Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Lammegryte her. En lårskive av lam skåret i litt store biter ble stekt på stekepanne og lagt over i en gryte med en boks hakkete tomater og litt vann. Så stekte jeg løk og gulrotskiver og puttet i gryta. Lot det stå og putre i en times tid. Jevnet med mel og hadde oppi en real skvett fløte, salt, pepper og basilikum. Kokte poteter til.

Nok til i morgen også = tid til søndagstur.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som jeg skrev i AN-tråden, så ble det jo en klassisk viltmiddag i dag, men den var super enkel da. 
Jeg stekte et godt stykke hjortekjøtt, også tok jeg opp både viltsaus og hjemmelaget potetmos fra fryseren, stekte litt sopp og hadde rå grønnsaker til. Og tyttebær... rørte tyttebær. Hjemmelaget seff :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

... og sånn egentlig, så kunne jeg helt klart greid meg fint uten den kjøttbiten... soppen er jo egentlig mye bedre :aww: 

I morgen tror jeg det blir noe så enkelt som spaghetti med smør og smeltet ost... evt uten ost... eller burde jeg lage noe med fisk? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nachostallerken. Stek opp kjøttdeig/karbonadedeig/vegetar"deig", tilsett tacokrydder. Legg nachoschips langs sidene og i bunn av en ildfast form, gjerne porsjonsstørrelse. Fyll på tacosaus, kjøtt og grønt etter ønske, topp med ost. Stek i ovn til osten er slik du vil ha den. Server med rømme, salsa, guacamole, salat eller hva det nå er du liker best!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Pixie skrev:

Nachostallerken. Stek opp kjøttdeig/karbonadedeig/vegetar"deig", tilsett tacokrydder. Legg nachoschips langs sidene og i bunn av en ildfast form, gjerne porsjonsstørrelse. Fyll på tacosaus, kjøtt og grønt etter ønske, topp med ost. Stek i ovn til osten er slik du vil ha den. Server med rømme, salsa, guacamole, salat eller hva det nå er du liker best!

Blir også bra med bønner i stedet for kjøtt/kjøtterstatning :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ørret stek i ovn på sitronskiver ( da blir de ikke svidde i bunnen, fint triks for grill også), poteter, agurksalat (vel hjemmedyrket agurk i hvert fall, og så bruker vi sånn fransk dressing pulver som man blander med vann og olje oppå), og litt lettrømme med litt sitronsaft+ krydder (timian tror jeg.. gubben som lager maten her). I morgen er det en av ukas 2 rødtkjøtt middager - kotletter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Snoffe skrev:

I dag er det fisketaco (torsk) med mango salsa og guacamole på planen :) noe av det beste som finnes!

Hva krydrer du fisken med? :) Har lyst på fisketaco, men vet ikke helt hva som er godt å krydre med. Fikk det i en matkasse en gang, men der var det et ferdigblandet krydder som fulgte meg.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, laikamor skrev:

Hva krydrer du fisken med? :) Har lyst på fisketaco, men vet ikke helt hva som er godt å krydre med. Fikk det i en matkasse en gang, men der var det et ferdigblandet krydder som fulgte meg.

 

Deler noen båter hvitløk i skiver, også har jeg salt og pepper på fisken. Steker dette sammen, og når fisken er ferdig så har jeg over litt sitron eller lime :)

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, SFX skrev:

Middagen i dag ble det jeg fant i fryseren, så jeg stekte et kyllinglår og en sommerkotelett i stekeovnen, og stekte wokblanding med litt brunt sukker. Veldig godt, og jeg gidder uansett bare sånn cirka to ganger i året å lage saus.

Jeg gidder også sjelden å lage saus - men bruker heller en dæsj Creme Fraiche til det meste - det blir liksom "sausen" min.. enkelt å grave fram fra boksen liksom :D Eller en liten dæsj remulade til fisk. 

4 minutter siden, Pixie skrev:

Helstekt kylling i stekeovnen, ris og grønt som tilbehør. Kjekt med fancy ovn med kyllingprogram (varmluft og grill ovenfra)! Ble innmari godt med crispy skinn :P

Finnes det? :lol: Jeg innser at jeg nok har en LITT tilårskommen steikovn :lol: 

Her ble det litt rester fra i går (potetmos og viltsaus), jeg fant en stakkarslig kotelett i fryseren (den hadde sikkert sånn best før-dato i 2014 eller noe...), plukket litt sukkererter og tok opp noen gulrøtter fra "grønnsakshagen" - også stekte jeg piggsopp som jeg var så heldig å finne i skogen på tur i dag. Jeg ble stappmett :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

Finnes det? :lol: Jeg innser at jeg nok har en LITT tilårskommen steikovn :lol: 

Kyllingprogram, pizzaprogram, vaskeprogram, integrert steketermometer, mulighet til å legge inn tre egne programmer- innmari kjekt! Har lagt inn program for rundstykkene jeg lager oftest :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

30 minutter siden, Siri skrev:

Jeg gidder også sjelden å lage saus - men bruker heller en dæsj Creme Fraiche til det meste - det blir liksom "sausen" min.. enkelt å grave fram fra boksen liksom :D Eller en liten dæsj remulade til fisk. 

Jeg liker ikke rømme eller CF, så jeg bruker melk eller fløte i saus. Og en skvett melk over koteletten er liksom ikke det samme :-D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutter siden, Pixie skrev:

Kyllingprogram, pizzaprogram, vaskeprogram, integrert steketermometer, mulighet til å legge inn tre egne programmer- innmari kjekt! Har lagt inn program for rundstykkene jeg lager oftest :P

:lol: Jeg kjenner at jeg ikke helt har behovet for slike avanserte ovner :lol: 

Akkurat nå, SFX skrev:

Jeg liker ikke rømme eller CF, så jeg bruker melk eller fløte i saus. Og en skvett melk over koteletten er liksom ikke det samme :-D 

Hhahaa, nei, jeg ser den... Melk egner seg vel strengt tatt ikke til noe som helst egentlig :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50 minutter siden, Pixie skrev:

Kyllingprogram, pizzaprogram, vaskeprogram, integrert steketermometer, mulighet til å legge inn tre egne programmer- innmari kjekt! Har lagt inn program for rundstykkene jeg lager oftest :P

Integrert steketermometer er gullgodt! Pizzaprogrammet er fint, ellers er de fleste spesialitetene oppskrytt... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...