Gå til innhold
Hundesonen.no

Gir du hunden kosttilskudd?


Lola Pagola
 Share

Recommended Posts

1 minute ago, QUEST said:

Takk :) Aha, så jeg kan altså likegodt bruke storfe,det  hørtes mye enklere ut med tanke på anskaffelse. Ringte til Holte og det var ingen som selger fra Holte her . Nei gris er ikke aktuellt, har gitt hundene grisekjøtt ett par ganger før og resultatet fristet ikke til ytterligere forsøk kan man trygt si.. 

Wonderwhat? :huh: Gurimalla, jeg har tydeligvis ikke fulgt med på kjøkkenfronten..jeg får google og se hva det er..:icon_redface:

Storfe funker ypperlig. :ahappy:

Gris kan øke betennelser i kroppen, så vi unngår gris her. Spesielt til revmatikeren.

Bruker wonderbag sånn at jeg slipper å ha komfyren stående på i 24 timer. Da trenger man ikke bekymre seg hvis man glemmer den ut, man kan gå fra den (forlate huset), og jeg liker ikke å ha komfyren stående på om natten. Så sparer man strøm. Slipper lukta også! :P

Jeg syns den gjør kraftkoking 10 ganger lettere. La det småkoke i 15-20 min første gang så alt er gjennomvarmt, setter i wonderbagen i 12 timer, nytt oppkok (trenger ikke la den stå lenge, kun kjapt oppkok), nye 12 timer i bag'en. Ferdig kraft. Omtrent ingen lukt!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 80
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg bruker også ben-kraft og jeg gir det både til valper, unghunder og eldre hunder. Jeg bruker alt av rå ben, men i hovedsak fra vilt da det er det jeg har mest tilgang på. Men har brukt kylling og s

Jeg gir kraft til hundene istedenfor å bruke masse penger på glucosamin og alt det der, et naturlig produkt som har MYE bedre effekt.  De får også omega 3 i maten.  Men kraften! Den er **** meg h

Koker kraft på kyllingskrog. Kjøper billige øko skrog fra Holte gård.

Posted Images

On 13.2.2018 at 8:33 AM, Taz said:

Koker kraft på kyllingskrog. :)

Kjøper billige øko skrog fra Holte gård.

Kan man bruke kaninskrog tror du? Det har jeg "gratis". Ingen av mine får noe tilskudd, men de begynner jo å bli voksne liksom. 

Må google wonderbag :aww: 

 

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gir bare omega 3. Er skeptisk til hvor godt pulvertilskudd tas opp, effekten og ikke minst prisen. :sleep:

Har kokt mye kraft, men at det går an å bruke til bikkjer var nytt. Har rikelig med vilt og kylling/kalkun å koke på ellers, så det skal jeg prøve. Hvordan er det å gi dette til valper og unghunder i vekst? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutes ago, Raksha said:

Kan man bruke kaninskrog tror du? Det har jeg "gratis". Ingen av mine får noe tilskudd, men de begynner jo å bli voksne liksom. 

Må google wonderbag :aww: 

 

 

Det burde også gå fint, problemet der er vel veldig små skrog, så må bruke en del. :P

Men man putter skrog i gryta, og fyller på med vann til de dekker skrogene. Så blir bare mindre ferdig kraft jo mindre bein en bruker.

Jeg bruker 3-4 store kyllingskrog for ca 6-7 liter vann. (bruker 10 liters gryte)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Taz said:

Det burde også gå fint, problemet der er vel veldig små skrog, så må bruke en del. :P

Men man putter skrog i gryta, og fyller på med vann til de dekker skrogene. Så blir bare mindre ferdig kraft jo mindre bein en bruker.

Jeg bruker 3-4 store kyllingskrog for ca 6-7 liter vann. (bruker 10 liters gryte)

Er vel ikke så mye mindre enn kyllinger vil jeg tro? Jeg har kaniner med levende vekt på 3+kg.  men skal ha mer høner så kan bruke begge deler da. :D  Så lar du dem stå i ørten timer til kraften er fin? Har du noe mer oppi? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, CrazyTerrierLady said:

Gir bare omega 3. Er skeptisk til hvor godt pulvertilskudd tas opp, effekten og ikke minst prisen. :sleep:

Har kokt mye kraft, men at det går an å bruke til bikkjer var nytt. Har rikelig med vilt og kylling/kalkun å koke på ellers, så det skal jeg prøve. Hvordan er det å gi dette til valper og unghunder i vekst? 

Ingenting farlig i kraft, er jo bare rå bein fra dyr (og folk fôrer jo valper på v&h, lar de tygge på rå bein etc), så bare gi til valper og unghunder. Men bruk kun vann og bein, ikke salt og pepper og alt ekstra som man ofte bruker til mennesker. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Raksha said:

Er vel ikke så mye mindre enn kyllinger vil jeg tro? Jeg har kaniner med levende vekt på 3+kg.  men skal ha mer høner så kan bruke begge deler da. :D  Så lar du dem stå i ørten timer til kraften er fin? Har du noe mer oppi? 

 

Det er sant, kaniner til kjøtt har jo litt størrelse på seg. Så da burde du klare å fylle en gryte på 5 - 10 liter. :P

Lar det "trekke"/småboble i 24 timer, og bruker kun vann og rå bein. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker også ben-kraft og jeg gir det både til valper, unghunder og eldre hunder. Jeg bruker alt av rå ben, men i hovedsak fra vilt da det er det jeg har mest tilgang på. Men har brukt kylling og storfe også. Planen er også å bruke kaninben når vi slakter. Jeg bruker i tilegg til vann, 1 ss eplesider eddik i vannet under koking. Dette fordi eplesider eddiken hjelper til med å trekke ut gluckosaminen ut av bena. Da blir kraften like tykk som gele når den er avkjølt. Denne geleen fyser jeg ned i beger og de får en stor spise skje hver dag. Jeg koker i 15 liters kasserolle og lage mye når jeg først lager. Dette gjør jeg 4-5 ganger i året og da holder jeg både mine hunder og noen valpekjøperes hunder med bone broth hver dag hele året. Super mat til hunder :)

 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lagd både med og uten eddik, både av kylling og storfe, og kraften blir temmelig lik uansett om jeg bruker eddik eller ei. Det er ikke vitenskapelig bevist at eddik trekker glucosamin ut av kraften, og det er mer en personlig preferanse enn en nødvendighet.
Jeg syns 1 ss med kraft ikke er nok for å få maksimal effekt.
Folk påstår at eddik kan trekke mineraler ut av bein, men da etter å ha hatt kyllingben i nesten bare eddik i 3 dager. 1 ss vil ikke ha noe effekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, Taz said:

Jeg har lagd både med og uten eddik, både av kylling og storfe, og kraften blir temmelig lik uansett om jeg bruker eddik eller ei. Det er ikke vitenskapelig bevist at eddik trekker glucosamin ut av kraften, og det er mer en personlig preferanse enn en nødvendighet.
Jeg syns 1 ss med kraft ikke er nok for å få maksimal effekt.
Folk påstår at eddik kan trekke mineraler ut av bein, men da etter å ha hatt kyllingben i nesten bare eddik i 3 dager. 1 ss vil ikke ha noe effekt.

Merkelig...da må det handle om type ben. For hos meg blir det flytende om jeg ikke har i edikk eller bruker for lite. Når jeg bruker nok eddik blir den helt tykk og som en stiv gele. Og jeg tenker at graden av stivhet sier noe om hvor mye mineraler man har klart å trekke ut av bena

Jeg er ikke ut etter noen synlig effekt, men gir mine hunder bone broth forebyggende for helse effekten. Men en toppet ss med gele blir som 3-4 strøkne ss.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kom over denne , da jeg begynte å lure på om det var noen fare for å gi hundene for mye kraft. Antageligvis er det snakk om glukosamin i pilleform her men jeg undres om det er noe man bør tenke på når man bruker kraft? ( overse skråskriften, det har hengt seg her) 

https://www.vetinfo.com/symptoms-of-glucosamine-overdose-in-dogs.html

Ser bl.a at hunder med diabetes ikke må få glukosamin .

Endret av QUEST
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, QUEST skrev:

Jeg kom over denne , da jeg begynte å lure på om det var noen fare for å gi hundene for mye kraft. Antageligvis er det snakk om glukosamin i pilleform her men jeg undres om det er noe man bør tenke på når man bruker kraft? ( overse skråskriften, det har hengt seg her) 

https://www.vetinfo.com/symptoms-of-glucosamine-overdose-in-dogs.html

Ser bl.a at hunder med diabetes ikke må få glukosamin .

Tror ikke bekymring er aktuellt her. Glukosamin lages av kitin som er et polysakkarid, altså et slags karbohydrat. Tror ikke det finnes kitin i skjelettet. De bruker ofte skall av krepsedyr til å utvinne kitin.
Koker man bein lenge nok så får man bl.a. glutin, eller gelatin - hydrolysert kollagen. Men ikke glukosamin akkurat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 15.2.2018 at 8:50 AM, QUEST said:

@Taz; nå har jeg googlet wonderbag og dette så jo bra ut. Men hvor stor kasserolle er det plass til nede i en bag? Du nevner 10 liters kasserolle lenger opp her, får du plass til den i bagen? :) 

10 liters gryte er maks man får plass til i en wonderbag. :) 

21 hours ago, QUEST said:

Jeg kom over denne , da jeg begynte å lure på om det var noen fare for å gi hundene for mye kraft. Antageligvis er det snakk om glukosamin i pilleform her men jeg undres om det er noe man bør tenke på når man bruker kraft? ( overse skråskriften, det har hengt seg her) 

https://www.vetinfo.com/symptoms-of-glucosamine-overdose-in-dogs.html

Ser bl.a at hunder med diabetes ikke må få glukosamin .

Det er nok ingen fare med kraft, og det gjelder jo helt andre "regler" så snart man snakker om ting i pilleform kontra ting i sin naturlige form. :) 
Du gir jo fortsatt en hund med diabetes bein? Det er vel karbohydrater man skal unngå ved diabetes, og det er ikke mye av det i kraftkoking. Og som Pasadena påpeker, glukosamin er utvinnet av skalldyr.

På mennesker så anbefaler man ihvertfall å spise kraft ved diabetes. (og unngå glukosamin som jo er utvinnet av skalldyr)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
11 hours ago, Yellow said:

@Taz @Kennel XO Kan dere utdype litt hvordan dere koker det? ?

Fyller bein i en kasserolle. Legger beina tett, så dekker jeg til akkurat over beina med vann. (Måler ut mengden med vann) Så bruker jeg 1-1,5 spise skje pr liter vann med eplecider eddik. Lar det små koke i 24 timer. Avkjøler, plukker ut beina og lar beinbuljongen stå i kjøleskapet over natta. Da skal den ha blitt tykk som gele. Det legger seg ofte et lag med fett øverst og dette tar jeg bort og kaster. Jeg lager ofte mye... 10 - 12 liter, så jeg fryser det ned i små beger og tar opp ved behov. :)

PS! En kan bruke alt av bein. Jeg sparer ofte bein fra egne middager, det har ikke noe å si om de har vært stekt eller kokt

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gitt mine kraft nå siden jeg så det første innlegget her om kraft- og mulig jeg ser hva jeg VIL se, men det har absolutt IKKE hatt noen negativ virkning på de to jeg har her som sliter med ledd osv. 11 åringen er mer "med" og før-tidspensjoninsten har funnet fram mer av pøbelstrekene sine. Så her blir det kokt kraft til hundene framover ja! 

Fikk ikke noen gelekonsistens sist jeg lagde (har fått det før :o ) så nå skal jeg prøve eplesider eddik i neste gang :D
Jeg har fryst det ned i isbitformer- og oppbevarer de i gamle isbokser. for jeg vet ikke helt hva annet jeg skal bruke som passer..

20180226_190840.thumb.jpg.9ce8fdd608d3f7148b25f3f531194fce.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 hours ago, Lola Pagola said:

Isbitformer var lurt da!

Men det å koke noe i 24 timer vet jeg ikke om jeg tør, har ikke så lyst til å gå å legge meg mens ovnen står på merker jeg... 

Jeg har kjent på den følelsen jeg også, men har blitt litt mer avslappet. jeg har holdt på med dette i 3 år nå og huset står enda ;) Men jeg kjøpte meg en slow cocker og brukte den om jeg lagde lite (den tar bare 5 liter) og skulle være mye borte. Så brukte den en periode, men har gått tilbake til den store 13 liter kasserollen min igjen. Jeg har 4 hunder og det går litt kraft pr. dag så jeg synes det er bedre å lage mye i gangen og litt mer sjeldent.

 

16 hours ago, AussieAllTheWay said:

Jeg har gitt mine kraft nå siden jeg så det første innlegget her om kraft- og mulig jeg ser hva jeg VIL se, men det har absolutt IKKE hatt noen negativ virkning på de to jeg har her som sliter med ledd osv. 11 åringen er mer "med" og før-tidspensjoninsten har funnet fram mer av pøbelstrekene sine. Så her blir det kokt kraft til hundene framover ja! 

Fikk ikke noen gelekonsistens sist jeg lagde (har fått det før :o ) så nå skal jeg prøve eplesider eddik i neste gang :D
Jeg har fryst det ned i isbitformer- og oppbevarer de i gamle isbokser. for jeg vet ikke helt hva annet jeg skal bruke som passer..

20180226_190840.thumb.jpg.9ce8fdd608d3f7148b25f3f531194fce.jpg

Jeg bruket også isbit former en stund, men det ble veldig tungvindt når jeg lagde mye. Nå bruker jeg frysebeger fra europris som er 0,45 l

EDIT: Herlig å høre at du ser effekt på hundene dine. jeg gjør også det og 11 åringen i huset er fortsatt med som hare på skiturer :)

Endret av Kennel XO
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, Kennel XO said:

Jeg har kjent på den følelsen jeg også, men har blitt litt mer avslappet. jeg har holdt på med dette i 3 år nå og huset står enda ;) Men jeg kjøpte meg en slow cocker og brukte den om jeg lagde lite (den tar bare 5 liter) og skulle være mye borte. Så brukte den en periode, men har gått tilbake til den store 13 liter kasserollen min igjen. Jeg har 4 hunder og det går litt kraft pr. dag så jeg synes det er bedre å lage mye i gangen og litt mer sjeldent.

 

Jeg bruket også isbit former en stund, men det ble veldig tungvindt når jeg lagde mye. Nå bruker jeg frysebeger fra europris som er 0,45 l

EDIT: Herlig å høre at du ser effekt på hundene dine. jeg gjør også det og 11 åringen i huset er fortsatt med som hare på skiturer :)

Så deilig med en så sprek 11åring :)
Den her er ikke så sprek, men godt å se henne i godt humør :)

Da skal jeg sjekke ut Europris, for jaaa, det er litt tungvint med så smått ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Derfor jeg bruker wonderbag, lite lukt, og man trenger ikke bekymre seg for å gå fra det. 
Kraften er ikke mindre potent om man ikke får den geleaktig i konsistensen hver gang, alle de gode egenskapene er fortsatt der altså!
Så ikke gi opp, og gi den kraften til bikkja uansett. Det er lettere å få gelekonsistens fra storefebein enn kyllingbein.
Men flere faktorer som spiller en rolle på gelekonsistensen, har man brukt for høy temperatur eller brukt for mye vann i forhold til bein. Da gir man heller bare litt ekstra til bikkja.

Jeg har fryseflasker på 1 liter kjøpt hos Clas O som jeg bruker, noen ganger bruker jeg tomme melkekartonger også. 
Bare vasker de skikkelig, og ikke fyller de helt opp når jeg putter de i frysen.

Endret av Taz
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, Taz said:

Derfor jeg bruker wonderbag, lite lukt, og man trenger ikke bekymre seg for å gå fra det. 
Kraften er ikke mindre potent om man ikke får den geleaktig i konsistensen hver gang, alle de gode egenskapene er fortsatt der altså!
Så ikke gi opp, og gi den kraften til bikkja uansett. Det er lettere å få gelekonsistens fra storefebein enn kyllingbein.
Men flere faktorer som spiller en rolle på gelekonsistensen, har man brukt for høy temperatur eller brukt for mye vann i forhold til bein. Da gir man heller bare litt ekstra til bikkja.

Jeg har fryseflasker på 1 liter kjøpt hos Clas O som jeg bruker, noen ganger bruker jeg tomme melkekartonger også. 
Bare vasker de skikkelig, og ikke fyller de helt opp når jeg putter de i frysen.

Bekymrer meg ikke at det ikke ble gele altså- som du sier- godsakene er jo der uansett :) Men suppa jeg kokte til meg selv av kalkunbein- DEN ble gele når den ble kald ;)
Har bare laget på kylling/kalkunbein så langt- det jeg har hatt i fryseren. Men må jo lage av okse og kanskje vilt etterhvert :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...