Jump to content
Hundesonen.no

Tonje

Medlemmer
 • Content Count

  2913
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Tonje last won the day on April 24

Tonje had the most liked content!

Community Reputation

5741 Excellent

6 Followers

About Tonje

 • Rank
  Vanedyr
 • Birthday 07/22/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  whippet, sheltie & australsk kelpie

Recent Profile Visitors

13021 profile views
 1. Tonje

  Finnes en hund til mine kriterier?

  Jeg opplever også kelpien som mer på og lettere å trene enn aussien. I hvert fall de aussiene jeg har truffet. Min kelpie tåler rolige dager (det gjør alle raser i større eller mindre grad), men jeg merker mer til han hvis det går 1 dag eller 2 uten for mye aktivitet. De har en stor arbeidskapasitet og arbeidslyst som fortjener å brukes. Det trenger ikke bety at man må konkurrere (den biten er jo for oss folket, ikke hundene), men at de må få hodetrim i en eller annen form. Det sagt så tåler min å gå lengre perioder uten trening hvis han får gode turer, men han er helt klart mer fornøyd om han får trent også. Når det kommer til det mentale så finnes det helt klart brister hos kelpien, men det er fullt mulig (og normalen vil jeg si) å få en god kelpie også, misforstå meg rett. Det er få aktive oppdrettere i Norge, så det kan være lurt å undersøke i Sverige også.
 2. Tonje

  Tisper som sloss.

  Jeg ville tenkt omplassering. Det er ikke noe trivelig hverken for dere eller hundene å ha det sånn.
 3. Tonje

  Akkurat nå mai

  Jeg er på min fjerde rase nå og har omsider funnet drømmerasen. Hovedgrunnen til rasebyttene har vært endring i bruksområde, men også andre ønsker for egenskaper såklart.
 4. Tonje

  Akkurat nå mai

  Så skremmende! Håper det går bra med han❤ Vet dere om han spiser hår eller har han fått det i seg på andre måter?
 5. Tonje

  Akkurat nå mai

  Bygg kompostgrinder dobbelt ved hjelp av strips? Det gjorde jeg da Skoj måtte holdes vekk fra diverse møbler og sånt da han var hjemme alene som valp/unghund. Festet de deretter i krok i veggen eller bandt de fast til tv-bord-bein osv så han ikke fikk veltet dem.
 6. Tonje

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Jeg synes også dere burde undersøke korthårscollien nærmere, høres ut som det kan være en god match
 7. Tonje

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Hvis du går 1,5 time og trener lydighet/triks hver dag kan du fint ha en kelpie, men de er jo en brukshundrase, som du skriver at du ikke vil ha De kan også være ganske intense i lek og mot folk, så man må like væremåten deres. Jeg anbefaler deg å hilse på noen, da finner du fort ut om kjemien stemmer Har dere vurdert sheltie? Mindre intense og mindre motor, men absolutt brukanes. Mer lyd da, det er det største minuset.
 8. Tonje

  Parret seg

  Jeg ville tatt med tispa til veterinær for å avsluttet det. Det kryr av AH, og du kan risikere å få et stort kull og bli sittende igjen med flere i lang tid før gode hjem viser interesse.
 9. Tonje

  Akkurat nå, April

  Velkommen tilbake skal du være og lykke til med ny hund!😊
 10. Tonje

  Akkurat nå mars

  Du tuller nå eller?
 11. Tonje

  Akkurat nå mars

  Vi ble pålagt hjemmekontor fra nå av, ingen møter er lov, kun via tlf. Har jobba litt nå, men tenker å ta tidlig helg å dra i hundehallen for å aktivisere gutta med litt lp snart.
 12. Tonje

  Akkurat nå mars

  Dere kan jo gå tur, men da med hundene i bånd? Hvis personen er trivelig ellers mener jeg😄
 13. Tonje

  Akkurat nå mars

  Jeg hadde anmeldt. Neste gang er det ikke sikkert hunden som blir angrepet er like heldig.. Idioteier! Nei, det er ikke en gjeterhundting, det er en dritthundting. Jeg blir dritsur hvis mine hunder blir unødig redde og dette hadde jeg ikke godtatt noen gang! Tenk så redd en hund er når den tisser på seg☹ Å tenk så utrygg hun må føle seg når hun prøver å gjemme seg bak den personen som skal støtte henne og ender opp med pryl allikevel? Kjenner jeg blir irritert på hennes vegne faktisk.
 14. Tonje

  Løpe med valp

  Jeg jogget rolige turer i terreng med min 5 mnd gamle kelpie, på ca 5-6 km. Nå jogget ikke jeg raskt og han løp løs så han til en viss grad kunne styre tempo selv da, jeg hadde ikke jogget med valp i bånd på asfalt feks. Det blir fort veldig statisk og hardt for beina. Vanlige gåturer i skogen hadde jeg ingen begrensninger på i den alderen.
 15. Tonje

  Hvor rolig skal en hund være inne?

  Gratulerer, du har fått en helt normal valp! Enig med Tyttebæra i at det er lettere å flyte litt med valpefaktene enn å skulle korrigere alt hver eneste gang, da rekker du jo ikke annet. Ha leker og tingtang fremme han kan leke med og bytt til disse når han prøver å tygge på dere. Når du skal jobbe ville jeg ikke gjort noe stort nummer ut av det, sett deg på kjøkkenet og gjør det du skal uten å styre med å stenge valpen vekk. Det er lettere for valpen å finne roen hvis du også er rolig og ikke gir oppmerksomhet for så mye av det valpen gjør. Du kan ikke forvente at en 4 mnd gammel valp vil sove/slappe av 8 timer i strekk ennå, men det betyr jo ikke at du ikke kan gjøre andre ting mens valpen pusler med sitt.
×