvedrikke :aww: 

Akkurat nå, SFX skrev:

Det hørtes ekkelt ut. Men jeg stekte kjøttet på bakepapir på plate. For nå ser jeg for meg varm fløte med krydder. Mulig du tenkte mer avansert kokkelering?

Så lenge det ikke lukter vondt, så er det good to go :P 
Jeg heller også bare over litt fløte i ei form - og krydrer... så ja, det blir jo bare varm fløte med krydder :). Trenger ikke være mer avansert enn som så. Men strengt tatt er det jo sunnere uten fløte da :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Hvis du har en ildfast form kan du sette den på rist i ovnen, og så legger du kjøtt, fisk eller grønnsaker i forma og hiver en skvett fløte over. Lett som en plett! :) (Og det lager seg selv mens du gjør noe annet).

 

1 minutt siden, Siri skrev:

Melk er kalvedrikke :aww: 

Så lenge det ikke lukter vondt, så er det good to go :P 
Jeg heller også bare over litt fløte i ei form - og krydrer... så ja, det blir jo bare varm fløte med krydder :). Trenger ikke være mer avansert enn som så. Men strengt tatt er det jo sunnere uten fløte da :D 

Jeg fikser ikke å drikke fetere melk enn skummet, så det er sikkert derfor jeg steiler, tanken på å drikke fløte... Da spiser jeg heller kjøtt og grønnsaker som det er, eventuelt med en smørklatt om jeg har ris eller poteter til. En sjelden gang kjøper jeg tzatziki, det er snadder. Og har jeg i hus, hender det at jeg bruker et par skjeer tacosaus som saus. Men stort sett gidder jeg ikke :-P 

Jeg gjør det av og til, altså en ildfast form med kjøtt og grønnsaker. Da bruker jeg gjerne litt olje og cider som væske, så det har noe å absorbere. Men ikke nok til at det blir saus.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag blir det resten av lasagnen fra i går, og en enkel salat.

Lagde masse lasagne i går og fryste ned i posjoner, så nå har jeg 6 middager klar.
Deilig å ha noe som bare er å varme opp klar i fryseren.
Hvilke andre ting er er greit å fryse ned? Prøvde meg på purre og potetsuppe en gang men synes ikke konsistensen var så god. Eller ble grei om jeg varmet rett opp fra fryseren, men ble kjemperar om jeg tinte suppa først.

Kan jeg fks fryse ned woksaus? Laget av kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og curry paste?


  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Lola Pagola skrev:

I dag blir det resten av lasagnen fra i går, og en enkel salat.

Lagde masse lasagne i går og fryste ned i posjoner, så nå har jeg 6 middager klar.
Deilig å ha noe som bare er å varme opp klar i fryseren.
Hvilke andre ting er er greit å fryse ned? Prøvde meg på purre og potetsuppe en gang men synes ikke konsistensen var så god. Eller ble grei om jeg varmet rett opp fra fryseren, men ble kjemperar om jeg tinte suppa først.

Kan jeg fks fryse ned woksaus? Laget av kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og curry paste?
 

 

Jeg pleier fryse pastasaus, og ertesuppr i alle fall. Evt tomat/linsesuppe. I tillegg til at jeg koker opp mye bønner/kikerter og fryser ned

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Lola Pagola skrev:

I dag blir det resten av lasagnen fra i går, og en enkel salat.

Lagde masse lasagne i går og fryste ned i posjoner, så nå har jeg 6 middager klar.
Deilig å ha noe som bare er å varme opp klar i fryseren.
Hvilke andre ting er er greit å fryse ned? Prøvde meg på purre og potetsuppe en gang men synes ikke konsistensen var så god. Eller ble grei om jeg varmet rett opp fra fryseren, men ble kjemperar om jeg tinte suppa først.

Kan jeg fks fryse ned woksaus? Laget av kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og curry paste?

Jeg fryser ned det meste, jeg, og det har vel stort sett gått bra tror jeg :) 

I dag ble det rekesmørbrød til middag... jeg har 6 kg reker i fryseren... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • "Hva skjedde?"   Det ***** luddesklie AVSKUMMET fjerna sæ ikke da det ble bedt om å forlate åstedet, og nå TRUER det med å gjennomføre vitenskapelig _bevis_ for telepati for å DESTRUERE all resterende livskvalitet æ hadde og drepe alle håp om en bedre fremtid. Det her e takk og farvel. Æ rømmer til utlandet og bryter ALL kontakt med alt og alle for å slippe unna blablabla om hennes bevis for telepati og whatever konsekvensenser av at et luddersklie avskum som har KNULLA kjæresten min gjør karriere på min personlige tragedie i tillegg.   Det var hyggelig så lenudet var håp om å få det hjerneforsker horesvinet av ideen om å skille gjøre karriere på FORPESTE universet med å gjøre telepati til et allment akseptert, reelt fenomen.    Kos dere. 
    • Anbefaler deg å prøve huken multisele, det er den eneste jeg har prøvd som min hund klarer å trekke i uten å bli hes. Har prøvd ulike trekkseler men huken multisele er det eneste som fungerer her. Bor du i Oslo eller nærheten kan du få prøvd størrelser hos Brukshunden, men du får kjøpt på nett også. 
    • Enig med siste her, lildog har jeg prøvd og den var helt ubrukelig. Jeg er veldig fornøyd med tracktive, har den på begge hundene og katten. Kan være litt treig til å finne posisjon noen ganger, men uansett raskere enn både lildog og mitt spor som jeg også har prøvd. 
    • Tja, min forrige hund måtte ha små måltider gjennom hele dagen, ellers ble hun kvalm og spydde hun magesyre. Det feilte henne ikke noe utover det at magesekken ikke tålte å bli helt tom. Det hunden jeg har nå sultestreiket i sitt tidligere hjem og kunne gå dagevis uten mat. Hun klarer seg like fint på ett stort måltid daglig som flere små. Jeg har prøvd OMAD selv, og jeg klarer faktisk ikke å spise ~2000 kalorier (som er mitt dagsbehov for vedlikehold) på ett måltid. Fasting kan sikkert være positivt for noen individer i noen tilfeller, men jeg tror absolutt ikke det er noe som passer for alle.
    • Det var lenge siden! Hvis du faktisk skal ha noe særlig sol og varme så er det sør-Spania som gjelder. Kanariøyene hvis du vil være værsikker. Det kan være ganske hustrig ellers i sør-Europa, og husene der er jo ofte ikke laget for vinter og ikke spesielt godt isolert. Heller ikke i Spania, forsåvidt. Kanskje se på feriehusutleiere som Novasol og den type ting?  Tenker du å fly eller kjøre? Det blir jo fort dyrt å fly tre store hunder fram og tilbake i cargo.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...