Gå til innhold
Hundesonen.no

Blondie & Tidi


MegaMarie
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Takk for omtanke ❤️ Dessverre ble det ikke snakk om måneder en gang ?Tidi fikk sovne inn onsdag 13 mars ? Hun virket noe bedre på søndag og mandag etter at hun hadde fått supplerende medisin

Blondie har blitt 14 år! Hipp hipp hurra!

Tidi var tiltenkt å ha et kull hos oppdretter nå i vinter. Men før hun eventuelt skulle parres, så skulle hun ta ultralyd av hjertet da det er dukket opp en del unge kelpier med hjertefeil. På vei til

Posted Images

Og Ymse skal røntges i morra! Vi får krysse fingre for hverandre :D

Hun har blitt skikkelig fin hun lille frøkna der :D

satser på tre hunder med A i alle hjørner :-D

hun begynner å se veldig bra ut i kroppen da :-) allerede ett år liksom!!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tidi takker for alle gratulasjoner! :D

Jeg syns også hun ser veldig fin ut, litt subjektivt kanskje :wub: Men jeg syns aldri hun har vært inni en rar vokseperiode. Nå syns jeg hun har begynt å legge seg litt ut, og det ser bedre ut :ahappy:

Lykke til med røntgen @Snusmumrikk og @Shlush :D Krysser fingrene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Puh, jeg har mye å skrive om her nå!

Først og fremst, runderingskurs på Canis sin Clicker Camp i Finnskog. Jeg og Tidi gikk kurs for Morten. Det var utrolig kjekt! Jeg har vært med på et par treninger med klubben med Blondie, og fått sett hunder som virkelig kan rundere, men jeg har aldri gått kurs innen rundering, så selve innlæringen har jeg så og si null peiling på. Dermed var det kjekt å se på kurset hvordan man startet med en helt fersk hund. Vi begynte med figuranter et par meter ut fra stien, synlige. Det tok ikke så lang tid før hun skjønte hva hun skulle, men hun er veldig avhengig av meg og har ganske liten radius. Figurantene måtte jobbe masse for at hun skulle bli hos dem, og jeg måtte ofte løpe ut når hun hadde nådd frem til figurantene, slik at hun følte seg trygg. Vi økte sakte men sikkert avstanden fra figurantene og stien og prøvde oss på et par "flying" overganger til neste figurant. Med godbit og lek gikk det bedre ute hos figurantene og jeg slapp å bli med ut, men det hendte at Tidi syntes hun selv var fornøyd og stakk avgårde til meg eller neste figurant. Vi prøvde oss også på litt lydighet på stien med at hun skulle inn i utgangsstilling, men da ville hun ikke løpe ut til figuranten. Som instruktøren sa: "Hun er nesten for lydig" :lol: Så han trodde ikke vi kom til å ha problemer med lydighetsbiten ihvertfall. Det blir spennende på trening fremover, om jeg kommer meg avgårde på noen. Rundering er ihvertfall noe jeg ønsker å prøve ut mer!

10506826_598451053601806_829508725527140

Tidi i runderingsløypen i Finnskog. Vakkert terreng!

Forrige helg var vi i Sverige og gikk MH. 6 av 8 valper møtte opp, og det var utrolig kjekt å få treffe alle igjen og se hvordan de er i dag :ahappy: Ingen store overraskelser. Jeg hadde kanskje trodd hun kom til å score enda høyere på det sosiale, men hun var veldig sliten og det var varmt. I tillegg trodde jeg at hun kom til å score høyt på aktivitetsmomentet, i og med at hun alltid pleier å gå helt bananas når jeg stopper opp ute, biter på ting, graver og ruller. Men igjen, det var veldig varmt og hun var sliten. På skuddet måtte jeg improvisere da hun ikke ønsker å leke med leken de hadde, så jeg fikk bruke kongler :lol: Ingen lett sak, men det gikk greit. 2 på skuddet. Jeg får ikke til å legge inn protokollen, så den kan sees på oppdretter sin hjemmeside for hele kullet.

https://www.youtube.com/watch?v=9rPTaW2qU8o&index=1&list=UUltycplmltMsXgR_zDfkVhw

https://www.youtube.com/watch?v=gus1mVj0StQ&index=2&list=UUltycplmltMsXgR_zDfkVhw

Etter MH var vi igjen på kenneltreff :ahappy: Utrolig hyggelig og motiverende! Første dagen trente vi lydighet. Jeg valgte fri ved fot og apport som øvelse. Jeg sliter skikkelig med apporten, da jeg aldri har fått den til med Blondie, så aner jeg egentlig ikke helt hva jeg skal gjøre. Tidi tar apporten når man kaster den, da løper hun rundt med den som sin egen belønning og ønsker ikke å ta belønning fra meg, men akkurat denne hold fast biten sliter jeg skikkelig med. Oppdretter mente at jeg sikkert har klikket og belønnet akkurat idet hun har spyttet ut apportbukken, og at hun dermed tror det er dette hun får belønning for. Så fremover skal vi jobbe med holdfast biten. Hun liker å kampe med apportbukken, så vi får vel begynne der og ta det derfra. Fri ved foten er veldig fin. Vi fikk masse skryt om god posisjons, kontakt og intensitet :ahappy:

Resten av uken var vi delt opp i to grupper. Den ene gruppen begynte i skogen og gikk spor, den andre på lydighetsbanen, også byttet vi senere på dagen. Jeg har jo mistet litt motivasjonen for sportrening etter at Tidi gikk noen helt elendige spor i skogen hvor hun var all over the place, og begynte å tygge på kvister og ja, diverse.. Så jeg rådførte meg med oppdretter før vi drog ut i skogen, og hun anbefalte meg å gå noen steg tilbake, akkurat som jeg hadde tenkt. Holde meg på områder med lav vegetasjon, fortsette med ipo spor, og se hvordan det går. Det gikk kjempe bra! :D Jeg fikk tilbake motivasjonen for å gå spor! Så fremover blir det ipospor på områder med lav vegetasjon. Øke lengden, legge inn pinne på slutten og lære henne inn pinneplukking. Etterhvert legge på vinkler på kortere spor, og etterhvert også legge inn flere pinner. Jeg er så motivert for spor nå :D

10505006_651997661574412_562021473675684

Tidi på sporet!

Det var også en agilitybane som alltid stod fremme på klubben. Innimellom kom det medlemmer fra klubben og rigget om på banen litt og trente. Så denne muligheten utnyttet jeg endel der borte :ahappy: Jeg begynte å jobbe litt med handling mellom hindrene for å se hvordan Tidi lyttet til meg. Kom hun til å ta det som lå rett foran henne, eller ville hun høre på meg? Hun hørte på meg :D En dag jobbet vi med en tunnel som gikk under mønet hinderet, kanskje så rett, og deretter skulle vi inn i en boks med hinder. Tidi er så rask så jeg hadde null sjans for å nå henne igjen og styre henne videre på boksen. Dermed måtte jeg tenke litt, og la inn en liten tunnel med i en skarp u, som gav meg litt spillerom til å løpe videre i banen. Da gikk det såvidt, og selv da var det innimellom at det ikke gikk. Jeg er spent på hvordan dette kommer til å gå i fremtiden :lol: Hun blir noe helt annet å handle i banen enn Blondie som jeg hele tiden må jage opp og løpe om kapp med. Bli kommando er en fin ting å lære inn på Tidi før start kanskje :lol:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mye gøy dere har gjort i sommer da. fine tidi. Hvor høy er hun?

Ja, vi har hatt det kjempe gøy! Men også litt travelt til tider :P Hun er 45 ca. Jeg har målt henne til 46 en del ganger, men på spesialen ble hun målt til 44,5. Så midt i mellom blir vel 45 da sier vi :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, vi har hatt det kjempe gøy! Men også litt travelt til tider :P Hun er 45 ca. Jeg har målt henne til 46 en del ganger, men på spesialen ble hun målt til 44,5. Så midt i mellom blir vel 45 da sier vi :P

Kjipt at hun må gå i stor da. Blir ganske høyt for en liten hund de høydene. Men de er heldigvis godt bygd disse kelpiene da.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjipt at hun må gå i stor da. Blir ganske høyt for en liten hund de høydene. Men de er heldigvis godt bygd disse kelpiene da.

Ja, en smule kjipt, men jeg visste jo det når jeg fikk meg kelpie. Jeg håpet jo at hun kom til å bli litt høyere, men som du sier, de har lett bygning :ahappy:
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, en smule kjipt, men jeg visste jo det når jeg fikk meg kelpie. Jeg håpet jo at hun kom til å bli litt høyere, men som du sier, de har lett bygning :ahappy:

Jeg løper jo samme risiko med Vips.. Så håper på under 44, men lite en kan gjøre med det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...