Jump to content
Hundesonen.no

Milli123

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Milli123

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Krever ikke springer spaniel litt mer enn en golden retriever? Litt mindre av-knapp? Og mer jaktinstinkt? Eller tar jeg feil så er jo det bra ?
 2. Er det noen som vet om hunderaser som har noenlunde samme lynne/egenskaper som golden retriever, bare mindre størrelse? Golden retriever har jeg god erfaring med og vet den passer for oss, MEN skulle så gjerne hatt en litt mindre hund.. Finnes det? Ser etter følgende egenskaper (uavhengig av pelstype): rolig og bedagelig innendørs passer i barnefamilie glad i folk, ikke reservert ikke vakt/vokt bjeffer minimalt normalt, variert aktivitetsnivå lite jaktinstinkt
 3. Takk for svar!? Er virkelig ikke lett å velge rase, er mange som kan passe, men så leser man som regel ett eller anna som trekker ned, og litt vanskelig å vite hvilke egenskaper man skal vektlegge mest og minst.. Har vært innom både puddel, bedlington, løwchen, wheaten, cocker spaniel, whippet, finsk lapphund.. Ang å teste for evt allergi, så funker vel ikke utstillinger så godt, når det er alle slags raser. Må nesten treffe én og én rase, og da blir det jo besøk.
 4. Hvem er det hensiktsmessig å kontakte for å få treffe/besøke hunder av rasen man vurderer? Sende mail til raseklubben? Eller er det like greit (eller bedre) å sende mail direkte til oppdrettere, om det er ok å spørre om å få komme på besøk for å treffe rasen, sjekke for ev. allergi mv.? Er det vanlig at oppdrettere tar imot folk sånn?..
 5. Ang. tispe vs hannhund. Vi er tidvis mye sammen med en pinschertispe. Hva bør vi da gå for, hannhund? Hva med løpetiden?..?
 6. Vi kan dessverre ikke ta månedsvis med ferie..? Hvor lenge må man planlegge å ha helt fri? Vet det er vanskelig å svare på, men... Hva gjør folk som har dagjobb og ingen andre hunder fra før?
 7. Tusen takk for svar og innspill!? Det å kunne være alene hjemme er viktig, vi er alle på jobb og skole på dagtid. Så da utgår kanskje tibetansk terrier?.. Din wheaten høres jo topp ut @Vita Vet du om det med samkjønnsaggresjon er vanlig for wheaten? Vi har en tispe i nær familie som vi tidvis er mye med.. Hvor mye mer og tidkrevende er pelsstellet på wheaten ift storpuddel? Ikke mange oppdrettere av wheaten, ser det ut til? Noen anbefalinger?
 8. Har lest litt om den ja, men skal absolutt sjekke ut mer! Hvordan er den ift å være alene hjemme? Fortell gjerne mer, all info er god info!?
 9. Takk for gode svar om bedlington, @Mari og @Woola. Hundene deres høres jo utrolig greie ut, sånn jeg ser for meg rasen, godt lynne, gode med barn osv. MEN jeg blir rimelig usikker når jeg leser det dere skriver om pelsen.. Visste jo at det er pelsarbeid, men SÅ ille liksom? Verre enn med puddel for eksempel? Puddelen er mer hardfør, ser jeg for meg, pelsmessig? Det virker nesten som bedlington bare bør holde seg innendørs.. Vi liker mye sofakos, vi altså, men er jo også tanken å gå turer, leke ute, hytteliv osv... Hvordan løser dere det? To timers stell av pelsen etter utetid liksom? Hva sla
 10. Bedlington er mer krøllete og har derfor mer lettstelt pels? Kan man ikke bruke barbermaskin på wheaten? Hvordan er wheaten inne, roer de seg ikke så lett?
 11. I hverdagen blir det turer i boligområde der det er en del hunder og mange barn. Lek/aktivisering i hagen og på tur. Ellers er det en del inn og ut med barn i huset (småskolealder).. Har ingen planer om utstilling eller konkurranser, men generell lydighetstrening. Ønsker en hund som tar livet med ro inne. I helgene blir det mer turer, i skogen og ved sjøen, båt og hytte. Jeg har skikkelig godfølelsen for bedlington, men mannen stritter litt imot pga utseendet, at den er for lik puddel (typisk menn, eller?.. ) Og wheaten høres jo også fin ut i lynnet, men er den mer urolig enn bedlington?
 12. Er i tenkeboks på hunderase, ser etter en røytefri familievennlig/barnevennlig hund med mest mulig av-knapp inne, som kan være alene når vi er på jobb/skole, omgjengelig med andre hunder og folk. Har vært innom mange raser, men foreløpig landet litt på bedlington terrier og wheaten terrier. Mannen liker best utseendet på wheaten, den er litt "tøffere", og det er derfor den som er mest i fokus nå. Men jeg vil ikke velge rase utfra utseende, men utfra hva som passer for oss. (Hunden skal uansett klippes nokså ned.) Samtidig synes jeg de virker nokså like i lynne osv.. Så da lurer jeg på om noen
 13. Er i nokså lik situasjon som dere, dvs. er i fasen der vi sjekker ut raser osv., vi er småbarnsfamilie (dog litt eldre barn) der begge foreldre jobber fullt. Jeg har vært innom storpuddel, men synes at den kanskje er litt for stor. Akkurat nå er det mellompuddel, bedlington terrier og løwchen som er topp tre. (Ikke la deg «skremme» av utstillingsklippen ) Om dere ønsker mellomstore/liten størrelse så kanskje disse er raser som kan passe for dere også?
 14. Jeg bekymrer meg bl.a for morgenstresset, vi skal alle fire ut døra 7.30 på morran.. Men man må vel bare orke å stå opp littegrann tidligere Men det er nok med bare en liten luftetur på morran når hunden skal være alene i mange timer? Vil vel tro de fleste med dagjobb gjør det sånn.
 15. Med barnehagebarn og småskolebarn er det gjerne litt travelt på morgenen for å få alle ut av huset til rett tid, og på ettermiddagen når det er lekser, aktiviteter, besøk osv. Hva tenker dere er den største utfordringen ift. hundehold dersom man har full jobb/nesten full jobb og barn? Dere som er (eller har vært) i en slik situasjon, hvordan løser dere logistikken ift. hunden?
×
×
 • Create New...