Gå til innhold
Hundesonen.no

All makt i verden!


Mari
 Share

Recommended Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens beste forsterker! Pliktoppfyllende som jeg er, jeg vil jo det beste for dere alle, har jeg nå kommet med løsningen til nettopp deg!

Patent sier du? Copyright? Pøh! Jeg er autentisk, storsinnet, uselvisk, og gir deg herved denne glitrende idéen helt gratis! Jeg er din internettvenn for alltid, og det er mulig jeg fortjener tilbedelse. Det siste får være opp til dere.

Så her er guiden. Dritgode (jepp, gode som drit!), sunne, magre godbiter som gir deg all makt i verden på din vei mot full manipulasjon av din beste venn. Tørker du de ordentlig holder de seg i en og en halv evighet, evt kan du fryse ned i passende porsjoner.

Godbitene er fortsatt rå, slik at de beholder masse gode næringstoffer som ellers ville forduftet undervarmebehandlingen.

1. Kjøp biter av døde dyr (den enes død er den andres brød vettu). Det meste duger, det beste er rent kjøtt med lite fett. Gode tips er lever, krås, halser (av små dyr), billig grytekjøtt, lunger, hjerte, struper. Større ting kan også tørkes, det tar bare lengre tid. Alt fra kalkunhalser til lammeribbe. Nå kan du endelig lage levergodbiter uten at du stinker opp kjøkkenet! Det er nemlig det sekundet lever møter varme, at oksygen forandres til død og fordervelse.

Det som er vanskeligere å tørke er nyrer (tar en evighet før de blir tørre...), tunge (mye fett) og andre ting jeg ikke kommer på i farten men du skjønner tegningen. Bruker du rent kjøtt vil jeg anbefale at du skjører de opp i passende godbitstørrelse før tørking. Men det er egentlig bare personlig preferanse.

Her er ti kilo kyllinghalser, som er dagens utvalgte kjøttbiter for meg. Jepp, de har bein i seg, men det er nema problema. De har ligget til tining over natten i oppvaskkummen. Da renner også endel av vannet av, og det er en finfin ting. Jeg forsøker å ta vare på så mye av avrennet som mulig og slenger det over middagen på kvelden. Sikkert ikke så mye næring, men alle monner drar. :blink:

2241959377_80ac3c16dd.jpg

2242751984_de1fcdcea7.jpg

2. Skjær av overskuddsfett. Det er ikke alltid jeg gidder, det spørs rett og slett hvor stor andel godbiter jeg skal lage. Om du ikke orker litt småpirk som dette, bør du være bevisst på at holdbarheten er noe kortere, og det tar litt lengre tid før godbitene er gjennomtørre. Denne gang er det ti kilo, og det er ikke mye ekstrajobb, så da tar jeg den ekstra halvtimen.

2241959877_a774e86543.jpg

Overskuddsfett hives oppi en egen bolle. Her går ingenting til spille, og på ti kilo kyllinghalser ble det et helt måltid med småslintrer til Töddel og Charlie.

2241961161_026c28fa9e.jpg

3. Legg ut kjøttet på en rist.

2241960253_956c3f0d3f.jpg

4. Tørk.

Alternativ en:

Sett ovnen på varmluft, og skru ned temperaturen til ca 30 grader. Putt risten inn i ovnen. Vent. Snu godbitene innimellom for raskere tørking.

2241960717_5bd1be6100.jpg

2241960473_d33e523554.jpg

Alternativ to:

Legg risten foran en bordvifte. Vent. Snu godbitene innimellom for raskere tørking. I min erfaring tar dette faktisk kortere tid enn å putte de i ovnen.

2242753234_5417fab919.jpg

5. Når godbitene er tørre, skjær i passende biter. Med rent kjøtt kan du gjøre det før hele tørkeprossessen, da slipper du denne delen.

6. Det endelige resultatet.

2242753714_d5b5df5bec.jpg

2242753954_e56ed444d9.jpg

7. Nyt følelsen av makt.

Tenna på tørk, klar til hogg

2242754082_208a7fb784.jpg

"Use the force, Töddel, use the force..."

2242754294_a199994b70.jpg

Bulldog approved

2242754464_230419110f.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 78
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens be

"Lureoppskrift" Moghrebi lager og selger (for en billig penge) nemlig....... Og hundene EEEELSKER det Men nå skal det sies at jeg har laget selv, med suksess... Kanskje det er litt for bra (

Mari - du er kjempefiiiiin!! Ser ellers ut som noen kunne trenge både dehydrator og epilator! i forbindelse med tørking her

Hm, dette må jeg prøve tror jeg. Hvor klissete blir godbitene? Kan man ha dem rett i lomma eller bør man trå til med poser av ulike slag?

Rett i lomma, null problem. Så lenge du tørker dem ordentlig, så merker du ikke at du har fiklet på dem en hel treningsøkt heller. Ikkeno kliss, ikkeno kluss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rett i lomma, null problem. Så lenge du tørker dem ordentlig, så merker du ikke at du har fiklet på dem en hel treningsøkt heller. Ikkeno kliss, ikkeno kluss.

Oi, da er det jo definitivt verdt å prøve. Jeg hater å trene med pølse f.eks., fordi jeg må ha det i pose i lomma og da blir alt bare håpløst :P

Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken.. *urk*

Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. :ahappy:

Altså, du har møtt Tinka og veit hvor glad hun er i mat, sant? Men jeg syns jo det er artig å prøve sånne ting allikevel, selv om jeg gjør det høyst sjelden og stort sett ender opp med å bruke doko eller frolic. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. :ahappy:

Enten har du veldig hårsår nese, eller så har du varmebehandlet leveren? For lufttørking av rå lever lukter ikke annet enn litt blod. :P

Godt å se at dere setter pris på meg og mine ofringer til dere. Det har kostet meg litersvis med blod, svette og tårer (urk!), for ikke å nevne all slitasjen på mitt evig lojale kamera. Men hva gjør man ikke for felleskapet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, skulle ønske jeg visste om en plass man kunne få tak i noe lignende her.

Det er ikke noen andre som har tips om andre typer kjøtt som man kan tørke i lengre strimler (eventuelt "flette" sammen) og tørke så det blir ganske hardt til slutt men alikevel "tasty" ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Supert tips, men dog ble litt kvalm:P

Der jeg jobberfår jeg døde kyllinger til mine hunder om jeg vil. Forøvrig har jeg takket nei hver gang. Dere aner ikke hvor lite lyst jeg har på å dra med meg døde kyllinger etter å ha stått å sortert over 40000 kyllinger om dagen (levende).

Men kanskje jeg skal ta med meg noen neste gang, dele opp og tørke. Ikke det samme som struper, men fungerer sikkert likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken..

Samme her :ahappy:

Tror ikke jeg bruker såpass tid og energi på å lage mat til meg selv engang mer enn en gang eller to i året... :closedeyes:

Men for all del, supert tips å ha i bakhodet dersom det skulle bli nødvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enten har du veldig hårsår nese, eller så har du varmebehandlet leveren? For lufttørking av rå lever lukter ikke annet enn litt blod. :P

Men altså? Hvor lenge må f.eks lever stå i ovnen på 30 grader da? Og lukter det virkelig ingenting da?

Tror ikke jeg bruker såpass tid og energi på å lage mat til meg selv engang mer enn en gang eller to i året... :closedeyes:

hehe - Det gjør ikke jeg heller, men det er liksom anderledes når det er til jentene *kremt*

Nå trenger ikke mine heller mer enn en kvart frolic eller en halv doku, men det er jo hyggelig å gi de litt annet enn det en gang i blant og? Jeg får ihvertfall veldig god samvittighet av det, føler meg snillere enn julenissen, nesten :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke noen andre som har tips om andre typer kjøtt som man kan tørke i lengre strimler (eventuelt "flette" sammen) og tørke så det blir ganske hardt til slutt men alikevel "tasty" ?

Lever, muskelkjøtt, kjøttavskjær, hjerter, you name it. :P Finner du sånn oppskjært kyllingkjøtt evt kyllingfilet på tilbud, eller hva som helst annet egentlig. Salg er en fin ting, sjekk den der "går ut på dato"-kurven i butikken. Skjær i passende biter, og tørk i vei.

Men altså? Hvor lenge må f.eks lever stå i ovnen på 30 grader da? Og lukter det virkelig ingenting da?

Det spørs litt på hvor mye det har fått rent av seg først. Men det blir jo noen timer. Når de har fått en bra skorpe legger jeg de bare på benken for fullstendig tørking i noen dager. Men da forsyner jeg meg fra haugen innimellom (og gir til bikkjene, din ekling!). Forøvrig virker det som bordvifte tørker bedre. Jeg kjørte dobbelt opp denne gangen, og selv om jeg ikke hadde bakepapir under de i ovnen brukte de lengre tid enn de på benken. Ble litt overrasket faktisk.

Det lukter som rå lever. Og mindre og mindre etterhvert som det tørker. :P

Nå trenger ikke mine heller mer enn en kvart frolic eller en halv doku, men det er jo hyggelig å gi de litt annet enn det en gang i blant og? Jeg får ihvertfall veldig god samvittighet av det, føler meg snillere enn julenissen, nesten :ahappy:

Japp. :P Töddel jobber for gresstrå liksom, alikevel er det litt ekstra stas å ha ordentlig godis å tilby noen ganger, laget med omhu. Den samvittighetsgreia er der definitivt. Tror det smitter over å bikkja og jeg, for Töddel gikk jo helt rundt seg sjæl i tilbud av atferd under bildesession i går. Teite Idioten. :P

Hvor er det han holder til henne da?

Trøgstad. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

All makt til Mari!

Dette skal jeg definitivt prøve (selvom Aysha og Oscar gjør alt for snø liksom.) Trøgstad? Hmm, litt usikker på hvor det er. Er det langt fra Oslo sentrum?

Jeg er forøvrig totalt sjarmert av Töddel. Han er helt nydelig :ahappy:

Takk for godbit tips :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...