Gå til innhold
Hundesonen.no

Sjokoladekake


Ozzy
 Share

Recommended Posts

Fikk lyst til å bake en sjokoladekake men det er så mange oppskrifter på nett at det er umulig å vite hvem som er skikkelig god.

Noen som har oppskrift på en fantastisk god sjokoladekake toppet med en utrolig god glasur? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne syns jeg er god :) Og enkel å lage.
Kvikklunsjkake.
De to ingrediensene skal varmes i en stor kasserolle på svak varme.

400g margarin
4,5dl vann


Mål opp og ha ingrediensene som står nedenfor i en bolle for seg selv og bland de sammen. Sikte de tørre ingrediensene oppi kasserollen med smør og vann.

9dl hvetemel
9dl sukker (Du leste riktig)
1ts salt
5ss bakekakao

Visp 4 egg og ha de deretter oppi kasserollen med de andre godsakene.

Ta 2 ts natron oppi lett 3 dl rømme (1 boks) og rør om, så heller du det oppi kasserollen. Rør om, ikke bruk mikser på noe annet i denne oppskriften enn eggene.

Bruk to rundformer på 22 cm. Smør med smør.

Fordel røren likt oppi de 2 formene.

Ha i ovnen!

200 grader i ca 40 min:)

Sjokoladeglasuren:

200g margarin
4ss kakao ( Jeg brukte sikkert mer)
300-500g melis
4ss sjokolademelk
1 stor plate med melkesjokolade

1. Smelt margarinen på svak varme
2. Tilsett kakao-kok 1 min hell i mixeren
3. Smelt melkesjokoladen i vannbad.
4. Ha sjokoladen oppi mixeren. mix litt.
5. Tilsett melis ( Trenger ikke være så tykk, helst litt rennende).
6. Avkjøl i kjøleskap( Da blir glasuren tykkere)Husk og ikke glemme av den det gjorde jeg...
7. Etter avkjøling = mix!
Om du synes den er for tynn=melis, eller for tykk= sjokomelk !

Legg sjokoladeglasur mellom kaken.
Smør glasuen på sidene og oppå.

Sett på kvikklunsjene. Finest og du knekker platen i to. Altså, to og to kvikklunch sammen. Nonstop oppå.
Sløyfe rundt!

Ferdig til og nytes, blir bare bedre og bedre noen dager i kjøleskapet:)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brownies med ostekrem:

100 g smør, smelt, slå av varmen og ha i
2 pl mørk kokesjokolade, rør forsiktig

2 egg og

1 3/4 dl sukker, pisk til eggedosis
2 ts vaniljesukker
4 ss kv.mjøl, bland alt og ha i form.

Ostekrem:
100 g kremost, naturell
3 ss sukker
1 egg, legg kremen i klattar oppå og dra ein gaffel gjennom, evt. bare la ligge i klattar. Steik ved 170 gr.(viss du steiker i rund form, i 35-40 min)
Avkjøl

Glasur:
1 pl kokesjokolade
2 ss smør
2 ss vatn el kaffi, smelt og hell over kaka.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.mytaste.no/click/index/36489563/Noe ala denne. Jeg laget mye før, men rotet vekk oppskriften. Denne er veldig lik, dessverre så ble den, ihvertfall til meg, litt for lys/smakløs på denne oppskriften så kan godt tilsette en god del ekstra kakao eller litt kokesjokolade eller noe i kakebunnen. Og steketiden ble litt i overkant lang (den skal være litt sånn deigete), så den kortet jeg ned med 5 min tror jeg. Glassuren er helt fantastisk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brownies med ostekrem:

100 g smør, smelt, slå av varmen og ha i

2 pl mørk kokesjokolade, rør forsiktig

2 egg og

1 3/4 dl sukker, pisk til eggedosis

2 ts vaniljesukker

4 ss kv.mjøl, bland alt og ha i form.

Ostekrem:

100 g kremost, naturell

3 ss sukker

1 egg, legg kremen i klattar oppå og dra ein gaffel gjennom, evt. bare la ligge i klattar. Steik ved 170 gr.(viss du steiker i rund form, i 35-40 min)

Avkjøl

Glasur:

1 pl kokesjokolade

2 ss smør

2 ss vatn el kaffi, smelt og hell over kaka.

Hva er kV mjøl? :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne er favoritten er i huset. Jeg bruker ikke helt samme oppskrift til glasuren da, har bl.a oppi litt kaffe i tillegg til melk. Smaker meg fram. :P

Ser ut som samme oppskrifta som jeg bruker, husker den ikke i hodet. Alle andre sjokolade-skuffkaker blir tørre og kjedelige i forhold! :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...