Jump to content
Hundesonen.no

NJV-11 Leading Angel's Piccadilly Circus


Caroline
 Share

Recommended Posts

Så er han endelig hjemme, Tíbrás lillebror (halvbror) og mitt nye håp i aussieringen! Han ble født 27.05.2010 som en av åtte, og har tre brødre og fire søstre. Oppdretter har selv beholdt ei tispe hjemme, samt ei på fôr, og hun er medeier i min lille blå da hun syntes han var altfor god til å selge helt.

Navnet har vel mange lurt på, så her kommer en liten oppsummering.. Hos oppdretter het han London (etter reg.navnet), men da jeg kjenner en sheltie som heter London ville jeg ikke blande sammen disse to og ville kalle ham noe annet. Etter litt (eller mye) om og men fikk jeg velge fritt, og brukte timevis foran skjermen og med nesa i bøkene og skrev så blekket sprutet. Hadde til slutt over 50 navn på lista, men ingen som liksom stakk seg ut som "hans" navn. Tilfeldigvis kom jeg over en gammel film jeg likte da jeg snoket på play.com, og etter et kjapt søk på google var jeg solgt. Navnet bare ropte på meg!

Avalon (probably from the Welsh word afal, meaning apple; see Etymology below) is a legendary island featured in the Arthurian legend, famous for its beautiful apples.

Som en fullblods Thornapple passet det utmerket med "apple" som betydning, samt at Avalon også er en øy, noe også hans far Cuba er oppkalt etter, og da Tíbrá er oppkalt etter mamma Mirage er det vel bare rett og rimelig at han skulle få noe etter pappaen :ahappy:

Det var ikke bestemt på forhånd at jeg skulle ha valp fra dette kullet, men Bitta ville ikke selge ham og kunne ikke beholde to valper hjemem fra samme kull, og spurte flere ganger om jeg ikke kunne vurdere ham. Jeg var på besøk da de var 6 uker, og allerede da var hun nokså sikker på at han ble den beste i kullet, noe han fortsatt er. Så ble det sånn da, og av det lille jeg har sett så langt er jeg utrolig fornøyd!

Før han flyttet har han opplevd litt av hvert, både hundelek med mange raser, bilturer og tur til byen, til stranda og to ganger har de også vært og prøvd gjeting. Så langt virker han veldig trygg både på folk, dyr og nye miljøer, og han er veldig rett fram og sjekker ut det meste som dukker opp. En kul luten fyr jeg gleder meg til å bli kjent med!

Flere bilder kommer straks, men her er han 8 uker gammel :ahappy:

38459_143423392350455_100000483840167_365361_2108367_n.jpg

36947_143423489017112_100000483840167_365363_2391408_n.jpg

38459_143423395683788_100000483840167_365362_1639258_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 184
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

I dag har Avalon vært på MH på Hauerseter i regi av hovawartklubben. Jeg er strålende fornøyd og veldig stolt! Jeg fikk en liten overraskelse, men det var ikke akkurat noen krise at han hadde mindre j

Avalon er snart 18 mnd. gammel, og begynner å se voksen ut. Han har nettopp vært en periode hos oppdretteren sin, og da fikk han vært med på en utstilling i Danmark, der han fikk cert, og en i Tysklan

Verdens beste Avalon er snart 20 mnd., og fluene i hodet begynner endelig å roe seg, noe som betyr store framskritt i treningen Vi holder nå på i gruppe 2 i hundeklubben, som trener mot bronsemerkeøv

Posted Images

Aaaw, FOR en fining!! Gratulerer så mye med Avalon, han var veldig lekker altså. Og kjempesøt :ahappy: Nyyydelig navn også, det er en litt kul bokserie som heter Avalon og som handler om keltiske myter, kong arthur, merlin og litt sånt noe :ahappy: Du kunne jo forkortet navnet og kalt han Picc, men jeg skjønner jo kanskje hvorfor ikke det var en option :hyper:

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Gratulerer med lille Avalon! Men jeg stusset tidligere da jeg var inne på bloggen din og så at han lå under "Shelties" :ahappy: :ahappy: (ser han ligger under Aussie nå da :hyper: ).

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk :ahappy: Ja, han har noen store storesøskensko å fylle, det er sikkert og visst! Både Tíbrás og hennes kullsøsken. 5 av 10 er nå certvinnere og 3 cacibvinnere, og den siste av dem som er utstilt (kun én gang) har også fått excellent.

Noen bilder, først fra 6-ukersvisitt og så fra i går:

2010-07-09025.jpg

2010-07-09065.jpg

2010-07-09162.jpg

2010-07-09172.jpg

2010-07-09179.jpg

2010-08-11011.jpg

2010-08-11015.jpg

2010-08-11022.jpg

2010-08-11036.jpg

2010-08-11003.jpg

Siste bilde er av tante Jada (mors kullsøster). Ikke vanskelig å se at de er i slekt :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...