Gå til innhold
Hundesonen.no

NKKs dopingreglement - overholder du karenstiden?


Recommended Posts

Jeg har en hund som står på kortison og har fått dispensasjon fra NKK til å konkurrere med henne på tross av dette. Det er jo veldig mye forskjellig som står på dopinglisten så jeg lurer på hvor nøye er dere på å overholde karenstiden hvis hunden har vært hos dyrlegen og fått medisiner, overholder du tiden eller bryr du deg ikke om noen dager til eller fra? Dere som har kronisk syke hunder, bryr dere dere om dopingreglementet eller kjører dere på? Hvis du har meldt hunden på en konkurranse og hunden må til dyrlegen og får medisiner som står på dopinglisten, og du skal i ilden før karenstiden er over, blir du hjemme eller satser du på at det går greit? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har trekt mine når de har vært innenfor karantenetiden.  Og står den på med så betyr det at hunden ikke er frisk  

Og søkt om disp når man kan det. 

Endret av Jonna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg kommer ikke til å starte konkurranser med Aiko nå mens hun går på medisiner, og jeg er heller ikke villig til å ta henne av for å starte. Hun går i tillegg på depotmedisin, så hun har ca 90 dagers karenstid. Det er litt lenge å la bikkja vente på ny dose bare fordi jeg vil konkurrere. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Jeg er veldig nøye på det der :P Hver gang hundene har fått noe av veterinæren (f.eks narkose og andre ting) har jeg spurt eller søkt opp (ved medisiner) om karenstiden om jeg har hatt konkurranse i sikte. Har egen bok hvor jeg noterer alt hundene får i seg og når, slik at jeg har en viss oversikt.

Har alltid hatt flaks med karenstiden her slik at det ikke har krasjet, men om det noen gang krasjer blir hunden trekt med attest på at den ikke kan gå. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri vært i noen situasjon der det har vært aktuelt tror jeg.... eller.... etter HD/AD-røntgen har jeg aldri tenkt over om det er karenstid eller ikke (og jeg kan ikke huske om jeg har startet på noe som helst rett etterpå heller), men jeg anser heller ikke røntgenundersøkelse pga HD/AD som noe sykdomsbehandling, så den driter jeg en lang marsj i faktisk (om det skulle være aktuelt). Mht behandlinger fordi bikkja er syk, så hadde jeg overholdt karenstiden. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg overholder, når jeg husker det. :P

Kovu ble chipkastrert etter at de nye reglene om konkurrering med kastrert hund trådte i kraft, og jeg tenkte overhodet ikke på det da jeg gikk rally med ham. Så han har startet en hel gang ulovlig, strengt tatt. Jeg glemmer det ikke igjen, tror jeg... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har selv aldri startet, ei heller trekt noen ang medisinering. Men vet at det spekuleres i det. Særlig fordi ny forskning viser tilsynelatende at det er umulig å spore visse medisiner i blodet etter 10 dager( selv om karantene tiden er 14). Dette synes jeg er trist og synd. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en unghund med aseptisk meningitt (ikke smittsom hjernehinnebetennelse). Han skal etter planen gå på kortison lenge lenge. Kanskje over et halvt år. De siste månedene er dosene lave og han er høyst sannsynlig kvitt sykdommen. Jeg har ingen planer, men ser at jeg nok kunne søkt om dispensasjon om jeg skulle stilt på utstilling i februar f.eks.

Hadde ikke stilt uten å søke. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trakk Aron fra det siste valpeshowet vi skulle på. Han skulle inn til vet å fjerne en kutant histiocytom, og han fikk derfor kvelden i forveien en tabl onsior (som har karenstid). Hadde nok ikke stilt han uansett da, selv om showet var 6 dager etter operasjonen og han var i toppform :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har enda ikke opplevd den problematikken, men det må sjekkes opp i hvis jeg skal stille Trym (planen er å stille han litt når han blir veteran) Jeg veit ikke om medisinene hans står på listen, men det gjør de helt sikkert så da må jeg søke disp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. 

 Foreløpig har dette kun vært relevant i forhold til hd røntging og mh, samt tanntrekking før sporprøve. Har da passet på at karenstid er overholdt. 

Sjekket også ganske nylig opp i det ift behandling/ massasje og laser, før agilitykonkurranser.  Da ikke en behandling som resultat av skade, men som forebyggende. 

Men har selv kontaktet nkk da en jeg snakket med synes det var greit å gi hunden smertestillende ved behov, også starte agilitykonkurranser. Vedkommende ble informert om regelverket men så ikke ut til å bry seg nevneverdig om det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den delen folk glemmer er jo også at hunden skal regnes som frisk for å være med på aktivitet. Det er ikke "bare" når de går på med som er på dopinglisten.

Blaze ble mer eller mindre pensjonert pga jeg anser ikke henne som en 100% frisk hund lengre, ja hun er gammel: men hun har ikke hørsel og hun har lyd på hjerte + hun blir ekstremt fort sliten i forhold til før. For meg er ikke det en hund som skal behøve forholde seg til en konkurranse situasjon lengre eller de forholdene som er rundt SPESIELT inne utstillinger. Nei ingen kan "ta" meg på dette og ingen andre enn jeg ser dette på henne, men det handler også om respekt for dyret. 

Endret av Jonna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...
7 timer siden, Argyr skrev:

Trodde det var standard hva man får jeg? Jeg spør fordi jeg må planlegge røntgingen så den ikke krasjer. Kanskje jeg må høre med vetkontoret da.

Ikke alltid. Det varierer litt fra klinikk til klinikk hvilke sedasjonsmidler man bruker under røntgen. Av og til har eiere ønsker man etterkommer også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Emilie skrev:

Ikke alltid. Det varierer litt fra klinikk til klinikk hvilke sedasjonsmidler man bruker under røntgen. Av og til har eiere ønsker man etterkommer også :)

Da får jeg bare se hva de sier på klinikken. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...