Jump to content
Hundesonen.no

Helene91

Medlemmer
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Excellent

About Helene91

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 12/22/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Fredrikstad
 • Hunderase
  Flat Coated Retriever, Hvit Gjeterhund

Recent Profile Visitors

1437 profile views
 1. Absolutt en flott rase som kunne passet vårt bruk Pene å se på er de også! Takk for svar, føler jeg blir litt klokere nå Tar gjerne i mot tips til seriøse oppdrettere og evt. hva man bør holde seg unna.
 2. Det er sant, men har inntrykket av at tolleren har sine utfordringer når det kommer til avl nettopp på grunn av det du skriver om voldsom populæritet og mye useriøst. Jeg er litt redd for at golden og labrador av utstillingslinjer kan bli litt for daffe og tunge, mens jaktlinjer kan bli for mye. Må undersøke mer her. Flat vil jeg ikke ha igjen av andre grunner. Toller av moderate linjer er derfor det jeg ser på som mest aktuelt av retrieverrasene. Huff, det er dette som holder oss igjen... Er redd for å få et nytt «nervevrak». Takk for tips Din hund høres jo helt s
 3. Tusen takk for tilbakemeldinger! Toller står høyt på lista, men jeg har lest om folks erfaringer og det virker som det er mye «rart» der ute. Er det noen her som vet hvilke oppdrettere man bør undersøke nærmere? Mentalitet er veldig viktig for oss. Belger (langhår) vurderte vi forrige gang og er absolutt noe jeg kunne tenkt meg en gang i fremtiden. Jaktlabrador har vi faktisk tittet på. Må lese mer om de Edit: Er det noen som har kjennskap til tolleren som kan fortelle litt om de? Er det mye lyd? Mye stress? Hvordan er de med andre hunder og er de generelt skeptis
 4. Hei! Er i planleggingsfasen av ny hund og har begynt å gjøre research på aktuelle raser. Vi har sett på toller, men er åpne for andre forslag. Vi lurer også på om tolleren kan passe oss. Virker som en allsidig og herlig hund hvis man er heldig med individet. Ønsker oss: - Størrelse medium til stor - Ingen spesielle preferanser på pels, men ønsker ikke massevis av pelsstell - Bør kunne gå løs - Førerorientert, men må greit med andre mennesker og barn - Hunden vil få 1-2 timer tur i skog og mark hver dag + psykisk stimuli - Ønsker en hund som kan være med
 5. Tvilen er der fortsatt ? Det er sikkert noe vi kunne ha gjort, men for oss var den avgjørende faktoren at Embla mest sannsynlig ikke hadde det noe bra med seg selv. Når det hele var over sa veterinæren at var dette var det beste vi kunne ha gjort for henne.
 6. Vi valgte å la Embla få slippe i går. Der var en helt forjævlig avgjørelse å ta, men vi håper det var til det beste for alle parter.
 7. Takk for tips! Trist å høre at du er i samme situasjon ?
 8. Tusen takk for svar alle sammen, det settes stor pris på ❤️ Alt føles bare som et eneste stort følelseskaos akkurat nå. Jeg er redd for å ikke å ha prøvd nok, hun er jo tross alt den mest hengivne og tillitsfulle hunden med de menneskene hun stoler på. Nærmest hyler av glede når hun får møte folk hun er glad i. Hun viser alt så med hele seg - på godt og vondt. Samtidig så er det slitsomt både for henne og for oss og hele tiden være på vakt. Jeg har nesten glemt hvordan det er å ha en hund man der man virkelig kan slappe av når man ferdes blandt andre mennesker og hunder.
 9. Dette var vondt å lese, men du har så rett ?
 10. Det har jeg. De er klar over at det er flere avkom etter moren som sliter/har slitt med liknende atferd. Det er selvfølgelig lite de kan bidra med bortsett fra å komme med råd.
 11. Takk for svar! Instruktøren sa også det, at hun mener nødvendigvis ikke så mye med aggresjonen nå, men det vil hun sannsynligvis med tiden utvikle mer tyngde og skarphet. Der vi egentlig lurer på er hvor langt vi skal la det gå. En ting er at hun kan trenes til å ikke utagere, men hvor godt liv får hun hvis hun alltid er usikker og nervøs? Vi blir også nervøse ved møte med nye mennesker nå, noe hun garantert merker.
 12. Hei! Skrev dette innlegget ang Emblas usikkerhet ovenfor fremmede for litt over et år siden. Hun fyller snart 2 år og vi sliter fortsatt med akkurat det samme. I tillegg til kraftig utagering mot passerende hunder. I går var vi på privatundervisning hos en instruktør med god erfaring med problematferd/aggresjon. Vi gikk igjennom en mentaltest med svært dårlige resultater. Instruktøren fortalte oss at hun har en dårlig nervekonstitusjon. Det er arvelig betinget og derfor ikke noe som kan trenes bort. Han var veldig ærlig (og det er flott) og vi mistet dermed det meste vi hadde av håp
 13. Merkelig det der. Hun kan fint gå bort til bestemor på eget initiativ og snuse eller slikke henne på hånden. Men med en gang bestemor nærmer seg henne eller meg eller min samboer hopper hun mot og bjeffer.
 14. Takk for tips - skal prøve det Hun har ikke diabetes
 15. Har ikke vært inne på tanken, det kan jo være en mulighet. Nå brummet hun nettopp når bestemor kom for nærme meg.
×
×
 • Create New...