Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Heihei!

Jeg har lusket her inne en stund mens jeg har ventet på det nye familiemedlemmet vårt, og nå er han endelig her! Han er en svart storpuddel etter grå mor og sort far, så jeg er spent på hvilen farge han får (hvis noen har peiling, eller en god link som forklarer arveligheten, så del gjerne, jeg har ikke klart å finne.)

Han er såklart helt bedårende :) Vi har hatt tre hele dager hjemme nå, og han blir mer og mer trygg og vant til oss og våre lyder og romsteringer. Han storkoser seg i hagen og har litt raptuser innimellom, men er allikevel rolig inne, så foreløpig er han grei å ha med å gjøre. Såklart biting og gnaging, men er stort sett fornøyd med det han blir tilbudt å gnage på. Jeg tror vi skal bli gode venner 😍

 

PXL_20210731_163202039.MP.jpg

PXL_20210731_164946547.jpg

PXL_20210801_192140892.jpg

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...
13 hours ago, Lillekrapyl said:

Så fin han er!

 

Hvordan går det?

Takk! Det går veldig bra, han er en skikkelig fin fyr. Jeg tror vi har hatt ganske flaks, han sover hele natta, finner fint roen inne og biter overraskende lite. Spent å se om det fortsetter sånn, tannfellingen har begynt, så det kan sikkert endre seg 😆 Ferdig med første valpekurs, og øver daglig på det vi har lært, tenker å melde oss på kurs nr 2 over nyttår. Lurer innimellom på om han er halvt geit, for han har noen sånne ''stillestående'' geitesprang når han blir ivrig, mulig det er en puddelgreie?😂  Jeg har ikke blitt noen mesterfrisør enda, men synes det stort sett går bedre for hver gang jeg klipper han. Konsentrerer meg mest om fjes og labber, han er ganske kilen mellom tærne stakkar, så tar litt tid. Alt i alt en gøyal og  trivelig valp, som begynner å bli stor gutt, runda 12 kg denne uka. Flink til å gå på do ute, eneste 'uhellene' vi har er når han blir skikkelig glad, da lekker han litt stakkar, men satser på at han vokser det av seg.

PXL_20211014_080205012.jpg

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk. Da lærte jeg noe nytt. 
  • Det er tatt høyde for at dette er uavhengige hendelser (kjønnet til valp 2 avhenger ikke av hva valp 1 var). I et kull på 3 valper har man følgende mulige utfall, eller rekkefølger kjønnet på hver valp kan komme i: H=hannvalp T = tispe 1. 2. 3. valp H H H  - 1/8 T H H - 1/8 T T H - 1/8 H T H - 1/8 H T T - 1/8 H H T - 1/8 T H T- 1/8 T T T - 1/8 Siden det er 8 mulige utfall, sier man at hvert utfall har oddsen 1/8. For å finne sannsynligheten for at det kommer minst en hannvalp, adderer man bare alle utfallene med minst en hannvalp og får 7/8 (eller 87,5%). Men dette er teoretiske beregninger og faller innunder sannsynlighet og kombinatortikk. Det kan si noe om statistikk (f.eks ved terningkast, tror det heter "store talls lov" hvis jeg husker riktig ), men ikke alltid.  Denne beregningen vil ikke vise tendens til at det totalt som regel vil fødes flere hanndyr enn hunndyr når man ser på helheten i en populasjon (altså når vi snakker om maange individer, store tall). I praksis er det viktig å huske på at det forekommer kull med bare et kjønn hele tiden.
  • Gratulerer 😁 Så nydelig hun er 😍
  • Hei. Har en labbis unghund på snart 9 mnd. Han elsker alt og alle og vil helst leke med hvermannsen. Problemet er at han blir for ivrig og 'kjører ned' andre hunder. Hopper på de, jokker av og til og er helt i hundre. De andre hundene sier ifra på en rolig måte, men virker ikke som han helt hører etter og fortsetter. Ender alltid opp med at jeg må gripe inn og avslutte leken selv om det bare har gått noen minutter. Er det unghundfakter som går seg til med alderen eller gjør vi noe galt? Vi har også pleid å gå tur med de andre hundene uten at de får hilse for å så avslutte med lek, men han fortsetter å være bajas. Når han er i bånd forstår han nå at han ikke skal hilse og har grei(de fleste gangene) impulskontroll rundt andre hunder. Noen som har tips til å trene han å respektere andre hunder når nok er nok? Min drøm er at han kan leke med andre og kose seg. 
  • Det er grunnleggende kombinatorikk. Dette var det første og beste bilde jeg fant:  La JA være hannhund og NEI tispe. Da ser vi at det er 8 mulige rekkefølger på valpene i et kull på tre: HANN - HANN -HANN HANN - HANN -TISPE HANN -TISPE -HANN osv. Det er bare den siste kombinasjonen (bak hode til jenta) TISPE-TISPE-TISPE som ikke gir noen hannvalp. Men dette er den statistiske sannsynligheten. Det er selvsagt mulig at akkurat dette kullet blir et kull med bare tisper. Men sannsynligheten er altså stor for at det blir født minst en hanne.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...