Gå til innhold
Hundesonen.no

Leela og Ramos


jma

Recommended Posts

Dette er våre hunder. :whistle:

Leela er en dogo canario tispe på 3 år, med masse fart i. Hun liker å jobbe, og vi trener litt lydighet, trekk og litt agility.

Har planer om å ta grunnkurs i RIK med henne, men har nylig funnet ut at hun har forkalkninger i ryggen. så vi får se hva det blir til. :lol:

wp-trening

180370-5-1241986697112-n500.jpg

180370-3-1247058980066-n500.jpg

180370-5-1248126690317-n400.jpg

Ramos er en Presa Canario på snart 10 mnd. han er en rolig og trygg type. Liker å ta livet med ro.

Han er feilpelsa da, skal jo egentlig være helt korthåra :P

som liten valp

180370-4-1236596927233-n1000.jpg

180370-1-1247921431622-n500.jpg

180370-5-1248126520110-n400.jpg

Ramos liker å bade

180370-4-1246353491906-n600.jpg

Begge to, for et par mnd siden :P

180370-1-1239439571349-n500.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ulike de er til å være basicly samme rase. Tispa er veldig "amstaff" i hodet mens han har et mildere uttrykk. Men kan være det hvite i ansiktet hennes som gir henne det uttrykket hun har, litt "strammere" enn han.

Får håpe forkalkningen ikke hindrer dere i å trene da.

Flotte hunder. Likte badebildet av gutten. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vel, leela har ca 50% av de samme linjene som ramos har faktisk.

Det er mye surr med disse to rasene pga presa canario har blitt solgt som dogo canario til norge.

så leela er etter rene presalinjer selv om hun er registrert som dogo.

Rasen gikk i to rettninger da den skulle rekonstrueres ( er jo en utdødd rase som ble rekosntruert på midten av 1900 tallet ca.), så idag har vi presa godkjent i ukc og dogo godkjent i fci.

mange tror det er akkurat de samme hundene, men det ligger litt forkjellige raser bak, som har blitt brukt i rekonstruksjonen.

Ramos er jo en "throwback" etter majoeroen (spansk gjeter/vakthund) eller spansk mastiff, som har blitt mye brukt i rekonstruksjonen av presaen (det ser man på hans lange pels og smale snute/hode).

og det hvite hos leela kommer fra engelsk bulldog, så det er nok mye bulldog i henne ja, og hun er litt som en forvokst amstaff :whistle:

men ser man en typisk dogo og en typisk presa så er forskjellen der, men de er ganske små ja.

dogoen har litt mer heng og er litt tyngre. presaen er litt mer "spentsig" i kroppen og har ofte hvite tegninger.

typisk dogo

http://www.riocha.org/krom8.jpg-for-web-NORMAL.jpg

typisk presa

http://www.k9madness.com/images/stories/firo1.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror du har postet bilder her før ja. Men de er jo ikke mindre flotte fordi! :whistle:

Titter litt på forskjellige raser, og har skummet forbi disse et par ganger. Jeg liker de godt, men er litt skeptisk, litt på grunn av fordommer. :lol:

De er hovedsaklig vakt/kveghunder, er de ikke?

Evt, for å si det på denne måten:

Vi skal ha en litt større hund (har nå en dsg) som blir "avansert familiehund", som jeg kaller det. Kos, lek, trekk og kløv. Lydighetstrening en til to ganger i uken. Rallylydighet og kanskje litt agility kun på hobbybasis. Lang tur (2t +) minst en gang i uken, kortere turer på rundt en time ellers. En til to fridager i uken (den må ihvertfall tåle det).

Selv har jeg sansen for vakthunder, og litt varsling gjør ingenting. Jaktinstinkt vil vi helst ikke ha noe særlig av. Heller ikke pelsstell.

Ridgeback står på lista, men utgår antagelig pga. jaktinstinktet.

Pinscheren er med, men er litt for liten, og litt for lite værbestandig ift. pelsen.

Appenzeller sennenhund har vi sett på (grosseren er muligens litt for stor), men da må vi importere fra Sveits eller Tyskland...

Tror du en kanarifugl, uh, hund, kunne passe oss? Krever de mye aktivisering fysisk? Mentalt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

før ble dem brukt som vakthund og kvegdriver på gårdene på canariøyene.

nå blir dem brukt mest som vakt og forsvarshunder.

hvis dere er god forberedt på en dominant, stor og sterk hund så tror jeg absolutt det kan være noe for dere ja :whistle:

det er en del jobb med sosialisering og miljøtrening, samt at man må være konsekvent med dem.

men de er utrolig gode familiehunder, og veldig gode vakthunder.

hvor mye vakt det er i dem, og hvor aktive de er kommer nok litt ann på linjene, og hva oppdretter fokuserer på.

presaen er nok skarpere og litt mer aktive enn dogoen. Men når man motivert begge raser, så kan de brukes til nesten hva som helst.

jeg bruker jo som sagt tispa mi i lydighet, trekk og agility. vi har også trent litt freestyle. jeg vet også om flere dogoer som har gjort det veldig bra i spor.

og i utlandet blir dem brukt i forsvartrening.

det som er deilig med dem er at de har en god av og på knapp. de er rolige inne og aktive ute. så de krever ikke kjempemye aktivisering, men noen av dem krever nok litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvis dere er god forberedt på en dominant, stor og sterk hund så tror jeg absolutt det kan være noe for dere ja :)

Sosialiseringsbiten er nok ikke noe stort problem, men jeg er ikke sikker på om en dominant og sterk hund er det rette for oss. Og så er den fysisk større enn jeg trodde. Men kommer nok til å titte på den igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, det skal jo i utgangspunktet være en middels stor molosse.

men det blir jo fort litt størrelse på dem forde. tispa mi er ca 62 cm høy, og veier ca 53 kg. hun er en cm for høy.

Men tispene ligger vel på ca 45-50+ kg, og hannhundene på ca 50-60 kg. :)

på dogoen har dem jo tatt vekk maks vekta av en eller annen grunn.. :)

så der er det minimum 40 kg på tisper og minimum 50 på hannbikkjer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synest de er fine jeg :)

Men for de som er intr i dogo, er det bare å stikke innom hurumsletta 02.08.09, da er det rasespesial der. Mange fine hunder og kjekke folk å snakke med. Får et annet inntrykk når man ser de "live". :) kommer nok noen presaer der og forhåpentligvis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:)

ja jeg gleder meg til helga. jeg skal iallefall prøve å få med meg både dogoen og presaen :)

kan legge ut en rasebeskrivelse av presaen under rasetråden jeg, men litt bilder. ser det ligger en dogo tråd der fra før :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Jeg må legge inn noen treningsvideoer av vovvene våre. er jo ikke denne type rase som blir forbundet med lydighetstrening feks, men de er faktisk ganske flinke :lol: Ramos lærer fortsatt de basic tinga, og Leela kan ganske mye, men trenger litt korrigeringer innimellom. Hun har veldig godt fokus iallefall.

http://www.youtube.com/user/jaymaa85#p/a/u/0/d0cOvHkOqDg

http://www.youtube.com/user/jaymaa85#p/a/u/1/WS2i40Ibt1E

http://www.youtube.com/user/jaymaa85#p/a/u/2/pXELnbU9UgM

http://www.youtube.com/user/jaymaa85#p/u/3/iLO31HP-HbE

åsså litt freestyle/surr med leela. haha

http://www.youtube.com/user/jaymaa85#p/u/5/cX_UJBEFno0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det var vell klart at jeg skulle ha han som var mest lik moren sin, eller? Si hei til Lynwyr Pod, etter Pil og barnebarn av Lyn
    • Hva er det raseklubben i Finland gjør? Genetikknerden i meg har veldig lyst til å teste alt som kan testes, men avventer en stund, til jeg vet at andre helsetester er ok før eventuell avl. 
    • Dette blir et langt innlegg, men jeg vil gjerne fortelle om et problem vi hadde med hunden vår, og løsningen vi fant, i tilfelle det er nyttig for noen andre.  Hunden vår var ca 5-6 mnd da han begynte å få urolige perioder på ettermiddagen/kvelden. Han var urolig, intens og jaget halen/baken sin. Det var ikke mulig å distrahere han. Det varte kanskje 15-45 minutter hver gang, og skjedde nesten bare på kveldstid. Jeg søkte råd fra veterinær og hundeinstruktør, og prøvde "alt": mer aktivitet, mindre aktivitet, be han gå og legge seg osv. Ingenting hjalp. Ofte spiste han pels fra bakenden og halen sin, og vi fant pels i avføringen hans. Jeg vurderte muligheten for at det var analkjertlene som plaget han, men han hadde normale analkjertler på 6-månederskontroll, aket seg ikke og avføringen hans var stort sett normal. Derfor slo jeg det fra meg. Dette pågikk i noen måneder frem til vi dro til dyrlegen etter en periode med løs avføring og hun tømte kjerlene hans. De var fulle, men ikke betent, og lot seg enkelt tømme. Da vi kom hjem fra veterinæren var han utrolig intens i halejagingen sin. Enda mer intens enn vanlig, og dette var tidlig på dagen (vanligvis hadde han bare disse periodene på kvelden). Da skjønte jeg endelig at det var analkjertlene som var problemet. For en lettelse! Etter veterinærbesøket har vi brukt litt tid på å finne riktig fôr og kosttilskudd, og halejagingen og de urolige periodene er helt borte. Hunden vår får nå ca 50/50 råfor og kaldpresset tørrfor. Han får også litt "Proflax Bottoms Up" som tilskudd.  Det var fortvilende å se at hunden vår ikke hadde det bra, for det var tydelig at det var ubehagelig for han. Jeg følte virkelig at jeg googlet meg ihjel mens det sto på. Håper derfor denne posten kan være til hjelp for andre. Hvis du har opplevd det samme med din hund, er jeg veldig interessert i å høre deres erfaringer/løsninger 😊 Og som et tilleggsspørsmål: Er det noen av deres hunder som synes det er utrolig ubehagelig å få tømt ikke-betente analkjertler? Veterinæren tømte analkjertlene igjen på 1-årskontrollen. Da var de halvfulle og ikke bentente. Han oppfører seg fint ved tømming, men begynte å jage halen/baken sin etterpå. Veterinæren ble veldig overrasket over hvordan han oppførte seg og hvor intens han ble. Hun trodde kanskje at det kom av han at han synes det var ubehagelig å ha analkjertelvæske i pelsen/rundt anus, siden hun ikke fikk vasket han godt på veterinærkontoret. Jeg tror ikke det stemmer, da vi har ekperimentert med å vaske han mer/mindre rundt anus. Jeg tror det rett og slett kommer av ubehag, kanskje han rett og slett er litt sensitiv.   
    • Drar opp denne for å se om flere har erfaringer idag. Jeg synes genetikk er spennende. Brukte nesten laboklin på Limit når vi var i herning i fjor siden de hadde stand der, men ble litt uforutsette utgifter på den turen så tok meg ikke råd der og da.  Kunne tenkt meg å teste den genetiske variasjonen på dem, men kommer til å avvente svar fra NKK på forespørselen fra NCK. Tilfelle raseklubben får til noe ala det de gjør i Finland via er det embark tro. 🤔 Kunne også tenke meg å se merle lengden på Karma bare fordi jeg er nerd. 😂 I tillegg til de typiske collie greiene på begge som MDR1, CEA, PRA osv. Har jo en god anelse via opphav, men ja spennende og nerd. 😂 
    • God idé! Kanskje vi gjør det, så er vi plutselig startklare før vi vet ordet av det 😁 Etter tur på lørdag ble han plutselig halt, uten at han hylte av noe der og da. Jeg syns det kanskje er blitt litt bedre, så regner med det er en strekk eller noe som går over. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...