Gå til innhold
Hundesonen.no

Tråden om hest..


Mud
 Share

Recommended Posts

  • Svar 360
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Noen av hestene våre, to PRE, og to PRE krysninger. Har også to sportsponnier som jeg ikke fant bilde av i farten 

Fant et par bilder av ponniene også  

I mndskiftet juni/juli henta vi hjem en fantastisk herlig fyr: Pondus. Han er en fjording/kaldblodsmix på 13 år som skal tusler her sammen med lusa, bære litt på meg og ellers bare være en fin flott f

Posted Images

Guest Mira2.0

Har barfot hester, lite problemer. Lange turer på harde grusveier er null problem. Boots har jeg brukt i perioder for å ha brodder, aldri vært problem med det heller. Men det krever mye av meg! Så nå kommer jeg til å sko begge foran, har ikke kropp til å gjøre så mye trim selv lenger. Jeg kan se fordeler og ulemper med både sko og uten sko. Jeg går for det som er mest praktisk for øyeblikket. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

52 minutter siden, Mud skrev:

Hvordan er det med  barfothester når det blir glatte områder i luftegården?  

Fjordingen vi har, som aldri har hatt sko på seg, er bedre på glatta enn mange andre med brodder. Er det skikkelig skikkelig glatt på vei inn til fjøset, så slipper vi bare henne og hun har stålkontroll.. 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er den varme poteten er vel alle barfottrimmere med weekendkurs . Og som over her, når en blogger uttaler seg som en "fagperson"
Jeg tenker at de fleste kan lære seg å flikke litt på høvene (på en hest med normale høver uten spesielle utfordringer!!!) mellom besøkene av faglært trimmer. Det tar tid og innsats å lære seg dette ordentlig, praksis på mange ulike høver. Har inntrykk av at f.eks strasser-utdannelse er ganske strengt og der må man vel også resertifiseres jevnlig. Har selv gått flere helgekurs, men er langt ifra flink nok til å stå for hovpleien helt alene.

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Mira2.0

Hovslager og hovtrimmer er ikke beskyttede titler, og jeg har opplevd elendige av begge sorter både med utdanning, fagbrev og helt selvlært. På samme måte som jeg har opplevd elendige helsefagarbeidere med fagbrev og utrolig dyktige ufaglærte. Fagbrev er ingen garanti, men i hestemiljøet blir man fort avslørt om man gjør dårlig arbeid. 

Jeg tar høvene på mine egne mellom besøk av fagfolk. Jeg tar sjelden eller aldri noen andres, det er jeg ikke god nok til. Mine kjenner jeg og vet hvilke utfordringer de har, så der føler jeg meg trygg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 hours ago, QUEST said:

Hvorfor bruker man egentlig sko på hester? Jeg skjønner jo at hester som blir ridd mye på asfalt antagelig vil få en unormal stor slitasje uten og at vekt på ryggen og eventuellt etter hesten, gir en større slitasje enn på ville hester. 

Menne..har tamhester generellt dårligere hover enn villhester? Er det forskjell på rasene når det kommer til hovkvalitet og er upigmenterte hover generellt dårligere enn mørke? 

Hvis jeg hadde bare  'kosehester' altså tenkte hester på en gård som bare gikk og koste seg på beite,ville det likevel vært behov for sko? 

Takk Mud..jeg liker  denne tråden.. Her kan jeg plage vettet av hestefolket med 10 tusen spørsmål om hest.. :P

Betent tema i hestekretser ja. :lol: Altså, bare forskjellige typer sko er et stort tema! 
Kort fortalt. Villhester går og "brukes" ikke på samme måte, de springer i naturen 24 timer i døgnet. Tamhester står stort sett på grus, går stort sett på grus/asfalt osv. De bærer også ekstra vekt og får ikke velge underlaget sitt selv. 
Skal du da ha barfothest så må du tilrettelegge, underlag ute, områdene du rir i osv. Du burde også inneha kunnskap nok til å kunne flikke på høvene selv eller lommebok nok til å betale noen for å gjøre det. Boots er også nesten et must.

Så har du arv. Hestene har blitt avlet i mange mange år, og på likhet med hund så har de blitt avlet til menneskets bruk og ønsker. Og når da hestene har gått med sko i år og dag så har jo høvene stort sett fungert fint da de får den beskyttelsen av metallet mot slitasje, så det har bare til en viss grad blitt fokusert på i avlen. Sunne høver er noe som i nyere tider har fått fokus, og det er igjen et bredt tema med mange meninger. Ytterpunkene mener at motpartene er dyremishandlere som vanlig. :lol: 
(Konkurranser er jo også noe som påvirker dette, noen vil ha lang tå, noen vil ha kort, noen vil ha store brede høver, andre smale. Du kan jo google big lick shodding/shoe/shoeing om du vil se en av ekstremvariantene) 

Vi har f.eks hatt en god del hester i år som etter x antall måneder på beite (Vi snakker beite med greit med terreng, et par marker, men det er mest bakker/ur det går i. 1500mål totalt, nærmeste du kommer "fjellbeite" her i området uten å reise til sirdalen el) har kommet inn med svært slitte høver, såppass at det nesten ikke var noe å feste sko på. Da har de kun gått på mykt underlag så sårbeinte ble de ikke før de kom inn på hardere underlag. I år har vi også hatt en veldig våt sommer, så høvene har også vært mye våte noe som fører til mer slitasje når de konstant beveger seg rundt, da selv på snilt underlag. 
En hest som ikke tålte sånt i villmarka ville jo ha daua etterhvert, den ville jo blitt et enkelt bytte for rovdyr når den ikke lenger klarte holde følge med flokken. 

Jeg foretrekker sko, jeg har ikke nok kunnskap til å ha barfothest, og ikke står jeg på en stall hvor det er lagt opp til det heller. Så da bruker og betaler jeg heller en hovslager som vet hva hun driver med. :) Men jeg er overhodet ikke imot barfot, fint og flott for de som gjør det skikkelig! 

-------------------------

@Mud Ponniputer er vel bomløs saler stort sett så de er sånn sett saler som "passer alle", det du må tenke på er setestørrelsen for barna og annleggsflaten for ponniens rygg sånn at det ikke havner vekt bak ribbena. (Dog om den kun skal ris et par ganger i måneden så kan det umulig være krise med sånne små lette ryttere. :P ) 
Du kan jo sikkert ringe en butikk som forhandler å høre hva de tenker? De burde jo ha litt peiling på hva som kan passe tenker jeg. :) 

Anbefaler en sånn reim foran salen om du velger engelsk type, så de har noe å holde i. Går du for western så har du jo hornet de kan holde tak i ved behov. Og så ville jeg absolutt anbefale stigbøyler med tåbur til barn! (Så et barn bli dratt etter hest på kostymetølt en gang og det er virkelig noe av det mest skremmende jeg har vært med på. Gikk heldigvis helt fint, men tror alle mann så for seg værst tenkelig utfall noen sekunder. ) 
 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, Pringlen skrev:

Tror det. Aldri sett ulike str. av dem i hvertfall. Til en mini som bare skal ris litt, ville jeg nok kjøpt pute. Sal som passer godt er aldri enkelt til de små runde :)

Ja, det tenkte jeg også. Vi har en liten welsh sak med høy manke, kort rygg og ikke så tjukk egentlig men umulig å finne god sal til. Vi løste det med å bygge den opp med gelpute så den satt bra på han.

Vi har to stykker på utegang. De har begge til nå stått barfot hele livet, men her vi bor er det kjempeusikkert med været (ifjor endte vi med 2 cm snø innimellom, og is og sørpe ellers..) så stalleier ønsker sko på hestene vinterstid, og det har jeg gått med på er helt i orden. Våre står på et enormt utegangområdet med 7 andre hester og det er fantastisk å se hvor bra hesteflokken fungerer sammen! Yngste i flokken er et føll på 5 mnd, og eldste i flokken er en eldre dame på 25 år- med alle i mellom fra islending, døl, welsh, fjordinger, tinker og varmblodser. JEG har uten tvil funnet min type hestehold, når jeg ser hvor enormt mye hestene får av hverandre i hverdagen. Språket mellom dem, samspill, lek, rangordning og hvordan de tar vare på hverandre.  Helt fantastisk <3  Våre har itillegg godt med plass å legge seg på tørr god halm ved dårlig vær, men selv da velger de som regel å være ute, utenom den eldste og den yngste :)
Per dags dato jobber vi mye bakkearbeid og samspill med den store. Vi miljøtrener mye, og fortsetter nok en god stund til. Bakkearbeid, longering og har begynt å ri smått på ridebanen med han, og skritte på tur. Planen er fremover å fortsette som vi gjør nå og at han skal innkjøres når vi har fått miljøtrent litt mer. Vi har kurs i bakkearbeid om tre uker, og det gleder jeg meg veldig til :)
Den andre saken vi har er en Welsh ponni. Fantastisk liten ponniperle altså! Tålmodig og grei med ungene, forutsigbar, og en skikkelig sjarmørpersonlighet. Ungene rir på den, med meg på tur og på ridetimer på banen. Vi har en liten håp om å få kjøre han også inn etterhvert, rett og slett fordi da har vi flere bruksmuligheter med han :)
Mattis er en 9 år gammel blå døl, som endel her inne kjenner til allerede.
Lill Ydse sitt bilde.-

Linda Mills sitt bilde.
William. En skimmel welsh på 9 år :)

Lill Ydse sitt bilde.
Lill Ydse sitt bilde.

Han er blitt en skikkelig ragg i høst :P 
 

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tråden er lærerik allerede:D

Shettisen er jo barfot, og jeg lurte litt på hvordan det skulle gå når isen legger seg.

Jeg savner virkelig å drive med hest merker jeg, men jeg kan ikke ha hest og hund i min hverdag.  Det blir for travelt.

Poden ønsker seg veldig egen hest selvfølgelig, og sier han kan droppe alle andre fritidsaktiviteter for å ta seg av hesten. Men det er no go fra mor . Mener han det samme når han er 14-15 kan jeg vurdere det dog :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Sona skrev:

Jeg tenker at de fleste kan lære seg å flikke litt på høvene (på en hest med normale høver uten spesielle utfordringer!!!) mellom besøkene av faglært trimmer. Det tar tid og innsats å lære seg dette ordentlig, praksis på mange ulike høver. Har inntrykk av at f.eks strasser-utdannelse er ganske strengt og der må man vel også resertifiseres jevnlig. Har selv gått flere helgekurs, men er langt ifra flink nok til å stå for hovpleien helt alene.

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
 

Faglært trimmer vil si faglært hovslager. Fagbrev i barfottrimming finnes ikke. Hovpleie skal utføres av folk med kompetanse og den formelle kompetansen er det hovslagere med fagbrev som har. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
Just now, yurij said:

Faglært trimmer vil si faglært hovslager. Fagbrev i barfottrimming finnes ikke. Hovpleie skal utføres av folk med kompetanse og den formelle kompetansen er det hovslagere med fagbrev som har. 

Å jeg er så enig med deg altså.
Det er dritskummelt med alle som snekrer bein hjemme med kun et helgekurs. Beina er det viktigste på hele hesten, uten bein som funker så er livet over for hesten. Sånne ting overlater man derfor ikke til tilfeldighetene. Sånt får man fagfolk til å gjøre.
Litt som å renovere baderom - man lar ikke en tulling med brevkurs i rørleggerarbeid fikse badet liksom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, Rocket skrev:


(Konkurranser er jo også noe som påvirker dette, noen vil ha lang tå, noen vil ha kort, noen vil ha store brede høver, andre smale. Du kan jo google big lick shodding/shoe/shoeing om du vil se en av ekstremvariantene) 

Nei takk, står over googlinga..Bare tanken på big lick setter i gang tanker om hva jeg har lyst til å gjøre med utøverne av denne 'sporten' , disse tankene satt ut i praksis ville ført til fengselstraff.. Det er ufattelig hvor mye sjuke ting folk utsetter dyr for, for underholdningens del..:(

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Faglært trimmer vil si faglært hovslager. Fagbrev i barfottrimming finnes ikke. Hovpleie skal utføres av folk med kompetanse og den formelle kompetansen er det hovslagere med fagbrev som har. 
Det er sant. Var feil av meg å skrive faglært trimmer, mente egentlig person med barfottrimmerutdannelse [emoji4] Hvor mye lærer hovslager med fagbrev om barfottrim da? Er ikke så inne i det lenger så vet ikke om det er mer fokus på det i utdanningen? Det er jo forskjell på å trimme for skoing og for barfot.

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Sona skrev:

Det er sant. Var feil av meg å skrive faglært trimmer, mente egentlig person med barfottrimmerutdannelse emoji4.png Hvor mye lærer hovslager med fagbrev om barfottrim da? Er ikke så inne i det lenger så vet ikke om det er mer fokus på det i utdanningen? Det er jo forskjell på å trimme for skoing og for barfot.

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
 

En hovslager med fagbrev er (selvsagt) også utdannet i å trimme høver som ikke skal ha sko på. Det finnes ingen formell sertifisering for barfottrimmere selv om de deler ut diplomer . Det burde vært krav om formell kompetanse hos dem som skor og trimmer høver. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting jeg kom til å tenke på når jeg leste tråden her...

Her på gården er det både utegangshester og bokshester med og uten sko. De som har hestene på utegang er svært sjelden å se. Skohestene som står på stall her trenes stort sett hver dag. Utegangshestene kommer kanskje ut en gang eller to i uka(hvis de er heldige). Noen har jeg enda ikke sett utenfor porten. Nå sitter ikke jeg å ser ut vinduet hele dagen, så de kan selvfølgelig snike seg forbi uten at jeg legger merke til det. Eller at de er her til helt andre tider enn når jeg er hjemme. 

Har utegang og barfot blitt en unnskyldning for å ikke ta ut hestene?

Jeg har selv hatt hest på utegang og brukte hesten som vanlig stort sett hver dag, både barfot og med sko. Så for så vidt samme fenomenet når jeg sto på en av norges største uteganger. Skohestene var gjevnlig i bruk og barforthestene ble stort sett bare dullet med. "Barforfolket" hadde alltid en unnskyldning for å ikke bruke hestene (for glatt, for sølete, for vått, for tørt, for mye sol, overskyet osv. Litt satt på spissen ;) ). Når de først tok ut hestene var de sårbeinte og utilpasse. Det var selvfølgelig noen unntak, men gjevnt over ble skohestene brukt en god del mer. 

 

Ellers er jeg helt enig med de over her. Trimming av høver er noe man har faglærte til. Tenker bare på for en del år siden når det ble lagt ut blogginnlegg på hest.no av unge jenter som trimmet høver med vinkelsliper og skodde selv. Det var ikke pent :no:

Jeg har selv også trimmet litt høver på egen hest, etter god veiledning fra faglært hovslager som også hadde stor interesse av barfothester. Da ble høvene tittet på av hovslageren ca hver fjerde uke når han var forbi, men hesten hadde verdens enkleste høver og sleit stort sett gjevnt og fint så eneste jeg gjorde var å passe på at de ikke ble lange.

 

Også til slutt så må jeg jo kommenter det ene blogginnlegget som er linket til tidlig i tråden. Hun som har skrevet det er hyggelig hun altså, men det er litt enveiskjørt med tanke på kunnskap. Hun ligger helt på kanten av det ekstreme, og jeg synes nok ikke at det hun skriver eller sier er særlig nyansert i mange tilfeller. 

 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En hovslager med fagbrev er (selvsagt) også utdannet i å trimme høver som ikke skal ha sko på. Det finnes ingen formell sertifisering for barfottrimmere selv om de deler ut diplomer . Det burde vært krav om formell kompetanse hos dem som skor og trimmer høver. 
Ok, jeg har bare hørt andre siden som mener at det har de fleste hovslagere ikke god nok peiling på. Men det er en annen diskusjon[emoji4] Skulle vært krav om det ja, men nytter vel bare hvis formell sertifisering kommer på plass først.

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Sona skrev:

Ok, jeg har bare hørt andre siden som mener at det har de fleste hovslagere ikke god nok peiling på. Men det er en annen diskusjonemoji4.png Skulle vært krav om det ja, men nytter vel bare hvis formell sertifisering kommer på plass først.

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
 

Hovslagere med fagbrev er formell kompetanse. Det burde være et krav for å få lov til å holde på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

28 minutter siden, Polfarer skrev:

En ting jeg kom til å tenke på når jeg leste tråden her...

Her på gården er det både utegangshester og bokshester med og uten sko. De som har hestene på utegang er svært sjelden å se. Skohestene som står på stall her trenes stort sett hver dag. Utegangshestene kommer kanskje ut en gang eller to i uka(hvis de er heldige). Noen har jeg enda ikke sett utenfor porten. Nå sitter ikke jeg å ser ut vinduet hele dagen, så de kan selvfølgelig snike seg forbi uten at jeg legger merke til det. Eller at de er her til helt andre tider enn når jeg er hjemme. 

Har utegang og barfot blitt en unnskyldning for å ikke ta ut hestene?

Jeg har selv hatt hest på utegang og brukte hesten som vanlig stort sett hver dag, både barfot og med sko. Så for så vidt samme fenomenet når jeg sto på en av norges største uteganger. Skohestene var gjevnlig i bruk og barforthestene ble stort sett bare dullet med. "Barforfolket" hadde alltid en unnskyldning for å ikke bruke hestene (for glatt, for sølete, for vått, for tørt, for mye sol, overskyet osv. Litt satt på spissen ;) ). Når de først tok ut hestene var de sårbeinte og utilpasse. Det var selvfølgelig noen unntak, men gjevnt over ble skohestene brukt en god del mer. 

 

Ellers er jeg helt enig med de over her. Trimming av høver er noe man har faglærte til. Tenker bare på for en del år siden når det ble lagt ut blogginnlegg på hest.no av unge jenter som trimmet høver med vinkelsliper og skodde selv. Det var ikke pent :no:

Jeg har selv også trimmet litt høver på egen hest, etter god veiledning fra faglært hovslager som også hadde stor interesse av barfothester. Da ble høvene tittet på av hovslageren ca hver fjerde uke når han var forbi, men hesten hadde verdens enkleste høver og sleit stort sett gjevnt og fint så eneste jeg gjorde var å passe på at de ikke ble lange.

 

Også til slutt så må jeg jo kommenter det ene blogginnlegget som er linket til tidlig i tråden. Hun som har skrevet det er hyggelig hun altså, men det er litt enveiskjørt med tanke på kunnskap. Hun ligger helt på kanten av det ekstreme, og jeg synes nok ikke at det hun skriver eller sier er særlig nyansert i mange tilfeller. 

 

 

Ja ytterpunktene er jo at konkurransehester blir godt trent og stelt mens barfothestene står ubrukt og feite på et gjørmete jorde. Og omvendt at konkurransehestene blir brukt alt for stygt med grusomt utstyr og trenes med straff, og står alt for mye inne, og har magesår etter fôring med alt for mye kraftfôr, der barfothestene blir trent med klikkertrening eller horsemanship, og får stå i flokk med fri tilgang på grovfôr. 

Det finnes fordeler og ulemper med begge måter å holde hest på, og heldigvis mange som gir hestene et godt liv og finner en middelvei. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Marie skrev:

Ja ytterpunktene er jo at konkurransehester blir godt trent og stelt mens barfothestene står ubrukt og feite på et gjørmete jorde. Og omvendt at konkurransehestene blir brukt alt for stygt med grusomt utstyr og trenes med straff, og står alt for mye inne, og har magesår etter fôring med alt for mye kraftfôr, der barfothestene blir trent med klikkertrening eller horsemanship, og får stå i flokk med fri tilgang på grovfôr. 

Det finnes fordeler og ulemper med begge måter å holde hest på, og heldigvis mange som gir hestene et godt liv og finner en middelvei. :)

Veldig godt sagt! Vet ikke hvor mange som svarer "Ja for det er vel enklest" når jeg svarer de går på utegang :P I "vår" stall er det ikke miljø å komme innom i ny og ned. Hestene har også mulighet for å komme inn og stå på boks om de ikke trives på utegang eller ved ekstrem vær. Hestene har også muligheten for å trekke seg unna flokken om de ønsker det, da cluet er jo nok plass! Der våre står finnes det ikke gjørmete, da det er veldig godt drenert, og vi har flere foringsplasser og flere inn/utslipp muligheter. Jeg får ofte også høre "vet ikke om en hest som EGENTLIG vil gå på sånt jeg, det er bare eierene som innbiller seg det"  så mye fordommer ute og går, og det er det nok med tradisjonell stallgang også der folk ser for seg at stall =inne fra 17 til 09 hver dag med frimerke paddocker. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...