Jump to content
Hundesonen.no

Avlivet ulvene - fikk nye


Recommended Posts

http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/Avlivet-tre-ulver---fikk-to-nye-2984715.html

Dyreparken i Kristiansand har avlivet sine tre ulver, for så å få to nye fra en annen dyrepark. De skal starte en ny flokk, og dermed måtte de gamle bøte med livet. 

Jeg blir helt sjokkert! Er det virkelig slik det foregår? Ikke spesielt langsiktig tenking fra dyreparken.. ei heller spesielt god reklame. Er det rart dyr har lav verdi i samfunnet, når det er slik bruk og kast mentalitet. 

Link to post
Share on other sites

kommentar til dette, uten at jeg vet sånn kjempemye; en venninne av meg på biologi jobber i denne parken og har tidligere sagt at de har hatt store problemer med ulveflokken deres etter at en av hanndyra døde for en tid tilbake. dynamikken har vært dårlig og individer har visst vært mobbet ut. jeg vet ikke hvor ille det ble, men det er nok mer enn bare å avlive for ny attraksjon bak dette.
men uansett veldig trist med avlivning

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Det er vel ikke akkurat sånn at nye ulver er en større attraksjon en de gamle. Nå er det vel ingen nyhet at ulver godt kan drepe hverandre, om flokken ikke fungerer. Da er det vel like greit å avlive, før det skjer. Og så får vi håpe de faktisk er avlivet...

Link to post
Share on other sites
16 minutter siden, Pringlen skrev:

Det er vel ikke akkurat sånn at nye ulver er en større attraksjon en de gamle. Nå er det vel ingen nyhet at ulver godt kan drepe hverandre, om flokken ikke fungerer. Da er det vel like greit å avlive, før det skjer. Og så får vi håpe de faktisk er avlivet...

tror du dyreparksjefen har fått seg nye kjæledyr? jeg leser mellom linjene at du mistenker du noe annet.. 

Link to post
Share on other sites

Jeg er helt sikker på at det hadde vært mulig å løse konflikter med den gamle flokken uten å avlive dem. Men om det hadde vært økonomisk lønnsomt for dyreparken er vel tvilsomt.

Men igjen, nok en gang å avlive friske dyr av "praktiske årsaker"... :(

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
18 minutter siden, Meg skrev:

tror du dyreparksjefen har fått seg nye kjæledyr? jeg leser mellom linjene at du mistenker du noe annet.. 

Nei, egentlig ikke. Har troen på at kr.sand dyrepark har orden i sysakene sine, altså. 

Link to post
Share on other sites

Når de har tre ulver, og det skulle oppstå problemer skulle man tro det gikk å løse det. Er det ikke bedre å fjerne et individ enn tre? Var vel kanskje slik at det da ikke gjenstod noe avlsmateriale... 

Jeg mener også at de måtte kvitte seg med den forrige ulveflokken også pga problemer innad i flokken. En rømte vel blant annet? Er vel kanskje på tide å ta hintet om at ulver ikke er noen særlig god idè i en dyrepark..
 

Edit: Her er saken om rømlingen http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/04/22/366900.html

Edited by Chako
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Synes ikke ulver skal være i dyreparker overhodet. De har behov for å vandre over enorme områder og selv bestemme sine flokker. Så jeg synes egentlig ikke at det er så synd at de 3 ble avlivet, men mere at de får 2 nye ulver isteden.. ulver er ikke utrydningstruet så derfor er det ikke noen som helst grunn til å ha dem i dyreparker (for det er hovedhensikten med dyreparker, bevaring av utrydningstruede dyr).

Når det gjelder løsing av flokk-dynamikk hos ulver i fangenskap, så er det slets ingen triviell greie om overhodet mulig. For en del år siden, var det noe som het The Sirius project i USA, som bl.a. tok seg av ulver som var blitt holdt som kjæledyr... Vet ikke om de finnes enda eller om nettsidene deres fremdeles eksisterer. Men der var det noen veldig ærlige dagbøker - og trøbbel i en ulveflokk var simpelthen hjerteskjærende.. selv i etablerte flokker. Det var bl.a. en beskrivelse av hvordan det var da en gammel alfatispe måtte abdisere til fordel for en av sine døtre - i fangenskap tok de andre ulvene - hennes tidligere undersåtter - og forsøkte å rive henne ihjel. Hun kunne ikke flykte, og personalet kunne ikke komme til og hjelpe henne heller før hun var blitt stygt skadet. 

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Rått er mer lettfordøyelig enn tørrfôr. Har et nylig eks på det personlig da hunden fikk tørt når innlagt på dyresykehuset og kastet opp kun tørrfôr hele to dager etter hjemkomst (altså ikke spist dette på to døgn). For de fleste hunder er det dog ikke et stort problem å fôre sammen, men ville anbefalt å fullt bløte opp tørt først om det skal blandes med rått/ferskt. 
  • Vi har en snill og grei 1.5 åring, som går pent å bånd, kommer på innkalling og kan mange grunnferdigheter, altså relativt lydig både inne og ute, også med div forstyrrelser. MEN når det dukker opp en katt går rullegardina ned. Hun fryser til is, og blir stående bom stille, før hun reagerer. Hun har også fotografisk hukommelse på steder hun før har sett katt, så da bygger hun seg opp og stresser når vi går forbi feks nabohus, selv om ikke katten er ute. Hun har hatt en erfaring med å jage katt, da ga hun seg ikke før katten hadde gjemt seg bort og vi tok henne fysisk vekk. Er det noen som har erfaring med å trene bort dette på noe vis, vil sladretrening med avstand ha noe for seg feks? Er dette noe som roer seg med alderen? Vi har ikke tilgang til hundevant katt å "trene med", så må ta det på sparket evt på tur.  Er forberedt på at det ikke går, og at vi alltid må være føre var når vi er ute med henne, men hadde vært veldig fint å få ned stressnivået litt 😆 
  • Det blir anbefalt å ikke fòre V&H og tørrfôr i samme måltid fordi det taes opp forskjellig i systemet. Rått er mye tyngre å fordøye. Jeg pleier å gi tørrfôr på morgenen, dagen, og rått på kvelden når vi er ferdig med all aktivitet 😊   Hvor mye valpen trenger varierer veldig fra individ til individ, og kommer an på gener, hvor mye valpen vokser og aktivitetsnivå. Så her må du følge med på holdet på valpen. Du skal lett kjenne ribbein og se tydelig midje, med ikke se noe særlig ribbein eller hofteben osv. Da er den for tynn. 
  • Foringsveiledningen for V&H er vel noe  sånt som 4% av kroppsvekt for valper, så hvis jeg ikke regner helt feil er det 280 gram for din hund. Delt på to, siden du vil fore halvt om halvt = 140 gram. Så halverer du jo bare tørrforet også.
  • Hei =)  Har en labrador hann på 10 uker nå . Han skal da ha 6 dl med tørrfor fordelt utover dagen. Har lyst å fore halvt  om halvt med tørrfor og vom hvordan skal jeg da finne ut hvor mye vom han skal ha i forhold til tørrfor ? Han veier nå 7 kg  noen som kan hjelpe meg å finne ut regnestykket å hvordan man regner det ut?  Har prøvd meg litt frem der jeg har brukt et desilitermål og stappet vom nedi til det måler 3 dl. og målt opp 3 dl tørrfor. vet jo ikke om dette ble riktig   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...