Jump to content
Hundesonen.no

Awesome Odin og Masithela's Red Kovu


Recommended Posts

Om under en uke skjer det endelig. En lenge etterlengtet valp og hund nr. 2 kommer i hus. Vi har snakket med en god del oppdrettere og sendt mange mailer, men til slutt er det Kovu fra kennel Masithela som flytter inn hos oss. Kovu er en rhodesian ridgeback fra et kull på 7, som har vokst opp på et gårdstun sammen med sauer, katter, hester og såklart andre hunder. Foreldrene er flotte og omgjengelige familiehunder som er med på det meste. Og vi har mye vi skal prøve oss på med denne rakkeren.

Men først skal vi vennes til og minnes på hvor mye arbeid det er med en valp, med stuetrening, alenetrening, båndtrening, og alt som høres med. Etter bare en uke starter vi på valpekurs hos Canis. I tillegg er det såklart mye trening både med og uten Odin, og ikke minst med hundene sammen. Vi håper jo at hundene vil trives sammen og kan lære mye bra og minst mulig dårlig av hverandre!

Kovu har alt fått egen hjemmeside på http://kovu.err.no, med link til bloggen og galleriet, som hundene har felles. Fredag ettermiddag er den store dagen, da oppdretter skal til Oslo til double-utstillingen på Bjerke, og er så snill å ta med seg Kovu for oss. Vi gleder oss utrolig til å møte denne krabaten som skal ta del i livet vårt framover.

Edited by SoppenCamilla
Endret tittel på tråden.
Link to post
Share on other sites
 • Replies 80
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vel hjemme fra England var vi på bursdagstur i Maridalen med venner: Og så var vi på Morokulien, der begge fikk prøvd seg. Odin gikk helt supert, men disket pga småfeil fra enten ham eller

Litt over snittet “spennende dag for Josefine” i dag. Jeg og hundene labbet rundt Breisjøen, som vi gjør iblant. Ganske tidlig på turen møtte vi en jogger, en ung jente, som stoppet og fortalte meg at

Vi har vært på ferie! Odin er ganske bereist og kulturell av seg fra før, nå har begge vært gjennom ørten land, besøkt museer, slott, ruiner og puber. De er helt herlige å ha med på tur, taklet en 14

Posted Images

I går kom Kovu hjem. Vi møtte oppdretter på en parkeringsplass ved Gardermoen, og byttet penger mot en liten pelsklump. Skikkelig suspekt! Vi satser dog på at ansiennitet (oppdretters 18. kull) og godt rykte veier opp for de noe mangelfulle forberedelsene med å møte oppdretter på forhånd.

I buret i bilen lå tre søsken og sov søtt da vi møttes, og det er jo alltid litt hjerteskjærende å ta en valp bort fra søsknene sine. I bilen på vei hjem var det litt "kvekking" og gråting, men mesteparten enten satt han og tittet, eller gnagde på Tollef. Odin satt i buret i bagasjerommet og kom ikke med en lyd. Vi stoppet ved et grøntområde på vei hjem, og luftet dem litt, uten at de fikk hilse.

Odin synes igrunn ikke noe særlig om dette vesenet som har inntatt hjemme hans. Han vokter pute og seng og tyggeting. I løpet av den første formiddagen har vi hatt de løse sammen, og Odin holder seg litt unna Kovu, og demper når Kovu kommer for nærme. Kovu er flink og respekterer det! (og hvis han kommer litt for nære, så får han beskjed!)

Ingen uhell inne, og Kovu sov hele natten! I motsetning til meg, som var halvvåken, klar til å ta ham ut så snart han reiste seg opp. Og jeg begynner å innse hvor mye jobb det er å ha valp. Det har jeg nemlig glemt siden sist...

P1000239.JPG

P1000242.JPG

P1000250.JPG

P1000252.JPG

Link to post
Share on other sites
 • 1 year later...

Haha, her var det bra med oppdateringer!

Han har vel fått noen bildetråder og blogginnlegg da. I fjor høst ble han røntget fri for HD.

I april i år debuterte han i utstillingsringen med Excellent, 2UKK, CK og 3BHK.

Og i dag, 12. mai, har vi endelig fått gå MH! På tredje forsøket med påmelding og tross hund som kastet opp litt dagene før og bil med motorstopp, så dro vi med pigg hund og lånt bil til Kongsvinger i dag.

Det var veldig morsomt å se Kovu i aksjon. Han var seg selv lik, på godt og vondt. Den største overraskelsen for min del var motet, at han ikke oppsøkte figurantene på egenhånd uten støtte.

Ellers gikk det meste som forventet.

Skjema her: http://kovu.err.no/KovuMH.html

Film kommer, det tar bare så himla lang tid å laste opp den lille versjonen på 200 MB... noen som vet om noen gode verktøy for videokomprimering?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...

Humtidum...

Så har vi stilt et par ganger til, uten noen store resultater å vise til. Og jeg har innsett at det å få utstilllingschampionat på en rr når det var rundt 20 kull samme året er antageligvis ikke gjort i en fei. Så vi får se hvor langt vi kommer.

Siden sist har vi også startet på kurs med Lundqvist, og skal straks starte på videregående kurs der. Vi har ikke lært så voldsomt mye nytt, men strukturen og instruktørene er bra, så støtten i den videre treningen kommer godt med.

Odin skal også få inkluderes i tråden, siden han tydeligvis ikke har sin egen fra før. Hjemmesiden hans er http://odin.err.no, men begge sidene mangler litt oppdatering på resultatfronten. Akkurat nå er vi litt i vakuum, vi mangler litt finpuss på å starte offisiell lp, og et par øvelser for å fortsette i klasse 3 i rally. Foreløpig har vi meldt oss på konkurransekurs hos Canis, som vi igrunn har gått jevnlig hos det siste året nå. Vi trives veldig godt med Aase som instruktør, og det skader ikke at hun nå har fått innendørs lokaler for vintertrening! :D

Link to post
Share on other sites

I jula var vi hos mine foreldre i Molde, der hundene alltid er hjertelig velkomne. Jeg vil gjerne dele noen av mange fine bilder jeg fikk derfra. Ikke at jeg så veldig mye til hundene, med unntak av de to første dagene hadde jeg nemlig helt hundefri. Hundene var på tur med tanter og søsken, og jeg fikk mer tid til riding og avslapping.

På vei oppover kjørte vi Østerdalen og via Rena. Slik så bilen ut etter å ha kjørt over fjellet...

P1040536.JPG

På "Veaskogen", pappas sted der han henter ved. Han og en slektning har satt opp en gapahuk der og har en bålpanne og kaffekjel, så drar de innover og hugger litt og drikker kaffe i helgene. På julaften dro vi innover tidlig på dagen så hundene fikk base seg litt.

P1040542.JPG

P1040545.JPG

P1040560.JPG

P1040572.JPG

P1040577.JPG

Familiebilde:

P1040584.JPG

Soloppgangen(!) på vei hjem

P1040598.JPG

Et par timer senere... (Kovu i kurven som foreldrene mine har kjøpt til Odin. Han insisterer på at den er stor nok.)

P1040600.JPG

Kovu ble helt utslitt av all gaveåpningen på kvelden

P1040621.JPG

Ny dag, ny positur i kurven.

P1040626.JPG

Andre juledag, første ridetur. Fikk to dager med riding i romjula av tante (som driver rideskolen der oppe). Spesielt Tollef trenger litt mer trening til vi skal på en ukes rideferie i mars. Vi fikk dessuten ri de to hestene jeg hjalp til med å kjøpe. Meg til høyre, Tollef ved siden av.

P1040635.JPG

Fjerde juledag, andre ridetur. Undervisning i hallen. Jeg var mye mindre sliten enn forventet, tror kanskje jeg er i bedre form enn jeg tilogmed var i tenårene da jeg red regelmessig!

P1040663.JPG

Odin tilbrakte en stor del av jula slik:

P1040636.JPG

eller sånn:

P1040655.JPG

og sånn:

P1040665.JPG

De har også en låve som brukes som lager og grov-verksted for tiden. Hver jul lager mamma og pappa en utstilling med nisser der. Mamma og bestemor har strikket klærne deres, og pappa og bestefar lager møbler og rigger. Nytt av året er "vedovnen". Utstillingen er rett innenfor låvedørene, og dørene står åpne så man ser dem fra veien, så folk kommer innom og titter. Veldig koslig! Nissene har såklart risengrynsgrøt og gløgg der de sitter rundt bordet, og en boks med pepperkaker som folk kan forsyne seg av. Av og til har det på mystisk vis dukket opp sjokolade og andre saker også!

P1040638.JPG

P1040641.JPG

P1040644.JPG

P1040646.JPG

P1040647.JPG

Vi spente Kovu foran gamle trekjelken med webmasteren og litt provisorisk ordning. Han trakk veldig fint, selv om han ble litt urolig da han først oppdaget at noe fulgte etter ham (etter ca. 10 minutter :P ).

P1040648.JPG

Det ER plass, for tenk!

P1040666.JPG

Kvart over tolv på nyttårsaften. Ikke noe stress å spore her.

P1040669.JPG

Godt nyttår alle sammen!

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Ja, da har vi omsider debutert i LP1 da. Avstandskommandering kan vi fortsatt ikke, resten var det på høy tid med!

Jeg er veldig veldig fornøyd med innsatsen vår i ringen. Været var fint for hundene, overskyet men ikke for grått og ingen nedbør. Dessverre for oss mennesker blåste det kald vind, og som start nr. 29 ble det leeeenge å vente! Dette medførte også at Odin var litt sliten før vi startet, noe som ikke er så bra når vi er avhengig av ganske høy intensitet for at han skal henge med. Men han var med hele veien og gikk relativt bra.

En ting jeg er veldig bitter for, og det er at han brøt fellesdekk for første gang på en evighet! Jeg skylder litt på underlaget (tørket gjørme på gressfotballbane) og at stevnet gikk mot slutten, så det var mye trafikk langs ringen av folk som var ferdige og pakket sammen. Han var helt klart ukomfortabel med det.

Den korte versjonen:

Tannvisning: 10
Fellesdekk: 0 Hevet albuene etter 10 sekunder omtrent, og gikk etterhvert opp i sitt. Men ble sittende da nabohunden beinet avgårde!
Lineføring: 8 Kjempefornøyd! Dette er en enten-eller-øvelse, siden han ofte snuser mye, og i dag gikk det bra.
Dekk fra holdt: 0 Albuene manglet igjen. Fortsatt i tørket søle-område. Denne fikser vi neste gang.
Innkalling fra sitt: 9, trekk på grunn av "armer og bein hos fører". Fy!
Stå under marsj: 8,5. Husker ikke helt, men var sikkert på grunn av bruk av kroppsspråk her også.
Hopp over hinder: 9. Mere armer og bein. Jeg forklarte at vi går rally, og der kan man bruke så mye armer og ben man vil...
Avstandskontroll: 0. Som vanlig. Jeg ga meg etter et forsøk på kommando.
Helhet: 7,5
Totalt 109,5.

Jeg VET vi kan greie både fellesdekken og dekk fra holdt til minst en 8-er, og resten er jeg knallfornøyd med! Vi prøver oss igjen så fort det kommer et stevne i Oslo som jeg har tid til å delta på.

For de spesielt interesserte så kommer det film etterhvert.

Link to post
Share on other sites
Gratulerer med finfin debut! Kjempegøy å se dere i dag. Synes dere jobbet bra og den lineføringa var en fryd å se på! :ahappy:

Takk, og takk for hyggelig samvær og moralsk støtte! Gleder meg til å se dere i klasse 2 neste gang. ;)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.
 • Nye innlegg

  • Denne saken er så tragisk som den får blitt. Men jeg ser ikke så mange nyanser her, ærlig talt. Eier har vist oppsiktsvekkende dårlig dømmekraft hvis jeg tar det som er skrevet i media for god fisk. Når bikkja har vært innblandet i fire ulike episoder som til dels har endt med sår som måtte sys, og moren har selv sagt at svigermor har forklart at hunden ikke likte barn… Da skal hunden ikke skilles med en slik grind fra små barn som ikke har noen dømmekraft selv ennå. Jeg håper eier blir dømt her, tydeligere tegn på uaktsomhet blir det nesten ikke for meg.  
  • For en skrekkelig sak, en skrekkelig hendelse for alle involverte. Tenk å se kjæledyret ditt drepe barnebarnet sitt. Blod og skriking. Andre traumatiserte barn til stede. Jeg syns så synd på dem alle 😥   Alle er enig, i hvert fall nå; at denne hunden skulle vært avlivet for lenge siden. Stor, sterk, svart, har bitt flere ganger…. For ikke lenge siden var det underskriftkampanje og innsamling av masse penger for at en lite, søt, hvit hund (het han Teddy?) skulle få leve til tross for at den også beit mange (dvs eier greide ikke skjerme hunden fra disse situasjonene). Joda, vet at det er mange kilo i forskjell på disse hundene. Men det er klart at folk ikke alltid evner å vite hvor farlig en hund kan være, når den biter som en reaksjon på en hendelse. 
  • Jeg har aldri hatt problemer med rottiser, jeg har derimot personlig hatt ganske store problemer med andre "familievennlige" raser og blandinger. Noen episoder har vært ren feilvurdering fra eier eller uhell der hunden har kommet seg løs, men de aller fleste har faktisk vært forårsaket av eiere uten noen slags respekt for andre mennesker eller for hva hunden deres var i stand til. Så ja, det er et kulturproblem, det er jeg enig i, men etter min mening er det et kulturproblem som består seg i at man ikke har respekt for at bikkjer kan forårsake alvorlige skader. Jeg bryr meg ikke om hvor vidt det er veldig voldsom lek, hormoner, "skumle" instinkter eller dårlig nervekonstruksjon som er årsaken bak. Hunder som åpenbart har potensiale for å skade, settes i situasjoner der de kan få mulighet til å gjøre nettopp det fordi eier hardnakket påstår at "de ikke er farlige". De skal forstås ihjel og unnskyldes, heller enn at man tar signalene på alvor og tar forholdsregler etter det. Det er ikke et raseproblem etter min mening, hadde folk tatt slik adferd mer seriøst, hadde man ikke trengt å bekymre seg for verken løse, olme settere eller andre, "skumlere" raser.
  • Graderte sertifikater og regulering av kjøp kan vi bare glemme. Hvis vi er veldig heldige får vi kanskje en gang krav om et slags sertifikat for hundehold generelt som et minimum. Men ja, alle hunder skal liksom være for alle. Har du lyst på en høynivå brukshund fordi de ser bedre ut så kan du skaffe deg det. Jeg tviler sterkt på at "alle" oppdrettere av rasen er nøye med hvem de selger til, særlig de som bare har et kull på rottweileren de fikk av en venn som ikke greide å ha den lenger, osv. Det er alt for lite fokus på ulike rasers behov, og alt for mye fokus på at alle raser er "fine familiehunder". Det kan forsåvidt også høydriftsrasene være - så lenge de får behovene sine oppfylt og man tar hensyn til egenskapene de har. Men de aller, aller fleste undervurderer det behovet, også erfarne hundeeiere. Til syvende og sist er det bare tragisk for alle parter når uhellet er ute og det går helt galt.
  • Jeg har i andre sammenhenger fundert litt på om fokuset på byttedrift og gripevilje gjennom krav om bestått funksjonsanalyse er helt heldig på en så populær "selskapshund". Jeg banner kanskje i kirka nå, men er typiske bitearbeidsraser egnet for hvermannsen som ikke bruker hundene aktivt i jobb, eller trener på elitenivå i sport, men bare har dem for å ha dem og bare trener litt rekreasjonelt uten å ha det som en altoppslukende livsstil? Oppdrettere og raseentusiaster sier de er strenge med avl og distribusjon, men _veldig_ mange bare har en rottweiler bare for å ha en, men burde kanskje hatt en bullmastiff eller noe sånt i stedet. De må ha fått den brukshunden med sterke drifter, som de behandler som bare en kompishund fra noen.  Ikke bare er rasen godkjent for C-arbeid, den avles målrettet for det. Det er ønsket at rasen _skal_ være *på* og tenne på å jage og bite, og bør følgelig ikke havne i hendene på "lekfolk" som ikke er like obs på, og ikke jobber mye og målrettet med å få disse instinktene under kontroll, gjennom å lære hunden grundig når og hvordan den skal leve ut de sidene av seg selv.  Jeg vet det er et stort og komplisert spørsmål, fordi det er så mange raser og veldig vanskelig å gruppere bastant at noen er sånn og slik, og egnet til this or that og bør behandles sånn eller slik, men legger allikevel inn et argument for å innføre en form for sertifisering for å få selge og kjøpe krevende raser vi vet ikke egner seg til hvermannsens hundehold. Let the: "Ja, men vi hadde en fin <insert krevende rase> som bare familiehund og den var kjempesnill og gjorde aldri noe galt selv om ingen jobbet med den," shitstorm rage. Rottweiler er (i likhet med mange andre raser) ikke en type "ha den bare for å ha den" type hund. Ingen bør få ha en rottweiler bare for å ha en. Samme gjelder schæfer og <lang liste>. Vanskelig å skissere et reglement eller lovverk rundt, men det er på tide å innføre en form for graderte sertifikater for kjøp og salg av hund. Det forebygger ikke alle hendelser, men jeg tror det hjelper øke bevisstgjøringen.    Beklager tonen, men jeg måtte ventilere litt. Sykt tragisk hendelse. Om skyld skal plasseres på noen, så vil jeg sette den mer på hundekulturen vår enn eierens feilvurderinger. Jeg kan faktisk forstå (fra korte beskrivelser, jeg var ikke der) at hun feilvurderte de forutgående episodene som mindre alvorlige enn de viste seg å være. Det føles feil å skulle delta i en lynsjemobb mot en naiv og kanskje ikke så kunnskapsrik eier av en rase det har oppstått en urban myte om at bare er misforstått og demonisert. De er egentlig, i likhet med pitbull verdens tryggeste og snilleste hunder. Det er golden og puddel folk skal være redde for, i følge de urbane mytene. Denne tragedien + episoden i Sverige nylig har satt en skikkelig støkk i meg. Livredd for at hundehatere og tilhengere av raseforbud eller størrelsesbegrensninger skal få vann på mølla og piske opp frykt og dårlig stemning. Trenger minne meg selv og andre om at mens "bare" ca 12 barn blir drept av hunder i USA hvert år, så blir over 2000 barn drept av sine egne foreldre. Vi trenger ikke flere restriksjoner på hundehold uten at det samtidig åpnes muligheter, som f.eks. Canine Good Citizen-privilegier, som vil gi insentiver til økt kunnskap i befolkningen og en bedre hundekultur.    Ja til graderte sertifikater for kjøp og salg av ulike typer hunder. Flere begrensninger der begrensningene trengs og flere friheter der frihetene er fortjent og ikke er til urimelig fare eller ulempe for noen.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...