Gå til innhold
Hundesonen.no

Holli

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Holli's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Håper å få svar fra noen som har erfaring med langhåret collie. Vi er en barnefamilie (med skolebarn) som etterhvert er på jakt etter ny hund. Vi har nå en gammel springer spaniel, men ønsker oss en hund med mindre jaktinstinkt og som er litt mindre "gira på alt og alle".. Springern er en fantastisk glad og sporty hund, den er morsom og sosial og barnevennlig. Men utrolig vimsete og noe lett-stresset. Vi ønsker derfor en sporty familiehund som er litt mer "samlet" og ikke så lettaktivert som springern. Vi har snust litt på langhåret collie, som virker å være en aktiv og sporty hund, noe vi trenger siden vi løper, går på ski og går lange skogturer. Men leser at det er en del engstelige og reserverte individer av collie? Med underlagsangst og generelt litt engstelig for omgivelsene? Er det noen her som har eller har hatt collie som kan fortelle litt?
  2. Husky tror jeg er uaktuelt for oss, da vi vil vil ha hunden løs i skogen når det ikke er båndtvang. Jeg tenker at vi skal se litt mer på dalmatiner, jeg synes også den virker som en passende hund for oss. Vi har som sagt springer nå og er vant til en del røyting, men man kan jo bli skremt når man leser på enkelte forum om hvor mye dalmatineren røyter. Men kanskje er det ikke mer enn en labrador. Tusen takk for svar alle sammen!
  3. Her var det mange fine svar, tusen takk! Vi har ikke tenkt på jaktlabrador, kun standard. Jeg har erfaring med å løpe med golden, og det fungerer IKKE, selv om den er sprek og ikke overvektig. Det virker ikke som den er så fokusert og ivrig på å løpe, rett og slett, hun vil heller snuse og lunte. I og med at labradorene ser noe like ut i bygningen er jeg redd den også vil være litt laber til løping. Jeg har også vurdert dalmatiner, men så leser jeg flere steder at den røyter helt vilt hele året, så da ble jeg skeptisk ;o) Settere tenker jeg er uaktuelt siden vi ikke skal jakte. Har også vært innom storpuddel, men vil ikke ha mer pelsstell enn det er på springeren. Kjenner også til en aussie som er veldig fin, men det er jo veldig mye hund, tror det blir for krevende. Og det samme gjelder vel for border collie. Hvis noen har noen forslag så kom GJERNE med dem! :) Vi skal ha en stor/middels stor familiehund med mindre/lite pelsstell og som vil være med oss på en aktiv hverdag ute i skauen, løpe, langrenn, og også litt lydighet, agility etc. Må akseptere store barn i 6-10 års alderen.
  4. Hei, noen her som har labrador retriever? Vi vurdere en labrador som neste hund, men vi er usikre på om de egner seg som treningskamerat for flere ukentlige løpeturer? Vi har hatt springer spaniel som har vært veldig sprek og ivrig til å løpe med oss, men ønsker nå en hund med mindre pelsstell. Noen som har erfaring med hvor spreke labbisene er? Noen av dem ser veldig tunge ut.
×
×
  • Opprett ny...