Gå til innhold
Hundesonen.no

Kake - Pavlova


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Men altså... Ærlig talt. Pavlova er den ENKLESTE kaka du kan lage. Ikke bruk Toro eller annet drit som er tilsatt masse ekstra e-stoffer og konserveringsmidler. Bruk matprat sin oppskrift, den funker fett.

Jeg lager også vaniljekremen selv. Da går man brukt både plommer og hvitter.

Oppå marengsbunnen har jeg altså en blanding av stivpisket kremfløte og vaniljekrem med bringebær, jordbær og blåbær oppå. Alltid en skikkelig slager :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kun smakt Pavlova en gang i mitt liv, og det var Toro-varianten. Mulig den var sjåka fulgt med E-er ( men ikke alle E-er farlige altså.. feks sitronsyre har sitt eget E-nummer men jeg har til gode å høre om noen som var redd for sitroner..) men den smakte VIDUNDERLIG! Å fy den var god..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså... Ærlig talt. Pavlova er den ENKLESTE kaka du kan lage. Ikke bruk Toro eller annet drit som er tilsatt masse ekstra e-stoffer og konserveringsmidler. Bruk matprat sin oppskrift, den funker fett.

Jeg lager også vaniljekremen selv. Da går man brukt både plommer og hvitter.

Oppå marengsbunnen har jeg altså en blanding av stivpisket kremfløte og vaniljekrem med bringebær, jordbær og blåbær oppå. Alltid en skikkelig slager :)

sukker, eggehvite, stivelse, syre (sitronsyre), aroma.

Fare for at man dør av dette altså. ;)

Spiller vel ingen rolle om folk bruker ferdigmiks eller lager selv? Jeg synes det er like enkelt å lage den selv, og liker det best, men siden noen i familien kjøpte inn TRE PAKKER pavlova-miks så måtte det testes det også. Jeg er generelt skeptisk til ferdigblandinger, men denne her smakte akkurat som hjemmelaget. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

sukker, eggehvite, stivelse, syre (sitronsyre), aroma.

 

 

Fare for at man dør av dette altså. ;)

 

Spiller vel ingen rolle om folk bruker ferdigmiks eller lager selv? Jeg synes det er like enkelt å lage den selv, og liker det best, men siden noen i familien kjøpte inn TRE PAKKER pavlova-miks så måtte det testes det også. Jeg er generelt skeptisk til ferdigblandinger, men denne her smakte akkurat som hjemmelaget. :)

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan får jeg egghvitter?

Jeg er helt grønn. Har handlet en pose og alt til å kunne lage selv. Safer litt med andre ord, tilfelle det går i dass.

Hvordan du får eggehvitter? Du deler egget som vanlig, men i stedet for å helle det rett i bollen, så skiller du hvitten og plommen ved å forsiktig helle plommen over i den andre delen av eggeskallet, mens du lar hvitten renne ned i bollen (gjentas flere ganger). :) Unngå å knuse plommen, gjør du det må du ikke få plomme i hvitten, men legge egget til side og bruke det til noe annet.

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

Problemet var at du påsto at blandinga var drit som er tilsatt masse ekstra, og det er den faktisk ikke. Og nå sier du at du ikke bryr deg om hva den inneholder?

Jeg liker også å lage ting fra bunnen av, men det betyr jo ikke atalle andre må gjøre det. Jeg kunne ikke smake forskjell på toro sin bunn og min egen hjemmelagede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

Billigere?

En pakke egg (får ikke kjøpt bare de du trenger, eller du får kjøpt men de er dyre)

Kr 35.- deretter hvitvinseddik - her må man også kjøpe hele flaska og ikke bare de få dråpene man trenger, kr 25.- Maisenna - samme greia - kr 15,-

Toralt kr 75,- pluss gleden av leftovers av eddik som man bruker hver jubelår og maisenna like så.

Toro pavlova miks - kr 36,-

Smaker like godt - har gjort begge varianter. Toro er billigst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier som regel å alltid si at hjemmelaget fra bunn av er det beste bla bla bla. Men om du ikke har skilt eggehvit før, og ikke har peil på hvordan gå frem så kjøp toro ferdig pakken og lag etter den. Høyere sjans for suksess og veldig veldig mye enklere. Smaker ikke forskjell og mer sjans for vellykket = Go for it :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips dere.

Et annet dumt spm, hvor lenge før den skal serveres kan jeg lage krem og pynte? Vi skal spise før kaker så vet ikke om den kan pyntes før folk kommer eller om jeg tar det rett før servering av kaker?

Pynt så sent før spising som du kan. Hvis ikke blir den fort bløt. :)

@Belgerpia - mulig jeg er litt "innhabil" siden jeg baker mye. For meg er hvitvinseddik, sukker, maizenna og egg basisvarer som jeg alltid har hjemme. Men er sikkert ikke sånn for alle, nei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare slenge inn denne lenken siden den forklarer hvorfor jeg personlig er skeptisk til at man venner seg til å bruke pose og ferdigmat - selv om det smaker godt.

http://m.db.no/2012/03/04/nyheter/innenriks/mat/innholdsbedrag/grandiosa/20525916/?www=1

:) Men nok om det fra meg. Lykke til med kaka!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvordan det gjøres, men jeg synes de er best når kremen også har smak, gjerne sitronkrem ! Synes den blir litt for søt med bare krem :P En sunnere variant, som ikke blir like fin, men enda bedre er å ha den pasjonsfrukt-kesam oppå, istedet for krem. Men det blir veldig flytende, så den må på rett før spising. Vet ikke om det går an å blande det i pisket krem da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg må ærlig innrømme at jeg liker å bake, og jeg bruker med ekstremt få unntak ALDRI ferdigposer. Det er imidlertid to ting jeg godt kan bruke ferdigposer til og det er Pavlova - jeg liker nemlig det faktum at man ikke er avhengig av dagsformen til egga, og så smaker den 100% likt som hjemmelaget, og så bruker jeg Møllerens bollemiks med litt modifisering når jeg lager kanelsnurrer - dette fordi den ofte er på tilbud til under 20 kroningen og latterlig enkel å få godt resultat med (litt ekstra smør, kardemomme og et egg).

Utover det lages alt fra bunnen (gjerne også boller altså).

Pavolva bør pyntes så nært opp til inntak som mulig - husk utseendet for når første spadtak er tatt så er katastrofen en faktum og det ser helt krasja ut - men godt er det lell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt kortere tur i dag, med Maps Timeline på. Viste seg at den kortere turen var 44 min uten stans. Ikke rart Ede ble sliten i går.  Det er altså padde flatt rundt her vi bor nå, og Mutterns gamle traver av en hjerne som har navigert i by og kuperte landskap hele livet, den tolker tydeligvis alt synlig som mye nærmere enn det egentlig er. Får mæppe rute i en æpp og sjekke nøyere før vi går nye turveier fremover. Ede har ikke oppdaget verken pinner eller bading ennå, og aner ikke hva slags paradis av et lykkeland mange andre hunder synes han sitter i her.
    • Han er utrolig søt og pen 😍 Jeg hadde slitt veldig med å ikke la det søte kjekkastrynet der få tvinne meg rundt potene. 
    • Takk, han er nuskesnusk kosemos søtnos når han ikke har biteraptus. Gikk en for lang tur i sted. Kjempekoselig på sandstrand i vindstille solnedgang og utforskning av ny og finere hjemvei, helt til han ble sliten og ville være hjemme uten å gå resten av veien som ikke luktet kjent. Veier ca 22 kg nå. Lettere å feilberegne sånt med mindre valp.  Tørst ble han også, og det er vanskelig å forklare en valp at det er dumt å drikke skittent sølevann når vi er hjemme om 5 minutter. Følte meg som en sadistisk mishandler hver gang jeg måtte dra ham unna en søledam.  Vel hjemme ville han jeg skulle legge meg sammen med ham (for å være sikker på at jeg ikke forsvinner ut av rommet? Han er skikkelig borrelås. Kun når han sover virkelig dypt jeg kan forlate rommet uten min personlige livvakt på post.) Han ble frustrert og prøvde bite og true og trekke meg til sengen. Han fikk viljen sin på det fordi han var ute av seg overtrøtt og trengte sove umiddelbart. Sover som en stein nå, og jeg tør ikke reise meg og gjøre noe, for tvert han er ute av dyp søvnfase våkner han av den minste bevegelse, spretter opp og er på jobb som personlig livvakt og assistent igjen. 
    • Jeg tyvtitter litt på insta, du er utrolig flink med ham og han virker jo som den perfekte hund. Jeg tviler ikke på at det er mye jobb og utfordrende i blant altså. Fortsett slik!
    • Hei og hå, lenge siden sist nå!  Tempo har blitt 1 år gammel 🎂 I den anledning har vi tatt HD og AD røntgen med topp resultat! HD: A og AD: 0. Veldig glad for det. Så da kan vi kjøre på med agility fremover uten å bekymre oss for den biten.  Vi har allerede gått et agilitykurs til etter jul, agility basic. Første kursdag gikk kjempebra. Han er en heit hund med mye motor, og kan fort gire seg opp litt vel mye og bikke over i stress. Men det var håndterbart på første treningen. Andre gang var han helt umulig. Det var en ganske utfordrende bane, og allerede hinder nummer 1 hadde vi utfordringer da det var et skrått hinder. Han koblet helt ut, gikk masse rundt og snuste, var lite samarbeidsvillig og jeg tenkte nesten at det bare var å gi opp agility. Satse på en mer beroligende sport. Men på siste kursdagen var han så fin å jobbe med igjen 😃 Vi må nok bare finne ut hvordan jeg best kan legge til rette for at han skal mestre oppgaven, og balansere det veldig i forhold til å ikke la han bikke over i for høyt stress. Jeg må også være nøye på å ikke la han ruse rundt på egenhånd, men gi han tydelige oppgaver.  Ellers trener vi jevnlig rally lydighet, lydighet i forbindelse med bruks, feltsøk og spor. Han har endelig kommet litt forbi den verste unghundsfasen hvor andre hunder er kulere enn alt, og klarer å fokusere mer og mer på trening. Deilig 😊 Feltsøk har vi trent mye alene, så han får påvirkning av at jeg går ut i feltet og ligger ut gjenstandene mens han er bundet fast i et tre. Jeg legger stort sett alltid 3-4 gjenstander ut, og lar han hente alle, med belønning i mellom. Vi har ikke trent på lydigheten på start enda. Med forrige kelpien fikk jeg kommentar på brukskurs at hun var "for lydig". De ville ha mer driv og lyst i søket, hvor jeg nok fort hadde krevd lydighet på startlinjen fra henne. Så nå prøver jeg å la Tempo få skikkelig søkelyst og driv med å ikke medta lydighetern helt enda. Så får vi se hvordan det går 🤣 Vi jobber iherdig med å få inn avlevering av gjenstander i utgangsstilling. Så langt får jeg han bare til å holde gjenstanden i utgangsstilling. Det å gå inn i utgangsstilling med en gjenstand i munnen, og sette seg, det er litt vanskelig enda. Jeg skylder på mannehjernen som ikke klarer å multitaske 🙈 I spor er han blitt mye flinkere til å plukke pinner. Nå trenger vi å trene mer på fremmedspor tror jeg. Vi er meldt inn i en brukshundklubb, og gleder oss til å få være med på både spor og feltreninger her fremover.  I starten av april reiser vi til Sverige for å gå MH. Det blir veldig spennende! 😄 Glemte nesten å skrive at vi har også debutert på utstilling! Jeg var skikkelig nervøs før vi skulle inn i ringen, og jeg har ikke vært nervøs på hundeutstilling på kanskje 16 år 😅 Dommeren så skikkelig streng ut, ringsekretæren og skriveren like så. Men da vi kom inn i ringen var dommeren så hyggelig! 😄 Første kommentaren vi fikk var "herlig humør". Da dommeren skulle ta på Tempo og stod først å snakket til han, så gjorde han alle triksene han kunne omtrent. Sitt, dekk, osv. Da sa dommeren "åå, kan du sitte, kan du dekke, du kan jo alt"! Så hyggelig opplevelse 😊 Vi var alene i ringen og Tempo stod som en påle! Det endte med BIR junior, BIR og CERT! Så da måtte vi ta med treningen å få gå i gruppen og Beste junior. Her fikk vi litt andre hunder sammen med oss i ringen, og Tempo var så morsom. Han løp rundt og virket som han tøffet seg for de andre hundene der han løp med halen rett til værs og bjeffet litt på de andre 🤣 Men alt i alt oppførte han seg ganske fint i grupperingen og.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...