Jump to content
Hundesonen.no

Aggressive hunder på utstilling (?)

Recommended Posts

Jeg har opplevd det før, jeg blir like oppgitt hver gang, men likevel så slutter jeg ikke å bli forundret.

Kan trekke ut opplevelse fra Ålesund i helgen, siden den er ferskest.

FØR utstillingen, altså jeg var ikke kommet inn i hallen engang.

Jeg kom med burtrallen og hadde valpen utenfor. Hun er samojed på 6mnd, så er litt størrelse på hun. Jeg stoppet 2-3meter unna en del boxere som sto med eierene sine. Jeg har hørt litt rufsete rykte på boxere, så jeg stoppet derfor litt unna, planen var å finne frem papirene samt skifte tak på alt utstyret :P

Det tok 3sekunder, så fløy boxer hann på valpen så hun hylte. Hun hylte av sjokket, ikke av skade altså. Eieren snur seg, sier oi og smiler, mens hun prøver å få bikkja under kontroll. Som virker som har ETT ønske, og det er å ete bikkja mi. :P Sorry men ja så litt sånn ut.

Jeg smiler overhodet ikke tilbake, for jeg ble ganske grinete faktisk. Og jeg syns i det minste man kan si beklager. Så jeg så nok bare dumt på hu tilbake.

Valpen ble nok litt skremt av hele greia, og slapp halen som hun hadde båret så fint hele veien. Vi fikk den til dels opp, men den datt lettere ned når vi var inni ringen. Men hun fikk en ok opplevelse resten av dagen i det minste.

 

Så var vi INNI ringen. Altså en hund i samme rase. (Dette er da ikke valpen)

Hannhunder, vi var kommet til beste hannhundklasse. Jeg er vant med litt sånn brumming rundt om. Jeg har selv en sånn idiot som kan hvis det blir for lenge blikkontakt brumme litt. Men thats it. Men denne gangen hadde han EN ting på ønskelista, og det var å ete opp alle de forbaska gummikulene som lå i det grønne fine gresset mor. Så han åt, jeg banna inni meg, og inn kommer en apekatt uten sidestykke. Altså den bikkja gjør utfall på utfall på utfall, mens eier forsøker å roe han ned. Slevet slenger rundt, tenner og lyd og ja gudene vet ikke hva. Tror Santos ble litt sånn "JØSS" så han reagerte med å ete mer. Haha. (Siste gang jeg stiller han i Ålesund :P )

 

Første situasjonen fikk jo ikke dommer med seg. Men jeg slutter liksom ikke å bli overasket over noen hunder og ikke minst eiere.

Altså, er dette hunder som bør i det hele tatt være på utstilling?? Hunder som kan velge å fly på en 6mnd gammel valp?

 

Andre situasjonen, fikk absolutt dommeren med seg, for bikkja landa på han under ene angrepet. For de skulle gå de to opp og ned samtidig, men dommeren sto imellom så han dytta borti dommern. LIKEVEL, velger dommer å plassere denne hunden forran Santos. (kritikken sa også fint temp) Altså jeg får bare lysst å begynne å grine. Bare så det er sagt, min endte som 4BHK og hennes som 3BHK, så det er ikke sånn at jeg furter for å ha mista noe cert eller bir eller noe i den dur. :P  Men sånnt gemytt er faktisk DISK feil for rasen, regner med for flere raser, men står faktisk under disk på standarden.

Hvorfor kaster ikke dommere sånne hunder ut?? Er jeg sær? Og bare må innfinne meg med at noen hunder har mer lyst å ete andre hunder enn andre liksom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

På romjulsutstillinga i Letohallen, så skulle jeg stille Blitz. Hun var vel 8 mnd. eller noe sånt da. Dette var ikke i ringen, men vi sto ved en stand og skulle prøve et dekken. Jeg har Blitz i så kort bånd at hun ikke skal rekke bort til hunder som går forbi. Så kommer en mann med to staffer i bånd forbi oss, og i det mannen skal passere, så langer den ene staffen ut mot Blitz, mannen har langt bånd på den og den kommer helt bort i beina mine. Heldigvis var Blitz rask i oppfattelsen, så hun hoppet bakover så den ikke fikk tak i henne. Den var bare noen få cm unna å ta snuten hennes. Det var skikkelig ekkelt! Staffen hørtes skikkelig sint ut. Jeg sier noe sånt som "Ha kontroll på hunden din!" Hvorpå eier bare ser dumt på meg og går videre. 

Jeg mener at har du hunder som kan oppføre seg sånn, så må du for all del holde den under streng kontroll. Jeg synes heller ikke sånne hunder har noe særlig på en trang utstilling å gjøre i det hele tatt. Skjer noe sånt i ringen, så bør dommer absolutt slå ned på det!

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 timer siden, Sasha&Kiara skrev:

Hvorfor kaster ikke dommere sånne hunder ut?? Er jeg sær? Og bare må innfinne meg med at noen hunder har mer lyst å ete andre hunder enn andre liksom.

Det er stor forskjell på hva dommerne aksepterer i ringen. Jeg har sett hunder utagere og bråke uten at det har fått konsekvenser (jeg har hatt en sånn selv og fatter ikke at jeg fortsatte å stille utysket, men jeg hadde jo kontroll på  henne så hun fikk jo aldri gjort noe mot noen altså - bare for å ha sagt det - men noen ganger er man rett og slett litt kørka :aww: ), og jeg har sett hunder utagere i ringen og har mistet plassering pga det - og da helt korrekt blitt utvist. 

Jeg er alltid bevisst omgivelsene rundt meg på utstilling, og det er enkelte raser jeg skygger unna og heller går i stor bue rundt om jeg ser dem. Og ja, min egen rase er en av de rasene jeg ikke nødvendigvis stoler på at oppfører seg greit på en utstilling, dessverre. Det har blitt mye bedre, men det er fortsatt mange som buser på og utagerer. Det er jo vanskelig å få gjort noe med det når det skjer utenfor ringen, selvsagt. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er jo faktisk ikke alltid man vet hvordan hunden vil reagere i en utstillingssetting. Og noen hunder reagerer på enkeltindivider. Kovu er jo snill som dagen er lang, men han kan også finne på å kaste seg fram mot en valp hvis han er giret nok. For å leke, men det kan være skremmende nok for en liten valp. Nå kan jeg ikke si noe om hunden i det første eksempelet ditt, men boxere er ganske voldsomme i leken de også, og en hund, overivrig hannhund kan bli ganske mye. Det er såklart ingen unnskyldning for å ikke ha kontroll på hunden.

Likedan har jeg to hunder som kan trigge på enkeltinvidivider. For Kovu sin del er jeg forsiktig rundt andre hanhunder, men det er sjelden han finner på noe tull. Jeg ville ikke latt være å stille ham om jeg hadde vært interessert i det, selv om han kan bestemme seg for at den ene hanhunden skal spises. Men igjen, hvordan man håndterer en eventuell slik situasjon er en annen side av saken.

Jeg tipper også forøvrig at noen dommere lar hunder som reagerer på enkeltindivider slippe gjennom, men kanskje tar tak i det om hunden konstant står og brøler rundt seg mot de andre hundene?

Og så er det jo en del hunder som aldri burde vært på noen utstilling, men så er det disse premiene man gjerne vil ha da...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har en fin opplevelse ang dette: Det var rottweilerklubben som arrangerte utstilling i Letohallen. Min rase var i ringen ved siden av rottweilerene, så vi fikk med oss hva som skjedde i naboringen også. Det var mange rottweilere der - 50 stk kanskje. Og en tysk dommer. Og det var dommeren sin! Han var svært tydelig på hva han (ikke) ville ha i ringen av bøllete oppførsel. Han kvalitetsbedømte alle hundene, men så fort han skulle plassere hundene i de forskjellige klassene ble bøllene kastet kontant ut. Og terskelen for å bli kastet ut var ikke særlig høy. Vi som sto ringside var ganske imponerte - den dommeren var konge i ringen.

Selvfølgelig kan det ha skjedd at han kastet ut noen "bøller" som egentlig ikke var det, men som ikke hadde lært å oppføre seg. Og det kan hende at noen av de som ble igjen i ringen ikke nødvendigvis var helt stødige mentalt, men at handler kontrollerte og dempet dette. Uansett, vi som sto rundt synes dommeren gjorde en god jobb.

 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg skulle ønske det hadde blitt satt mer fokus på dette fra NKK sin side, at dommerne ble instruert til å kaste ut utagerende bikkjer i langt større grad enn nå. Når dommere setter opp utyskene så blir de gjerne brukt i avl også..

 • Like 16

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jonna
27 minutter siden, Line skrev:

Jeg skulle ønske det hadde blitt satt mer fokus på dette fra NKK sin side, at dommerne ble instruert til å kaste ut utagerende bikkjer i langt større grad enn nå. Når dommere setter opp utyskene så blir de gjerne brukt i avl også..

Jeg tror nok NKK har gitt føringer, på lik linje som de har gjort det på eksteriør. Trenger ikke gå lengre enn til helgens utstilling med en scandinavisk dommer og det ble dømt 15 EB, ikke en eneste hadde kommentar på nese eller rynke i noen av kritikkene. For meg sier det litt om hvor mye dommeren bryr seg om det :P (eller unngår bry seg for da kan ingen taes på det :P )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er stor forskjell på dommere ja, noen finner seg i "alt", andre er raske med å ta fra noen plassering, sistnevnte syns jeg er knall. Har sett det noen ganger, eksempelvis tap av CK (husker ikke akkurat nå, men stødig temperament er vel et kriterie for CK? Eller er det excellent, en av de) på hund som utagerte kraftig i konkurranseklassen.

Likeledes skulle jeg ønske det og var fokus på direkte redde hunder, stilte en tispe for en oppdretter en gang, og hun prøvde flere ganger å rive seg ut av halsbåndet og først etter 5-6 løperunder roet hun seg så dommer fikk kjent raskt over før hun på nytt prøvde å rømme - hun fikk CK. Hadde det vært min hund hadde jeg levert tilbake det rosa båndet.. Greit at det kan være dårlige dager som ligger bak utagering eller frykt, og det er jo kjipt, men dommer skal jo allikevel dømme dagens atferd. Har også sett en unghund som faktisk klarte å rømme fra ringen og nektet å komme nærmere dommerteltet enn 10-15 meter få excellent, det er bare gørrtrist.

Så jeg skulle ønske at gemytt generelt hadde hatt klarere retningslinjer i utstillingsringen (og om de har det, mer fokus på det så flere enn de dommerne med ryggrad følger de), at både utagering og frykt hadde en klar konsekvens på premiering, for jeg syns ikke det er greit når det står i rasestandarden at rasen skal være eksempelvis modig og vennlig (eksempel fra min rase), så skal ikke individer helt motsatt av det premieres og plasseres.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har blitt en del slike episoder på de 11 årene vi har stilt ut.

Her er de to jeg husker best:

 

Kun en gang har jeg sett dommer reagere med å "trekke tilbake" en plassering.

Det var på shiba, her i Tromsø for en hel del år siden.

Hannhund, som ble plassert i i bhk.

Klarer ikke å huske om hunden  var plassert som 1 eller 2 bhk, men hunden endte opp bakerst etter å ha gjort utfall mot en annen hund helt ut av det blå.

Dommeren påpekte at slik oppførsel godtok han ikke.

 

Så har man dommere som gir katta.

Stilte DSG i bhk, dette også en del år siden.

Dommer som er veldig oppdatert på rasen.

Hunden foran Hampus snur seg gang på gang og snerrer når vi løper rundt sammen.

Vi holdt så god avstand at vi til slutt lå en halv runde bak, uten at hunden roet seg nevneverdig.

Dommeren ser dette, og bytter slik at jeg løper foran, og "dritthunden" bak.

Hunden snerrer og "brøler" fortsatt, men får vist litt bevegelser.

Og vips, så vinner den jammen.

Det var en sur 2 bhk..

Mista litt av respekten for den dommeren der og da..

 

 

 

 

 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 timer siden, JeanetteH skrev:

Jeg tror nok NKK har gitt føringer, på lik linje som de har gjort det på eksteriør. Trenger ikke gå lengre enn til helgens utstilling med en scandinavisk dommer og det ble dømt 15 EB, ikke en eneste hadde kommentar på nese eller rynke i noen av kritikkene. For meg sier det litt om hvor mye dommeren bryr seg om det :P (eller unngår bry seg for da kan ingen taes på det :P )

Sant, og fryktelig synd, men mitt inntrykk er likevel at mentalitet er ikke et stort fokus så mange steder. Jeg tenker at man også kan prøve å gi sterkere føringer og muligheter for at teknisk personell kan bortvise hunder fra området om de ikke oppfører seg også. 

Jo større sjanse for å ikke få stilt drittbikkjer, jo færre drittbikkjer påmeldt? Kan jo håpe :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skulle ønske dommere slo ned på gemytt... Både redde hunder og bråketter hunder bør bli sendt ut... desverre ser jeg både redde og bråketter hunder bli plassert :-/ Samt hunder som halter!!

Hadde nesten en ridgeback i hånda på en utstilling, den skulle ta min hund og kastet seg frem og tok nesten hånda mi. Etterpå fikk den fatt i en puddel og nappet av en stor tafs med pels o.O 

Enkelte raser sliter med usikkerhet feks chinese crested... Men er det rart? Dommere premierer og premierer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har sett mange slike episoder i årenes løp, og har forundret meg over hva dommerer tolererer.

Men der fins tøffere dommere også. En gang på NKK Biri hadde vi rottisringen ved siden av oss, og hanhundene holdt et svare spetakkel.  Dommeren, en av de gode, gamle norske, ga grei beskjed: Første hund som åpner kjeften, går rett ut ! Skal si det ble stille...En annen gang sto BHK opplinjet, og gilde sløyfer skulle deles ut. En av hundene fant at dette var rette øyblikket til å angripe handleren sin. Det ble ingen sløyfer- hunden skulle egentlig hatt certet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Til og med jeg har sett en haug sånne episoder. Jeg har vært på et minimum av utstillinger. Med tanke på hvor mye vekt det blir lagt på utstillingsresultater synes jeg det er uendelig trist. I tillegg ser jeg stadig argumentet om at "om hunden ikke hadde hatt et greit gemytt hadde den ikke blitt champion i krevende utstillingsmiljøer!" :(

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jupp, jeg er fortsatt sur over at bikkja som beit Trym i ræva i BHK ble nr 1. Attpåtil gjorde handleren det med vilje.. Men så fikk C sagt ifra akkurat hva han mente om sånn oppførsel :innocent: Dommeren fikk med seg alt, tilogmed at hunden foran Trym kom seg løs og brøla, spent situasjon kan du si :P Takke **** for at C var rask nok i hodet til å sperre ene hunden med beinet og fikk løfta Trym opp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutter siden, Stine skrev:

Jupp, jeg er fortsatt sur over at bikkja som beit Trym i ræva i BHK ble nr 1. Attpåtil gjorde handleren det med vilje.. Men så fikk C sagt ifra akkurat hva han mente om sånn oppførsel :innocent: Dommeren fikk med seg alt, tilogmed at hunden foran Trym kom seg løs og brøla, spent situasjon kan du si :P Takke **** for at C var rask nok i hodet til å sperre ene hunden med beinet og fikk løfta Trym opp.

Ja det er jo en del som med vilje kjører sin hund oppi baken, eller midt i trynet på andre hunder i ringen.

3 av mine 4 hunder gir seg katta i sånt, mens den siste kan avspores med godis heldigvis.

 

Var på utstillingskurs for noen år siden, der det stort sett bare var folk som ikke hadde stilt før bortsett fra meg og et par andre.

Der fortalte kursholder faktisk at hun ofte plasserte hunden for nært de andre i ringen for å skape uro.

Ble passe rystet av dette, for i et rom fullt av nybegynnere, så synes jeg det var helt upassende å si.

Terskelen for å vise sin egen hund på utstilling er for mange høy.

Å høre at andre kan finne på å sabotere med vilje, gjør neppe denne terskelen lavere.

Et er at denne dama driver sånn, noe jeg mener er usportslig, men å si det til folk som betaler penger for å gå på kurs, det synes jeg var rimelig tåpelig.

 

 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har en gang opplevd dommer som kasta ut også, men det er en gang jeg har sett.

 

Det var på Nesbyen for noen år tilbake.

Junior hann (Rottweiler) var inne i ringen og fikk bedømming. Ut av intet kom en hannhund (rottweiler) løs fra sitt bur ringside, og fløy rett på den stakkars junioren som sto i ringen. Alle måpte. Eieren fikk røska denne bikkja si av og gikk ut av ringen, men den stakkars junioren holdt på å dø.

Dommeren ba eieren av junioren om å gå ut, tusle litt rundt, og roe ned, for så å komme inn igjen, for å se om det hjalp, så skulle han ta han inn igjen litt senere, men da før BHK.

Så kom denne hunden som hadde fløyet på han, vet ikke om det var åpen eller nuch, men de var en 4-5 i klassen, dommeren gikk bort til han som hadde flydd på, og spurte hva han holdt på med? "Ehm stiller hund" Nei ikke for meg sa dommeren å ga han klar beskjed om å komme seg ut av ringen. Til full applaus ringside.

 

Jeg ble kjempeglad når jeg så han gjorde dette, men ja, det er 1 gang på de 6årene jeg har stilt hund. Og jeg har sett mye rart. Men ser også selvfølgelig gjengangeren av rase.

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har heldigvis (?) flere ganger observert aggressivitet bli slått hardt ned på i de polare rasene.  Både tysker, tsjekker,  og skandinaviske dommere i inn og utland har jeg sett 0 eller kraftig sette ned i premiering en hund med uakseptabel adferd. 

På skyhet og redsel er det en del som tolererer litt vel mye, mens andre kanskje er litt for strenge andre veien. Type at de setter ned hunden fordi den ikke er overbegeistret for håndtering av fremmede ,  men samtidig ikke gjør noe av seg.  Dette først og fremst hos min rase.  Det er tillatt å være litt reservert,  men ikke prøve å flykte så klart. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enhver person, ikke bare dommer, har anledning til å kontakte utstillingens leder og rapportere om truende hunder, så de kan vurdere en utvisning fra utstillingsområdet. Det har skjedd flere ganger. Det er et felles ansvar, og ikke bare opp til dommer de tre minuttene hunden er i ringen.

Jeg vet om bernere som har mistet plassering på grunn av utagerende atferd i ringen, men jeg vet også om dommere som har berømmet det gode gemyttet vi har her. Nå ser jeg mye, mye oftere redde hunder enn aggressive hunder i min rase - men jeg ser enda mer av det i utlandet, så jeg forstår at utenlandske dommere synes de har sett godt gemytt hvis de er vant til andre ting i hjemlandet. Jeg har også observert norsk dommer dømme rasen i utlandet, og trekke en eller to premiegrader på for dårlig gemytt (sjenerte og redde) - hvilket utstillerne reagerte på, for han hadde jo fått tatt på dem til slutt. Flere mente også at en burde unnskylde juniorer, hvilket jeg personlig ikke er enig i - en dømmer hunden slik den framstår den dagen, og ikke den selvtilliten og tilgjengeligheten den kanskje får etter to løpetider en gang i framtiden.

Som ringsekretær har jeg også vært med på at dommer holder tilbake premiegrad på grunn av kranglete oppførsel i ringen. Særlig en situasjon endte med at eier ble enda mer kranglete enn bikkja, siden det var snakk om et NKK-cert som glapp.

Men nå er jo ikke dårlig mentalitet forbeholdt utstillingsringen. Det er jaggu ikke alt som er helt i vater som dukker opp i LP-ringen heller. Hannhunden til en bekjent måtte syes etter at noen smakte på ham under fellesdekk i klasse 3. 

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man opplever jo litt av hvert på utstilling.. 

Jeg var på NKK Drammen, eller var det trondheim? Med Tesh (Grand Danoios). Det regna mye den dagen, og dommeren hadde på seg stor flagrende regnkåpe som knitret. Tesh var Jr tispe, og flere av tispene før henne reagerte på regnfrakken, noen så til de grader at dommer ikke fikk ta på de, men premierte blir de.. 
Når vi skulle dømmes så regnet det enda kraftigere, men dommeren tok av seg regnjakken for hunden før oss (som var livredd). Jeg ba hun ta den på igjen og hun stirrer uforstående for meg. Jeg klarte ikke å dy meg og sier "Hundene må da tåle en jakke..". Tesh sto som en prest og nusset dommeren tilogmed. Og vi gjorde det greit vi den dagen. Men det gjorde også flere av de livredde hundene. Hunder på 60 kg + kan ikke oppføre seg sånn.. Det kan fort bli farlig. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har selv opplevd å få begge mine påflydd av andre hunder på utstilling. Yoshi ble påflydd av en border på NKK Bø når han var  valp og fikk et sår i annsiktet. Har aldri opplevd at han har blit tatt av andre korthårs collier, og synes hannhundringen ofte er rolig mtp kortis. Jatzy har blitt påflydd av flere aussier, da gjerne sure tisper. Aldri opplevd at dommer slo ned på det den gangen. Men en opplevde en gang at en aussie fikk gul (burde fått disk) fordi den knurra mot dommeren.

Da eksen hadde boxer stilte vi jo den, å herregud boxer ringen var jo helt amaras. Så mye bråk, leven og aggresjon. Husker hannen som ble BIR mista biret og ble BIM fordi han angrep tispa som egentlig ble BIM.... Han burde vært diska og 2bhk burde fått plasseringen.

Jeg synes dommere er alt for sløve til å slå ned på aggresjon i ringen og ved ringside. Javisst har noen raser særheter, men det er da grenser for hvor mye dritt man skal finne seg i selv fra de særeste rasene.

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

usmakelig oppførsel av hunder og utstillere burde få konsekvenser. Folk som aktivt går inn for å ødelegge for andre, noe så lavmåls...  hiv dem ut av ringen!  Han idioten under, han vant... :(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutt siden, Meg skrev:

usmakelig oppførsel av hunder og utstillere burde få konsekvenser. Folk som aktivt går inn for å ødelegge for andre, noe så lavmåls...  hiv dem ut av ringen!  Han idioten under, han vant... :(

 

Fy f****! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaggu, jeg hadde stoppa å bedt han ryke og reise.

Ærlig talt. Usmakelig og latterlig oppførsel.

 

Har opplevd det selv, dog ikke så gale som det der. Jeg var ganske fersk, og fikk høre at den personen som gjorde det, gjorde det nettopp for å ødelegge og trigge frem aggresjon hos min hannhund.

Dumt for hu, dommern likte det ikke, min hannhund reagerte ikke, hu fikk blått jeg fikk ck. :P Jeg fryda meg, hu furta haha :P

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, 2ne skrev:

Burde ikke særlig spannbikkjer tåle at det løper bikkjer bak de? 

dette er ikke hundesspann  ;) men spannbikkjer-  jo de tåler fint at andre hunder løper bak dem og foran dem i spannet (og ved forbikjøringer)(og vi bryr oss ikke om de løper litt rotete akkurat da, sålenge de løper. Utstilling er noe annet...)- men å vise hunden pent når en annen hund løper PÅ dem er ikke så lett :) jeg snur meg også om noen tråkker på meg omtrent.  Synes du det der er grei oppførsel? Man ser jo at fyren prøver å ødelegge for damen foran. Synes hunden hennes er flink jeg. 

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk for gode svar!  Jeg setter stor pris på det!  Takk til @Julie123 for påminnelsen om at puddel kan ha jaktinstinkt. Det skal jeg undersøke godt når jeg ser på oppdrettere. 
  • Hei! Vi er et par som har lyst på hund av rasen border collie. Vi har erfaring med puddel, st. Bernard, svensk lapphund og corgi. Vi har passet flere, men her listet vi bare de vi har tilbrunget mer enn 1 hverdag med. Med den siste hunden vår gikk vi omtrent to timer tur tilsammen (15 min morgenen og kveld, 40 min tur, 1 t tur). For neste hund ønsker vi en som kan gå enda lenger og jeg ønsker å strekke det til omtrent 4 timer. En to timers tur fra meg, 1 halvtime kveld og morgentur og 1 t tur fra samboer (det kan være han sløyfer det noen dager) Vi ønsker også å drive med agility, spor, lydighet, kløv og kickbike. Har noen erfaringer med dette? Hvor mye vekt kan en BC bære/trekke?  Er border collie den rette rasen for oss? 
  • Man må såklart prioritere hunden, men jeg ser heller ikke at livet forsvinner av den grunn. Nå er jeg kraftig begrenset på grunn av kronisk sykdom, men selv nå har jeg greit med andre aktiviteter, og reising. Men vi har familie og kjente hundepassere som passer, og var senest i fjor to uker i USA på roadtrip, og var vel borte i en måned på det lengste da vi kjørte USA på tvers. Siden jeg har godt av varme om vinteren har vi også hatt toukers ferier til varmere strøk. Festing driver vi lite med, men det er da heller ikke noe problem å gå ut en gang iblant. Skal vi typisk i bryllup fra formiddag til langt på natt ordner vi hundepass, ellers får hundene en ytterst sjelden lang dag alene hjemme. Nå er de lite hjemme på dagtid, så det å dra ut på ettermiddagen med en sen middag (og eventuelt påfølgende fest om vi hadde holdt på med slikt) hadde ikke vært noe problem, så lenge vi kom hjem i løpet av natta. Det er klart, det er sjelden anledning til nachspiel... Det jeg savner mest er å kunne bli med mannen på jobbreiser og bare sløve rundt, fordi det sjelden føles verdt å betale hundepass for å gjøre det. Og så er det mer pes å orge pass til to hunder enn én over to uker, eventuelt dyrere. Det er klart man blir mer bundet enn uten hund, man kan ikke spontant hoppe på et fly til London om man føler for det, men selv med et aktivt hundehold går det helt fint å gjøre andre ting også.
  • Men hallo. Jeg skjønner ikke hvorfor folk mener at med en gang man skaffer seg hund er det slutt på fest og utenlandsturer? Greit det blir mindre av det, og noen ganger får man det ikke til å gå opp, men jeg mener da absolutt at man kan fortsette å være et sosialt menneske og like å reise selv om man skaffer seg hund. Jeg elsker å være sosial og treffe venner, gå ut og spise og på fest, nesten like mye som jeg elsker hundene. Og jeg ser ikke hvorfor jeg ikke kan ha begge deler. Jeg fester på ingen måte hver helg, langt i fra, nærmere annenhver mnd kanskje - men om jeg er invitert til noe, går jeg enten en god tur med hundene og bruker resten av dagen på dem, ellers så finner jeg pass. Med litt hundenettverk er det sjelden et problem - hvis det er det, så kan foreldrene mine passe. Blir litt kjøring hit og dit og mindre fleksibilitet, men jeg hadde aldri gitt opp mitt sosiale liv selv om jeg har skaffet meg to hunder. Heldigvis liker ca alle vennene mine og familie hund, så de er som regel alltid med på besøk, men en sjelden gang det er fest eller å gå ut, er de hjemme. Null problem om man har hunder som takler å være alene hjemme. Klart man ikke kan feste hele tiden og gå ut på ting hver dag etter jobb, men å si at det er SLUTT på alt av fest og reiser, blir overdrevet synes jeg. 

   Reise gjør man jo i ferier, men det er jo flest hverdager. Jeg ser ikke problemet med å la familie eller venner passe ved reising, eller til og med en god kennel kunne jeg fint vurdert. Økonomi blir jo en annen ting såklart, koster jo å ha hund og reise, så kan se om det er der prioriteringene ligger. 

    
  • Kjøpte super mario odyssey i første omgang. Har nok underholdning der en stund.  Fikk kjøpt den siste switchen de hadde i butikken, og nå føler jeg meg som et barn som er gira over sin nye leke 😂 Bare synd jeg må på jobb ikveld. 
 • Nylig opprettede emner

×