Jump to content
Hundesonen.no

Akkurat nå - Februar


Rufs
 Share

Recommended Posts

Og der stoppet bilen igjen, for tredje gang på et halvt år... Denne gangen var det litt ekstra skummelt ettersom bremsene slutta å virke :fear: Blir spennende å se hva mekanikeren finner ut, brukte en liten formue på reparasjoner i fjor så jeg hadde jo tenkt at den skulle holde en stund nå, men det spørs vel om dette blir spikeren i kista. Den er jo tross alt 23 år gammel :fear:

Link to comment
Share on other sites

I slutten av november forsvant en hund, som det stadig letes etter. Den er blitt veldig sky, og vanskelig å fange. Og da lurer jeg på; hvordan blir disse hundene som er blitt så sky, når de kommer hjem igjen? Kommer de raskt i rollen som et god kjæledyr? 

Link to comment
Share on other sites

I dag har jeg vært på en kjempefin tur med hunden. Vi gikk med en venninne jeg sjeldent ser, så det var kjempehyggelig, også for hundene.

Hun snakket om planene hun hadde med å sette valper på en av tispene sine. (hun er oppdretter av en retriever-rase). Hun fortalte at hun trolig hadde funnet hann-hunden hun skulle bruke.

Jeg lurte på hva resultater han hadde, siden hun ønsker å avle på hunder som skal brukes i jakt eller andre hundesporter. Men denne hann-hunden hadde ingenting å vise til. Hadde fått excellent på utstilling da. Men han var enda ikke helsetestet.

Og da spurte jeg om hvordan det gikk med tidligere avkom av han. Det viser seg at han hadde aldri blitt brukt. Han var bare (snart) 2 år. 

Og da blir jeg litt sånn; "Var han det beste du har greid å finne?"

Jeg trodde at man brukte det beste man kunne finne/den beste hannhunden som passer til tispa. Og ikke en hannhund som har en grei eier. Ble litt skuffet. Spesielt fordi hun har sagt at jeg må kjøpe en av valpene. Men... Nei takk. Dette virket ikke seriøst nok for meg.

Link to comment
Share on other sites

Dette er skummelt og trist. Særlig fordi det ofte er sånn det ender opp, eller at hannhund eier bor nærme, eller at de tar lavere pris, eller bare liker utseende. 

Ser at retrieverklubben kommer til å stemme nei til vedtak om å få ned innavlsgraden i rasene- det gjør meg bekymret. 

PS: at en hannhund på to år ikke er brukt før, er bare et pluss. Men på den andre siden ville jeg kanskje valgt en hannhund som kunne vise til avkom. 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Da har jeg sett siste episode av "Redningshundene". Fantastisk bra program :banana:

Og når jeg ser alle disse hundene som jobber og jobber og står på :dog_running:, så tenker jeg på disse hunderasene som man har laget som eierne (og oppdretterne)  er så stolt over når de kan bevege seg noen hundre meter uten å besvime av luft-mangel f.eks. bulldog og mops. 

Den ene ytterligheten til den andre;  :yawn: - :jump:

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, LinL skrev:

Enig, kjempe fin serie. Til dere som har hundeabstinenser på TV så har HBO et program som heter The Dog House. Ganske søtt og enkelt program. :) 

Elsker den serien, så koselig å høre om historiene til familiene og se at de finner drømme hunden sin ?  

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...