Jump to content
Hundesonen.no

Lothepus

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Lothepus

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  elghund, grå

Recent Profile Visitors

1007 profile views
 1. Noe som vet noe om denne nettportalen? Er jo betalingsportal, så vanskelig å vite om man skal betale seg inn eller ikke.
 2. TS: Hva er viktigst for deg: At hunden trekker som et uvær på grensa til det farlige? (for det gjør en del vorsteh og pointere...) med ekstrem drive fremover, eller at hunden skal være førerorientert og enkel å ha i hverdagen, gå løs på tur og lett å trene? Det er ikke morsomt om hunden setter etter rådyr eller rein, da blir de fleste grp 7 hunder stokk døve for alt de har lært av innkalling. Jaktlabbe syns jeg høres ut som et godt alternativ, dog vær obs på linjer med mye stress. Jaktgolden sliter en del med allergi, så velg ev oppdretter og valp med omhu der også - mtp helse.
 3. Er du ekstremt fysisk aktiv kan det å ha stående fuglehund gå greit. Hvis ikke, bør du jakte og trene mot jakt. Er du sånn passe fysisk aktiv (en times tur per dag pluss et par-tre kortere lufteturer) hadde jeg gått for annet enn grp 7 hund. For min egen del. Og så kommer det litt an på hva slags erfaring du har med hund fra før, og hvor mye du vil legge ned i trening ift tid og engasjement. Hva med en grp 8 hund? Mye enklere hunder ift det å ha de løs. Og de er mer førerorientert, har kortere radius fra fører ute og er enklere å trene.
 4. Smak og behag. Mest. Jeg liker best vorsteh. Jeg syns pointeren ble hakket for hard på sau,.... Og jeg liker at hundene mine kan gå løs (strømmet mot sau er forutsetning). Pointer har en del helse/funksjonelle utfordringer som vorsteh ikke er plaget av i samme grad (dårlig pels, mangel på pels på bryst/buk, brokk, ol).
 5. Pointer og vorsteh er veldig lik ift preferanser på fugl/sau/hårvilt. Begge kan være ganske harde på annet enn fugl Begge er like "trenbare" i den forstand at man må regne inn jaktinstinkter. Pointer ift størrelse er avhengig av linjer. Som vorsteh. Hatt begge. Min siste pointer var 32 kg Min siste vorsteh var 36 kg. Begge tisper. Min minste vorsthe (tispe) var 18 kg.
 6. Stakkars. For noen grusomme traumer de barna må få
 7. Det er vel strengt tatt august nå...
 8. Collie har også utfordringer ift allergi. Noe få oppdrettere vil erkjenne. Vorsteh har utfordringer ift ryggproblematikk. Spesielt trekk-linjer.
 9. Ches har en del gemyttproblemer, og rasen er liten (genpool, avlsdyr, osv). så litt bingo å kjøpe den rasen. Vorsteh må man jobbe ganske mye med for å "opprettholde kontakt" på trening, så om du ikke skal jakte selv, og ønsker en hund som er lett å få inn på innkalling, hadde jeg droppa vorsteh. Dalmatiner kan nok passe en del av kriteriene dine, jeg vet ikke om hundeaggresjon/samkjønnsaggresjon er utbredt i rasen.
 10. Har du snakket med oppdretter om hunden og problemene? Kanskje oppdretter kan hjelpe?
×
×
 • Create New...