Jump to content
Hundesonen.no

Tonje

Medlemmer
 • Content Count

  2918
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Tonje last won the day on September 3

Tonje had the most liked content!

Community Reputation

5752 Excellent

6 Followers

About Tonje

 • Rank
  Vanedyr
 • Birthday 07/22/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Sheltie & australsk kelpie

Recent Profile Visitors

13196 profile views
 1. Tonje

  Akkurat nå oktober

  Mye fint å finne på Finn.no hvis man vil gjøre det billigere. Nille, Jysk og Rusta har også en del interiør til en billig penge😊
 2. Tonje

  Sperre valp i bur og tvinge den til å roe seg?

  Å ha 100% kontroll/oversikt over en valp er ikke mulig, det vil alltid være noen øyeblikk i løpet av en dag hvor man ikke kan følge med, og det er ingen krise! Det vil bli mange dammer og avføring på gulvet, det vil bli tygd på ting, den vil finne på mye ramp, men sånn er det i en periode og det går over. Senk skuldrene. Bur ville jeg droppet. Du vil ha mye mer igjen for å få en hund som kan slappe av uansett hvor den er, å ikke være avhengig av et bur eller lukket rom for å kunne slappe av. Sånt blir det ikke trivelige hunder av.
 3. Tonje

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Neste hund blir også en kelpie, jeg har funnet drømmerasen! Forhåpentligvis lenge til det blir aktuelt med en hund til da, det holder med to pr nå.
 4. Sheltien min startet med behandling i form av "støttesele", laserbehandling og fysio denne uka. Kjempespent og håper han blir helt bra, men er forberedt på at det kanskje ikke blir det også.. Vi får holde hverandre oppdatert!
 5. Tonje

  Akkurat nå september

  Ja, det kan være håp, men det kan også hende han er litt "idiot" på det feltet. Jeg har hatt en hannhund som var sånn hele livet. Jeg tenker at det viktigste du selv kan gjøre (hormoner og drifter får du jo ikke styrt) er å sørge for at han ikke får noe som helst erfaring med å være idiot. Er du i tvil om han vil oppføre seg; ha på bånd. Tenker du han vil koke over en periode bare av å gå ved siden av tisper så la vær til den verste alderen er over.
 6. Tonje

  Akkurat nå september

  Da ville jeg gjort kort prosess og ikke latt han få muligheten til å ri på henne i det hele tatt. Ha på bånd eller sett han i bur mens dere er der, rett og slett Å fjerne han hele tiden hjelper ikke i det hele tatt er min erfaring med hormonell hannhund
 7. Tonje

  Friområder Trondheim

  Jeg ville heller ikke utsatt en valp (eller voksen hund for den saks skyld) for hundeparker. Det er altfor mange der som ikke evner å lese hundenes språk og lar de herje på som om alt er lek. Jeg så bla en video som ble lagt ut på fb-siden til en av parkene i Trheim hvor det løp en meget stressa og jokkende hund etter de andre. De som la ut videoen mente tydelig at hundene koste seg... Det er også flere innlegg der hvor noen etterlyser eiere av hunder som har gått til angrep på andre hunder og eier ikke har tatt ansvar og bare dratt. Turer i skog og mark med faste og trygge turvenner er nok mye mer givende og fredelig for både to- og firbeinte etter min mening.
 8. Tonje

  Akkurat nå august

  Jeg har hatt 3 hunder og kommer ikke til å ha det igjen. To er mye lettere synes jeg. Det blir mer logistikk med tre, spesielt hvis den eldste hunden har andre behov enn de yngre, ikke kan bli med på de samme turene ol feks. Her hadde det ikke gått uten samboer som tok ansvar for den eldste slik at han fikk kortere turer enn de andre to. Jeg syntes også det ble mindre avslappende på turer de gikk løse for det ble mange å følge med på og de hauset opp hverandre lettere. Også blir det jo større utgifter såklart. Det blir flere å skaffe hundepass til og ikke mange er så gira på å passe 3 hunder, så kanskje trenger man flere passere som er ledig til samme tid. Det sagt så tror jeg også det kommer litt an på rase og hva man bruker hundene til. Skal man ha 3 turhunder blir nok det lettere enn hvis en eller flere skal trenes i tillegg. Men med en eldre hund MÅ man ta høyde for at det blir ulike behov etterhvert og tenke gjennom hvordan man løser det slik at alle hundene får det de skal.
 9. Tonje

  Liten hund til agility og fjelltur

  Uten at jeg kjenner rasene så godt, men hva med kooiker? kromfohrländer? Kelpietisper blir heller ikke store og kan brukes til det meste, lettrente og omgjengelige hunder stort sett, men de krever å få brukt hodet.
 10. Tonje

  Akkurat nå juli 😊

  Så synd☹ Håper hun vil fungere som turkompis og følgesvenn i mange år❤
 11. Tonje

  Finnes en hund til mine kriterier?

  Jeg opplever også kelpien som mer på og lettere å trene enn aussien. I hvert fall de aussiene jeg har truffet. Min kelpie tåler rolige dager (det gjør alle raser i større eller mindre grad), men jeg merker mer til han hvis det går 1 dag eller 2 uten for mye aktivitet. De har en stor arbeidskapasitet og arbeidslyst som fortjener å brukes. Det trenger ikke bety at man må konkurrere (den biten er jo for oss folket, ikke hundene), men at de må få hodetrim i en eller annen form. Det sagt så tåler min å gå lengre perioder uten trening hvis han får gode turer, men han er helt klart mer fornøyd om han får trent også. Når det kommer til det mentale så finnes det helt klart brister hos kelpien, men det er fullt mulig (og normalen vil jeg si) å få en god kelpie også, misforstå meg rett. Det er få aktive oppdrettere i Norge, så det kan være lurt å undersøke i Sverige også.
 12. Tonje

  Tisper som sloss.

  Jeg ville tenkt omplassering. Det er ikke noe trivelig hverken for dere eller hundene å ha det sånn.
 13. Tonje

  Akkurat nå mai

  Jeg er på min fjerde rase nå og har omsider funnet drømmerasen. Hovedgrunnen til rasebyttene har vært endring i bruksområde, men også andre ønsker for egenskaper såklart.
 14. Tonje

  Akkurat nå mai

  Så skremmende! Håper det går bra med han❤ Vet dere om han spiser hår eller har han fått det i seg på andre måter?
 15. Tonje

  Akkurat nå mai

  Bygg kompostgrinder dobbelt ved hjelp av strips? Det gjorde jeg da Skoj måtte holdes vekk fra diverse møbler og sånt da han var hjemme alene som valp/unghund. Festet de deretter i krok i veggen eller bandt de fast til tv-bord-bein osv så han ikke fikk veltet dem.
×