Gå til innhold
Hundesonen.no

Tallyho

Medlemmer
  • Innholdsteller

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Alt skrevet av Tallyho

  1. En bilsele er vel også laget i samme stoff som bilbelter, og sydd nogenlunde likt, slik at de ikke rakner ved bråbrems. Regner med at festepunkt og punktet der det festes til bilsele er forsterket også.
  2. Koprofagi heter det vel. Det kan være at hun er syk på et el annet vis, eller at det er blitt en uvane. Hvordan sluttet hun å spise egen avføring? Tenker fysisk hindring er vel det beste. Ikke la henne få fri tilgang til etegilde? Ta gamlefar ut på do først, før de får være ute sammen.
  3. Bilde? Tenker at når en kjøper seng i butikk så er den komplett, enten med sokkel (da er det ikke noe rom/åpning under senga), eller med forskjellige typer ben. Om det er en skikkelig ramme rundt under, som det er plass til å montere ben så går det sikkert. På noen så er de 4 bena skrudd fast i hver hjørne, men på andre så er det bare to bøyler, som er skrudd fast i utfresa spor på innsiden av selve ramma
  4. Mercedes E klasse og Skoda Superb er andre eksempel. Mål opp L-B-H på barnevognen når den er klappet sammen, og mål buret i samme slengen (om dere ikke har bur enda, så vil målet på barnevogna si noe om hvor mye plass som er igjen til et ev. bur.). Så er det bare å ta turen innom bruktbilforhandlere som har aktuelle modeller for å måle opp om du får alt sammen inn i bagasjerommet. På noen biler kan det være knotete med at f.eks. ryggen på de bakerste setene skrår veldig, at det er terskel opp til bagasjeluka eller at selve bagasjerommet er så pass buet i form at det kan være vanskelig å plassere store gjenstander.
  5. Så bra? Bilbur som skrangler er jo til å bli smågal av?
  6. Du kan prøve å kile noe mellom mdf platen og alu-ramma. Har hatt akkurat samme bur.
  7. Tja, må vel shoppe en annen plass da, ikke så lett når en har store hunder. Non-stop har dekken i opp til str 90, men de koster gjerne 700 kr.. fant denne her om pris er avgjørende: https://nettdyret.no/mika-regndekken-svart/cat-p/c1000317/p1500012136
  8. De vokser i rykk og napp, og underkjeven vokser vel raskere enn overkjeven mener jeg å ha lest en plass. Så valpen kan få korrekt bitt som voksen, eller den kan få over eller underbitt, eller feil tannstilling. Om du kjøper inn hund med tanke på utstilling, så er det vel best å velge en som er uten anmerkninger, selv om det er ikke noen garanti for at hunden vil bli 'korrekt' iht. rasestandard når den er utvokst.
  9. Pen valp? Har du vært hos Vet. med han? Høres ikke helt vanlig ut at han skal være så plaget. Stresser han mye? Hvilket fôr bruker du?
  10. Enig med @O1234, hunder skal være til glede, og etter 5 år så vet du jo "hvem" hunden er. Er jo ikke gøy for noen parter når hverdagen blir slik. Hvor lett hun er å få omplassert er en annen sak. Har kommet over flere fuglehunder som ser ut til å være avlet for hardt, som har akkurat samme oppførsel som din. Ikke at det er noen trøst da. Du kan jo høre med lokal fuglehund/rasehund gruppe (eller de som driver med kjøring/løp) om det er noen som vil ha henne på prøve. Kan jo være at en el annen får til en slik hund.
  11. Har hørt mye fint om honningsalve. Fås kjøpt på apotek.
  12. Det kan være at han er umoden, for noen så løsner det ikke før de er 3-4 år. Men så er det også slik at ikke alle fuglehunder er gode på å ta stand, eller blir gode til det. Grunndressur er kjempeviktig, et spikret sitt eller ligg er et must. Om det er 1m fra deg i bånd eller 50m unna og løs, så må den fungere. Å trene i langline under kontrollerte forhold er også lurt, er lettere å ha kontroll på hunden og han kan ikke gå for langt/for raskt på. Han synes sikkert det er kjempeartig og veldig selvbelønnende å kunne støkke på i eget tempo, så cluet er vel å ikke gi han mulighet til det. Ta kontakt med lokal fuglehundklubb eller bretonklubb, de har sikkert treninger og gode råd. Eventuelt oppdretter.
  13. Aner ikke om det er rett, men fant denne https://www.thekennelclub.org.uk/search/health-test-results-finder/
  14. De annonsene jeg har lest nevner foreldredyrenes poter, som kanskje er mer forståelig. Men ja, skjønner jo hvorfor. En AH men dårlige poter har ingenting som spannhund å gjøre. De som brukes aktivt i en el annen form for løp, må ha gode poter (for ellers så kan dem ikke løpe verken raskt eller langt ), de må ha god pels (for som oftest så er det kaldt/dårlig vær, så bikkjer med dårlig pels vil fryse. Mange av dem bor jo ute i tillegg) og de må ha god matlyst (er de småspiste er det vanskelig å holde dem i god vekt/sterke nok). Aner ikke hvordan en kan se på valpepoter å si at de er sterke og gode. Kanskje akkurat der og da, for en valp å være; men er jo veldig vanskelig å si noe om hvordan de blir som voksen. Tenker at om du snuser litt rundt i hundekjører miljøet på FB eller Norges Hundekjørerforbund så finner du sikkert noen gode råd.
  15. Spent å høre hva Vet sier. Samme skjedde her i nabolaget for noe år siden, det ble valper av det.
  16. https://nettdyret.no/hundebur-til-bil/cat-c/c1000305/sf_2?ffd=l-b-1604 Variocage har gode bur, men kanskje litt dyre. Vet ikke kvalitet på de burene her, men er jo et alternativ det og https://www.billige-hundebur.com/k9-profesjonelle-hundebur.html
  17. Enig med @LinL, finnes en rekke bilbur med terskelmodell, som er laget for nettopp bagasjerom som går 'ned' i bilen. F.eks: Om du ikke finner noen som passer din bil så kan den som sagt bygges opp. Ganske enkelt å lage en ramme av no plank som du setter buret i, å så stropper det fast som vanlig.
  18. Kan være det. Hvor gammel er hun, har hun forkalkninger, og går hun på smertestillende? Om hun er vant med mye aktivitet så vil det nok merkes når det blir mindre over lengre tid, at kroppen stivner til liksom. Får du ta på bakparten hennes? Type bøy og tøy på bakbena? Om hun viser tegn på smerte el vegring så kan det tenkes at det er leddsmerter. Om det er flere år siden hun tok røntgen, så kan det kanskje være lurt å ta ny, bare for å se om det er store forandringer/forverring.
  19. Tja, nei du må vel nesten bare google. Kommer jo an på målene og hvor i bilen du skal ha det (sånn med tanke på seterygg, hjulbuer, bur nr 1 etc). Lære seg å sveise så en kan lage selv?
  20. Hmm..Billige-hundebur.com? Ellers så er det vel de sammenleggbare nettingbura som er "laget" for bilbruk som en får på biltema etc..Artfex har vel kanskje noe. Skal du ha det i bil?
  21. Islandsk Fårehund er vel egentlig en gjeterhund? Keeshond var vel en type vakthund, regner den er mer lik de andre tyske spitz'ene, bare større. Som spisshunder flest så er det vel en del pels, lyd og våkenhet det de har til felles. Du finner nok info om rasene på raseklubbene sine sider, nkk, el FB-grupper.
  22. RR som røyter hele tiden, korte hår som stikker seg inn over alt.. og da mener jeg over alt? Gruer meg til å ta frem bunaden, for den vil bli brunspettet ?
  23. Tallyho

    Bil og bur

    Skillevegg og grind? Er jo litt billigere enn ny bil, så fremst ikke utgangspunktet er å bytte bil da.
×
×
  • Opprett ny...