Gå til innhold
Hundesonen.no

AD Ringlets Forest "Eine"


Poter
 Share

Recommended Posts

  • Svar 728
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg fikk dessverre dårlige nyheter hos veterinæren i dag. Kreften har spredt seg til lymfekjertlene og det er ikke noe mer å gjøre. Veterinæren og jeg er enige om at så lenge han har så god allmentils

Eine har kreft ? Sist vi var hos veterinæren sjekket hun analkjertlene hans fordi de har vært noe betente i høst og da oppdaget hun en kul rett innenfor. De tok vevsprøve av kulen som viste at det er

På lørdag måtte jeg ta farvel med min elskede venn? Takk for alt, Eine❤️    

Posted Images

Fiiiine fiiiine E! Men du, har dere vært på skaidi, kvalsund? Nei tenk så uforskammet! :D;)

Ja, rett utenfor Hammerfest. Kom til å tenke på det i går at du kanskje bor der? :shocked:

Eine er en så utrolig flott labbe! Skikkelig godklump :wub: Og du er heldig som ikke har en tjukkeboll som meg :rofl:

Tusen takk :ahappy: Han er så søt hver morgen når han ligger med hodet på tre puter i sofaen og bare er så trøtt, men må ha litt kos før han sover videre :wub: Han har begynt å ordne seg til rette med puter og pledd i sofaen og legger seg skikkelig mykt til, søtingen. Før skulle han jo bare ligge på gulvmatta på badet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, rett utenfor Hammerfest. Kom til å tenke på det i går at du kanskje bor der? :shocked:

Tusen takk :ahappy: Han er så søt hver morgen når han ligger med hodet på tre puter i sofaen og bare er så trøtt, men må ha litt kos før han sover videre :wub: Han har begynt å ordne seg til rette med puter og pledd i sofaen og legger seg skikkelig mykt til, søtingen. Før skulle han jo bare ligge på gulvmatta på badet.

JA, jeg bor rett ved coopen jo :rofl: hihi. Halvtime fra Skaidi da, mot Hammerfest :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

I helga ble Eine godkjent besøkshund :D:D Han bestod mentalbeskrivelsen og er nå klar for å besøke mennesker en til en og i grupper. Veldig stas!!

Utdannelsen er i regi av Antrozoologisenteret på Ås og Tromsø Hundeklubb og det er Antrozoologisenteret som har laget kurset og mentalbeskrivelsen.

I mentalbeskrivelsen testes hunden på ulike belastninger og en ser også på hvordan den håndterer et besøk. Man skal passere en annen hund, bli hilst på og håndtert på en røff måte (hundene ble løftet på, lugget, klepet i skinnet, sjekket tenner og poter etc.), den skal være løs i et rom med andre mennesker, hvor det også er lagt ut mat, hvor en ser hvordan hunden forholder seg til de menneskene og om den stjeler maten. Når vi var inne satt testleder og spiste et knekkebrød - labrador, vet dere ;) Testleder setter også i et hyl og det bankes på døra og det kommer inn en person. Etterpå gikk vi i en mørk gang og møtte en person i en rullestol hvor personen satt ut med armene og så truende ut. Deretter møtte vi en person som gikk med krykker på en truende måte og når vi passerte ble krykkene sluppet i gulvet. Så skal hunden opp i senga til en person og ligge der og bli klappet på og holdt rundt. Videre tok testleder hunden med seg ut en tur uten eier, når de kom tilbake skal hunden sette seg og legge seg på eiers kommando, den får mat fra ei skål hvor testleder plukker nedi matskåla og tar maten fra hunden (for å se på resursforsvar). Så står hund og eier mens det kommer en gruppe personer og går tett inntill dem og til slutt leker hund og testleder sammen for å se hvordan hunden leker. Testen avsluttes med skudd utendørs. Underveis ser de også på hundens evne til å avreagere og noe på samspillet mellom hund og eier.

Eine ble anbefalt som besøkshund hvor jeg fikk beskjed om å passe på aktivitetsnivået hans sånn at han ikke blir for aktiv i en besøkssituasjon. Ellers sa de at han var en trivelig og glad hund. Jeg synes det var fint å se hvordan Eine håndterte de ulike situasjonene og kjente ham igjen igjennom hele testen. Å se på at han ble klepet og lugget i gjorde nok værre for meg enn for ham ;) Nå er jeg glad, letta og stolt! :D:ahappy:

besokshund_zps1205645f.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Superflinke herlige Eine (OG eier :D ). Håpa vi kanskje kan gå en tur i helga!! (e dokker hjemme? :P )

Heldige er de som får besøk av han, havner jeg på gamlehjem håper jeg en eksakt kopi kommer innom. Da kommer jeg til å bli nostalgisk og begynne å gammelkjerringgrine :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Superflinke herlige Eine (OG eier :D ). Håpa vi kanskje kan gå en tur i helga! (e dokker hjemme? :P )

Heldige er de som får besøk av han, havner jeg på gamlehjem håper jeg en eksakt kopi kommer innom. Da kommer jeg til å bli nostalgisk og begynne å gammelkjerringgrine :wub:

Aaaww, takk for fine ord! :heart: Det blir kjempespennende å dra på besøk fremover! Gleder meg :) Om vi kan få bety noe for noen, så vil det være helt fantastisk *klump i halsen*

Vi e heime i helga, ja og går gjerne tur!

PS. Du skulle sett golden retrieveren som også ble godkjent. Han er så sinnsykt vakker! Folk blir jo glade bare av å se på ham! Virkelig billedskjønn hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

I dag var Eine på sitt første besøk på institusjon :D Han fikk øvd mest på å være rolig og passiv i stua vi besøker, det kom bare en person i dag, så da passet det fint for ferskingen å ta livet med ro :) Artig uansett å være i gang!

10698715_10152429268373861_5208194490413

Vi var sammen med denne sjarmklumpen som fikk sitte på fanget til brukeren og kose seg. Eine ble passelig misunnelig ;)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååh, fine Eine!

Åå se så fin og stolt Eine er! :wub:

Jaaa :wub: Søtnosen ved siden av ser jo ut som ei dukke, hun er så herlig! Hun holdt på å sovne på fanget til ene brukeren.

Men assa, mer bilder da :D

Tok ikke flere bilder der, men tror jeg har noen andre liggende på pc`en som jeg skal se om jeg får lagt ut snart :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadd to fine treningsøkter med Eine i dag. På formiddagen trente vi jakt. Først på det utrooolig vanskelige å løpe rett ut etter dummy. Eine begynner å sirkle etter ca tjue-tredve meter, så holder på å hjernevaske ham på at han skal løpe rett ut i hundre meter. Himla vanskelig assa, synes han! Og eieren synes det er himla kjedelig å trene på ;)

Etterpå fikk han et søk i høyt gress og det løste han kjempefint, synes jeg. Han så på at jeg kastet ut tre dummyer og fikk søke med en gang. Han startet nede til høyre og jobbet seg opp til venstre. Vet ikke om det er sånn det skal gjøres, men til vårt bruk tenker jeg det er helt supert!

Så i kveld ble det en sykkeltur. Vi har syklet alt for lite i år, så må forte oss å sykle før frosten og vinteren kommer. Jeg gleder meg til det blir sny sånn at vi kan snørekjøre, men han er jo ikke akkurat noe trekkmonster, så inspirert av trekkhund-tråden her inne, fikk han løpe foran i line en liten kilometer av turen. Han liker jo helst å løpe ved siden av, men han responederte fint på ja-kommandoen min og holdt lina stram. Han trakk ikke noe særlig, men han var i det minste foran der og det er jeg fornøyd med. Resten av turen fikk han løpe i springeren. Ble ca 5 km og på veien skremte vi opp et rypekull. De var så tam at de knapt orket flytte på seg når vi kom. Synd de ikke er jaktbare her på øya ;)

sykkel_zps3be690ef.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eine :wub:

Like merkelig som alle andre labber! Herregud så søt han var da han fikk tak i det store flaket! Sååå stolt, og veldig skuffa da det knuste på vei opp. Men her ga vi ikke opp før vi hadde is å tygge på :wub: Herlighet så nydelig :wub:

Tusen takk for koselig kommentar :wub:

Flott hund altså :ahappy:

Ja, jeg synes jo det :ahappy:

IMG_6922_zpscb52a59c.jpg

Forrige uke har han vært noe merkelig, ganske stressa og pepet mye. Han kunne jo pipe en hel del i unghundstiden, men det har han vokst av seg og spesielt etter kastreringen har vi ikke merket noe til det. Men denne uka, altså...! Jeg vet ikke hva som har fløyet inn i ham. Først tenkte jeg det var pga sykkelturen søndagen, at han har hatt treningsverk eller noe. Så tenkte jeg på om det er løpetid i nabolaget, for nabohunden har ult på morgenkvisten og det bruker han ikke. Men Eine er jo kastrert og har ikke reagert på løpetid siden før det, men hvem vet med disse hanhundene. Så på lørdag bæsja han masse på tur og etter det har han vært sitt normale seg igjen. Kanskje han har hatt vondt i magen?

IMG_6907_zps4dd89c4c.jpg

"Hva da piper?"

Eller så ble han seg selv igjen etter at han løp under et strømgjerde og fikk strøm i seg -reboost :rofl:

IMG_6923_zps04d0cbc9.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...