Gå til innhold
Hundesonen.no

Bjørg Eva

Medlemmer
  • Innholdsteller

    477
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Bjørg Eva

  • Bursdag 07/16/1976

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.lp-hunder.com

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Larvik
  • Hunderase
    Border Collie

Nylige profilbesøk

6,242 profilvisninger

Bjørg Eva's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Signerer heller ikke og er i grunn ganske så enig med Gråtass... så er det vel også sånn at rasen for det meste er delt? Bortsett fra i Norge og Sverige. De har da flotte gjeterhunder i storbritannia selv om de også har sportsborder/showborder. Folk får heller kjøpe hunder fra linjer de ønsker seg. Edit: Fikk plutselig lyst til å skrive litt til Jeg er forresten heller ikke så sikker på at en gjodkjent prøve er noe kvalitetsstempel, ett minstekrav, jada... har lest det noen ganger nå. Samtidig vet jeg om hunder som har godkjent prøve som ikke egner seg som gjeterhunder i det hele tatt. Jeg vet også om hunder med godkjent prøve hvor fører selv har fortalt at hunden mer eller mindre klarte prøven på ren lydighet. Om man da skal avle gjeterhunder så er da ikke disse hundene jeg beskriver egentlig noe å avle på, mener jeg da. Jeg personlig ville stolt mer på noen jeg vet kan hund/sau enn kun en godkjent prøve hvertfall.
  2. Takk for linker, skal lese dem Men er det arv som gjør at en hund får masse i tidlig alder, mens en annen blir godt voksen uten å ha noen problemer med det i det hele tatt?
  3. Potet mot tannstein har jeg ikke hørt om før Tar gjerne imot flere tips, som sagt så får han pusset tenner og får tyggeting. Han tygger også pinner og isklumper når vi er ute. Han har ikke tannstein foran i munnen, hjørnetennene er rene og fine. Det er på de store jekslene det samler seg... og det i rekordfart. Veterinæren fjernet tannstein på han i desember og allerede når syns jeg det burde vært fjernet igjen
  4. Jeg lurer på hva som gjør at en hund får masse tannstein, mens den andre hunden nesten ikke har noenting? Og det rareste her er vel at den eldste hunden er den med de fineste tennene, mens han yngste måtte fjerne tannsteinflak allerede på 1-årsvaksinen. Jeg syns ikke tennene til unghunden er pene i det hele tatt, noen av dem er mer gulbrune enn hvite og jeg ser jeg snart må ta han med til veterinær for å få fjernet det. Yngste er nå 15 mnd. Eldste hunden som blir 6 år om en mnd har det aldri vært nødvendig å fjerne tannstein på. Begge får det samme stellet, pusser tenner innimellom og de får stadig ting og tygge på.
  5. Ja, hvorfor? Forstår det ikke selv. Jeg er trinn 2 lydighetsinstruktør og har aldri tatt noen hunder på kurs jeg har holdt. Jeg ber heller ikke kursdeltagere om å "ta" hunden sin selv. Derimot ber jeg kursdeltagere slutte med det om de stadig "tar" hunden sin selv og kommer heller med forslag til andre løsninger. Skal jeg vise ett moment for deltagerne og det er planlagt så bruker jeg egen hund. Jeg kan spørre om å få vise med en deltagers hund om jeg ser deltageren prøver og prøver uten helt å forstå akkurat hvordan jeg mente h*n skulle gjøre, men jeg tar aldri over hunden og jeg skal se at deltageren selv virkelig har prøvd før jeg foreslår det selv. I en sånn situasjon er jeg også veldig bevisst på å forklare at det er lettere for meg å få til med deltagerens hund fordi jeg er fremmed og dermed interessant for hunden der og da.
  6. Vi var på skogstur i går formiddag og uten at jeg så det stakk Domi snuta si borti en hoggorm. Han ble blitt på snuta. Hans umiddelbare reaksjon på det var å bjeffe og stampe hoggormen, da ble han bitt i frambeinet. Alt dette gikk utrolig fort, jeg fikk han bort fra ormen og tenkte da ikke på noe annet enn få han til veterinær. Vi hadde gått en time ut i skogen og veien til bilen var lang. Han kollapset ved bilen og lå og skalv på vei til veterinæren. Han lå og ble behandlet i hele går, men på kvelden sovnet han inn. Jeg føler ikke det helt har gått opp for meg enda og det er utrolig vanskelig å skrive om. Domi ble bare 2,5 år. I hans korte liv fikk han opprykk til klasse 2 i lydighet og ble også klubbmester i lydighet i 2010. Domi har også vært en kompis for Tassen i halve livet til Tassen. Jeg merker nå hvor mye liv Domi laget her hjemme, det er stille her... altfor stille. Ingen er så overlykkelig bare for at du tok på han som Domi. Og det store uskyldige ansiktet hans med de mørkeste øynene... han var bare god han. Hvil i fred Domi-lille
  7. Oj, da er han like stor som Domino Og det første Berit sa da hun så Domi igjen var: "Oj, så svæææær han har blitt da" hehe.
  8. Tror de har i Sandefjord, de hadde hvertfall Ellers... Scalibor/halsbånd bruker jeg ikke, jeg har tre hunder og det hender de "tygger" litt på hverandre så det er ikke sunt. Jeg bruker Exspot på alle mine, retrieveren min som stort sett bor i vannet har ikke hatt noe større problem med flått enn de andre Hvitløk styrer jeg klart unna, hunder og også hester kan bli anemiske av det. Etter jeg ble fortalt det av en veterinær velger jeg å la være.
  9. Det jeg reagerer på med denne behandlingen må jo være at de setter inn så mange tiltak på en gang... hvordan vet man da hva av denne behandlingen som ga effekt om det blir noen?
  10. Gruppe 1: Border collie Gruppe 2: Dobermann Gruppe 3: Jack russel terrier Gruppe 5: Samojed Gruppe 6/4: Rhodesian ridgeback Gruppe 7: Gordon setter Gruppe 8: Engelsk springer spaniel Gruppe 9: Stor puddel Gruppe 10: Afghansk mynde
  11. Blogget fra trening i dag, masse bilder ble det også Min hjemmeside
  12. Her er Get Weiler's Ex-It (Exit): Hans mamma Finn-Vallens Diva (Diva): Hans pappa Int Nord Lch Lucky (Lucky):
  13. Her er Stitch (Tassen): Hans mamma Jess: Hans pappa Ulvinmyras Mio (Mio):
×
×
  • Opprett ny...