Gå til innhold
Hundesonen.no

Hampus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,888
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

837 Excellent

3 følgere

Om Hampus

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 06/13/1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.hampusen.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  DSG, Shiba, Boston terrier
 • Mine dyr
  4 hunder

Nylige profilbesøk

9,060 profilvisninger
 1. Hampus

  Skjelvinger del 2

  Søk hund med epilepsi på youtube, så får du opp fullt av videoer. Har selv hatt hund med epilepsi, og det var ikke akkurat skjelvinger han hadde ved anfall, mer kramper.
 2. Jeg har brukt sidene for andre attestasjoner ganske lenge på Hampus, , og et par reiser på Gåttfred. Sjekket hos Mattilsynet, fikk beskjed om at det var ok. Dette var i den tiden de nye passene kom, og det var problemer med å skaffe pass, mulig Mattilsynet mener noe annet nå. Når vi begynte å reise jevnlig til Spania, ble siden for helsetest i forkant av flyreiser fort brukt opp. Så i sommer måte jeg bare skaffe nye pass til alle 3, da de krever at dette skal fylles ut for å vise at hunden er skikket til å fly. Ellers hadde jeg nok bare fortsatt å bruke sidene for andre attestasjoner
 3. Hampus

  Håndarbeidstråd!

  Det er jo en mulighet, om jeg bare gidder lage et mønster... Nå hekles de på frihånd...
 4. Hampus

  Håndarbeidstråd!

  Jeg har i et par år, med jevne mellomrom, søkt etter oppskrift på flaskepuddel / vinpuddel. Men ikke funnet noen oppskrift. Husker at bestemor hadde en sånn en, så det er en litt sånn nostalgisk greie. Så her om dagen heiv jeg meg rundt med heklekrok og dusklager, og vips så var min første puddel ferdig. Blir garantert flere slike, om de viser seg å være salgbare. Etter å ha delt denne på veggen min på Facebook, så kom det fram at søsteren min har bestemors puddel etter å ha arvet den for 24 år siden. Littegranne skitten, men ellers like fin.
 5. Hampus

  Kortison

  Kortison kan også gi pankreatitt ( betennelse i bukspyttkjertelen). For noen år siden falt min Hampus ut av bilen, og fikk en heftig smell i ryggen. Han ble satt på kortison, gikk på 2 lange kurer før han var helt frisk. Ikke lenge etter begynte han å få smerteanfall som det tok lang tid, og bytte av veterinærklinikk før vi fant ut av. Pankreatitt er en smertefull sykdom, som i verste fall kan ende opp som en kronisk sykdom. Så jeg kommer til å tenke meg om både en, to og tre ganger, før en av mine hunder blir satt på kortison igjen.
 6. Hampus

  Forstoppelse/ mageproblemer

  Duphalac er ikke olje, men en veldig søt litt tykk veske. Falt ikke helt i smak hos Dina, så vi gav med engangssprøyte.
 7. Hampus

  Forstoppelse/ mageproblemer

  Om ikke matolje fikser det, så er Duphalac (lactulose) en grei ting å gi. Dina hadde i jula 2016 en veldig skummel forstoppelse. Måtte behandles av veterinær 2 ganger. Hun fikk også presset ut litt mens det stod på som verst, alltid bløtt. Og i tiden etterpå, så gikk hun på duphalac for å hindre tilbakefall. Vi fikk resept på det, men det selges reseptfritt og er et vanlig brukt middel på mennesker. Vet ikke vekten på din hund, men Dina 9 kg, fikk 5 ml 3 ganger daglig foreskrevet av veterinær.
 8. Hampus

  ørepropper /hodetellefoner til trening ?

  Jeg har in ear-Jay bird x3 Hatt de i drøye 3 år nå, og er kjempefornøyd. Bruker de i timevis omtrent daglig, både på tur og på jobb når jeg vasker. Har brukt de i all slags vær. De har gått en del ned i pris siden jeg fikk mine, og koster vel under tusenlappen nå på xxl. Det er de verdt synes jeg.
 9. Hampus

  Hunderase til hundepark

  Linus er nok et av unntakene blant shiba Han kunne vi sluppet med hvem som helst. Men jeg ser ikke helt verdien av å slippe hundene med vilkårlige hunder. Begge mine DSG går også over ens med alt av hunder vi møter, men de har liten interesse av andre hunder. Lille bostonbølle, han er delt. Store hunder, neeeh, små hunder yeh.
 10. Hampus

  Hund som er sulten hele tiden

  Min erfaring er at alt som er vomfyll funker. Vannmelon, agurk, alt av bær ,gulerot og kålrot. De sistnevnte i store biter, så det tar tid å spise de. I følge veterinæren min, så er nok mye av denne sulten mer psykisk enn fysisk hos mange hunder. Hampus får 3 gode måltider, og dermed det han trenger av næring. Så da er det ikke alltid at han blir mett, men mer det at han får noe å spise som hjelper. Han blir spesielt ille på dager med mindre aktivitet. Mens dager med stor aktivitet, der er han ikke i nærheten så manisk. Som feks når vi er i Spania, og han koser seg i bassenget mer eller mindre hele dagen, da betyr mat null og niks. Så jeg tror egentlig veterinæren er inne på noe, når hun mener det er mer psykisk enn fysisk.
 11. Hampus

  Hund som er sulten hele tiden

  Jeg har en sånn kronisk sulten hund i hus. 12 år gammel fyr, født sulten. Er han ikke sulten, er han syk. Leter aktivt etter mat på tur både i fjæra og i skogen. Kan fint finne på å bryte seg inn i skuffer og skap når han er alene hjemme. Går rundt og "hinter" om mat hele dagen om vi forer 2 ganger bare. Ingen sykdommer, men må fores fettfattig grunnet tidligere pankreatitt, og fordi han går lett opp i vekt. Har prøvd mange "varianter", råforing og tørrfor. Han ble verre når jeg råfora, for det ble små mengder for at jeg skulle klare å holde vekta nede. Eneste som funker her, er å dele opp dagen i 3 faste måltider. 2 måltider med tørrfor og 1 med kjøtt / fisk. I tillegg får han gulerot eller kålrot, som virker å hjelpe på sulten. Litt eple og pære. Du har jo helt klart en utfordring med allergi inne i bildet. Men ser du skriver hun tåler og elsker gulerot. Så da er jo gulerot fine mellommåltider. Er jo fint å gnage på også det.
 12. Har reist flere ganger med Tallink ,da strekningene Helsinki - Tallinn. Første gang bestilte vi plass til hundene i et "hunderom". Der var det bur og en sandkasse de kunne tisse i. Var en del støy fra motor, og mye skramling i bur der, så det var ikke alle hundene der som hadde det like bra for å si det sånn. Og noen av hundene ble bare satt inn der og forlatt, noe vi ikke følte oss komfortable til å gjøre. Ble bare den ene gangen vi bestilte plass til hundene, de sover mye bedre i bilen de timene overfarten tar. Alle fergene er lukket, så bilen blir ikke stående i sola, men dette viste vi ikke første gangen vi reiste.
 13. Vi har denne løsninga, fra kulkukoira.com Har hatt den i en del år nå, og er veldig fornøyd. Bildene er av den gamle bilen vår, vi har flytta den inn i den nye for et par år siden. På bildene har vi en Roadmaster grind som var festet i nakkestøttene, som i følge produsenten skal være en sikker løsning. Nå har vi originalt gitter som føler med bilen. I motsetning til en del andre rimelige gitterløsninger, står denne på en kraftig ramme som festes i bilens festepunkter. Den står i tillegg i penn med fester i taket. Så den flytter ikke på seg. Den er skranglefri, og låsbar. Og man utnytter hele plassen. Kommer neppe noen gang til å gå tilbake til vanlige bur igjen.
 14. Med andre ord er Norges grenser "kollåpne" om man bare styrer unna Gardermoen...
 15. Men for at dette skal ha noen effekt, så må tollerne ved ALLE flyplasser og tollsteder i Norge faktisk gidde å sjekke ankomne hunder. Det kan man trygt si at de ikke viser stor interesse for på flyplassen her i Tromsø. I mai i fjor, direkte fly fra Alicante,slapp de oss gjennom uten sjekk av chip og pass, fordi vi hadde Norske pass til hundene og dermed i følge tolleren " sikkert hadde alt på stell" Dette så vedkommende tydeligvis ved å se forsiden av passet, altså det Norske flagget. I år, hakket verre. 3 hunder med direkte fly fra Alicante denne gangen også. Var i tillegg 1 hund til. Tollerne var ikke engang til stede. Vi banka på alt av dører, og sto "på rødt" og venta til det begynte å tømme for folk i terminalen. Da gikk vi bare. Til motsetning, så får man jo ikke ta hundene ut av buret engang på utenlandsterminalen på Gardermoen før pass og chip er sjekket. Og det er jo faktisk sånn det skal være. Og så har man jo alle tollsteder man kan krysse med bil. De er jo en historie for seg selv. Hvordan stiller de andre Nordiske landene seg til import av gatehunder? Noen som vet? Om man fritt kan importere til disse landene, så er det jo null stress å få hunden videre til Norge. Denne loven er helt klart et skritt i riktig retning. Men det skal mye jobb til for å hindre de som virkelig vil ha inn gatehunder..
×