Gå til innhold
Hundesonen.no

Simoneanett

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Simoneanett

  • Bursdag 05/26/1998

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Halden
  • Hunderase
    Berner Sennen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Simoneanett's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg må på forhånd beklage for et langt innlegg. Min Berner Sennen-han på 9mnd har en tendens til å bjeffe på mennesker som går forbi hagen, og virker til å invitere til lek og moro. Bjeffingen virker ikke som en usikker atferd, men mer "jeg skal si i fra at jeg ser dere" mens han gjerne løper frem og tilbake og viser frem lekene sine. Jeg skjønner at folk blir skeptisk når en stor bamse på 40kg skal ha framlabbene på gjerdet og hilse litt for ivrig, men jeg ønsker jo selvfølgelig at han skal slutte med bjeffingen. Er dette noe som er typisk valp og forsvinner av seg selv? Mens jeg allerede skriver - han går utrolig fint i bånd når vi går alene. Han skjønner hva jeg mener når jeg vil at han skal gå fot, men det sekundet vi skal gå sammen med nabohunden så er han HELT IDIOT i trynet. Han kan dra og røske i båndet hele turen, skal bare oppføre seg dust og ikke gidder å høre for fem flate øre. Nå er det tross alt jeg som har lagt i flerfoldige timer i valpekurs og trening, så jeg er fullstendig klar over at han kan hvis han vil. Men så kommer jo greia - han er tross alt bare 9 mnd gammel. Skal jeg forvente bedre oppførsel, eller skal jeg la dette bare seile forbi frem til han får roet seg litt ned?
  2. Oppdatering: turen gikk kjempefint! Lillegutt ville gjerne ligge utenfor gapahuken, men kom inn under tak i løpet av natten for å få kos. Ikke noe som helst problem ? I samme sleng fikk vi trent litt på å gå løs - viste seg at han går bare fem meter foran før han stoppet opp og sjekket at alle var med. Tusen takk for innspill!
  3. Heisann! Jeg har en 7mnd gammel Berner Sennen som jeg ønsker å gjøre vandt med å være med på telttur. Vi har allerede opplevd at den lille krabaten vår liker kaldt vær og ligger mer enn gjerne ute i både regn, blåst og snø. Derfor lurer jeg på om det er noen med tips og triks til første overnatting i gapahuk/telt? Noe spesielt vi burde tenke på? Stedet hvor vi har planer om å være er ikke mer enn 20 minutters gange fra huset til den ene kompisen som skal være med - så hvis det skjærer seg så er det ikke krise. Burde jeg tenke på liggeunderlag til hunden? Når vet jeg om han fryser? Alt tas mot med takk ?
  4. Kjapt spørsmål! Vi bor nå i en to-etasjes leilighet hvor soverom er oppe og stue/kjøkken er nede. De første nettene i denne leiligheten bar vi opp vår nesten 4mnd gamle berner Sennen opp den relativt bratte trappen, men fant fort ut at for han å sove i underetasjen med AG og full tilgang på vann var mer ideelt. Dette var også grunnet akkurat denne trappen da jeg har hørt og lest at berner Sennen, og spesielt valpene, ikke burde utsettes for mye trapper. Denne er også såpass bratt at jeg er redd han skal dette ned. Men over til spørsmålet - valpen sover nede alene fra rundt 23-06. Ikke piping, klynking eller noe slikt fra det lille gullet. OG BANK I BORDET - HAN HOLDER SEG FRA LEGGETID TIL MORGEN ♥️ Regnes dette som alene-trening? Slenger med et lite bildet av gullklumpen!
  5. Hallo! Jeg og samboer venter på en Berner Sennen valp som kommer tidlig i juli og oppdretter spurte tidlig om vi var villige til å bruke hannhunden vår til utstilling og avl. Når dette ble nevnt til min mor gjorde hun meg oppmerksom på at det er normalt for eierne av hannhunden å få enten en valp eller kjøpesummen av en valp per kull som hannhunden vår brukes til. Dette er noe som oppdretter ikke har nevnt enda, men vi skal på nytt valpebesøk mot slutten av mnd. Er dette normal skikk eller bare ulike tilfeller? Er det noe som jeg burde forvente av oppdretter? Greit å vite før man evt signerer en kontrakt...
  6. Heihei! Jeg sitter utålmodig og venter sårt på en valp som kommer i midten av juli.. Jeg har fått ordnet bur som Vincent kan bruke mens han er valp, men spørsmålet er jo når han blir stor ? Jeg har en Ssanyong Rexton SUV som hverdagsbil, men ettersom hunden blir gigantisk så lurer jeg da på om det er best å kjøpe bur eller bare et gitter? Jeg har lest at hunden skal både kunne ligge og sitte oppreist under transport, men da vil det kanskje være best med gitter? Er det noen med erfaringer som kan komme med tips og råd? Førstegangseier på en så stor hund, så har egentlig lite peil?)
  7. Nå må jeg bare forsikre meg: frirøntget er at de ikke har skjelettsykdom?
  8. Takk for behjelpelig svar! Oppdretter vi fant holdt dessverre ikke på med avl lengre - men det finnes flere! Sikling har jeg hørt mye om ja! Statistikk på HD og AD gjorde det dog mye lettere å forstå situasjonen. Vi lener oss mer og mer mot BS.
  9. Ååååå joooda den står egentlig på listen den også! Fantastisk nydelige, men jeg må innrømme at jeg ble litt skremt når Wikipedia lister den som "gigantstor" ? Den kan forsåvidt også gjerne skrives om da den stiller like høyt som de andre to❤️
  10. Første tråd i forumet - Heisann! I mine 20 første leveår har familien min hatt en rekke ulike hunderaser - alt fra Dalmantiner til St. Bernard. Da den siste firbente (Engelsk Bulldog) måtte takke for seg for to år siden har det føltes ut som at noe manglet sterkt. Nå som jeg og samboer har bodd for oss selv i halvannet år har vi da kommet fram til at vi vil få oss en hund i størrelse stor. Raseutvalget har endt mellom New Foundland eller Berner Sennen. Jeg har lest meg godt igjennom begge rasene, men står fortsatt like fast på hvilken å velge. Samboer vet om en oppdretter i nærheten med Berner Sennen, men den korte levetiden gjør meg usikker. Så kommer jo kreft og skjelettsykdommer i tillegg... Vi er hyppige turgåere i skogen og er veldig glad i å sove i telt når været tilsier det. Er det en av rasene som egner seg bedre til dette enn den andre? Jeg tenkte derfor å spørre dere som er mer erfarne enn meg om hvilke erfaringer dere har med rasene, og hvorfor dere endte opp på den rasen? Hvor mye bruker dere i gjennomsnitt på mat og utstyr til bestevennen deres? Er det noe man burde ha i baktanke som NKK eller Nettet ikke forteller oss? Takk på forhånd!
×
×
  • Opprett ny...