Jump to content
Hundesonen.no

Bjeffer på en bestemt person


Helene91
 Share

Recommended Posts

Hei! Vi er nå på besøk hos mine besteforeldre og Embla er veldig på vakt ovenfor min bestemor. Bestemor er verdens greieste og mildeste person bare så det er sagt. Men Embla hopper mot henne og bjeffer når hun reiser seg. Hun har også stått og bjeffet mot henne mens hun satt stille. Hun reagerer ikke på den måten med bestefar. Vi er ganske rådville da hun skremmer vettet av både oss og bestemor. Dette har pågått i to dager nå. Hun har møtt min bestemor en gang tidligere, da hun var valp. Hun var også litt ekstra på vakt ovenfor bestemor da. Embla virker ikke direkte redd for henne. Hun kan gått gå bort til henne og bli klappet, ta en godbit av henne etc.

Er det noen som har en formening om hva som kan være årsaken eller som har opplevd noe liknende?  

Link to comment
Share on other sites

Høyst sannsynlig at bestemor har en litt annen kroppsholdning eller kroppsbevegelser enn "vanlig", kanskje pga alderen...?

dere får rett og slett bare be bestemor om å ignorere hunden og så går du ikke og ber hunden om å kutte ut og så gå på plassen sin for å legge seg. Det kan bli større problem hvis dere prøver å overbevise hunden at det er ingenting farlig.. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hm, hun er riktignok gammel men beveger deg helt normalt. Bestefar derimot går med stokk men det reagerer hun ikke på. Men det kan jo være små detaljer hun reagerer på som vi ikke ser. Merker jeg er litt småredd for at hun skal bite. Det kan virke som om hun prøver å skremme henne bort.

Link to comment
Share on other sites

30 minutter siden, simira skrev:

Kan hun reagere på noe helsemessig, lukt, medisiner el.?

Har ikke vært inne på tanken, det kan jo være en mulighet. Nå brummet hun nettopp når bestemor kom for nærme meg. 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Helene91 skrev:

Hm, hun er riktignok gammel men beveger deg helt normalt. Bestefar derimot går med stokk men det reagerer hun ikke på. Men det kan jo være små detaljer hun reagerer på som vi ikke ser. Merker jeg er litt småredd for at hun skal bite. Det kan virke som om hun prøver å skremme henne bort.

Hvis du er redd for at hun skal bite, så ber du hunden om å kutte ut og binder henne eller har henne vekk.. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Merkelig det der. Hun kan fint gå bort til bestemor på eget initiativ og snuse eller slikke henne på hånden. Men med en gang bestemor nærmer seg henne eller meg eller min samboer hopper hun mot og bjeffer. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Mira2.0

Dette har jeg sett rund thester også, at de reagerer negativt på en spesiell person uten at det er noen åpenbar årsak til det. Dyr oppfatter så mye mer av kroppsspråk og humør enn det vi gjør, så de kan reagere på ting som er umulig for oss å se. Enig med resten her, be hunden gå og legge seg. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...