Jump to content
Hundesonen.no

Hampus

Medlemmer
  • Content Count

    1894
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

843 Excellent

3 Followers

About Hampus

  • Rank
    Husvarm
  • Birthday 06/13/1972

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Tromsø
  • Hunderase
    DSG, Shiba, Boston terrier
  • Mine dyr
    4 hunder

Recent Profile Visitors

9163 profile views
  1. Hampus

    Unghund som vekker om morgenen

    Hampus var sånn i helgene før. Kom opp og dyttet snuten sin i ansiktene våre. Kunne sitte og stirre på oss, eller poke oss med labben. Ignorering hjalp til en viss grad. Men det som løste det for oss, var å gjøre om på foringsrutinene. Altså, når vi før ga 2 måltider om dagen, og kvelds ble gitt rundt 19-20 på kvelden, så forer vi tre ganger nå, siste måltidet rundt 23. Kommer litt an på når vi legger oss. Fungerer supert, nå kan han sove hur lenge som helst.
  2. Hampus

    Bestille billett for hund i SAS

    Sist vi prøvde oss på å skulle reise med SAS, endte vi med å måtte bestille billetter 3 ganger, på forskjellige flyvninger, fordi det ikke var ledig med hund. Med 3 hunder, så blir det jo ekstra ille siden det er begrenset kapasitet for hund i lasterom. Vi måtte selv finne nye flyvninger og prøve på nytt. Til slutt hadde vi nesten 30 000 kroner utestående på kredittkortet, på flybilletter som faktisk ikke eksisterte. Tok ganske lang tid før dette var ordnet opp i. Vi ga opp etter de 3 forsøkene, og reiste med Norwegian via Budapest, i stede for å fly direkte til Split og slippe å kjøre masse ekstra. Lurer på om vi ikke ender opp med samme løsninga i år, i og med at SAS tydeligvis har samme system.
  3. Hampus

    Veteranklubben

    Hampus elsker å bade. Og de ukene i Spania med eget basseng er fantastisk for han. Bading trumfer mat, og denne karen er matglad...
  4. Noen som har reist med SAS og hatt med hund i lasterom i det siste? I så fall, må man fortsatt bestille billett til seg selv, og så kontakte SAS, eller har de fått samme system som Norwegian, der man bestiller og får bekreftet hund umiddelbart? Vurderer å fly med SAS til sommeren, men synes det er så utrolig mye styr med de billettene kontra Norwegian
  5. Hampus

    Veteranklubben

    Hampus fylte 13 år i går. 😍 Litt hvitere i bartene, men fortsatt en veldig aktiv hund. Fryser litt lettere enn før, hører litt dårligere, og sover litt mer. Ellers ikke de helt store forskjellene fra før. Fortsatt er han notorisk tyv, og gir de beste klemmene. Om ikke mange ukene er han klar for 2 uker med sol, varme og eget basseng i Spania igjen. Da blir det bading, bading og bading.
  6. Drar opp en litt gammel tråd jeg. Jeg har lenge vært skeptisk til å støtte organisasjoner i utlandet. Kanskje spesielt i Spania, fordi løshundproblematikken faktisk ikke er særlig synlig der. Sier ikke at den ikke finnes, men jeg er skeptisk til de som redder løshunder fra gata, siden vi knapt har sett en løshund alle de gangene vi har vært der de siste årene. De som redder tidligere løpshunder, blir liksom litt i en annen gate, de gjør en kjempejobb. Trist at det i det hele tatt er sånn at det er bruk for de, er jo helt horribelt at de ikke bare kan avlive disse hundene når de ikke duger, men velger å misshandle de til døde... Jeg har i 1 1/2 år fulgt og støttet organisasjonen "Støtt gatehunder i Bosnia". Begynte å støtte de etter en ferietur i Bosnia og i Montenegro, og etter å ha sett hvor enormt mange løshunder det er der nede. Dette er en Norsk organisasjon, og jeg tror hver eneste krone kommer godt med. De har blant annet fått leid et gårdsbruk som de har satt i stand, før hadde de bare en hundegård. Det er mye korrupsjon, og dessverre et dårlig syn på hunder der. Ingen tvil om at de har slitt en del pga det, men er nå offentlig godkjent som mottak for løshunder. Godkjent av det lokale mattilsynet. Har fått en del positiv mediedekning i byen de driver den siste tiden etter godkjenninga, og en del av lokalbefolkningen har nå begynt å besøke de for å hilse på hundene og se på jobben de gjør. Så jeg prøver å gi så mye som mulig hver mnd. For en stund siden sponsa vi et hundehus, og det gikk ikke lang tid før bilder av huset dukket opp på siden jevnlig. Koster 800 kroner. Synes et er koselig å se huset "vårt" i bruk, jevnt og trutt, da ser man jo med selvsyn at pengene faktisk kommer fram. Har flere bekjente som har sponsa hus etter at jeg la ut bilde av "mitt" hus. Ingen tvil om at vi skal innom der og hilse på så snart sjansen byr seg.
  7. Hampus

    Skjelvinger del 2

    Søk hund med epilepsi på youtube, så får du opp fullt av videoer. Har selv hatt hund med epilepsi, og det var ikke akkurat skjelvinger han hadde ved anfall, mer kramper.
  8. Jeg har brukt sidene for andre attestasjoner ganske lenge på Hampus, , og et par reiser på Gåttfred. Sjekket hos Mattilsynet, fikk beskjed om at det var ok. Dette var i den tiden de nye passene kom, og det var problemer med å skaffe pass, mulig Mattilsynet mener noe annet nå. Når vi begynte å reise jevnlig til Spania, ble siden for helsetest i forkant av flyreiser fort brukt opp. Så i sommer måte jeg bare skaffe nye pass til alle 3, da de krever at dette skal fylles ut for å vise at hunden er skikket til å fly. Ellers hadde jeg nok bare fortsatt å bruke sidene for andre attestasjoner
  9. Hampus

    Håndarbeidstråd!

    Det er jo en mulighet, om jeg bare gidder lage et mønster... Nå hekles de på frihånd...
  10. Hampus

    Håndarbeidstråd!

    Jeg har i et par år, med jevne mellomrom, søkt etter oppskrift på flaskepuddel / vinpuddel. Men ikke funnet noen oppskrift. Husker at bestemor hadde en sånn en, så det er en litt sånn nostalgisk greie. Så her om dagen heiv jeg meg rundt med heklekrok og dusklager, og vips så var min første puddel ferdig. Blir garantert flere slike, om de viser seg å være salgbare. Etter å ha delt denne på veggen min på Facebook, så kom det fram at søsteren min har bestemors puddel etter å ha arvet den for 24 år siden. Littegranne skitten, men ellers like fin.
  11. Hampus

    Kortison

    Kortison kan også gi pankreatitt ( betennelse i bukspyttkjertelen). For noen år siden falt min Hampus ut av bilen, og fikk en heftig smell i ryggen. Han ble satt på kortison, gikk på 2 lange kurer før han var helt frisk. Ikke lenge etter begynte han å få smerteanfall som det tok lang tid, og bytte av veterinærklinikk før vi fant ut av. Pankreatitt er en smertefull sykdom, som i verste fall kan ende opp som en kronisk sykdom. Så jeg kommer til å tenke meg om både en, to og tre ganger, før en av mine hunder blir satt på kortison igjen.
  12. Hampus

    Forstoppelse/ mageproblemer

    Duphalac er ikke olje, men en veldig søt litt tykk veske. Falt ikke helt i smak hos Dina, så vi gav med engangssprøyte.
  13. Hampus

    Forstoppelse/ mageproblemer

    Om ikke matolje fikser det, så er Duphalac (lactulose) en grei ting å gi. Dina hadde i jula 2016 en veldig skummel forstoppelse. Måtte behandles av veterinær 2 ganger. Hun fikk også presset ut litt mens det stod på som verst, alltid bløtt. Og i tiden etterpå, så gikk hun på duphalac for å hindre tilbakefall. Vi fikk resept på det, men det selges reseptfritt og er et vanlig brukt middel på mennesker. Vet ikke vekten på din hund, men Dina 9 kg, fikk 5 ml 3 ganger daglig foreskrevet av veterinær.
  14. Hampus

    ørepropper /hodetellefoner til trening ?

    Jeg har in ear-Jay bird x3 Hatt de i drøye 3 år nå, og er kjempefornøyd. Bruker de i timevis omtrent daglig, både på tur og på jobb når jeg vasker. Har brukt de i all slags vær. De har gått en del ned i pris siden jeg fikk mine, og koster vel under tusenlappen nå på xxl. Det er de verdt synes jeg.
  15. Hampus

    Hunderase til hundepark

    Linus er nok et av unntakene blant shiba Han kunne vi sluppet med hvem som helst. Men jeg ser ikke helt verdien av å slippe hundene med vilkårlige hunder. Begge mine DSG går også over ens med alt av hunder vi møter, men de har liten interesse av andre hunder. Lille bostonbølle, han er delt. Store hunder, neeeh, små hunder yeh.
×