Gå til innhold
Hundesonen.no

Crockpot/slowcooker - oppskrifter!


Raksha
 Share

Recommended Posts

Jeg har fått crockpot. Digert monster som foreløpig står til skrekk og advarsel :lol: 

Så da trenger jeg gode enkle oppskrifter :D Shoot! 

Og et spørsmål - har tatt opp røkt svinekam fra frysern og tenker den + rotgrønnsaker. Putter jeg alt i gryta samtidig eller skal grønnsakene i senere enn kjøttet ? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 96
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Første forsøk ble ubetinget suksess

Sånn, da har jeg lempet alt oppi vidundertet. En stk røkt svinekam - brunet i panna og krydret. Og en haug med rotgrønnsaker, i store biter. Nå nå er jeg veldig spent!   

Du er kørka, den er magisk! Magisk sier jeg!     Nei, jeg vet egentlig ikke?   

Denne er kjempegod! 

http://www.bakeaholicmama.com/2014/03/knock-your-socks-off-slow-cooker.html#.V1_oepOLTMU

Jeg brukte øl i stedet for hvitvin. :) 

Du kan også hente mye inspirasjon fra denne bloggen, tonnevis av oppskrifter her http://www.ayearofslowcooking.com/. I min erfaring er de lett å slumpe til, mangler man en ingrediens så blir det gjerne godt likevel. Crockpot er veldig enkle greier, du kan nesten ikke feile med den. 
Du kan ha grønnsaker sammen med kjøttet, men de blir temmelig ihjelkokte, så jeg pleier å ha egne tilbehørsgrønnsaker eller salat ved servering. :) 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK - jeg er kanskje litt kørka, men må man ha en egen spesialkasserolle for å lage langtidskokt/stekt mat? Gjør det noe mer med maten enn at man lager den på lav varme over lang tid? Jeg mener - MÅ man ha en slik crockpot? Jeg har jo laget langtidsstekt kjøtt i folie som jo smaker himmelsk helt uten annet enn ei stekeplate og aluminiumsfolie? :) 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Siri skrev:

OK - jeg er kanskje litt kørka, men må man ha en egen spesialkasserolle for å lage langtidskokt/stekt mat? Gjør det noe mer med maten enn at man lager den på lav varme over lang tid? Jeg mener - MÅ man ha en slik crockpot? Jeg har jo laget langtidsstekt kjøtt i folie som jo smaker himmelsk helt uten annet enn ei stekeplate og aluminiumsfolie? :) 

Du er kørka, den er magisk! Magisk sier jeg! :aww::lol: 

 

Nei, jeg vet egentlig ikke? 

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK - jeg er kanskje litt kørka, men må man ha en egen spesialkasserolle for å lage langtidskokt/stekt mat? Gjør det noe mer med maten enn at man lager den på lav varme over lang tid? Jeg mener - MÅ man ha en slik crockpot? Jeg har jo laget langtidsstekt kjøtt i folie som jo smaker himmelsk helt uten annet enn ei stekeplate og aluminiumsfolie? [emoji4] 

Nei, du trenger ikke.

Mer lettvint med slowcooker synes jeg.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Og flere muligheter? Grøt uten å røre og med jevn temp, chili con carne, gryteretter, bakst, desserter +++

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Lillekrapyl skrev:

Nei, du trenger ikke.

Mer lettvint med slowcooker synes jeg.

Og flere muligheter? Grøt uten å røre og med jevn temp, chili con carne, gryteretter, bakst, desserter +++

Men er det ikke bare å sette ei gryte i steikovnen liksom? :lol: Synes det høres mye greiere ut enn å ha sånne ting som tar plass i skapene :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Lillekrapyl skrev: Nei, du trenger ikke.

Mer lettvint med slowcooker synes jeg.

Og flere muligheter? Grøt uten å røre og med jevn temp, chili con carne, gryteretter, bakst, desserter +++

Men er det ikke bare å sette ei gryte i steikovnen liksom? :lol: Synes det høres mye greiere ut enn å ha sånne ting som tar plass i skapene :aww: 

Jo, det kan du sikkert. Kjør på :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

Men er det ikke bare å sette ei gryte i steikovnen liksom? :lol: Synes det høres mye greiere ut enn å ha sånne ting som tar plass i skapene :aww: 

Mener jeg leste den holder bedre på fuktigheten og er mer energieffektiv enn stekeovn, så billigere i drift.

 

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Siri skrev:

Må'kke du komme her og være fornuftig og rasjonell da :P 

 

Ikke nödvendigvis fornuftig og rasjonelt å höre på salgstriksene til en forhandler. Ganske enkle påstander som er vanskelige å etterpröve som forbruker (er det merkbar/smakbar forskjell ifht påstanden om fuktigheten, og hvor mange örer sparer man på å bruke et ekstraprodukt vs alufolie).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siri skrev:

Men er det ikke bare å sette ei gryte i steikovnen liksom? :lol: Synes det høres mye greiere ut enn å ha sånne ting som tar plass i skapene :aww: 

http://www.dagbladet.no/2014/03/17/tema/dinside/aller/bolig/kjokken/32348139/

 

Sitat

Å lage mat i en slow-cooker er ikke ulikt langtidssteking av kjøtt eller gryteretter i ovn: sett det inn på lav varme og gå på jobb, eller søndagstur, og kom hjem til ferdig middag. 

Prinsippet er det samme, men resultatet blir noe annerledes fordi maten lages i et lukket rom. Sånn sett minner resultatet mer om sous-vide, men uten de finessene og den ekstreme detaljorienteringen. Her er det lav eller høy temperatur i 3-4 eller 7-8 timer som gjelder, ikke 62,7 grader i nøyaktig 43,5 minutter.

I en ovn vil mye av vannet fordampe, noe som kan gi et litt tørrere resultat (om du ikke har dampovn, eller stadig etterfyller vann i en bolle du setter nederst i ovnen) - men samtidig sprøere og finere skinn.

Resultatet av for eksempel helstekt kylling i slow-cooker kan også minne mer om leirgrytestekt kylling (husker du 80-tallshiten Römertopf?) enn langtidsstekt kylling i ovn

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en wonderbag! :P
Den sparer man ihvertfall strøm på. Liker ikke å gå fra ovn/komfyr, eller elektriske ting, så da var den et utmerket alternativ når man skal koke kraft, eller slowcooking selvsagt. :ahappy:
Veldig fornøyd med den!

Skal se om jeg finner noen oppskrifter, men er jo egne sider med oppskrifter til wonderbag, og de kan man jo fint bruke til crockpot'en. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Siri skrev:

OK - jeg er kanskje litt kørka, men må man ha en egen spesialkasserolle for å lage langtidskokt/stekt mat? Gjør det noe mer med maten enn at man lager den på lav varme over lang tid? Jeg mener - MÅ man ha en slik crockpot? Jeg har jo laget langtidsstekt kjøtt i folie som jo smaker himmelsk helt uten annet enn ei stekeplate og aluminiumsfolie? :) 

Neida,trenger egentlig ikke slowcooker. Kan gjøre mye av det samme med alufolie i ovn, eller helst en ildfast form med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Men gode slike former/gryter koster gjerne litt de også, og jeg liker veldig godt min enkle slowcooker :ahappy: Vi har den enkleste, den har to temperaturinnstillinger og en hold varm-funksjon, men man må velge mellom dem manuelt og har ingen muligheter for tidsinnstilling. Så får jeg frigjort ovnen til f.eks. hasselbackpoteter :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, Krutsi skrev:

På 90-tallet var det vel poppis med sånn leirkrukke-ish man laget sånn mat i stekovnen med, hvis jeg ikke tar helt feil.....?

Ja, den og koster mer enn slowcookern :frantics: Hadde nemlig lyst på sånn, men dyyyr. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 minutter siden, Krutsi skrev:

Koster ikke noe slikt under 500kr da? Og finnes garantert billigere brukt :P Hvor mye koster en slik slowcooker da? 

Jeg så på tupperweare sin, riktig nok i plast. da slipper man å bløte opp formen og kløner klarer ikke knuse den første uka. Den lå på 1200 - slowcookern min kosta 500 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...