Gå til innhold
Hundesonen.no

SugarCoated

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Buskerud
  • Interesser
    Dyr, gårdsbruk, natur, gaming

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

SugarCoated's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Collaborator
  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg hører så mye ulikt om lapphundene, så jeg spør så mange som mulig for å se om de er verdt å vurdere om det skal bli en litt større hund på meg. Ellers er sheltien et ganske bra valg om det blir liten hund! 🙂 Jeg skal fortsette med researchen. Blir det rasetreff i nærheten så tar jeg gjerne en tur innom for å få et mer helhetlig inntrykk. Tusen takk for informativt svar!
  2. Da er jeg tilbake igjen her for å spørre om rase!😅 Jeg hadde egentlig låst meg fast på små raser, men jeg mest glad i litt større hunder og er det jeg er vant med. Lapphundene kunne kanskje vært et alternativ... Lapsk vallhund er den jeg vurderer mest. Ut ifra det jeg har lest og fått av svar fra LV-eiere så er det en veldig fin rase. Førerorientert, enkel i hverdagen, grei størrelse, enklere pels. Svensk lapphund syns jeg også er grei, men jeg veit lite om den annet enn at den er ganske lik den finske. Den finske er den jeg har møtt på ut av de 3. De er så kraftig pelset som ser helt rufsete ut, fått et annet type ansikt, og har varierende gemytt. Føler de viker litt mer fra hva jeg ser for meg når jeg tenker "lapphund". At avlen har tatt litt av i det siste som har ført til ulikt resultat. Så den faller ikke helt i smak, og om finsk og svensk er såpass like så velger jeg heller den svenske. Det største og eneste må-kravet jeg har til hund er lite jaktinstinkt. Bor på grensen til skog så rev, elg og rådyr blir det mye av. I tillegg til at jeg har katter og det bor flere i nabolaget. Å kunne la hunden løpe løs og komme på innkalling er noe jeg har veldig lyst på da hage og tomt ikke er inngjerdet, og jeg vil at hunden skal kunne være med når det utføres hagearbeid o.l. uten å måtte stå fastbundet. Oppfylles det kravet så kan jeg takle mye annet. Jeg hadde huskyblanding på avlastning, og hatt en AH før det. Ser etter noe mer førerorientert med mindre vandreønske😋 De fikk ca. 3 timer tur til vanlig, travle dager ble det nærmere 2 timer, men lekte mer i hagen da. Aktivitet blir ikke noe problem, hvertfall ikke om de kan være løse, da blir det mye lek og moro! Vil gjerne høre deres erfaringer med de ulike lapphundrasene, da spesielt lapsk og svensk😊 Eks. røyting, hvor førerorienterte de er, problematikk rundt nervøsitet og samkjønnsaggresjon. Evt andre raser som kan passe. Islandsk fårehund? Vurderte terv og groen, men de blir litt for store for meg.
  3. Takk for svar! Søkefunksjon her inne visste jeg ikke at det var, men noen eldre innlegg har dukket opp når jeg søkte på Google Ganske kjekt å vaske en hund på sånn bærbar størrelse, men tenkte hvis det er "vanlig" for langhårede raser å få bæsj/tiss i pelsen i området bak eller om det er kun jeg som er uvitende ang det. Om det blir et problem så kan jeg alltids trimme pelsen til problemet ikke lenger er et problem da tenker jeg. Virker ikke som et realistisk problem siden det er så få som nevner det? God idé om å høre med raseklubben, sikkert noen oppdrettere der ute som har hunder som har kommet tilbake eller ikke fungert til avl allikevel. Skal ta en titt!
  4. Ut ifra det jeg har funnet på nett så virker sheltien som et godt valg for meg og husstanden. Jeg liker egentlig å gå for litt større hunder, men ettersom at jeg vil ha en hund jeg stoler mer på rundt katter, så går jeg heller nå for en "stor katt"- størrelse. Jeg er klar over at mange større hunder kan gå godt overens med katter, men jeg hadde følt meg mer komfortabel med å ha katt og hund løs i hus sammen om hunden ikke var så altfor mye større Jeg har ikke hatt langhårede dyr før så jeg veit ikke helt hvordan det blir ifht tiss/dritt som fester seg i pelsen? De fleste bildene jeg har sett av sheltien viser ganske fluffy individer, men tipper at de har blitt stelt slik for bildene? Hvor kort går det an å klippe en sheltie uten å ødelegge pelskvalitet Jeg liker å kunne se midjen, eller hva enn den delen av magen heter, og ikke så heftig krage som jeg ser mange bilder av hvor ansiktet nesten forsvinner i all pelsen! Det er litt vrient å finne info på nett siden mye av det jeg finner er bilder og videoer av den typiske fluffy utstillingsklippen. Og så lurer jeg på hvordan sheltiene er når de er løs ute? Holder de seg nogenlunde i nærheten eller har de en tendens til å stikke av etter andre ting? Jeg elsker å kunne la hundene gå løs i skogen og i hagen, men det blir fort en irritasjon framfor glede hvis hunden "alltid" skal stikke langt til gokk. Det hadde vært veldig koselig om hunden kunne gått i hagen og vært med oss når vi er utendørs uten at vi må holde den fast til enhver tid, heller at vi kan vimse rundt sammen, leke, slappe av i sola osv. Det er såklart noe jeg på trene hunden til, men så er det nok noe med tendenser også kanskje? Som gjeterhund så har vel ikke sheltien like stor trang til å stikke av og drite helt i eier, eller? Jeg tenker hovedsaklig å skaffe en omplasseringshund framfor valp direkte fra oppdretter, men jeg sier heller ikke nei dersom en valp skulle krype seg inn i hjertet mitt. Siden rasen, ut ifra det jeg har skjønt, er svært lærevillig og førerorientert så er jeg åpen for å anskaffe valp eller unghund. Akkurat det med alder er ikke det viktigste, men jeg foretrekker voksne hunder. Fram til nå har jeg mest erfaring med mellomstore spisshundblandinger.
  5. Kooikeren syns jeg er herlig! Største forskjellen er vel bakgrunnen til de rasene, da kromfohrlander er blanding av terriere, mens kooikeren anses som spaniel. Mulig de har typiske terrier og spaniel egenskaper/oppførsel?
  6. Ser at mange av tankene jeg har gjenspeiles i svarene deres også. Føler det er litt umulig å vurdere en valp sin potehelse når den er såpass ung og ikke fått prøvd seg på noe særlig, men kanskje de som driver aktivt med hundekjøring ser noe vi andre ikke ser. Å se på foreldredyrene gir absolutt mer mening enn å vurdere en liten valp? Takk for svar til dere. Moro å ha småting å gruble på!?
  7. Jeg har sett litt rundt på valpeannonser (spesielt AH). Eierne beskriver ofte matlyst, trekk-/arbeidslyst samt potene. Spesielt med potene syns jeg alle ser helt like ut, og når de da kun er valper så skjønner jeg ikke helt hvordan eieren kan se hvem som får store og sterke poter. Iblant føles det ut som at "alle" har det ut ifra hvor ofte dette nevnes?. Jeg har pr. d.d. aldri lest at noen valper har dårlige poter. Er dette kun en "salgstaktikk"? Dette er ikke kritikk, men nysgjerrighet! Om noen her har kunnskap rundt dette så vil jeg gjerne lære, da jeg også vil vite mer om hva jeg kan se etter ved valg av valp både gemytt- og helse-/fysikkmessig (samt utelukke useriøse oppdrettere)
  8. Finsk lapphund er jeg forsåvidt veldig glad i, og vurderte den en god stund! Møtte en på tur for ikke så lenge sida, og de virker kanskje litt for fluffy for min smak, men ellers kjempefine! Den og Islandsk fårehund er noen av de jeg liker godt, og virker til å være litt mer førerorienterte i forhold til andre spisshunder. Om jeg ender opp med å flytte litt mer ut på landet så kommer ikke lyden til å spille så stor rolle i allefall. Jeg liker å kunne ha en samtale gående med dyra mine? Jeg er veldig enig i det at alle hunder trenger minst én times tur. Syns at det er rart at det står "minst 1 times tur" i beskrivelsen på raser som trenger mer enn det for å ikke bli destruktive innendørs... Kanskje jeg pirker for mye på sånne detaljer hahah. Mulig sånn info ikke er tilpasset til rasene, mer generell copy-paste... Jeg er vandt med å gå i 2-3 timer når jeg først går ut, så aktivitet burde det ikke være store problemer med, håper jeg. Kan heller korte ned turene noen dager og heller leke mer sånn at hunden kan løpe og hoppe rundt. Springer spaniel og collie er de jeg har sett på en god del i det siste hvor jeg virkelig har analysert egenskapene jeg ønsker i en hund. Kooiker falt i smakogså , men vanskelig å få tak i fikk jeg inntrykk av. Settere er fine, og hadde en koselig Gordon som nabo når jeg var yngre. Settere blir nok for krevende da, så springer spaniel og collie er nok de jeg vil vurdere å skaffe. Om jeg ikke faller for en blandingshund da?
  9. Ja, har lest en del folk som har sagt nettopp dette. Samtidig var det noen folk som snakket litt mer optimistisk om rasen, så tenkte jeg skulle spørre her selv enn å kun basere på eldre tråder fra hytt og pine. Noen individuelle basenjier er kanskje litt mer gullunge av seg enn andre (alder spiller kanskje en stor rolle her?), men ja, det at de er velkjent for å følge regler når de selv vil osv. er en stor grunn til at jeg ikke har valgt å "satse" på dem? ⭐Takk for svar!
  10. Jeg har tilbrakt mye tid på rasevelgere, youtube, og omplasseringssentre for å finne riktig hund for meg. Jeg har alltid vært veldig glad i Alaska Husky, og har hatt slike i hus over korte perioder, men jeg er redd for at disse skal bli for mye hund for meg hvis jeg tar inn en permanent. En førerorientert hund som kommer på innkalling, går overens med katter, og som ikke har altfor lang/fluffy pels er noe jeg helst vil ha. Korthåra collie har da vært interessant da de virker ganske lydige, men har lest at enkelte sliter litt med stress eller noe slikt... Er også redd for at disse fort blir understimulerte og finner på mye tull, da jeg ikke har andre erfaringer med collier enn BC'ene til naboen. Disse går da aldri i bånd, bjeffer og løper rundt som de vil, og lukker øra rett og slett. Oppdragelsen var nok ikke så god kan jeg tenke meg? Føler collien trenger masse tur og trening, men mulig BC er mer intens enn korthåra collie? Islandsk fårehund virker også fin. Kan bli litt lyd, men da kan den synge i kor med de andre hundene i gata De virker litt for krevende mtp fysisk og mentale aktiviteter som trenges. Finnes det isåfall andre spits/spisshunder som egner seg bedre som "bare" familiehund? Basenji er en morsom type hund, og er jo på en måte et pluss at den er renslig og katteaktig, og liten nok til å kose med på fanget! Men den gjør jo litt som den selv vil har jeg lest, og det blir nok et irritasjonsmoment hvis den ikke hører etter når man roper på'n ? Om dette er individuelt fra basenji til basenji, eller oppdragelse, så lener jeg meg mer mot rasen isåfall. Lurer da på om noen her inne har erfaring med noen av disse rasene? Om det finnes noen andre raser som kan være aktuelle, så er det bare å foreslå disse! Jeg er jo egentlig veeldig glad i blandingshunder, og spesielt det å kunne ta inn hund fra omplasseringssentre. Kattene i huset er derimot ikke glad i store, ukjente hunder, så da vil jeg heller introdusere ny hund i form av valp. Omplasseringssentre har sjeldent valper (som jeg har sett), og her er det litt flaks som skal til for å finne hunden som passer. - Jeg har ingen planer om å ta inn hund/valp i nærmeste framtid, så dette er mest for min del sånn at jeg kan lære litt mer om ulike raser, hva jeg burde se etter / hva som telles mest når man skal vurdere om en hund passer eller ei.
×
×
  • Opprett ny...