Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/05/21 in all areas

 1. Godt nyttår, soniser! Jeg går inn i nytt år med forkjølelse og en lett understimulert hund. Prøver på å finne på mye inne dog. Har store mål for dette året, fikk ikke gjort så mye av verken trening eller miljøtrening som jeg hadde planlagt i siste halvår i 2020. Wish me luck ?
  3 points
 2. Med en ung hanhund vil jeg gjerne ha beskjed sånn at jeg kan legge opp treningen ordentlig (og rettferdig) for ham. Med en voksen hanhund, som jeg har fått trent godt med, forventer jeg at han skal kunne konsentrere seg bedre. Da kan jeg også, som oftes, se på ham om det er løpetid som forstyrrer eller noe annet og vite ut fra hans nivå og dagsform hvor jeg skal legge lista. Kommunikasjon er en fin ting?
  2 points
 3. Godt nyttår! I romjulen ble den firbeinte klovnen min 1 år!? Det ble feiret med dagstur til Sauda og snø. Nyttårsaften var i teorien hans første da han bare var noen dager gammel i fjor. Bor i en kjeller, så var veldig spent på hvordan det kom til å bli. Han fikk en grei luftings i 14 tiden, før jeg ble for skeptisk og holdt oss inne til rundt halv seks. Da var det en rask tissetur, før vi holdt oss inne til 21. Ja, jeg hørte noen få smell, men syntes det var lite i år sammenlignet med andre. Vi så på serie med veldig høy lyd, hørte på musikk, han fikk et stort tyggebein og brukte hele kv
  2 points
 4. Håpløse greier uansett hvilken tispe
  1 point
 5. Løpetid, især høyløpsk tispe er ikke en utfordring egentlig, det er en hormonell adferd som må være til stede mtp reproduksjon. Hadde den vært ikke-eksisterende hadde jeg vært bekymret ? Det er ikke mye ekstra jobb for kursholder å sende ut ett skriv om det skulle vise seg å være en løpetispe/høyløpsk tispe på kurset. Dette er normal praksis alle steder vi trener i grupper og deltar på kurs .. ?‍♀️
  1 point
 6. Det har jeg. Men som sagt, jeg syns det burde opplyses om på forhånd, sånn at f.eks. hun som bare fikk trent kontakt i fem dager og ga opp kurset kunne visst om det på forhånd og sluppet å bruke penger på det.
  1 point
 7. Jeg har aldri opplevd å delta på et kurs der det ikke var åpent for løpetisper, så det må man nok bare gå ut i fra at man kan møte på med mindre det opplyses om at løpetisper ikke er velkomne.
  1 point
 8. Jeg skjønner at det må være frustrerende for tispeeiere å føle at de ikke er velkomne bare fordi hunden deres har løpetid. Det hadde sikkert jeg også syntes var urettferdig om jeg hadde tisper. Men jeg syns ikke det er så hyggelig gjort mot hannhundeiere om andre skal ta avgjørelsene for dem om hva de skal trene på den dagen heller. Som Simira er inne på blir det litt som alle man møter på tur som syns man skal trene på å hilse i bånd fordi det vil deres hund som bare er snill og bare starter slåsskamper innimellom. Og at tispeeiere skal bestemme at "dette må du trene på uansett så derfor
  1 point
 9. Trening skal være morro.
  1 point
 10. Godt nyttår ! Nyttår på hotell gikk greit for oss, det var mye mer smell der enn jeg trodde så når det stod på som verst fikk vi jobbet med litt sladretrening, men ingen tegn til verken panikk eller noe slikt. Hun var tydelig litt påvirket når det smalt, men selv når vi var ute tittet hun bare litt før hun snudde seg for kontakt og belønning. En suksess får vi si !
  1 point
 11. Nå kjente jeg meg ganske heldig, min hannhund klarer å oppføre seg noenlunde rundt løpetisper ? Men dette er kanskje hovedargumentet mitt for at yngstemann ble en tispe, jeg orket ikke noen som var verre på dette enn han jeg allerede har. I hallen vi trener i er det ingen regler rundt dette, løpetispene er mer enn velkommen men jeg er veldig glad for at de alltid sier ifra om at det er løpetid så vi kan planlegge deretter. Vi driver med agility og har bare en hund i banen, men veldig greit å kunne plassere hannhundene før løpetisper i rekkefølgen, så kan man ihvertfall få en agilityøkt !
  1 point
 12. Jeg synes det er respektløst, hadde ikke falt meg inn å gjøre uten å høre med de andre deltakerens hvertfall. Veldig kjipt om en skal ødelegge treningen for mange andre. Og det er overhodet ikke «bare å trene» alle hormonelle troll på å takle det altså, svært stor forskjell på hanner, ikke minst kan det lett skape konflikter hanner mellom dersom det er en form for trening der det ikke er full avstand mellom hundene til enhver tid.
  1 point
 13. Et annet aspekt ved å stenge løpetidstisper ute er at det gir rom for å avle på hormontroll av noen hanner. Ser det blant annet med labrador. Ellers ser jeg vel egentlig ikke de store uenighetene her inne - bare forskjellig utgangspunkt. For meg som tispeeier har jeg selvsagt mest registrert de som mener at løpetidstisper må holde seg langt unna alt. Som hannhundeier registrerer man kanskje mest de med tisper som overhodet ikke bryr seg og bare gjør som de vil. Hva som egentlig er det mest utbredte problemet vet jeg ikke, men løsningen er uansett kommunikasjon og å ikke være redd for å pr
  1 point
 14. Oppdatering: turen gikk kjempefint! Lillegutt ville gjerne ligge utenfor gapahuken, men kom inn under tak i løpet av natten for å få kos. Ikke noe som helst problem ? I samme sleng fikk vi trent litt på å gå løs - viste seg at han går bare fem meter foran før han stoppet opp og sjekket at alle var med. Tusen takk for innspill!
  1 point
 15. Taxi 11 år og 9 måneder (bilde tatt idag) ?
  1 point
 16. Det ville ikke jeg gjort. Ben som er varmebehandlet har lettere for å splintres opp og kan gi skader, i tillegg til at selv utvanna pinnekjøtt er alt for salt for en hund.
  1 point
 17. Mine umiddelbare tanker er at valper er forskjellige, og har ulike behov for nærhet. Den lille saken din er kun 9 uker, og viser tydelig at den (akkurat nå for tiden) har behov for nærhet for å kunne sove/slappe av. Jeg ville gitt den ALT av nærhet den kan få! Vel å merke nå i denne perioden - jeg tenker ikke at dette skal du måtte fortsette med hele hundens liv. Nå er tiden for å trygge valpen, og når valpen etterhvert kjenner seg tryggere, da kan du/dere øve på litt mer selvstendighet. Det høres kanskje motstridende ut, og du får kanskje noen tanker om at du vil tillære den altfor stor
  1 point
 18. Nå hadde ikke vi helt "vanlige" oppvekstvillkår da min var liten, vi bodde i en stall med leilighet, stall og ridehall under samme tak, men jeg fokuserte utrolig mye på kontakt og innkalling de første ukene. Masse godbiter (brukte valpefôret hennes, var så heldig at hun digget det de første ukene) og lek, så det alltid var kult å være hos meg. Tror omtrent ikke hun fikk på seg bånd før jeg hadde hatt henne i to uker, men som sagt - uvanlig oppvekst og jeg skjønner at det ikke funker for alle. Men ville helt klart prøvd å finne et sted hvor det er mulig å trene på noe sånt, i hagen, en fotballb
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...