Jump to content
Hundesonen.no

Sende forespørsel til arrangør om startoppsett? rallylydighet


Recommended Posts

Jeg har en 1,5 år gammel border collie som jeg har trent til at jeg kan konkurrere i rallylydighet med.

Nå skal jeg på stevne i mai, men hunden er veldig reaktiv! Hun blir lett stresset, og bikker da over og bjeffer, knurrer og småbiter i beina mine. Dette er jo ikke så heldig i ringen, men jeg tror kanskje hun hadde fungert best om hun fikk starte helt først slik at hun ikke rekker å bli like stresset. Hun utagerer på andre hunder, og liker ikke fremmede. Så jeg tror nok hun hadde hatt godt av å starte så tidlig som mulig så det kanskje ikke er så mange andre hunder rundt. Er dette noe jeg kan sende forespørsel om til arrangør? Eller vil dem ikke ta noe hensyn til dette?

 

Link to post
Share on other sites

Det kan du godt gjøre, men for meg høres det ikke ut som at hunden din da er elt klar for å starte enda? De lave klassene er det også flest deltakere i, så med mindre du bor veldig usentralt så må du regne med at det er en del hunder og folk allerede før start i første klasse, særlig om det er to ringer.

Det beste for hunden din mener jeg er å få bedre selvtillig og trygghet rundt andre hunder før hun skal prestere på en stevneplass. Jeg regner med dette er noe dere jobber med på trening/klubb? Jeg ville jobbet målrettet med ro og kontakt rundt andre hunder på trening, og så på stevner, før jeg ville startet selv i det hele tatt. Hvis du vet at hunden blir så stresset at det bikker over så blir det ingen god erfaring i ringen for henne.

Noen arrangører tar hensyn, andre ikke, men det er ihvertfall bare å spørre.

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Denne hunden ville jeg ikke tatt med på et stevne som deltager, på lenge enda. Du må nok jobbe mye med den for å gjøre den trygg og rolig i slike settinger, og jeg ville søkt hjelp hvis jeg var deg. Den er ennå en unghund, så det er ingen grunn til å forhaste seg med konkurransedeltagelse. Lykke til.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
11 hours ago, maysofie said:

Å sortere på startlister til hundens fordel trodde jeg ikke de hadde lov til, uavhengig av sport?

Jeg kan ikke huske at det står noe om det i noe reglement som gjelder rally så lenge jeg har vært arrangør eller dommer ihvertfall. Og terskelen for å ta hensyn i rally er ganske lav. Man flytter jo på løpetispene, f.eks., det er jo også av hensyn til alle.

Link to post
Share on other sites

Nå er det lenge siden jeg konkurrerte, men da mener jeg arrangøren strakk seg ganske langt for å tilrettelegge. Rally er (var?) jo en lavterskelaktivitet som skulle være tilgjengelig for "alle".

Link to post
Share on other sites

Personlig hadde jeg gitt hunden ett år til, så blir hunden mer moden, forhåpentligvis mer trygg, du får trent mer på problemene dere har, og du blir også bedre kjent med hunden. Og dere blir da mest sannsynlig mye mer klare for å starte 😊 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...