Gå til innhold
Hundesonen.no

Rottweileren spiste netopp en 100gr melkesjokolade. haster!


giggi

Recommended Posts

Nok en gang, ikke ring dyrlegen..

Ring giftinformasjonssentralen...

Der kommer du sannsynligvis til å få høre at 100gram på en 47kg hund kommer til å gå helt fint...

Diare å sånt kanskje...

Men ring, for å være sikker...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sannsynligvis kommer det til å gå bra, det er mørk sjokolade som er verst. Men lurt å ta en tlf til dyrlegen, i tilfelle musefelle :aww:

Edit; flere som skrev samtidig ja.

Ja giftinformasjonen er sikkert bedre, men leste her inne at de ikke hadde vært veldig behjelpelige når det kom til hund...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om bikkja bare sover, så er den neppe sjokoladeforgifta, de pleier så vidt jeg veit å bli hypre av det. Mostue & Lutro dyreklinikk sier:

Sjokolade, ikke gi! mørk sjokkis er fullt av theobroma cacao (melkesjokolade også, men mindre konsentrert). Det er variabelt hvor mye hver enkelt hund tåler, så det tryggeste er å IKKE gi. Symptomer på sjokoladeforgiftning er: brekker seg, diaré, hyperaktiv, urinerer mer, krampe, rask puls, koma. En plate med mørk kokesjokolade kan gi en liten hund en alvorlig forgiftning.

En eller annen mastiff-side:

Symptomene på sjokoladeforgiftning er oppstøt, oppkast, hyperaktivitet, rastløshet overfølsomhet for berøring, hurtig hjertebank og hurtig åndedrett. Manglende kontroll over benmuskulaturen og muskelskjelving. Manglende kontroll over urin og avføring. Symptomene vil gjenta seg i intervaller. Etterhvert blir hunden svakere inntil den går i koma og dør på grunn av hjertesvikt og / eller indre blødninger.

Type sjokolade Theobromin innhold pr 100 gram sjokolade Dødelig dose pr 10 kg kroppsvekt hos hund. Ref: Canine Medical Information

Kakaopulver, bak- eller kokeesjokolade 0,5 gram til 2,16 gram 400 gram til 92 gram*

Mørk sjokolade 1,6 gram 125 gram *

Melkesjokolade 0,155 gram til 0,233 gram 1,29 kilo til 858 gram *

*) Tallene referer til enkeltdoser. Ved daglige doser av sjokolade er dødelig dose langt lavere. Ref. erfaringene fra WWII der man prøvde å tilsette afallsprodukter fra kakaoproduksjonen i hundeforet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min som er mindre enn din har fått i seg sjokolade i forsjellige former flere ganger, har aldrig merka noe. Som sagt så har du en del symptomer du kan se etter, ser du ikke noe til de så bare slapp av. 100g for en så stor hund er neppe livsfarlig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk! Jeg snakka netopp med dyrlegen, hun sa at det sannsynligvis kom til å gå bra. Men skulle ringe opp igjen om han endret adtferd, men etter det 2ne kom med, så er han nok ikke forgifta, han ligger rett ut som vanlig og snorker. Hun sa vi kunne gi kulltabeletter, men da vi ikke har bil eller penger til taxi så er det litt vanskelig nå. Men ble litt tryggere nå ja, så takk :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her hadde den ene løwchen tømt en krukke med lokk som jeg har stående i stua. Den var full av sjokolade og ikke en eneste bit igjen. Det gikk helt fint, ingen oppkast eller diare. At det var Gaya og ingen av de andre hundene vet jeg for hun var alene på stua mens jeg var på jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja giftinformasjonen er sikkert bedre, men leste her inne at de ikke hadde vært veldig behjelpelige når det kom til hund...

Jeg fikk utmerket hjelp der da Willy hadde tømt ei hel skål med diverse sjokoladebiter da han var valp. Jeg tror vi satt nesten en halvtime og snakka i telefonen, der jeg ble eksaminert i hvilken type sjokolade det var, merke og mengde og hvilket blandingsforhold det var mellom mørk og lys sjokolade. De tok dette veldig på alvor - kanskje mye fordi han var valp på ca 7 mnd - og de kom til at det beste var å dra til veterinær og få brekkmiddel for så å gi ham flytende kull. Hunden var helt hyper da jeg kom hjem og oppdaget "fadesen" så han hadde nok fått i seg litt mer enn han burde alder og størrelse tatt i betraktning :aww:.

Hadde han vært eldre og tyngre hadde jeg nok ikke vært særlig bekymret :D.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja giftinformasjonen er sikkert bedre, men leste her inne at de ikke hadde vært veldig behjelpelige når det kom til hund...

Jeg fikk god hjelp fra giftinformasjonen da hunden min svelget en oppvaskmaskintablett med plast en nyttårsnatt. Jeg ringte i tillegg to veterinærer, fordi rådet fra giftinformasjonen og den første veterinæren var motstridende. Slik jeg oppfattet det var det giftinformasjonen som der og da hadde det mest kurante rådet.

I min situasjon tok de det i hvert fall på alvor, fulgte opp og var behjelpelige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Edit; flere som skrev samtidig ja.

Ja giftinformasjonen er sikkert bedre, men leste her inne at de ikke hadde vært veldig behjelpelige når det kom til hund...

Vi har å fått suveren hjelp derfra. Nå var det ikke sjokolade, men ufattelige mengder med saltvann. Mener å huske jeg fikk super hjelp der når første hunden min mente at en pakke med røyk var lurt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har å fått suveren hjelp derfra. Nå var det ikke sjokolade, men ufattelige mengder med saltvann. Mener å huske jeg fikk super hjelp der når første hunden min mente at en pakke med røyk var lurt.

Jeg har fått god hjelp der før (hund som hadde fått i seg medisiner den ikke skulle ha), men vedkommende som satt i andre enden når vi ringte angående Garms bensinaffære nå nylig var jeg ikke imponert over, fikk faktisk beskjed om at de i utgangspunktet ikke kunne svare på spørsmål om hund i det hele tatt. I tillegg fikk vi feilinformasjon (vedkommende sa at bensin ikke gir noen form for rus).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ringt giftinfo.sentralen 2-3ganger, og alltid fått meget god hjelp...

Når vi sa til de at dyrlegen som vi var dumme nok til å ringe først

(for vi viste jo at det han hadde spist var såkalt dødlig dose)

ikke ville verken rykke ut, gi brekningsmiddel eller gjør noenting annet en å avvise oss,

så fulgte giftinformasjonsentralen opp å informerte dyrlegen på en slik måte at dyrlegen nærmest ble skjelven i stemmen den andre gangen vi snakket med ham... :icon_cry:

Aldri fått høre at de ikke kan/vil hjelpe hunder,

de har tabeller/formler for hunder også...

Men kan godt hende de i utgangspunktet er ment for mennesker,

og i perioder med større pågang ikke prioriterer dyr..

Jeg vet ikke... Jeg er vertfall imponert over denne proffe gratistjenesten..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...