Jump to content
Hundesonen.no

All makt i verden!

Recommended Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens beste forsterker! Pliktoppfyllende som jeg er, jeg vil jo det beste for dere alle, har jeg nå kommet med løsningen til nettopp deg!

Patent sier du? Copyright? Pøh! Jeg er autentisk, storsinnet, uselvisk, og gir deg herved denne glitrende idéen helt gratis! Jeg er din internettvenn for alltid, og det er mulig jeg fortjener tilbedelse. Det siste får være opp til dere.

Så her er guiden. Dritgode (jepp, gode som drit!), sunne, magre godbiter som gir deg all makt i verden på din vei mot full manipulasjon av din beste venn. Tørker du de ordentlig holder de seg i en og en halv evighet, evt kan du fryse ned i passende porsjoner.

Godbitene er fortsatt rå, slik at de beholder masse gode næringstoffer som ellers ville forduftet undervarmebehandlingen.

1. Kjøp biter av døde dyr (den enes død er den andres brød vettu). Det meste duger, det beste er rent kjøtt med lite fett. Gode tips er lever, krås, halser (av små dyr), billig grytekjøtt, lunger, hjerte, struper. Større ting kan også tørkes, det tar bare lengre tid. Alt fra kalkunhalser til lammeribbe. Nå kan du endelig lage levergodbiter uten at du stinker opp kjøkkenet! Det er nemlig det sekundet lever møter varme, at oksygen forandres til død og fordervelse.

Det som er vanskeligere å tørke er nyrer (tar en evighet før de blir tørre...), tunge (mye fett) og andre ting jeg ikke kommer på i farten men du skjønner tegningen. Bruker du rent kjøtt vil jeg anbefale at du skjører de opp i passende godbitstørrelse før tørking. Men det er egentlig bare personlig preferanse.

Her er ti kilo kyllinghalser, som er dagens utvalgte kjøttbiter for meg. Jepp, de har bein i seg, men det er nema problema. De har ligget til tining over natten i oppvaskkummen. Da renner også endel av vannet av, og det er en finfin ting. Jeg forsøker å ta vare på så mye av avrennet som mulig og slenger det over middagen på kvelden. Sikkert ikke så mye næring, men alle monner drar. :blink:

2241959377_80ac3c16dd.jpg

2242751984_de1fcdcea7.jpg

2. Skjær av overskuddsfett. Det er ikke alltid jeg gidder, det spørs rett og slett hvor stor andel godbiter jeg skal lage. Om du ikke orker litt småpirk som dette, bør du være bevisst på at holdbarheten er noe kortere, og det tar litt lengre tid før godbitene er gjennomtørre. Denne gang er det ti kilo, og det er ikke mye ekstrajobb, så da tar jeg den ekstra halvtimen.

2241959877_a774e86543.jpg

Overskuddsfett hives oppi en egen bolle. Her går ingenting til spille, og på ti kilo kyllinghalser ble det et helt måltid med småslintrer til Töddel og Charlie.

2241961161_026c28fa9e.jpg

3. Legg ut kjøttet på en rist.

2241960253_956c3f0d3f.jpg

4. Tørk.

Alternativ en:

Sett ovnen på varmluft, og skru ned temperaturen til ca 30 grader. Putt risten inn i ovnen. Vent. Snu godbitene innimellom for raskere tørking.

2241960717_5bd1be6100.jpg

2241960473_d33e523554.jpg

Alternativ to:

Legg risten foran en bordvifte. Vent. Snu godbitene innimellom for raskere tørking. I min erfaring tar dette faktisk kortere tid enn å putte de i ovnen.

2242753234_5417fab919.jpg

5. Når godbitene er tørre, skjær i passende biter. Med rent kjøtt kan du gjøre det før hele tørkeprossessen, da slipper du denne delen.

6. Det endelige resultatet.

2242753714_d5b5df5bec.jpg

2242753954_e56ed444d9.jpg

7. Nyt følelsen av makt.

Tenna på tørk, klar til hogg

2242754082_208a7fb784.jpg

"Use the force, Töddel, use the force..."

2242754294_a199994b70.jpg

Bulldog approved

2242754464_230419110f.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det ble kjøpt inn for ti kroner kiloen fra Magne på Vom og Hundemat. Hundene liker Magne veldig godt. :ahappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Hm, dette må jeg prøve tror jeg. Hvor klissete blir godbitene? Kan man ha dem rett i lomma eller bør man trå til med poser av ulike slag?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hm, dette må jeg prøve tror jeg. Hvor klissete blir godbitene? Kan man ha dem rett i lomma eller bør man trå til med poser av ulike slag?

Rett i lomma, null problem. Så lenge du tørker dem ordentlig, så merker du ikke at du har fiklet på dem en hel treningsøkt heller. Ikkeno kliss, ikkeno kluss.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for at du deler dette med oss, jeg føler meg meget beæret :ahappy: Dette skal helt klart prøves ut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette vil jeg også prøve.. :ahappy:

Kanskje kresne Diego til og med liker sånt..

Lurer på hvor jeg skal få tak i kyllinghalser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:ahappy: (Det nærmeste jeg kom et ikon for tilbedelse..)

Skal prøves ut! Håper å få kjøpt at den lokale slakteren her, evt er jo Prior i Trondheim, og de må vel ha noen kilo kanskje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken.. *urk*

Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. :ahappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rett i lomma, null problem. Så lenge du tørker dem ordentlig, så merker du ikke at du har fiklet på dem en hel treningsøkt heller. Ikkeno kliss, ikkeno kluss.

Oi, da er det jo definitivt verdt å prøve. Jeg hater å trene med pølse f.eks., fordi jeg må ha det i pose i lomma og da blir alt bare håpløst :P

Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken.. *urk*

Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. :ahappy:

Altså, du har møtt Tinka og veit hvor glad hun er i mat, sant? Men jeg syns jo det er artig å prøve sånne ting allikevel, selv om jeg gjør det høyst sjelden og stort sett ender opp med å bruke doko eller frolic. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk Mari !

Veldig greit å få det beskrevet slik at man kan tørre å driste seg ut på en sånn oppgave. ( Må ha det inn med tskjer ...he he he he )

Utrolig bra skrevet også :ahappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

All makt til Mari, vår befrier!

Trur jeg skal fikse litt ekstra gode godiser til helgas kurs faktisk. :ahappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. :ahappy:

Enten har du veldig hårsår nese, eller så har du varmebehandlet leveren? For lufttørking av rå lever lukter ikke annet enn litt blod. :P

Godt å se at dere setter pris på meg og mine ofringer til dere. Det har kostet meg litersvis med blod, svette og tårer (urk!), for ikke å nevne all slitasjen på mitt evig lojale kamera. Men hva gjør man ikke for felleskapet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Åh, skulle ønske jeg visste om en plass man kunne få tak i noe lignende her.

Det er ikke noen andre som har tips om andre typer kjøtt som man kan tørke i lengre strimler (eventuelt "flette" sammen) og tørke så det blir ganske hardt til slutt men alikevel "tasty" ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Supert tips, men dog ble litt kvalm:P

Der jeg jobberfår jeg døde kyllinger til mine hunder om jeg vil. Forøvrig har jeg takket nei hver gang. Dere aner ikke hvor lite lyst jeg har på å dra med meg døde kyllinger etter å ha stått å sortert over 40000 kyllinger om dagen (levende).

Men kanskje jeg skal ta med meg noen neste gang, dele opp og tørke. Ikke det samme som struper, men fungerer sikkert likevel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllinghalser. :ahappy: Jeg blir kvalm. Men takk for tipset, finner jeg et sted jeg får tak i noe lignende skal jeg prøve det. :P Også var det utrolig morsomt skrevet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken..

Samme her :ahappy:

Tror ikke jeg bruker såpass tid og energi på å lage mat til meg selv engang mer enn en gang eller to i året... :closedeyes:

Men for all del, supert tips å ha i bakhodet dersom det skulle bli nødvendig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest 2ne
Enten har du veldig hårsår nese, eller så har du varmebehandlet leveren? For lufttørking av rå lever lukter ikke annet enn litt blod. :P

Men altså? Hvor lenge må f.eks lever stå i ovnen på 30 grader da? Og lukter det virkelig ingenting da?

Tror ikke jeg bruker såpass tid og energi på å lage mat til meg selv engang mer enn en gang eller to i året... :closedeyes:

hehe - Det gjør ikke jeg heller, men det er liksom anderledes når det er til jentene *kremt*

Nå trenger ikke mine heller mer enn en kvart frolic eller en halv doku, men det er jo hyggelig å gi de litt annet enn det en gang i blant og? Jeg får ihvertfall veldig god samvittighet av det, føler meg snillere enn julenissen, nesten :ahappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det ble kjøpt inn for ti kroner kiloen fra Magne på Vom og Hundemat. Hundene liker Magne veldig godt. :P

Hvor er det han holder til henne da? Hadde egentlig passa å gjøre det i helgen for da er jeg hjemme alene og ingen av foreldra mine kan klage :ahappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det er ikke noen andre som har tips om andre typer kjøtt som man kan tørke i lengre strimler (eventuelt "flette" sammen) og tørke så det blir ganske hardt til slutt men alikevel "tasty" ?

Lever, muskelkjøtt, kjøttavskjær, hjerter, you name it. :P Finner du sånn oppskjært kyllingkjøtt evt kyllingfilet på tilbud, eller hva som helst annet egentlig. Salg er en fin ting, sjekk den der "går ut på dato"-kurven i butikken. Skjær i passende biter, og tørk i vei.

Men altså? Hvor lenge må f.eks lever stå i ovnen på 30 grader da? Og lukter det virkelig ingenting da?

Det spørs litt på hvor mye det har fått rent av seg først. Men det blir jo noen timer. Når de har fått en bra skorpe legger jeg de bare på benken for fullstendig tørking i noen dager. Men da forsyner jeg meg fra haugen innimellom (og gir til bikkjene, din ekling!). Forøvrig virker det som bordvifte tørker bedre. Jeg kjørte dobbelt opp denne gangen, og selv om jeg ikke hadde bakepapir under de i ovnen brukte de lengre tid enn de på benken. Ble litt overrasket faktisk.

Det lukter som rå lever. Og mindre og mindre etterhvert som det tørker. :P

Nå trenger ikke mine heller mer enn en kvart frolic eller en halv doku, men det er jo hyggelig å gi de litt annet enn det en gang i blant og? Jeg får ihvertfall veldig god samvittighet av det, føler meg snillere enn julenissen, nesten :ahappy:

Japp. :P Töddel jobber for gresstrå liksom, alikevel er det litt ekstra stas å ha ordentlig godis å tilby noen ganger, laget med omhu. Den samvittighetsgreia er der definitivt. Tror det smitter over å bikkja og jeg, for Töddel gikk jo helt rundt seg sjæl i tilbud av atferd under bildesession i går. Teite Idioten. :P

Hvor er det han holder til henne da?

Trøgstad. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

All makt til Mari!

Dette skal jeg definitivt prøve (selvom Aysha og Oscar gjør alt for snø liksom.) Trøgstad? Hmm, litt usikker på hvor det er. Er det langt fra Oslo sentrum?

Jeg er forøvrig totalt sjarmert av Töddel. Han er helt nydelig :ahappy:

Takk for godbit tips :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Nye innlegg

    • Har sett en del bilder på instagram av hunder med lilla Nonstop-halsbånd. Dette finner jeg ikke i noen nettbutikk, og heller ikke på Nonstop sine egne sider, så jeg lurer på om noen her inne vet om de i det hele tatt er mulig å få tak i, eller om det er limited edition eller evt noe de bare har sendt ut til de de sponser? 🤔
    • Her kom det opp en del lys allerede 1. november, men i går ble det et par lyslenker til 🙈 Syns det er såå koselig! Og nå laver snøen endelig ned også, så jeg koser meg litt med det selv om det ser ut til at det skal komme regn nærmere helga... Gleder meg ikke til 3 uker med semesterinnspurt, men skal i hvert fall være veldig fornøyd når to store oppgaver (forhåpentligvis) er levert i slutten av denne uka! Da er det "bare" eksamenene igjen, og jeg tror de skal gå fint i år. 
    • Min erfaring er at de er ekstremt glad i sin egen stemme ja, det er jo tross alt en spisshund... De få individene jeg kjenner er ikke spesielt trivelig mot andre hunder heller, men hvor rasetypisk det er aner jeg ikke.
    • Buhund er etter min mening ikke veldig lettlært, selv om det er en forholdsvis enkel hund. I forhold til trådstarters ønsker så røyter den også ganske mye, og kan ha en del lyd. Litt avhengig av hvor viktige de to punktene er synes jeg ikke det er en veldig god match?
    • Jeg og tenkte buhund! Føler den passer perfekt

      De har god pels, tåler vinter bra, krever ikke alt for mye mosjon, har noe jaktinstinkt, men jeg oppfatter de som en mer lett trent hund som kan læres å være løs på tur vs mange av de andre gruppe 5 hundene. Ikke er den for stor og ikke for liten. Det blir en del røyting da, men de røyter stort sett bare i sesonger. Hvis du vil ha en hund som har pels som tåler kulde, så må du nesten tåle røyting og. Så her er det om å velge hva som er viktigst for deg. En hund med en naturlig pels som tåler kulden og en natt ute, eller en hund som røyter lite?
  • Nylig opprettede emner

×